Wilde geruchten: ISIS-kalief al-Baghdadi morsdood

Het begin van het einde voor ISIS?

Volgens wilde geruchten zou Abu Bakr al-Baghdadi, de eindbaas van het islamitische kalifaat in Syrië en Irak, vannacht zijn overleden bij een luchtaanval van de internationale coalitie tegen de massamoordenaars van ISIS. Het zou fantastisch nieuws zijn in de strijd tegen de islamitische terroristen. Maar is het ook waar? Zie deze tweets:

Als al-Baghdadi écht dood is, dan is ISIS onthoofd. Ze zullen proberen een nieuwe kalief te benoemen, maar dat zal niet gaan zonder intern gedoe. Nieuwe afsplitsingen binnen ISIS zijn onvermijdelijk. Dat zou het begin van het einde betekenen. Als hij is omgekomen door een luchtaanval, dan zal de moraal van jihadi’s zakken naar een dieptepunt. Waar doen ze het allemaal nog voor? Nou ja, voor de 72 maagden natuurlijk, maar zonder een inspirerende leider is het allemaal toch net wat moeilijker om die bomgordel om te doen.

De vraag is: is het waar dat de kalief van ISIS dood is? Hij is de afgelopen maanden wel vaker doodverklaard, of bijna dood. Wat in ieder geval zeker is, is dat Al Arabiya, een Saoedi-Arabische tv-zender, meldt dat een paar topmannen van ISIS vermoord zijn (via Google Translate):

The raids resulted in the deaths of dozens of members and leaders of the organization, including senior leaders, including: Abu Muslim Turkmen and Chechen Abu Muslim and Abu Ubaidah al-Azzawi and Thamer Mohammed.

Volgens Al Arabiya bevestigen bronnen dat al-Baghdadi in ieder geval op weg was naar hetzelfde gebied dat werd gebombardeerd. We moeten niet te vroeg juichen, maar stiekem hopen we natuurlijk allemaal dat hij hartstikke dood is. We zullen moeten afwachten op een officiële bevestiging van ISIS-zijde. Als hij écht dood is, zullen ze dat vandaag of morgen bevestigen. Als dat niet zo is, dan horen we er helemaal niets meer over.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

32 reacties

 1. Dennis_WSPK

  Halelujah !

  1. hans-e-pans

   Eerst het bewijs, dan pas geloven.

 2. Future

  er wordt altijd verteld dat ze het voor de 72 maagden doen, maar dat is niet geheel juist. Er wordt melding gemaakt van dat de laagste rang doder voor Islam 72 maagden krijgt EN 8 jonge jongetjes. Hoe betere moordenaar in naam van islam, hoe meer pedofilie en verkrachting in de hemel.

  1. Antidotum

   @Future,
   Blijkt een verkeerde interpretatie te zijn.

   Als de kamikaze moslims hiervan overtuigd zouden raken, offert niemand zijn leven meer op voor een onsje krenten. 🙂

   http://www.google.nl/url?q=http://zapruder.nl/portal/artikel/geen_72_maagden_maar_een_trosje_druiven_voor_plofmoslims&sa=U&ei=pOHuVOqQF8vJPdXmgMgE&ved=0CB4QFjAB&usg=AFQjCNEXxIZdqKb69GwXDgqmWPkfDriR_Q

 3. Future

  tevens merk je op dat “maar zonder een inspirerende leider is het allemaal toch net wat moeilijker om die bomgordel om te doen”. Als Al Baghdadi dood is hebben ze nog altijd Mohammet.

 4. Trudy

  Nu nog dat Afrikaans Islamitische vluchtelingen-schorem nog tegenhouden of anders laten kapseizen…In oorlog mag je de vijand vernietigen…

  1. HenkieAltea

   Nee,we gaan ze ophalen op zee.
   Dat is hetzelfde als ze een uitnodiging sturen.
   Australië weet daar beter mee om te gaan,en ra,ra,politie muts,ze gaan daar niet meer met een bootje naar toe.
   Maar de elite in dat bastion te Brussel weten het niet op te lossen.
   Nee,zij helpen Europa naar de kloten,en de politici in Den Haag werken daar vrolijk aan mee,Ja,Uw mede Nederlanders.
   Want wanneer hebben ze mij gevraagd in een referendum of ik deze ongein wel wil.
   Ja,ze deden een referendum over het Lissabon akkoord,en die viel negatief voor hen uit,ondanks alle waarschuwingen van hen,dat als we tegen zouden stemmen er geen elektriciteit meer geleverd zou worden,en er oorlogen zouden komen.
   Nou,die oorlog is er,maar niet omdat Henk & Ingrid tegen hebben gestemd,maar wel omdat Europa,cq Amerika oorlog aan het uitlokken zijn met Poetin.
   Maar de boycot waardoor het westen dacht Poetin in een hok te krijgen is totaal mislukt,heel de agrarische sector in Europa ligt op zijn gat,en die gaan ze met subsidies en opkoop acties aan het praten zien te houden.
   Maar ik heb het al geschreven in het verleden dat het westen zich hiermee in zijn eigen voet zal schieten,en dat is zo ook gebeurd.
   Maar wanneer trekken we als Nederland de stekker eruit?
   Want in dat onderzoek van de PVV bleek dat de ellende dan na 3 jaar voorbij zou zijn,en we weer economische groei kunnen verwezenlijken,en dan zouden de voedselbanken weer opgeruimd kunnen worden,en de bejaarden en behoeftigen weer in een eigen tehuis worden opgenomen.
   Nu moet al het geld naar de opvang van gelukzoekers,en naar ontwikkelingshulp,en daar zijn we al bijna 600 miljard euro aan kwijt geraakt,en als dat toch eens voor de Nederlanders was gebruikt,dan waren we allemaal bijna miljonairs,net zoals de moslim mensen in Saoedi Arabië.

 5. HenkieAltea

  Er blijven nog zoveel moslims over,volgens mij te veel.

  1. JanvanEechoud

   Ik vind dat toch geen nette manier van praten, Henkie.
   Mvg.

   1. Jasterke

    oké…oké…Islamieten dan 😛

 6. Gielah

  Let´s keep our fingers crossed!

  Overigens zitten er natuurlijk nog steeds duizenden en duizenden beroerlingen uit allerlei landen, die met het speciale doel om die gruwelstaat op te richten daarheen getogen zijn… en die weinig aanvechting zullen hebben om ….indien het waar is….meteen zoetjes terug te keren naar hun uitkeringslanden van herkomst, om aldaar een cursus blind typen of boekhouden aan te vatten.

  Hun ideaal zal niet meteen weg zijn!
  Hun plezier in het onthoofden en levend verbranden ook niet.

  Dus… láát het waar zijn… laat het altublíeft waar zijn… maar desondanks: ook hierna hebben véle landen nog gróte problemen onder ogen te zien.

  Intussen zou ik het als een gebedsverhoring zien als allerlei christenen in die omgeving nu… als gevolg van het wegvallen van dit onmens… wat minder onveilig zijn.
  Bij alle hierboven geschetste redenen tot bezorgdheid, zou dan toch echt de dánkbaarheid het in mij winnen.

  1. Antidotum

   @Gielah

   De Antichrist wordt bestreden en zal vroeg of laat ten onder gaan door toedoen van het gedachtengoed van Christus, c.q. de God van liefde, barmharigheid, rechtschapenheid en vrede,
   Hij zal het kwade overwinnen.

   1. Gielah

    Daar hebt u helemaal gelijk in, @Antidotum!
    De pijn zit hem alleen nog in dat ‘vroeg of laat’.
    Als ik denk aan die christenen, die ISIS nu weer gevangen genomen heeft.. die wellicht ook nog onthoofd of levend verbrand zouden kunnen gaan worden… dan zou de dood van die Al-Baghdadi voor hen wellicht nog de redding kunnen zijn.

    Je zult daar maar zitten… in martelende onzekerheid!

 7. aquarius

  Och er zal altijd nog wel een andere gek te vinden zijn toch ?
  Ze hebben er maar genoeg .

 8. Antidotum

  Mag het hopen dat Abu Bakr al Shaytaani zijn meester in de hel heeft ontmoet.

 9. Swieber

  Ik begrijp al die obsessie over ISIS niet goed.

  ISIS is maar een klein deeltje van het probleem.

  Het Jihadistisch gedachtegoed leeft en word met de dag sterker.

  Behalve ISIS zijn er talrijke Jihadistische groepen die de wapens opnemen tegen het Westen. (Al Qaida, Al Nusra; Moslim Broederschap; Boko haram,etc) en die in essentie hetzelfde doen als ISIS. Alleen minder zichtbaar en op kleinere schaal.

  Dan is er natuurlijk Iran nog; een veel groter strategisch gevaar dan ISIS.

  Een sjiitische theocratie die vanaf het begin terroristische bewegingen heeft gesteund.

  Als de berichtten juist zijn dan heeft Obama op zowat alle punten Iran haar zin gegeven wat betekend dat Iran over niet al te lange tijd over kernwapens zal beschikken.

  Nogmaals ISIS is maar een klein deeltje van het (Jihadistisch) probleem. Door te veel te concentreren op ISIS verliezen we het zicht op de andere (Jihadistische) groepen en het gevaar die de andere groepen vormen.

  1. LantR.fant

   Daar zit wel dit bij.
   Als die is-groep uiteindelijk roemloos ten onder gaat, wordt dat voor veel moslimactivisten een enorme teleurstelling.
   Net zoals het juist nu een enorm stimulerende motivatie oplevert voor hun zieke gedrag.

   Het uiteenvallen van is kon wel eens het Stalingrad van de islam worden.

  2. ElHoussain

   Isis is nu een hype.
   Hoor je nog iets van alqwaaida? Juist! Niets meer.
   Je kan het zo zien: Om de paar jaar moet er weer een gevaar / terreurgroep in het leven geroepen worden. Want die w****industrie moet wel draaiende worden gehouden.

   1. Swieber

    Al Qaida, Al Nusra , het Moslim Broederschap en al die andere Jihadistische groepen zijn wel degelijk actief.

    Maar omdat nu de meeste focus van de media op ISIS is gericht opereren deze groepen nu een beetje onder de rader.

 10. Gielah

  We moeten érgens beginnen, geachte Swieber.
  Maar u hebt gelijk… het probleem is gigantisch.
  Het sluiten van alle moskeeën in het westen zou een goede eerste stap zijn… maar ook dán groeit het jihadisme uiteraard door… want dan voelt men zich ook nog eens hevig verontwaardigd… voert aanslagen overal op… en ik zie links ook nog niet ophouden de islam te steunen.

  Het paard van Troje wordt groter en dreigender… en dat zo´n beetje overal op aarde.

  De bestuurders in de landen, die dat paard zonder toestemming van de kiezers hebben binnengelaten, die worden OOK nog maar steeds niet berecht… daar wordt nog niet eens om geroepen… zodat hun opvolgers, die nu op het pluche zitten, kunnen dóórgaan met islam pamperen en blijven voorgeven, dat zij terecht een ongevaarlijke godsdienst aan het beschermen zijn.

  1. ElHoussain

   Ping pong…..Welkom op station Gielah, uw trein staat op perron 88 en is klaar voor vertrek.

   1. Gielah

    Wat mag dit berichtje betekenen, ElHoussain?

 11. MicMokum

  ISIS is slechts een symptoom, het probleem is de islam. Zolang dit niet wordt erkend, kunnen we hooguit doen aan symptoombestrijding.

 12. Ni28

  Hopelijk niet wild en niet gerucht.

 13. Taljaard

  De dood van Mullah Omar heeft de Taliban ook niet geelimineerd en Al Qaeda is, ondanks dat Bin Laden in de hel brandt, ook nog steeds actief.
  Niettemin goed nieuws als het waar is.

 14. Two Ravens Black Kettle

  Eerst zien dan geloven.
  En al zou Isis het in de openbaarheid brengen dan is het nog natte vingerwerk, immers hoeveel ‘dode’ jihadisten lopen niet rond in het vrije Westen ?

  Natuurlijk zal Isis uiteindelijk het onderspit delven maar dan steken er weer myriade islamistische hydra’s hun kop op.
  We moeten dus terug naar het concept Fort Europa waar de waarden van de Verlichting weer leidend worden en waar criminelen en jihadisten met dubbele paspoort uit het fort worden getrapt (of uitgeleverd aan de autoriteiten in Irak, Koerdistan en Assad’s Syrië)

 15. Baksteen

  Voor de islamisering van de wereld heb je enkel de Koran en Hadith nodig, dan weet je wat je te doen staat, met of zonder leider en als er een leider nodig is dan staat die vanzelf op.
  Wij denken nog te veel in oude oorlogstermen.

 16. ElHoussain

  Dood?
  Goed mogelijk!
  Isis en zijn ‘leider’ zijn door de VS verzonnen en gefaciliteerd, en de VS zullen hem en zijn hele isis als een baksteen laten neerdonderen als ze niet nuttig meer blijken te zijn.

 17. Mart

  Ik las op vertalingen E.J.Bron dat vooral in somalië europeese ronselaars bezig zijn om immigranten over te halen naar europa te vertrekken.Welke duistere club zit hier achter.? EUSSR? ,en wat is de bedoeling hiervan?

 18. D. G. Neree

  Wat maakt het uit of dat poppetje dood is? Er wordt meteen een nieuwe kalief aangesteld, terwijl IS gewoon doorgaat met zijn expansie en gruweldaden

 19. Winnetou

  Stille tocht ergens?

 20. frgroenendijk

  “Nieuwe afsplitsingen binnen ISIS zijn onvermijdelijk.”
  Welke afsplitsingen zijn er al geweest?

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.