Mannen, opgelet! Deze activiteit zorgt voor een beter seksleven

Een beter seksleven begint bij jezelf.

Je verwacht nooit welke activiteit tot een beter seksleven leidt. Of nou ja, waarschijnlijk wel. Bewegen, bewegen en nog eens bewegen. Oftewel: trap eens tegen die bal aan, ga eens een eindje fietsen, pak dat tennisracket eens op. De Telegraaf schrijft dat volgens een studie die is gepubliceerd in het Journal of Sexual Medicine sporten écht helpt:

Mannen die regelmatig bewegen slagen er beter in om een erectie te krijgen én zijn seksueel actiever dan geslachtsgenoten die amper van de bank af komen.

In het onderzoek zijn 300 mannen gevraagd naar hun seksuele activiteiten, en de mannen die aan beweging doen, hebben gewoon een actiever en beter seksleven (de vraag is natuurlijk in hoeverre het met elkaar te maken heeft, maar dat er een verband bestaat, valt niet te ontkennen):

Mannen die zeiden regelmatig actief te zijn (twee uur intensieve training per week, 3,5 uur matige traning of zes uur lichte training) bleken een actiever en beter seksleven te hebben dan mannen die aangaven niet zo vaak te bewegen. Zaken als diabetes, hogere leeftijd, roken en hartziektes hadden hetzelfde effect.

Een van de co-auteurs, Stephen Freedland, zegt dat niet iedere man ineens dagelijks moet gaan sporten, maar: “Wij zijn er in ieder geval van overtuigd dat elke vorm van beweging, licht of intensief, beter is dan helemaal géén beweging.” Dat lijkt mij ook. Als je de hele dag als een couch potato op de bank blijft hangen, dan ben je 1. niet fit en 2. niet bepaald aantrekkelijk voor vrouwen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

13 reacties

 1. Matthijs

  Teveel moeite

 2. carthago

  Te veel tijd.

 3. Rapunzel

  Teveel linkse mannen die naast dom ook onbeschoft zijn.

  1. Nico

   Jeetje, is bewegen en n*ken nu ook al links?

 4. Teun

  Ik beweeg regelmatig naar de koelkast.

  1. carthago

   3 uur per dag toch wel?

 5. Epimenides

  Open deur intrappen, valt dat ook onder de activiteiten.

 6. Wachteres

  Gelukkig geldt dit advies niet voor mij …..

  ik zal het doorgeven. 😉

 7. Chef-70

  Ik beweeg veel door de seks waardoor ik nog meer seks wil. Mijn vrouw en 3 vriendinnen worden er gek van.

  1. bandini

   Dat was ook al de eerste gedachte die bij mij opkwam. Het worden er steeds meer maar nu weet ik gelukkig hoe dat komt: oefening baart kunst!

 8. Daniel

  Een leuke, jonge, wulps, links mokkel werkt beter als medicijn dan een oude, zwetende, vatsige, licht mank lopende rechtse vrouw. Dat klinkt hard, maar het is medisch zo klaar als een klontje.
  Naar het omgekeerde wordt nog onderzoek gedaan.

  1. carthago

   Oké, als ze maar niks zegt.

 9. observer

  Andere landen, andere gewoonten, in China bedrijft men de liefde om fit en soepel te blijven….

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.