Mannen, opgelet! Deze activiteit zorgt voor een beter seksleven

800px-Love_in_Wiesbaden
Foto: Jacob Appelbaum / Wikimedia Commons

Een beter seksleven begint bij jezelf.

Je verwacht nooit welke activiteit tot een beter seksleven leidt. Of nou ja, waarschijnlijk wel. Bewegen, bewegen en nog eens bewegen. Oftewel: trap eens tegen die bal aan, ga eens een eindje fietsen, pak dat tennisracket eens op. De Telegraaf schrijft dat volgens een studie die is gepubliceerd in het Journal of Sexual Medicine sporten écht helpt:

Mannen die regelmatig bewegen slagen er beter in om een erectie te krijgen én zijn seksueel actiever dan geslachtsgenoten die amper van de bank af komen.

In het onderzoek zijn 300 mannen gevraagd naar hun seksuele activiteiten, en de mannen die aan beweging doen, hebben gewoon een actiever en beter seksleven (de vraag is natuurlijk in hoeverre het met elkaar te maken heeft, maar dat er een verband bestaat, valt niet te ontkennen):

Mannen die zeiden regelmatig actief te zijn (twee uur intensieve training per week, 3,5 uur matige traning of zes uur lichte training) bleken een actiever en beter seksleven te hebben dan mannen die aangaven niet zo vaak te bewegen. Zaken als diabetes, hogere leeftijd, roken en hartziektes hadden hetzelfde effect.

Een van de co-auteurs, Stephen Freedland, zegt dat niet iedere man ineens dagelijks moet gaan sporten, maar: “Wij zijn er in ieder geval van overtuigd dat elke vorm van beweging, licht of intensief, beter is dan helemaal géén beweging.” Dat lijkt mij ook. Als je de hele dag als een couch potato op de bank blijft hangen, dan ben je 1. niet fit en 2. niet bepaald aantrekkelijk voor vrouwen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!