SCHOKKEND: moedige jongen valt 120 kilo af en doet zijn shirt uit… Kijk hoe het verhaal eindigt

“Ik ben bang dat mensen me lelijk vinden.”

Matt Diaz is in de afgelopen jaren maar liefst 120 kilo afgevallen. Hij deed daar in totaal zes jaar over; geen geringe tijd en al helemaal geen geringe prestatie. Ongelooflijk knap natuurlijk, en een inspiratie voor velen (ook voor ondergetekende die helaas ook een kilotje of wat moet kwijtraken).

Helaas is dat niet het hele verhaal. Matt verloor namelijk zo snel gewicht dat hij nu last heeft van… nou ja, ik zou zeggen: kijk de video maar even:

Ja, dat ziet u goed: dat is zijn huid, die op alle mogelijke manieren om de rest van zijn lichaam hangt.

Je kunt het ongetwijfeld begrijpen dat hij hier psychologisch last van heeft en er graag iets aan wil doen. Helaas kost de operatie die hij nodig heeft vele tienduizenden dollars. Dat is dus niet wat je zomaar even doet, tussendoor, gewoon omdat het kan.

Gelukkig heeft het verhaal een geweldig einde. Hoewel Matt dacht dat de hele wereld hem kapot zou schelden en allerlei grappen zou maken reageerde men buitengewoon vriendelijk. Sterker nog, in een mum van tijd zamelden andere Internetgebruikers maar liefst 45.000 dollar voor hem in, waardoor hij de huidoperatie alsnog kan ondergaan.

Ik kan hem alleen maar feliciteren met zijn moed én discipline.

Vraagje aan DDS-lezers: bent u weleens op dieet gegaan? Zo ja, hoeveel bent u maximaal kwijtgeraakt? En zijn de kilo’s ondertussen weer terug of bent u een succesvolle afvaller; iemand die zijn of haar leven helemaal veranderd heeft en nu gewoon slank (en gezond!) is?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

6 reacties

 1. Staphylocoque

  Afvallen? Haha nee, ik heb geen ondergewicht nodig. Behoor juist tot het gedeelte van de bevolking dat geen overgewicht heeft. wel onhandig hoor, alle kledingwinkels zijn op overgewicht ingericht.

 2. vanGodlos

  Ja wat zal ik zeggen …het is wat mijn Oma altijd zij ,Ieder pondje gaat door het mondje …ik den k dat zij gelijk heeft…

 3. JanvanEechoud

  “het is wat mijn Oma altijd zij ,Ieder pondje gaat door het mondje …ik den k dat zij gelijk heeft…”.
  Nee, klopt niet.
  Mijn zwager eet 3x zoveel als ik. … en is mager als een lat.
  Het soort stofwisseling regelt zulke zaken.

  1. Hans_VS

   Ja, stofwisseling is een factor… En toch, wat jij in je mond stopt is OOK een factor…

   Of je nou een snelle of langzame stofwisseling hebt, als je te veel eet en/of te weinig beweegt dan komt je gewicht aan…

   Eet je minder en/of beweeg je meer, dan valt je gewicht af…

 4. jonathan

  U zult het wel raar vinden. Maar ik gebruik al wat jaren de tijd van vasten, (RK gebruik van voornamelijk vroeger dat 6 weken voor Pasen is wat start met Aswoendag. Dag na einde carnaval) aan om niet te snoepen en sobere maaltijden. Ik weeg gewoonlijk 78kg bij 1.79m en val wat af daardoor. Hoef helemaal niet af te vallen. Voel me kiplekker daardoor. Maar het is wel dieper. Het heeft met mijn katholicisme te maken.Wees gerust ik zal u er niet lastig meevallen. Maar het is een idee.

 5. H.Numan

  Ik kreeg van de dokter te horen dat ik Type 2 diabeet aan het worden was. Ben toen op het ‘konijnenvoer’ dieet gegaan (= vrijwel alleen groenvoer) en ben gezakt van 78 kg naar 68 kg nu, in ongeveer 6-8 maanden. Verlies is stabiel, ik zit nu ongeveer een jaar rond die 68 kg.

  Ben nu beneden pre-diabeet, en dat probeer ik zo te houden. Ondanks dat afgrijselijk groenvoer dieet.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.