Wilde geruchten: ISIS-kalief al-Baghdadi morsdood

Geen categoriefeb 26 2015, 7:47
Het begin van het einde voor ISIS?
Volgens wilde geruchten zou Abu Bakr al-Baghdadi, de eindbaas van het islamitische kalifaat in Syrië en Irak, vannacht zijn overleden bij een luchtaanval van de internationale coalitie tegen de massamoordenaars van ISIS. Het zou fantastisch nieuws zijn in de strijd tegen de islamitische terroristen. Maar is het ook waar? Zie deze tweets:
https://twitter.com/NewsOnTheMin/status/570730621053636609
https://twitter.com/rConflictNews/status/570830232342667264
Als al-Baghdadi écht dood is, dan is ISIS onthoofd. Ze zullen proberen een nieuwe kalief te benoemen, maar dat zal niet gaan zonder intern gedoe. Nieuwe afsplitsingen binnen ISIS zijn onvermijdelijk. Dat zou het begin van het einde betekenen. Als hij is omgekomen door een luchtaanval, dan zal de moraal van jihadi's zakken naar een dieptepunt. Waar doen ze het allemaal nog voor? Nou ja, voor de 72 maagden natuurlijk, maar zonder een inspirerende leider is het allemaal toch net wat moeilijker om die bomgordel om te doen.
De vraag is: is het waar dat de kalief van ISIS dood is? Hij is de afgelopen maanden wel vaker doodverklaard, of bijna dood. Wat in ieder geval zeker is, is dat Al Arabiya, een Saoedi-Arabische tv-zender, meldt dat een paar topmannen van ISIS vermoord zijn (via Google Translate):
The raids resulted in the deaths of dozens of members and leaders of the organization, including senior leaders, including: Abu Muslim Turkmen and Chechen Abu Muslim and Abu Ubaidah al-Azzawi and Thamer Mohammed.
Volgens Al Arabiya bevestigen bronnen dat al-Baghdadi in ieder geval op weg was naar hetzelfde gebied dat werd gebombardeerd. We moeten niet te vroeg juichen, maar stiekem hopen we natuurlijk allemaal dat hij hartstikke dood is. We zullen moeten afwachten op een officiële bevestiging van ISIS-zijde. Als hij écht dood is, zullen ze dat vandaag of morgen bevestigen. Als dat niet zo is, dan horen we er helemaal niets meer over.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten