NOS laat laffe Kamerleden anoniem roddelen over nieuwe minister en staatssecretaris

Stijlvol hoor, NOS.

De opvolgers van Ivo Opstelten en Fred Teeven zijn gisteren officieel beëdigd. Ard van der Steur is de nieuwe minister van Veiligheid & Justitie, Klaas Dijkhoff de nieuwe staatssecretaris. De NOS greep de gebeurtenis aan om de twee nieuwe bewindslieden eens flink af te zeiken. Niet door een column of hoofdredactioneel commentaar te schrijven – dat zou sjiek zijn – maar door anonieme Kamerleden hun gal te laten spuwen. De NOS schrijft:

“Het duo Jip en Janneke bedoelt u?” In de Tweede Kamer wordt vanuit de oppositiepartijen kritisch en soms spottend gereageerd op de benoeming van de VVD’ers Van der Steur en Dijkhoff als minister en staatssecretaris van Veiligheid en Justitie. “Het zijn kansrijke junioren.” De Kamerleden reageren anoniem.

Het is niets minder dan een hit piece van de NOS, een misselijkmakende poging de twee VVD’ers al kapot te maken nog voordat ze zijn begonnen. De NOS laat anderen anoniem zeggen wat de redactie zelf kennelijk vindt. Een paar andere quotes van anonieme Kamerleden die de NOS opvoert (het wordt echt steeds erger):

“Is het ministerie van Veiligheid en Justitie nu ook een stageplek geworden?”

En:

“Ze hebben geen enkele ervaring met politie en openbare orde. Bovendien ontberen ze bestuurlijke ervaring die toch wel noodzakelijk is op een ministerie met 100.000 man, waarvan 60.000 man politie.”

En:

“Ha, ha, ha, ha… Een heel bijzondere keuze. Maar de VVD heeft kennelijk vertrouwen in ze.”

En:

“Kon de VVD geen betere kandidaten vinden? Kennelijk hebben ze weinig vertrouwen in het voortbestaan van het kabinet.”

Kijk, als columnist mag je best een mening over de twee nieuwe bewindslieden en het kabinet hebben. Maar de NOS beweert een objectief nieuwsmedium te zijn (haha, ja, ik moet er ook om lachen). Dan is het niet oké om op deze manier proberen Van der Steur en Dijkhoff zoveel mogelijk te beschadigen. Als Kamerleden niet on the record de nieuwe bewindslieden belachelijk willen maken, dan zet je hun reacties er gewoon niet in. Dit is laffer dan laf en dit bewijst maar weer eens dat de NOS verre van objectief is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

15 reacties

 1. Primo

  Dat de NOS niet objectief is was al lang bekend, en van mij mogen alle VVDérs worden afgemaakt, dag na dag….

  Ik heb het wel een beetje gehad met die club.

  1. hans-e-pans

   NOS, links en nog achter de ellebogen ook.

 2. NvanderReuk

  Ach Frank roddelen doen we toch allemaal, dacht je nou echt dat er bij DDS niet geroddeld werd over elkaar??? Wake up man!

 3. NvanderReuk

  Als er één partij is die door en door verrot en corrupt is dan is het de VVD wel. Hoe ze kapot gemaakt worden interesseert me dan ook helemaal niets meer, als ze maar kapot gemaakt worden. Ennuh schrijf op DDS liever eens wat over die pedofielenclub van de VVD in de jaren 70-80. Dit nog niet gelezen dan? http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3919228/2015/03/21/Overheid-heeft-pedofilie-jarenlang-gedoogd.dhtml
  Ik lees op DDS nou nooit eens een goed achtergrondartikel, het zijn altijd hap-snap-stukjes over nietszeggende onderwerpen die op 1.000 andere sites ook al staan. Ga nou eens goede journalistiek bedrijven!!!

  1. Primo

   Men maakt zich liever druk om onbenulligheden die de PVV raken dan deze smeerboel eens aan te pakken.

  2. W.H.J. Reiss

   Ik zou het ook waarderen als geschreven stukken, alhier, meer redactioneel zouden zijn ! De eigen mening van redactie ook al omdat het vaak onzinnig is kon best verminderen of zelfs weg ! Nu valt dit redactiestuk nog mee, maar het is veel erger geweest !
   Stukjes overpennen van GeenStijl of de Telegraaf en daar een eigen mening bijgeven heeft weinig waarde als het geen onderbouwde eigen mening is !
   Er is verbetering, maar langzaam !

   1. D. G. Neree

    Eens!

 4. The Fox

  Na de verkiezingsnederlaag van VVD en PvdA (en het verlies van een zeten in de TK) is de NOS opgehouden Rutte in bescherming te nemen. Ze zijn volledig afhankelijk van belastiggeld en een mindere invloed van de VVD is goed voor de NOS (en andere omroepen). Kortom de gok is dat de val van dit kabinet goed is voor de financiering van de NPO.

 5. Limburgse Kuifje

  De media heeft teveel macht. Wie en hoe gaat dit worden doorbroken? Media moet onafhankelijk en neutraal zijn. De berichtgeving mag nooit zo zijn dat het de eigen mening van de redaktie weergeeft.

  Enkele voorbeelden van hoe het niet moet:

  1) Paul de Leeuw laat in zijn programma over verkiezingen de foto van Wilders zien en meteen daarnaast komt dan een foto van Hitler. Hij kijkt ernaar en glimlacht dan zo slinks dat de boodschap duidelijk is.

  2) De opiniemakers van links roepen in koor dat ze Nederland super vinden, dat de vrijheid van meningsuiting hier zo goed beschermd is, iedereen mag alles ergens van vinden en zeggen. ECHTER geldt dit dan wel alleen voor hen, want zo gauw iemand anders een andere mening ventileert dan die van hen, dan is het ineens niet meer vrijheid van meningsuiting maar is die persoon een racist, een xenofoob, een fascist of verder alles wat lelijk is.

  Ja de media gaat goed met haar vrijheden om.

 6. Antidotum

  Stelletje linkse NOS idioten, we mogen onze handen dichtknijpen met Dijkhoff, hij weet precies hoe het zit, ook met de moslimimmigratie en de gevolgen daarvan.

  1. jansje2

   Misschien is dat het probleem dat hij te goed weet hoe het zit en dat ze bang zijn dat hij dat gaat aanpakken, want dan kom je aan hun knuffeltjes. Linkse bende die hele NPO!

   1. Antidotum

    @Jansje2

    geen knuffeltjes maar gesubsidieerde handelswaar.

 7. aquarius

  Ja dat de NOS niet objectief is en was, wisten we al lang .
  Maar Frank doet nu wel even een pot verwijt de ketel stukje .
  Ik heb aardig wat artikeltjes van Frank, Tim en ook Michael gezien die wel zo subjectief en beledigend waren dat zelfs de meeste reageerders er schande van spraken .
  Dus haal die balk even uit je ogen Frank!

 8. Daniel

  Mijn mening over de redactie van DDS en de reaguurders (waar ik onderdeel van ben) zijn over het algemeen mensen die horen bij degenen die de broodnodige spanning in het leven ontlenen aan wat andere mensen overkomt en niet aan wat zij zelf meemaken.
  En dat heeft niets met links of rechts te maken. Je verandert de wereld ook niet met dagelijks, als toetsenbordcommando, je (vaak ongefundeerde) mening te spuien op het internet.
  Ik zal het wat minder vaak gaan doen, dus op naar de kroeg om daar wat leven in de brouwerij te brengen!

 9. Bok

  Hoe was het ook weer? Antiliberale, antisemitische, islamitisch socialistische publieke omroep? Antiliberaal, Zelotig en intolerant tegenover rationele VVD-ers, dat wisten we toch? Maar zolang Zeloten reclame hun “boodschappen” betaalt en belastinggeld blijft stromen, gaat het door. Moet je ’s avonds die linkse smoeltjes eens zien en horen kakelen! Een parade van linkse obsessies!

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.