Na Feyenoord misdraagt ook Ajax zich: agente mishandeld

Geen categoriemrt 13 2015, 10:00
Wat kan voetbal toch ook een intens lelijke sport zijn. Gisteren werd een agente uit haar auto gesleurd en bruut mishandeld door drie Ajax-jeugdspelers.
Nauwelijks bekomen van de ravage die Feyenoord-supporters hebben aangericht in Rome hobbelt Nederland doodleuk verder naar het volgende voetbalschandaal: ditmaal is Ajax de boosdoener. En als ik zeg boosdoener, dan bedoel ik dus: meedogenloze mishandelaar van een onschuldige vrouw, wiens enige misdaad is dat zij een paar keer toeterde:
Drie jeugdspelers van Ajax zijn donderdagavond gearresteerd vanwege het mishandelen van een politieagente in burger. Het drietal versperde de agente op de Oudekerkerdijk de weg. Toen de politievrouw enkele malen claxonneerde, stormden de drie op haar af, trokken de agente uit de auto, smeten haar hardhandig tegen de grond en gingen ervandoor.
„Ajax is op de hoogte van het incident”, aldus een woordvoerder. „Het is een ernstige zaak, maar voor we een standpunt kunnen innemen, willen we weten wat er precies is gebeurd en wie wat heeft gedaan."
Een walgelijke daad. En de reactie tot dusverre van de Amsterdamse club is niets minder dan laf te noemen. Alhoewel prima duidelijk is dat het drietal voetbalboefjes zich misdragen heeft wil de club nadrukkelijk geen reactie geven en kijkt het de kat uit de boom.
Uh, hallo, bestuur van Ajax, er is hier iemand het ziekenhuis ingetimmerd. Waarom zijn deze jongens nog niet geschorst of geroyeerd? Ajax wekt de indruk geweld wel prima te vinden, en dat is dan ook precies wat er mis is met het voetbal in Nederland.
Het wordt hoog tijd de begrippen 'voetbal' en 'geweld' van elkaar los te koppelen, want de kosten die gepaard gaan met de politie-inzet ieder weekend en met de schade aan de internationale reputatie van Nederland, worden te hoog. Ja, inderdaad: tijd om clubs als Ajax en Feyenoord voor een aantal jaar te degraderen, en als het echt niet anders kan de hele voetbalcompetitie in Nederland enkele seizoenen af te gelasten. Deze tirannie - die gisteren het lichaam van een politie-agente gekost heeft, maar voor haar ook genoeg andere slachtoffers maakte - duurt namelijk al meer dan lang genoeg.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten