UPDATE Knettergekke man steekt 96-jarige bejaarde vrouw neer om zijn vader "te straffen"

Geen categoriemrt 20 2015, 15:07
Wat. Een. Genie.
De 24-jarige man die donderdagavond een 96-jarige vrouw in Amsterdam heeft neergestoken en geslagen, deed dat om zijn vader te straffen. Dat heeft hij bij de politie verklaard, zei zijn advocaat Bob Meijer vrijdag na een bericht hierover op de website van RTL Nieuws.
Serieus? Je wit je vader straffen en dus besluit je maar om een oude vrouw neer te steken die je verder totaal niet kent? Deze dame liep onschuldig achter haar rollator in de Govert Flinckstraat in de Amsterdamse Pijp toen meneer de psychopaat met daddy issues opeens op haar afrende en op haar in begon te steken. Ook sloeg hij haar enkele keren.
Godzijdank was de vrouw in staat om terug naar huis te gaan en om de politie te bellen. Een uur na de aanval gaf meneer De Gek zichzelf aan.
De dader zal ongetwijfeld zeggen dat hij het allemaal niet zo bedoelde, dat hij last had van een tijdelijke verstandsverbijstering en - oh ja! - dat hij nu eenmaal zware psychologische problemen heeft omdat zijn vader hem tijdens zijn kindertijd negeerde. Het ergste daarvan? Onze D66-rechters kennende zal dat nog een positieve invloed hebben op zijn straf ook; het zou mij verbazen als hij meer dan een werkstrafje van, zeg, 240 uur krijgt.
Deze man is precies wat er mis is met Nederland. Hij weet dat hij - relatief gezien - kan wegkomen met een dergelijke actie, dus doet hij het gewoon; hij ziet een arm vrouwtje lopen en valt haar aan. Wat is het ergste dat hem kan gebeuren? Dat hij een paar uur verplicht moet werken? Daar is nog niemand van doodgegaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten