Video: ISIS-barbaren vernielen museum in Irak wegens ‘afgoderij’

isisbarbaren
Foto:

Assyrische beelden van 3.000 jaar oud zijn met de hamer kapotgeslagen.

De moslimbarbaren van ISIS worden steeds bedrevener in het uitwissen van de (niet-islamitische) geschiedenis van Syrië en Irak. Laatst hebben ze een bibliotheek van Mosul helemaal vernietigd met behulp van zelfgemaakte bommen. 8.000 zeldzame boeken en manuscripten zijn in rook opgegaan.

Zoals ik een paar dagen geleden schreef:

Het is een beproefde tactiek van revolutionaire dictatoriale regimes: het verbranden van boeken. De communisten deden het, de nazi’s ook, en nu doet ISIS het ook. Het islamitische terreurleger heeft de bibliotheek van Mosul met de grond gelijk gemaakt.

Het kapotmaken van oude sculpturen en musea hoort ook bij het uitwissen van het verleden. Dat heeft het terreurleger van ISIS-kalief Abu Bakr al-Baghdadi maar al te goed begrepen. De moslimterroristen hebben zich uitgeleefd op de sculpturen in het museum in de Iraakse provincie Nineveh. Alles is kapot. Er is niks meer van over.

Het is moeilijk om niet ontzettend verdrietig te worden van onderstaande beelden. Wat een barbarij.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!