NOS laat laffe Kamerleden anoniem roddelen over nieuwe minister en staatssecretaris

Geen categoriemrt 21 2015, 9:05
Stijlvol hoor, NOS.
De opvolgers van Ivo Opstelten en Fred Teeven zijn gisteren officieel beëdigd. Ard van der Steur is de nieuwe minister van Veiligheid & Justitie, Klaas Dijkhoff de nieuwe staatssecretaris. De NOS greep de gebeurtenis aan om de twee nieuwe bewindslieden eens flink af te zeiken. Niet door een column of hoofdredactioneel commentaar te schrijven - dat zou sjiek zijn - maar door anonieme Kamerleden hun gal te laten spuwen. De NOS schrijft:
"Het duo Jip en Janneke bedoelt u?" In de Tweede Kamer wordt vanuit de oppositiepartijen kritisch en soms spottend gereageerd op de benoeming van de VVD'ers Van der Steur en Dijkhoff als minister en staatssecretaris van Veiligheid en Justitie. "Het zijn kansrijke junioren." De Kamerleden reageren anoniem.
Het is niets minder dan een hit piece van de NOS, een misselijkmakende poging de twee VVD'ers al kapot te maken nog voordat ze zijn begonnen. De NOS laat anderen anoniem zeggen wat de redactie zelf kennelijk vindt. Een paar andere quotes van anonieme Kamerleden die de NOS opvoert (het wordt echt steeds erger):
"Is het ministerie van Veiligheid en Justitie nu ook een stageplek geworden?"
En:
"Ze hebben geen enkele ervaring met politie en openbare orde. Bovendien ontberen ze bestuurlijke ervaring die toch wel noodzakelijk is op een ministerie met 100.000 man, waarvan 60.000 man politie."
En:
"Ha, ha, ha, ha… Een heel bijzondere keuze. Maar de VVD heeft kennelijk vertrouwen in ze."
En:
"Kon de VVD geen betere kandidaten vinden? Kennelijk hebben ze weinig vertrouwen in het voortbestaan van het kabinet."
Kijk, als columnist mag je best een mening over de twee nieuwe bewindslieden en het kabinet hebben. Maar de NOS beweert een objectief nieuwsmedium te zijn (haha, ja, ik moet er ook om lachen). Dan is het niet oké om op deze manier proberen Van der Steur en Dijkhoff zoveel mogelijk te beschadigen. Als Kamerleden niet on the record de nieuwe bewindslieden belachelijk willen maken, dan zet je hun reacties er gewoon niet in. Dit is laffer dan laf en dit bewijst maar weer eens dat de NOS verre van objectief is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten