UPDATE Knettergekke man steekt 96-jarige bejaarde vrouw neer om zijn vader “te straffen”

Wat. Een. Genie.

Dan ben je dus echt niet helemaal lekker:

De 24-jarige man die donderdagavond een 96-jarige vrouw in Amsterdam heeft neergestoken en geslagen, deed dat om zijn vader te straffen. Dat heeft hij bij de politie verklaard, zei zijn advocaat Bob Meijer vrijdag na een bericht hierover op de website van RTL Nieuws.

Serieus? Je wit je vader straffen en dus besluit je maar om een oude vrouw neer te steken die je verder totaal niet kent? Deze dame liep onschuldig achter haar rollator in de Govert Flinckstraat in de Amsterdamse Pijp toen meneer de psychopaat met daddy issues opeens op haar afrende en op haar in begon te steken. Ook sloeg hij haar enkele keren.

Godzijdank was de vrouw in staat om terug naar huis te gaan en om de politie te bellen. Een uur na de aanval gaf meneer De Gek zichzelf aan.

De dader zal ongetwijfeld zeggen dat hij het allemaal niet zo bedoelde, dat hij last had van een tijdelijke verstandsverbijstering en – oh ja! – dat hij nu eenmaal zware psychologische problemen heeft omdat zijn vader hem tijdens zijn kindertijd negeerde. Het ergste daarvan? Onze D66-rechters kennende zal dat nog een positieve invloed hebben op zijn straf ook; het zou mij verbazen als hij meer dan een werkstrafje van, zeg, 240 uur krijgt.

Deze man is precies wat er mis is met Nederland. Hij weet dat hij – relatief gezien – kan wegkomen met een dergelijke actie, dus doet hij het gewoon; hij ziet een arm vrouwtje lopen en valt haar aan. Wat is het ergste dat hem kan gebeuren? Dat hij een paar uur verplicht moet werken? Daar is nog niemand van doodgegaan.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

22 reacties

 1. nakkie123

  ik zie verzachtende omstandigheden….

  1. loritta

   Dat zal zeker wel gaan gebeuren, ondanks het feit dat ik in dit stukje proza niets lees over het feit dat het ging om een “licht getinte man” zou gaan!

 2. nakkie123

  maar ff serieus nu, dit hoort echt niet vrij op straat rond te lopen !
  .
  hoop dat ie wel opgesloten wordt en de juiste hulp krijgt.

 3. toetssteen

  Volkomen logisch na een blow of wat en een schizofrene aanleg door inteelt.

  Triest voor alle partijen, maar stop die gast ergens bij de Napoleons en de Maria Magdalena’s.

 4. poltxt

  Aangezien Michael’s Google er in Izmir kennelijk uit ligt, heb ik maar wat achtergrondinfo verzameld voor de broodnodige duiding.

  De laatste tijd is het bijna iedere week raak: verwarde man (meestal een man) maakt amok. De oorzaak voor de recente toename van dit soort gevallen is te vinden in 2011, als Edith Schippers namens het eerste Kabinet Rutte (met gedoogsteun van Wilders) bezuinigingen op de GGZ aankondigt.

  Iedere professional uit het veld voorspelde toen dat dit een perfect voorbeeld zou gaan worden van pennywise, pound foolish-beleid. De korte termijn bezuinigingen zouden op lange termijn teniet worden gedaan door de stijgende kosten, bijvoorbeeld bij de crisisopvang. Preventie is nu eenmaal goedkoper dan achteraf de boel opdweilen.

  Inmiddels zien we wat het effect is van het dichtgooien van de opvang voor geestelijk zieken: ze komen weer de straat op en zijn anderen en zichzelf, soms levensgevaarlijk, tot last.

  De keuze destijds om op de hulp aan deze psychiatrische patiënten te bezuinigen, lag voor de hand. Electoraal is het een weinig mondige groep die volledig afhankelijk is en waarmee je als daadkrachtige beleidsmaker dus kunt doen wat je wilt. Maar goed. Dat waren de politieke keuzes destijds, van Schippers en de rest van het knetterrechtse kabinet. En nu worden er bejaarde vrouwen neergestoken.

  Ik ben benieuwd of mevrouw Schippers vandaag de dag nog steeds zo vierkant achter haar beleid als destijds staat.

  (Kijk Michael, zo schrijf je een stukje met duiding ipv dom geblaat vol gare aannames die je niet hard kunt maken omdat je onvoldoende van dit specifieke geval af weet; doe er je voordeel mee gozer)

  1. W.H.J. Reiss

   Dat zo’n verwarde man veelal een allochtoon is laat ‘der besserwisser’ Rolypoly ook weg als rasechte PvdA socialist !

   1. poltxt

    U begint ook een beetje op zo’n verwarde man te lijken. Kijkt u wel uit, mijn beste Reiss, dat de diepe haat tegen de allochtonen niet de overhand krijgt?

   2. Nog1

    DAt klopt niet. Tot nog toe ging het in allke gevallen om een autochtone verwarde man. Als deze dader wel allochtoon is, zou hij de eerste zijn sinds de waarschuwing van de GGZ over deze bezuinigingen.

  2. nakkie123

   @ poltxt,

   als we nou 40 jaar lang die inteelt-primaten niet hadden geïmporteerd, dan hadden wij deze problemen (vrijwel) niet gehad.

   1. poltxt

    Vreemdelingenhaat komt vooral voor bij mensen met een laag zelfbeeld.

    1. Primo

     Ja, en politiek correcte wegkijkers hebben veelal voor Jan met de korte achternaam een opleiding gevolgd, want zij snappen werkelijk niets van wat er gaande is in de werkelijke wereld.

 5. Trudy

  Deze verwarde “asielzoeker” had nog wel het besef dat hij niet iemand van zijn eigen soort moest neersteken……In heel Amsterdam lopen er alleen maar zwarten te lanterfanten maar hij koos een blanke Ongelovige 96-jarige dame……Laat die Afrikaan maar zijn eigen oma of moeder te grazen nemen….

 6. Cocktailonno

  Ziet het verschil niet tussen een oude dame of een man.

 7. Pimsch

  Met “lichtgetint” bedoelt men tegenwoordig geen indo of zuid-europeaan. Correcter is de aanduiding Arabisch. Een 24-jarige jongeman met een arabisch signalement. Want dan komt de islam om de hoek kijken. U weet wel, dat aparte geloof dat niet echt bekend staat om berouw.
  De knaap zal hooguit spijt betuigen, omdat het slachtoffer toch maar een onbelangrijke kuffaar was. Zie de analogie met http://nl.wikipedia.org/wiki/Misdaad_en_straf
  Berouw en invoeling, daar gaat het mij om. Ik pleit voor het concept van de symmetrische straf: doe de dader hetzelfde aan.

 8. Swieber

  Ze komen met scheepsladingen naar Europa; dus bereid je maar voor op veel meer van dit soort dingen.

 9. Trudy

  Het was een Marokkaan lees ik net..

 10. Trudy

  Dat is die Marokkaan die die 96-jarige vrouw aftuigde en neerstak…..

  http://fubar.mobi/2015/03/20/dit-is-hem-de-lafaard-die-een-96-jarige-vrouw-neerstak/

 11. Joop Klepzijkert

  De nl bevolking heeft dezelfde troep als anders gestemd en moet dus iet zeuren, alleen de tegenpartij PVV had nog roet in het eten van het zootje kunnen gooien.

 12. Joop Klepzijkert

  poltxt plus10

 13. Dennis_WSPK

  Fijn. Ben je na een lang leven vol hard werken en plichten, 96 geworden, komt er een geïmporteerde krankzinnige niksnut om je op je oude dag naar de verdommenis te steken.

  Dit bericht is weer een alledaags berichtje. En juist dát is zo erg. Waarom leidt dit bericht niet tot opstanden, demo’s, massale aangifte bij de politie, woeste linkse politici die over elkaar heen vallen om er schande van te spreken etc. etc ? He-le-maal niets. En de media ? Die spreken alleen over een verwarde man etc.etc. Alsof het altijd al normaal was in Nederland dat “verwarde mannen” hoogbejaarde dames overhoop steken.

  Ons land en de rest van Europa stromen langzaam vol met dit soort krankzinnige allochtonen die van voor tot achter vol zitten met de meest schrikbarende stoornissen, veroorzaakt door cultuur, religie, inteelt en generaties van zieke verkniptheid.

  En van Pechtold mogen we daar niets van zeggen en moeten we dat geheel neutraal “aan de rechter overlaten”. Sure. Dát zal ze leren !

 14. Thoth

  Het valt nog mee. Zo’n 63% van de 44 jaar oude Marokkanen zijn werkloos en genieten van de WW, Bijstand. Dit is slechts een jonkie en daarvan zijn er maar 50% die werkloos zijn…
  .

 15. jelle

  https://fubarbaar.files.wordpress.com/2015/03/01211.jpg
  Dit is ‘m.
  Kek Marcouch-baardje.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.