ISIS haat kennis: 8.000 zeldzame boeken en manuscripten verbrand

twitter
Foto: BorgesDefteri / Twitter

Alle kennis na de eeuw van Mohammed moet van de aarde verdwijnen.

Kennis is macht, en daar weten de moslimbarbaren van ISIS alles van. Het is een beproefde tactiek van revolutionaire dictatoriale regimes: het verbranden van boeken. De communisten deden het, de nazi’s ook, en nu doet ISIS het ook. Het islamitische terreurleger heeft de bibliotheek van Mosul met de grond gelijk gemaakt.

Het resultaat: 8.000 zeldzame boeken en manuscripten zijn in rook opgegaan. Volgens de directeur van de bibliotheek hebben de jihadi’s zelfgemaakte bommen gebruikt om de geschiedenis van Mosul en Noord-Irak uit te wissen. Oudere inwoners van Mosul hebben nog geprobeerd de jihadi’s ervan te weerhouden om de heleboel plat te leggen. Natuurlijk luisterden ze niet:

The former assistant director of the library Qusai All Faraj said that the Mosul Public Library was established in 1921, the same year that saw the birth of the modern Iraq. Among its lost collections were manuscripts from the eighteenth century, Syriac books printed in Iraq’s first printing house in the nineteenth century, books from the Ottoman era, Iraqi newspapers from the early twentieth century and some old antiques like an astrolabe and sand glass used by ancient Arabs. The library had hosted the personal libraries of more than 100 notable families from Mosul over the last century.

Deze twee foto’s van voor en na de verbranding zijn op Twitter verschenen:

De Iraakse blogger Rayan al-Hadidi zegt over de boekverbranding: “900 years ago, the books of the Arab philosopher Averroes were collected before his eyes… and burned. One of his students started crying while witnessing the burning. Averroes told him… the ideas have wings… but I cry today over our situation.” Het is afschuwelijk, maar we moeten niet verbaasd zijn. Dit past helemaal in het idee van ISIS dat de wereld ideaal was in de 7e eeuw, de eeuw van Mohammed, en dat alles daarna alleen maar slecht is geweest voor de islam.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!