Na Feyenoord misdraagt ook Ajax zich: agente mishandeld

Wat kan voetbal toch ook een intens lelijke sport zijn. Gisteren werd een agente uit haar auto gesleurd en bruut mishandeld door drie Ajax-jeugdspelers.

Nauwelijks bekomen van de ravage die Feyenoord-supporters hebben aangericht in Rome hobbelt Nederland doodleuk verder naar het volgende voetbalschandaal: ditmaal is Ajax de boosdoener. En als ik zeg boosdoener, dan bedoel ik dus: meedogenloze mishandelaar van een onschuldige vrouw, wiens enige misdaad is dat zij een paar keer toeterde:

Drie jeugdspelers van Ajax zijn donderdagavond gearresteerd vanwege het mishandelen van een politieagente in burger. Het drietal versperde de agente op de Oudekerkerdijk de weg. Toen de politievrouw enkele malen claxonneerde, stormden de drie op haar af, trokken de agente uit de auto, smeten haar hardhandig tegen de grond en gingen ervandoor.

„Ajax is op de hoogte van het incident”, aldus een woordvoerder. „Het is een ernstige zaak, maar voor we een standpunt kunnen innemen, willen we weten wat er precies is gebeurd en wie wat heeft gedaan.”

Een walgelijke daad. En de reactie tot dusverre van de Amsterdamse club is niets minder dan laf te noemen. Alhoewel prima duidelijk is dat het drietal voetbalboefjes zich misdragen heeft wil de club nadrukkelijk geen reactie geven en kijkt het de kat uit de boom.

Uh, hallo, bestuur van Ajax, er is hier iemand het ziekenhuis ingetimmerd. Waarom zijn deze jongens nog niet geschorst of geroyeerd? Ajax wekt de indruk geweld wel prima te vinden, en dat is dan ook precies wat er mis is met het voetbal in Nederland.

Het wordt hoog tijd de begrippen ‘voetbal’ en ‘geweld’ van elkaar los te koppelen, want de kosten die gepaard gaan met de politie-inzet ieder weekend en met de schade aan de internationale reputatie van Nederland, worden te hoog. Ja, inderdaad: tijd om clubs als Ajax en Feyenoord voor een aantal jaar te degraderen, en als het echt niet anders kan de hele voetbalcompetitie in Nederland enkele seizoenen af te gelasten. Deze tirannie – die gisteren het lichaam van een politie-agente gekost heeft, maar voor haar ook genoeg andere slachtoffers maakte – duurt namelijk al meer dan lang genoeg.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

31 reacties

 1. W.H.J. Reiss

  Dit is nu typisch het macho gedrag van jonge Nederlanders van buitenlandse afkomst. Zijn ze met meerderen, dan slaan ze er lustig op los. Dit is dus geen incident. Dit gebeurt met regelmaat !
  Vandaar minder, minder, minder……………

 2. J. C. Th. Kohler

  Tim Engelbart:

  “…de hele voetbalcompetitie in Nederland enkele seizoenen af te lassen. ”

  Weer een hoogstandje, Tim. Zou het kunnen zijn dat je bedoelde: “…af te GELASTEN”?

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

 3. rinus

  Een hele competitie stil leggen en de 99% goedwillende supporters hun plezier ontnemen? En dit vanwege dit schorum? Wat een waanzin! Wat dacht je van kei en keihard straffen!! Eventueel ook de club als daar aanleiding toe is. Het geteisem 5 jaar schorsen en niet meer in een stadion. Boetes met minimaal 3 nullen. Aanpakken die hap, dat helpt wel! Dan denken ze wel drie keer na.

 4. Two Ravens Black Kettle

  Ajax toont zich met die buitengewoon lafhartige en miezerige wezel-reactie een topclub onwaardig. Shame on them.
  Laten we hopen dat de carrières van dit smerig tuig dat in groepen vrouwen molesteert in de knop gebroken zijn.
  Het liefst zou ik dit soort tuig oppakken, berechten en mits in bezit van twee paspoorten, denaturaliseren en het land uitflikkeren.

  1. hans-e-pans

   Maar ja het zijn wel supergetalenteerde AFC Ajax spelers van de buitencatagorie, dus wij Nederlanders, met onze onderbuikgevoelens, moeten niet zeuren.

 5. ludovic

  Wat heeft AJAX hiermee van doen?
  Het zijn gewoon weer licht getinte Marokkaanse mannen -waar TE geen genoeg van kan krijgen- die conform hun primatencultuur een ‘minderwaardige’ vrouw afrossen.
  En o ja, ze spelen ook voetbal.

 6. Two Ravens Black Kettle

  Ik wil minder, minder, MINDER geweld tegen vrouwen, islam-critici, cartoonisten, Joden en de inheemse bevolking (waartoe ik logischerwijs ook de oude migrantengroepen zoals de Chinezen, Vietnamezen, gevluchte Hongaren, Molukkers, Indo’s etc reken)
  Minder, minder, MINDER !!!
  Minder, minder, MINDER !!!!

 7. monach

  Zakaria El A., Ashraf El M., Samet B. sleuren agente in burger uit de auto, vanwege claxonneren.

  Had zij een hoofddoek gedragen dan was er niets gebeurd.

 8. Sorensen

  Dit is schering en inslag, maar zeggen dat je minder van dit tuig in ons land wil hebben is “walgelijk”.
  Je moet dit soort berichtjes dan ook maar niet plaatsen Engelbart anders komen er steeds meer “walgelijke” mensen.

 9. Rapunzel

  Ik ben maar een uit de klei getrokken provinciaaltje maar zelfs ik weet dat je in Amsterdam als vrouw zonder kopvod geen meter moet rondrijden zonder dat je portieren op slot zijn. Dat kan daar al jaren niet meer. Als de geitenneukers je niet uit de auto sleuren helpen de Moe-landers je wel van je spulletjes af als je bij een stoplicht staat.

  Met de portieren op slot kun je tenminste proberen om zulke rot lui over hun poten te rijden. Zijn ze ook uit gevoetbald.

 10. Avander

  Lichtelijk uit het verband getild dit verhaal. Wat heeft Ajax te maken met het onbeschaafd gedrag van tuig buiten het veld? De lijn dan doortrekken naar de competitie en die ook maar stilleggen is helemaal disproportioneel. Wat te doen als het geen Ajaxspelers zijn maar werknemers van Ikea om maar een dwarsstraat te noemen, of van NS. Ook maar een paar jaar stilleggen? Het is beter de etniciteit er eens bij te betrekken, veel van dit soort wantoestanden vindt zijn oorsprong in het ongepaste en onverdiende superioriteitsgevoel van veel “Nederlanders” en het daarbij behorende korte lontje. Daar moet eens iets aan gedaan worden en wel vanaf kleuterleeftijd.
  Vandaar natuurlijk het abjecte idee om kinderen vanaf 0 jaar aan de staat te overhandigen, die kan je klaarstomen en brainwashen voor later, denkt de linkse kerk in hun onmacht de huidige generaties “Nederlanders” te laten integreren. Ziek aan alle kanten de onwil van onze elite om problemen te benoemen en aan te pakken. Met als voorlopig resultaat de opvatting dat de club of werkgever dan maar kapot gemaakt moet worden door journalisten bedacht die het ook allemaal niet meer weten.

 11. Seneca

  @Avander
  Ik ben het niet met u eens. Dit verhaal – de laffe houding van het Ajax bestuur – tekent de verhoudingen in dit door en door verziekte land. De enige juiste reactie van Ajax zou zijn geweest: ‘schorsen en een boete opleggen ten hoogte van het bedrag dat de opleiding ‘van de toekomstige voetballer’ gekost heeft. Maar zoals zo dikwijls Max van Praag zal ook wel lid zijn van ‘een ander Joods geluid’ met als gevolg: wegkijken, goedlullen en bang zijn.

  1. Avander

   Seneca. Ik duidde in z’n algemeenheid de strekking van de opvatting van Tim Engelbart. Om vanwege geweld van een groep hooligans samen met deze wandaad van een paar Ajax voetballertjes een voetbalcompetie enkele jaren stil te leggen is met een olifant op een mug schieten ( vrij geparafraseerd).
   Dat laat onverlet dat de reactie van Ajax er ook weer een van de angsthazen is. Er is niemand meer in dit land die openlijk stelling durft te nemen tegen de verloedering en de overgave aan verloederaars. Want als je je mond opendoet en benoemt wat het is dan ben je, naar keuze, een racist, een ultra rechtse tokkie of een islamofoob. Dus verschuilt ieder die iets zou moeten zeggen zich achter een rookgordijn of graaft zich dieper in in zijn bunker. Zoals Ajax doet.

 12. DeKadt

  Drie spelers met een Marokkaans Nederlandse achtergrond. Is dit belangrijk om te vermelden? Ja. Waarom? Omdat het te maken heeft met de achterliggende cultuur van deze jongens.

  Dat is niet een zuiver Nederlandse cultuur, of zelfs Europese, maar een Afrikaans-Arabische-Berber cultuur. Is dat relevant? Ja. Waarom? Omdat deze jongens van vroeg af aan is aangeleerd zich macho-mannelijk te gedragen. Zeker naar vrouwen toe en al helemaal onderling. Een mildere vorm kom je in Zuid Europa tegen, maar daar is het onderdompelt in de Europese, christelijke en humanische cultuur.

  Deze knapen, en er lopen er vele duizenden van rond in Nederland, hebben vaak een gespleten persoonlijkheid. En hier zie je dan waar o.a. Pim Fortuyn ook steeds op hamerde: het mengen van culturen is gevaarlijk. Er is niets zo hard als cultuur zei Fortuyn, en gelijk had hij.

  Deze knapen kunnen dan wel fantastische voetballertjes zijn, deep down, in hun ziel, dragen ze nog steeds die kwalijke invloeden van hun oudere cultuur met zich mee. En die cultuur botst op alle fronten met de onze. Het feit dat deze jongens ogenschijnlijk goed mee kunnen doen in onze samenleving, poetst hun roots daarmee niet weg.

  Zelfs als men hier in Nederland is geboren, zelfs dat is geen garantie dat je ook echte Nederlandse normen en waarden meekrijgt. De invloed van de familie, van die andere cultuur, blijft onderhuids aanwezig. En die cultuur vertoont hier en daar perverse kantjes.

  1. Koos_Koets

   De reden dat de afkomst moet worden vermeld is heel eenvoudig: De Nederlandse kiezer moet weten waar hij op moet stemmen. Als hij denkt dat het kaaskoppen waren dan is hij MISLEID door de partijen die de boel uit electoraal gewin onder de tafel willen vegen.
   Eigenlijk is het ontkennen/verdoezelen van de moslimcriminaliteit precies hetzelfde als de ontkenning van de holocaust.
   Het zou dus strafbaar moeten zijn.

  2. Jan

   Eén van de drie is geen Marokkaan, maar een Turk. Maakt voor Wilders ook niet uit, hij wil ze alledrie naar Marokko uitzetten.

   Eén van de drie schijnt een zeer groot talent te zijn met contract tot 2020. Daar zal Ajax niet graag afscheid van nemen.

  3. Avander

   Een plusje DeKadt, het is zoals het zegt.

  4. Floris

   Helemaal mee eens. En iedereen weet dat het zo is. Zelfs Job Cohen weet dat.

   Maar je mag het niet zeggen, hè…

   Die politieke correctheid…gillend gek wordt je ervan.

 13. Yato

  “Waarom zijn deze jongens nog niet geschorst of geroyeerd?”

  Tim, het is nooit goed om overhaast beslissingen te nemen. Hun reactie lijkt me daarom volkomen normaal.

 14. Two Ravens Black Kettle

  Kijk eens aan zit ik ook nog eens op een supportersite van Ajax rond te neuzen.
  Eens moet de eerste keer zijn.
  Ik moet zeggen dat de supporters over het algemeen kordaat zijn.
  De meesten fans zeggen: “Klopt dit verhaal dan opsodemieteren”
  Prima instelling
  Natuurlijk heb je daar ook een paar wegkijkers, apologeten en slagroomruggen maar soit die heb je overal

 15. Teun

  Als dit al een walgelijke daad genoemd wordt, waar op de schaal van walgelijkheden ligt dan het foebele met een afgehakt hoofd?
  Ajax heeft zich daaraan nog niet schuldig gemaakt en ook de supporters nog niet.
  Als kind ging ik met mijn vriendjes naar de slager op het dorp vragen om een varkensoog.
  Gingen we op het schoolplein mee foebele. Walgelijk!

 16. Floris

  Voetbal International::

  “Drie jeugdspelers van Ajax zijn donderdag aangehouden door de politie en zullen tot nader order niet in actie komen.

  De drie spelers van de A-junioren worden verdacht van mishandeling van een agente in burger. ‘De club neemt dit zeer serieus en stelt alles in het werk om er zo snel mogelijk achter te komen wat er is gebeurd’, luidt het statement van de Amsterdammers.

  Daarna zal Ajax bepalen of en welke passende maatregelen zullen volgen. Tot die tijd zullen de betrokken spelers geen voetbalactiviteiten voor de club verrichten.”

  Ik zie niet in wat Ajax hier misdaan heeft.

 17. Jan

  Inmiddels zijn ze alledrie vrijgelaten. Twee zijn geen verdachten meer. De agente heeft geen botbreuken en is niet uit de auto getrokken. Ook heeft ze niet kenbaar gemaakt dat ze agent was. Blijkbaar is er gescholden en heeft één van de drie haar een duw gegeven.

  Wilders heeft ze alle drie echter al veroordeeld en het land uitgezet op basis van een Telegraaf artikel.

  1. lic

   Wat maakt het uit of ze agent is of niet? Mag je burgers wel zo behandelen?

   1. Jan

    Uiteraard mag je burgers ook niet zo behandelen, maar alles bij elkaar zijn de door Wilders voorgestelde maatregelen wel belachelijk buitenproportioneel. Dit lijkt me een overtreding waar normaal gesproken een geldboete op staat. Van mij mag dat een stuk strenger, maar Wilders voorstel slaat nergens op. Populistisch gebral met het oog op de verkiezingen.

 18. ikweetwatikwil

  Laat mij dan ook maar eens populistisch “brallen”

  Één is Marokkaan, één is Turk en één is Nederlands Marokkaan. Hier geboren. Nu is het toch wel duidelijk.

 19. Ruud562

  Alle drie zijn het over het paard getilde, labiele losers, gevormd door hun cultuur/ideologie c.q. familie en gepamperd door politiek correcte naïevelingen alhier.
  Daarom, inderdaad Geert: “Minder, minder, minder”.
  En dat Ajax-bestuu met die loserr, door de wc ermee gelijk het gelijknamige schoonmaakmiddel. Het riool is de plek waar ze thuishoren: in de stront!!

 20. Julius

  Zijn die drie van Eindhoven weer bezig geweest?

 21. M. Brandenburg

  Het lijkt me iets anders als Spelers van Ajax iemand mishandelen, of (ik zeg supporters maar dat zijn het niet) supporters zich misdragen met vernielingen.

  Daarnaast heeft Ajax zich nooit bekommert om de gedragingen van de achterban, als het te veel in de media komt wil men nog wel wat doen, maar in de regel loopt het af met een sisser. Zo ook de man van de week met een stroomstok die wraak wilde van het in brand gestoken clubhuis, let wel er is geen enkele aanwijzing dat dit door Feyenoord aanhang is gedaan, maar men heeft het over een aanname, de man is aangehouden, echter een stadion verbod voor zijn agressieve intentie is nog niet gegeven.
  ZOals er ook bijna geen straffen zijn gegeven na het slopen van het vak in de Kuip nadat Ajax aanhang het nodig vond de stoelen en dergelijke te slopen.

  Oud voorzitter Riemer zei het jaren gelenden al, er is een club in Nederland die de naam heeft, maar als de hoofdstad langskomt zijn er altijd problemen en financiële ellende.

 22. Alicia

  Daarom ga ik alleen naar Rugby kijken. De supporters zitten naast elkaar en slaan elkaars hersens niet in elkaar.
  Dat gebeurd op het veld. Maar na de wedstrijd drinken ze samen een biertje. Voetbal is wereldwijd vreselijk waar zelfs in Zuid Amerika en in Afrika spelers worden doodgeschoten als ze een fout maken op het veld.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.