Vrouw en dochter ISIS-leider opgepakt in Libanon

Abu Bakr al-Baghdadi kan zijn vrouw en dochter niet meer bezoeken.

He, wat vreselijk sneu voor die arme kalief van ISIS zeg. De overheid van Libanon heeft vandaag bekend gemaakt dat zijn vrouw (of één van zijn vrouwen? Wie het weet mag het zeggen) en dochter zijn opgepakt toen ze Syrië probeerden uit te komen.

De vrouw die met een vals paspoort reisde, werd volgens Reuters door het leger gearresteerd met de hulp van ‘materiaal van buitenlandse inlichtingendiensten’. Volgens het persagentschap reisde de vrouw met een van haar dochters, niet met een van haar zonen zoals eerder gezegd werd. Er zullen nog DNA-tests worden uitgevoerd om na te gaan of het werkelijk om Baghdadi’s kind gaat. Onderzoekers ondervragen de vrouw in het hoofdkwartier van het Libanese ministerie van Defensie, zo meldt de krant As-Safir.

De vraag is nu natuurlijk hoeveel het tweetal afweet van Al-Baghdadis handel en wandel. Weten ze waar hij zich verstopt? Zo ja, misschien dat er iets kan worden gedaan met die cruciale informatie. Het zou voor ISIS echt een behoorlijke klap zijn als de zelfverklaarde kalief – voor normale mensen: oppermassamoordenaar – uit de weg wordt geruimd.

Daarnaast is de arrestatie van zijn vrouw en dochter op zichzelf ook al een flinke belediging voor ISIS. Het bewijst namelijk dat Al-Baghdadi zijn eigen gezin niet eens kan beschermen. Hoe kunnen andere ISIS-leden dan verwachten dat hij voorkomt dat zij worden geëlimineerd? Als hij werkelijk zo machtig was als hij zich voordoet was dit nooit gebeurd. Sterker nog, dan waren zijn vrouw en dochter nooit op de vlucht geslagen; hun vertrek uit Syrië bewijst dat het ze te heet onder de voeten werd.

Abu Bakr al-Baghdadi, de almachtige kalief van de Islamitische Staat (kuch, ahem, even hoesten hier), staat volstrekt machteloos terwijl zijn vrouw en kind worden ingerekend door de Libanese autoriteiten. Wat een gezichtsverlies.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

4 reacties

 1. aquarius

  Hij zal toch wel een harem hebben met nog een voorraadje vrouwen ?

 2. joga

  Zal wel weer geframed worden als een hoax, de Arabieren kennende.

 3. Hans_VS

  Als vrouw en dochter iets weten zal Abu Bakr al-Baghdadi dat ook weten en gelijk zorgen dat die informatie niet meer actueel is…

  Zo slim zal hij wel zijn…

 4. Wilde geruchten: ISIS-kalief al-Baghdadi morsdood – De Dagelijkse Standaard

  […] al-Baghdadi écht dood is, dan is ISIS onthoofd. Ze zullen proberen een nieuwe kalief te benoemen, maar dat zal […]

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.