Linkse raddraaiers UvA keren zich tegen bestuur

Screen Shot 2015-03-06 at 18.58.40
Foto: UvA website (screenshot)

Verenigde docenten eist dat het bestuur opstapt.

Triest, triester, docenten aan de UvA. Zie hier hoe zij reageren als een stel progressieve studenten de hele boel op stelten zet en het imago van de universiteit op vreselijke wijze beschadigt:

Het bestuur van de Universiteit van Amsterdam (UvA) moet weg. Dat vindt een groep docenten, verenigd in Rethink UvA. Zij zijn het niet eens met het huidige beleid en bestuur van de universiteit. Rethink UvA gaat een brief naar de raad van toezicht van de UvA sturen waarin ze om het ontslag van het bestuur vragen.

Dat heeft een woordvoerster namens de docenten vrijdag laten weten. De docenten hadden woensdag een ultimatium tot vrijdagmiddag gesteld aan het bestuur.

Het bestuur zegt nu tot maandag nodig te hebben. Rethink gaat daarmee akkoord, maar laat wel weten dat het hele bestuur moet aftreden. Dit omdat het beleid van de UvA niet goed zou zijn; ze willen meer “democratie en transparantie.” Met andere woorden, ze willen precies wat de onhygiënische kraakstudenten die het Maagdenhuis bezetten ook willen.

Nou ben ik sowieso niet zo gecharmeerd van universiteiten/docenten die grote krokodillentranen huilen als een jihadist gedood wordt en die luid en duidelijk knetterlinks zijn, maar dit is toch echt de emmer die de druppel doet overlopen. Je keert je tegen je werkgever terwijl die zwaar onder vuur ligt omdat een paar mafketels helemaal losgaan? Hoe onethisch en immoreel ben je dan?

Ik stel voor dat het bestuur van de UvA hier op reageert door alle docenten die de studenten steunen naar huis te sturen. Je keert je tegen je werkgever? Heel fijn, ga maar op zoek naar een nieuwe baan, hier ben je niet langer welkom.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!