Linkse organisaties en antisemitisme

Linkse organisaties claimen voor democratie en mensenrechten te zijn. Het is echter stuitend hoe druk zij het hebben met het neersabelen van de enige democratie in het Midden-Oosten, Israël, en veel minder of zelfs helemaal niet met de vaak gewelddadige onderdrukking en discriminatie van religieuze minderheden, homo’s en vrouwen in de islamitische wereld.

Zo is er een veelheid van linkse ontwikkelingshulporganisaties die oproepen tot boycots van Israël, vanwege de ‘bezetting’. Opvallend is dat zij daarvoor alleen de Joodse staat uitkiezen, en niet de bezettingen van andere gebieden, zoals Tibet, Noord-Cyprus of de Westelijke Sahara. Terwijl daar niet 98% van de bewoners onder autonomie leven, met eigen regeringen, ministeries en politie – zoals de Palestijnen.

Ontwikkelingshulporganisatie Cordaid betaalde in 2013 zelfs een onderzoeksbureau om een rapport op te stellen welke Israëlische producten in supermarkten precies geboycot zouden moeten worden. Wat het met ontwikkelingshulp te maken heeft en hoe de allerarmsten in de wereld hier beter van worden, zal altijd wel een raadsel blijven.

En alleen de Joodse staat is het mikpunt van hun boycot, in nauwelijks verholen racisme. Het meten met twee maten als het Israël betreft, valt onder de definitie van antisemitisme van de EU.

Frankrijk kent een strengere antiracisme wetgeving dan Nederland Daar wordt het oproepen tot het boycotten van Israël dan ook zwaar bestraft, op basis van het “aanzetten tot discriminatie”. Twaalf demonstranten in supermarkten kregen daar bijvoorbeeld duizend euro boete per persoon opgelegd door een rechtbank (december 2013).

Of neem het blad voor ontwikkelingshulp, OneWorld, dat leunt op het ministerie van Buitenlandse Zaken. Zoals OneWorld meldt op de website: “Een subsidie van het ministerie van Buitenlandse Zaken stelt ons in staat OneWorld magazine gratis aan te bieden.” Het blad wordt toegestuurd aan de voormalige abonnees van IS, dat werd uitgegeven door het ministerie van Ontwikkelingssamenwerking. IS stond overigens voor Internationale Samenwerking.

OneWorld publiceerde een artikel van Frank van der Linde. Deze is onder meer berucht van het gewelddadig verstoren van een Joods cultureel evenement in Amsterdam, afgelopen september. De hoogbejaarde zangeres werd daarbij uitgescholden voor “moordenaar”, alleen omdat zij Israëlische is.

De actie werd veroordeeld door de Amsterdamse burgemeester Van der Laan en door de Nederlandse regering. Geenstijl noemde hem terecht “een beroepsgek”.

Aan zo iemand geeft een zichzelf respecterend blad geen podium, zou je denken. Zeker niet in het huidige klimaat, waar Joden toch al niet gerust over straat kunnen gaan en zwaar beveiligd moeten worden vanwege de om zich heen grijpende Jodenhaat. OneWorld deed dat toch wel.

In dat artikel schrijft van der Linde dat Israël moet verdwijnen omdat “institutioneel racisme” verboden is.

Het ontkennen van het bestaansrecht van Israël betekent een ontkenning van het zelfbeschikkingsrecht van het Joodse volk en is eveneens antisemitisch, volgens de bovengenoemde definitie van de Europese Unie. Ook het zelfbeschikkingsrecht voor Joden ‘racistisch’ noemen, is antisemitisch volgens die definitie. Immers, van andere volken – Nederlanders, Koerden, Eritreeërs of wie dan ook – roept niemand dat die racistisch bezig zijn als die zelfbeschikkingsrecht willen.

Likoed Nederland heeft bovenstaande voorgelegd aan de hoofdredacteur van OneWorld, Hans Ariëns. Zijn reactie was kortweg: “Wij lezen echt geen Jodenhaat in zijn bijdrage.”

Ondanks de duidelijke definitie van de EU inzake antisemitisme ziet de hoofdredacteur dit toch niet. Waarom? Wij weten het niet. Wel weten wij dat het Ministerie voor Ontwikkelingssamenwerking het blad subsidieert. Waarom moeten zulke organisaties gesubsidieerd worden, vraag je je af.

Tot slot Amnesty International. Onder een artikel over Israël op hun website reageerde een zekere ‘Khaled’:

“waar is de man met het kleine snorretje als je hem nodig hebt…..hij was goed begonnen in 194?” (sic)

Toen Amnesty dit niet uit eigen beweging verwijderde, heeft Likoed Nederland daar drie maal – op 18 januari, op 25 januari en op 10 februari 2015 – aan Amnesty gevraagd om deze walgelijke uiting van Jodenhaat te verwijderen. Maar blijkbaar vindt Amnesty de tekst niet storend, want hij staat er op het moment van schrijven nog steeds.

Begrijpt men nu nog niet dat het antisemitisme in Nederland al erg genoeg is, zodat die tegengegaan moet worden in plaats van verder verspreid?

Awi Cohen is bestuurslid van Likoed Nederland.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

20 reacties

 1. Koos_Koets

  Wikipedia:
  “De term ‘tunnelvisie’ wordt ook wel gebruikt voor een bekrompen visie. Iemand met tunnelvisie heeft geen oog voor aanwijzingen of argumenten die niet in lijn zijn met de eigen vaste overtuiging.”

  De anti-Israel beweging ten voeten uit!

 2. Kokkie

  Het echte elitaire fascistische anti-semitisme zit links in de politiek. Dit is voor mij reden om absoluut nooit links te stemmen, ondanks dat ik inmiddels sociaal-economische inmiddels best links georienteerd ben. (Een partij als de VVD is trouwens ook volledig uit de boze vanwege een ongebreidelde puur kapitalistische inslag).

  1. Koos_Koets

   Je hebt links, rechts, en je hebt realistisch. Ik neem aan dat de keuze niet moeilijk zal zijn op 18 maart.

 3. halo1

  Het lijkt me dat zowel links als Israel de Tweede Wereldoorlogs-ellende instrumentaliseren voor hun eigen politieke zaak..kijk daar a.u.b. doorheen!

 4. Jantje

  Het is met het sprookje van de kleren van de Keizer.
  Links durft de waarheid niet onder ogen te zien en blijft volhouden dat de keizer kleren aan heeft.
  Ze blijven dat walgelijke hamas steunen, terwijl dat grote criminelen zijn die zichzelf verrijken, ten koste van hun burgersm met de EU subsidies die ze krijgen.
  Die de subsidies alleen maar gebruiken om dood en verderf in hun buurland te kunnen zaaien.
  Die de opositiepartijen heeft uitgemoord.
  En de bevolking staat daar in meerderheid achter.
  Dit rattennest wordt breed door links gesteund.

 5. Taljaard

  Wanneer ”antizionisme” een excuus moet heten om daarmee een heel volk het recht op een eigen land en een eigen staat te ontnemen is dit minstens zo kwalijk als antisemitisme.

 6. nogmaals

  Ze zijn openlijk antisemiet omdat het zonder problemen kan ! Anti-islamitisch gedrag is veel gevaarlijker
  Het antisemitisme van deze laffe linkse schoften zou snel afgelopen zijn als deze figuren wisten dat ze een reële kans zouden lopen om door een bende joodse terroristen met AK47’s te worden aangepakt op hun redactieburelen en op de hoofdkantoren van hun clubjes.

 7. vigilante

  Mocht U nog twijfelen of de isis boys hebben alvast een compleet draaiboek uitgebracht.
  Waarin de dhimmi status van links is vastgelegd.

  Black Flags From ROME

  http://pjmedia.com/blog/how-isis-plans-to-sack-rome/

  ISIS Calls for Terror Alliance with Radical Leftists to Conquer Rome.
  ————————————————————————-
  “If you have ever been at a pro-Palestine / anti-Israel protest, you will see many activists who are not even Muslims who are supportive of what Muslims are calling for (the fall of Zionism). It is most likely here that connections between Muslims and Left-wing activists will be made, and a portion from them will realise that protests are not effective, and that armed combat is the alternative,” the book states. “So they will start to work together in small cells of groups to fight and sabotage against the ‘financial elite’.”
  ————————————————————————
  http://www.scribd.com/doc/253916263/Black-Flags-From-ROME#scribd

 8. vigilante

  _of _

 9. Dennis_WSPK

  Het is ook niet zo vreemd. Het socialisme en nationaal-socialisme zijn nauw aan elkaar verwant.
  Beiden stromingen haten democratie en vrijheid en zijn groot voorstander van het beknotten van het vrije woord.
  Daarnaast koesteren beiden een ongekende bewondering voor de islam en voor terreurclubs als Hamas en Hezbollah.

  Een uurtje lezen op Stormfront.org leert dat daar vooral terreurclubs als Hamas en Hezbollah en de Iraanse staat groot respect en bewondering afdwingen.
  Dat is op linkse blogs als Joop en Indymedia niet anders.

  De selectieve verontwaardiging jegens Israël is duidelijk ingegeven voor een onversneden antisemitisme ter linker zijde. Het is bij links bovendien mode om de Arabische agressie jegens Joden goed te praten door te stellen dat dit komt door de “bezetting”van “Palestina”.
  Totale onzin, aangezien het antisemitisme al 1.400 jaar in de islam zit ingebakken.

  1. luis_indepels

   Het Nationaal-Socialisme is gewoon een van de vormen van het socialisme/communisme. De houding van links past precies in dit plaatje. De joden zijn in hun ogen vieze kapitalisten die zich verrijken dmv. banken en handel. Dit verklaart ook de dweperij door links met aartsvijand nr. 1 van de joden, de moslims (zie ook de Moefti van Jerusalem op wikipedia). Overbodig om te vermelden dat Cordaid, oneworld en andere ontwikkeling/subsidie clubs worden bevolkt door linkschmenschen.

 10. van Urk

  Als die Khaled van Amnesty beter in de geschiedenis van het mannetje met het snorretje had gegraven dan had het zo kunnen zijn dat Israel juist overbevolkt werd met alleen maar joden door de hulp van de Nazi,s zelf i.p.v. door ze uit te roeien! Adolf Hitler had genoeg oprotpremies gegeven aan de joden om Duitsland te verlaten en had een akkoord gesloten met de Jewisch Agency waarbij al meer dan zestigduizend joden naar Israel konden vertrekken met 1,6 miljard dollar aan waarde in hun pocket ! Hitler had nooit tot 1942 echt de bedoeling gehad om joden uit te willen gaan roeien maar alleen om ze bang te maken om Duitsland zo snel te ontvluchten!

  1. Koos_Koets

   Hitler had de Moefti van Jeruzalem al laten zien hoe hij gaskamers moest maken voor het geval dat.
   Hij wilde hem maw het vuile werk laten opknappen.
   http://nl.wikipedia.org/wiki/Amin_al-Hoesseini
   https://www.google.nl/search?q=hitler+mufti+jerusalem&espv=2&biw=1920&bih=979&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=Lp_1VPjzPO6p7AbI-IEw&sqi=2&ved=0CCMQsAQ&dpr=1

   1. van Urk

    Dat klopt, maar de eerste ontmoeting met al-Hoesseini was pas in Berlijn november 1941 waarbij ik al schreef dat de werkelijke massale uitroeiing op de joden na rond die tijd tot toepassing kwam terwijl de joden allang daarvoor de tijd hadden om Duitsland te ontvluchten naar een veiliger bestemming! Helaas vluchten de meesten naar buurlanden zoals Nederland waardoor ze later alsnog opgepakt werden of naar landen waar ze niet toegelaten werden. De enigste optie was Israel dat toen onder Brits mandaat viel en waarbij de joden ondanks het bewind van de groot-moefti altijd nog veiliger waren dan in de rest van de wereld!

    1. luis_indepels

     al-Hoesseini vluchtte inderdaad naar Rome in October 1941 maar de banden met het nazi regime stammen uit 1933, enkele weken nadat de Nationaal Socialisten in Duitsland aan de macht kwamen.

   2. Nog1

    Dat zijn onzinstukjes op wikipedia, geschreven door de pr afdeling van de Likud.

    De kwestie van de mufti’s banden is uitgebreid behandeld bij het proces tegen Eichmann. (lees de rechtbankverslagen maar eens na, of het werk van Hannah Arendt)

    Daarbij bleek een forse mythevorming te hebben plaatsgevonden; de Moefti was bv nooit in een kamp geweest en had geen inhoudelijke contacten met hoge Nazi’sn die zich bezighielden met de joodse kwestie.

    Volgens de archieven van het BuZa ministerie, vonden de Nazi’s hem dom, omdat de Moefti niet begreep dat de Nazi’s en hij tegengestelde belangen hadden. De Nazi’s wilden tot 1942 de joden naar Palestina transporteren, de Moefti wilde ze juist in Europa houden.

    De enige smamenwerking die hard gemaakt kon worden, was dat hij een periode in toenmalig Yugoslavië (Europese) moslims heeft geronseld voor de SS om tegen de partizanen te vechten.

    De gaskamers waren geen idee van de Moefti, maar van de Duitse industrie. (Degesch en IG Farben) Na de oorlog is één van hen dan ook geexcuteerd (Bruno Tesch). Zie bv het boek van Goldhagen; Hitler’s Willing Executioners: Ordinary Germans and the Holocaust (1996)

 11. van Urk

  Wie financierde uiteindelijk de partij van een arme kunstschilder met bloksnor en later dat zelf ook deed aan een groot aangeziene moslim die waarschijnlijk daarmee ook onbewust tot een van de pionnen ging behoren van Hitler,s zijn financierders om uiteindelijk hun eigen plannen te kunnen verwezenlijken in de toekomst?

 12. pejoar

  @ v Urk
  Ja, de jodenhaters verspreiden graag onzin net zoal jij doet.
  “The most cited source for the story Jewish bankers paved the way for Hitler is Hitler’s Secret Backers, supposedly by a Jewish banker named Sidney Warburg.

  First of all, there was no Sidney Warburg. But those who actually read the spurious book (and most who cite it haven’t read it) will find the unknown author says—in contrast to what people think he said—that Jewish bankers didn’t finance Hitler. Instead, the book claims some naughty non-Jewish bankers did so.

  But even that isn’t true. An accurate assessment by James Pool in Who Financed Hitler absolutely refutes the legend big banking or industrial interests played a substantial role funding Hitler. Most of the Nazi Party’s money came from small contributions and sales of literature.

  No Rothschilds backed Hitler. That’s a myth. One banker, a practicing Christian of one-quarter Jewish descent, was said—by one source, passing on a rumor—to have donated money to Hitler. And that’s it. The one Jewish banker known to have given money to any Nazis gave it to elements in the Nazi party—the Strasser brothers—who were trying to stop Hitler.

  And Hitler wasn’t descended from any Rothschilds or Frankenbergers. If he had any Jewish blood, it has never been authoritatively traced”

  hier nog een link
  http://americanfreepress.net/?p=8153

  1. van Urk

   @peojar Ten eerste ben ik helemaal geen jodenhater en ten tweede ben ik pro Israel! Goed dat je mij over deze informatie betichte al blijf ik nog steeds op m,n hoede als het om historische vervalsingen gaat.

 13. Bes Tolen

  Godsdiensten krijgen naar mijn idee algemeen te veel goodwill in het Westen. Neem bijvoorbeeld Tibetanen. Teveel goodwill. Tibet verloor haar onafhankelijkheid omdat China de grote wreedheid (gedurende lange perioden) van de toenmalige Tibetaanse heersers (totalitair godsdienstig) anders niet onder controle kon krijgen. Mooie praat doet het bij veel mensen maar het is wellicht in de eerste plaats letten op de organisatie, de daden en de werkelijke voornemens. Zoek het ook in vermindering van invloed van godsdiensten. Opdat aan de verkondigde waarheden getwijfeld mag worden en men er vrij tegenover kan staan. Ieder moet zijn/haar keus en opvatting in vrijheid kunnen maken. Zoek het ook in verzwakking van de invloed van eenzijdige politieke organisaties zoals het genoemde Cordaid. [Dat overigens ook uit de godsdienst stamt. Vandaar al gauw het radicale?]. Waarom moeten dat soort clubs persé gesubsidieerd worden? Immers, met hun invloed op regeringsbeleid en via de ambtenarij wordt de invloed van de individuele burger steeds gekortwiekt. Al te vaak nog negatief in de gevolgen ook. Te vaak moet je je de vraag stellen, waar bemoeien ze zich mee?

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.