Oude Assyrische stad met de grond gelijkgemaakt door moslimbarbaren ISIS

Geen categoriemrt 06 2015, 11:00
Met bulldozers en alles.
Het is dagelijkse kost in Syrië en Irak: grote groepen minderheden slaan op de vlucht voor het islamitische terreurleger van ISIS. Want als de jihadi's een dorp of stad hebben veroverd, dan gaan ze het hele gebied zuiveren van niet-islamitische invloeden (lees: van alles dat niet puur en zuiver soennitisch is).
Zo hebben de radicale moslims al de bibliotheek van Mosul in de as gelegd en een museum in Irak helemaal vernield wegens 'afgoderij'. Assyrische beelden van 3000 jaar oud zijn toen kapotgeslagen. Verschrikkelijk. En nu is de Assyrische stad Nimrud in Irak helemaal weggevaagd:
On Thursday IS - which controls swathes of Iraq and Syria - began demolishing the site, which was founded in the 13th Century BC, Iraqi officials said.
Nimrud ligt op ongeveer 30 kilometer ten zuidoosten van de door ISIS veroverde stad Mosul. "Ze zijn onze geschiedenis aan het verwijderen," aldus de Iraakse archeoloog Lamia al-Gailani tegen BBC. Dat is inderdaad precies wat ze doen. En:
IS "assaulted the historic city of Nimrud and bulldozed it with heavy vehicles," the tourism and antiquities ministry said on Thursday.
It said the militants continued to "defy the will of the world and the feelings of humanity", calling for a UN Security Council meeting to discuss how to protect cultural heritage in Iraq.
Uiteraard zorgden de moslimbarbaren er eerst wel voor dat ze alle waardevolle spullen jatten voordat de stad met de grond gelijk werd gemaakt. Het is het zoveelste afschuwelijke bericht uit de gebieden die door ISIS zijn veroverd.
Dit zal voorlopig niet ophouden, al is het maar omdat er nog altijd niet écht wordt ingegrepen tegen ISIS. Hoelang moeten we nog wachten? Hoeveel berichten moeten er nog komen voordat we eindelijk iets gaan doen tegen het ultieme kwaad van deze tijd?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten