Klimaatredders op heksenjacht

Klimaat geeft aanleiding tot herleving oude Stasi–praktijken.

Eerder rapporteerde ik over een nieuwe georkestreerde heksenjacht op klimaatsceptici, geïnitieerd door de democratische lid van het Amerikaanse congres, Raul Grijalva. Inmiddels heeft de Amerikaanse klimatoloog John Christy, die samen met zijn collega Roy Spencer verantwoordelijk is voor de opstelling van de satelliettemperatuurreeksen van de NASA, daarop gereageerd.

Onder de titel, ‘Climate expert John Christy on funding: ‘No one is paying me to have my view’’, schreef Paul Gattis:

John Christy, a climate expert at the University of Alabama in Huntsville, said Tuesday that he has not accepted any funding from the fossil fuel industry.

Christy’s response in an interview with AL.com resulted from an inquiry from an Arizona congressman who has asked about Christy’s funding sources as part of a probe of climate change skeptics.

My response is that I don’t see anything in this letter that challenges the science we produce,” he said. “So therefore, it should not matter where support came from to produce that science. (The Obama) administration believes that if you don’t agree with them about climate change, you must be being paid to have that opinion.

In my case, they won’t find anything—100 percent of my support is state and federal grants. No one is paying me to have my view. I have my view because I’m a climate scientist and that’s what the data shows.”

U.S. Rep. Raul Grijalva, D-Arizona, announced last month he was sending letters to seven climate change skeptics in an effort to determine if their positions were defined because they accepted funding from fossil fuel industries. A group of Republican senators, including Alabama’s Jeff Sessions, have questioned the worthiness of the inquiry. …

Christy said the Obama administration is working to silence those skeptical of dangerous climate change by December in advance of a new global climate agreement. The Grijalva letter is part of that effort, Christy said.

Lees verder hier.

De Amerikaanse heksenjacht is inmiddels ook naar Europa overgewaaid. De Duitse ‘Klimaretter’ (deze term is niet door mij verzonnen en geen grap!) hebben een algemene oproep op hun website geplaatst met het verzoek om – desgewenst anoniem – belastende informatie over klimaatsceptici in een ‘dropbox’ te deponeren.

Onder de titel, ‘German Climate Witch-Hunting Under New Management … Wanted: “Explosive Material” On Climate Skeptics’, schrijft Pierre Gosselin daarover op zijn blog:

In former times, the job of official climate witch-hunting had been one of the German Ministry of Environment, which even went so far as to identify, target and attack skeptic US and German scientists and journalists – all because they held non-alarmist views on climate change. Fortunately that activity turned out to be somewhat embarrassing, and thus the activist Ministry thought that it was best to end it.

But not to worry, the witch-hunting business has found a new home: at the site of the end-of-world climate conspiracy theorists: Klimaretter.info – a leading alarmist site run by a group of highly influential climate doom-infatuated persons.

Klimaretter.info (in English: climate rescuers.info) is now offering a new, very special service to readers: They now have the chance to deliver “explosive disclosure material” on climate skeptics and their clandestine activities at an anonymous letter box: The klimaretter.info site explains:

Here you can discretely and anonymously deposit internal documents, information, data sets, bank accounts, and similar material when you think that the public needs to know about it.”

The klimaretter site even promises that materials will be handled in “strict confidentiality”, and that tracing back to the discloser will not be possible.

Many of us of course will naturally view this as a step back into the old authoritarian, go-after-the-enemy days in darker German times. Is this all they have left? Are they totally bankrupt of argument in the arena of debate that they now have to resort to gutter skimming and dumpster diving? …

Lees verder hier.

Het komt erop neer dat klimaat aanleiding geeft tot herleving van oude Stasi–praktijken. Dat bevestigt maar weer eens dat klimaat meer kapot maakt dan je lief is.

Voor mijn eerdere DDS–bijdragen zie hier.

 

Leest u De Dagelijkse Standaard graag? Help ons dan groeien. Doneer nu.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

9 reacties

 1. Hetzler

  Het toont maar één ding aan: het ongelijk van de alarmisten. Eender gold voor de STASI en het communistische systeem. Thans beleven een gelijksoortig moreel failliet van hen die inmiddels ook wetenschappelijk failliet zijn gegaan. Ik merk het ook aan de soms wel erg verkrampte reacties van sommigen die steeds meer hypothetische ad hoc ‘argumenten’ poneren zonder enige onderbouwing of boerenverstand, en soms keihard bluffen.

 2. David

  We hebben hier te maken met een heuse religie. Met God(en) is het historisch lastig communiceren. Gebeden worden meestal niet verhoord. Barre weersomstandigheden zijn nog de meest concrete bewijs van de stemming van het opperwezen.
  Donder en bliksem zijn inmiddels natuurkundig verklaard.

  1. howardelgersma

   Agreed, it is THE new religion.
   Remains : the BIG why.
   This is where some “scientists” derail and bend facts toward what they already accept as truth, unfortunately
   This type of “science” can be classified as pseudo/make them believe science

 3. Wim E

  Ook de Obama-administration is geïnfecteerd door die verachtelijke Stasi-mentaliteit. Zie hun oproep hier: https://www.barackobama.com/climate-change-deniers/#/

  1. Theo345

   Een indrukwekkende lijst ‘deniers’, Wim.
   Zou je het niet een eer vinden op deze lijst vermeld te staan?

   1. Turris

    Dan zijn alle USA Democraten blijkbaar allemaal protagonisten van de catastrofale mens veroorzaakte opwarming. In de USA is er een politieke loopgravenoorlog tegen alles wat Republikein en omgekeerd tegen alles wat Obama aan beleid heeft ingevoerd. Ik voorspel dat voor Europa ook, dat de tegenstellingen tussen Blauw en GroenRood zullen verharden, zolang de “consensus” als valide argument wordt aangevoerd tegen de kritische wetenschap en GroenRood zich gedraagt als het nieuwe fascistische Bruin.

 4. Nog1

  Vreemd dat hij hier als sceptisch opgevoerd wordt. Terwijl het zijn sattelietmetingen zijn die aantonen dat (itt wat sommige sceptici beweren) het op de wereld ook de afgelopen decennia wel degelijk warmer is geworden

  ‘Previously reported discrepancies between the amount of warming near the surface and higher in the atmosphere have been used to challenge the reliability of climate models and the reality of human induced global warming. Specifically, surface data showed substantial global-average warming, while early versions of satellite and radiosonde data showed little or no warming above the surface. This significant discrepancy no longer exists because errors in the satellite and radiosonde data have been identified and corrected. New data sets have also been developed that do not show such discrepancies’

  1. Turris

   Nog1 aanvulling op uw halve waarheid. Christy heeft nog immer sterke argumenten om sceptisch te zijn/blijven omtrent het politieke klimaat-alarmisme gebaseerd op de onwetenschappelijke en helaas nog wijdverbreide consensus-mythe. Lees………

   http://www.wsj.com/articles/SB10001424052702303945704579391611041331266

 5. anna67

  Vechten tegen de bierkaai blijft vermoeiend.

  Behalve klimaat en vreemdelingenbeleid heb ik/hebben wij nog een persoonlijke erbij, met gelijke strekking, dezelfde eenzijdige, domme en valse redeneringen.

  Dus ik hoop deze stasi vergelijking nog eens goed te bestuderen. Nu te veel van het goeie, eh, slechte.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.