SCHOKKEND: moedige jongen valt 120 kilo af en doet zijn shirt uit… Kijk hoe het verhaal eindigt

Screen Shot 2015-03-22 at 19.45.17
Foto:

“Ik ben bang dat mensen me lelijk vinden.”

Matt Diaz is in de afgelopen jaren maar liefst 120 kilo afgevallen. Hij deed daar in totaal zes jaar over; geen geringe tijd en al helemaal geen geringe prestatie. Ongelooflijk knap natuurlijk, en een inspiratie voor velen (ook voor ondergetekende die helaas ook een kilotje of wat moet kwijtraken).

Helaas is dat niet het hele verhaal. Matt verloor namelijk zo snel gewicht dat hij nu last heeft van… nou ja, ik zou zeggen: kijk de video maar even:

Ja, dat ziet u goed: dat is zijn huid, die op alle mogelijke manieren om de rest van zijn lichaam hangt.

Je kunt het ongetwijfeld begrijpen dat hij hier psychologisch last van heeft en er graag iets aan wil doen. Helaas kost de operatie die hij nodig heeft vele tienduizenden dollars. Dat is dus niet wat je zomaar even doet, tussendoor, gewoon omdat het kan.

Gelukkig heeft het verhaal een geweldig einde. Hoewel Matt dacht dat de hele wereld hem kapot zou schelden en allerlei grappen zou maken reageerde men buitengewoon vriendelijk. Sterker nog, in een mum van tijd zamelden andere Internetgebruikers maar liefst 45.000 dollar voor hem in, waardoor hij de huidoperatie alsnog kan ondergaan.

Ik kan hem alleen maar feliciteren met zijn moed én discipline.

Vraagje aan DDS-lezers: bent u weleens op dieet gegaan? Zo ja, hoeveel bent u maximaal kwijtgeraakt? En zijn de kilo’s ondertussen weer terug of bent u een succesvolle afvaller; iemand die zijn of haar leven helemaal veranderd heeft en nu gewoon slank (en gezond!) is?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!