PvdA-eis: bedrijven verplicht aan de zonnepanelen

Geen categoriemrt 07 2015, 14:00
Want bedrijven zijn staatseigendom, ofzo?
De PvdA in Den Haag heeft weer iets nieuws bedacht om ondernemers te pesten met extra regels en aanverwante kosten. Bedrijven moeten voortaan worden verplicht om zonnepanelen op hun daken te zetten. Het bericht is van eerder deze week, maar het toont wel uitstekend de zotheid aan van de linkse klimaatlobby. Via Omroep West:
Dat stelt raadslid Lobke Zandstra van de PvdA. "Als blijkt dat de opbrengsten van zonnepanelen binnen vijf jaar hoger zijn dan de kosten, moet de gemeente deze investering afdwingen."
Allereerst: zonnepanelen zijn niet duurzamer dan kolencentrales, zoals we hier op De Dagelijkse Standaard al eens hebben aangetoond. Ten tweede: waar bemoeit de PvdA zich mee? Bedrijven zijn geen staatseigendom. Daar mag de PvdA heus anders over denken, maar gelukkig leven we nog niet in een land waar alles in handen van de staat is.
Ja maar, ja maar, miept de PvdA in mijn stad: "Een derde tot de helft van die uitstoot komt van bedrijven. Een belangrijke maatregel om de doelstelling van het Energieakkoord te halen is daarom te investeren in energiebesparingen door bedrijven." Hartstikke leuk hoor, die doelstelling van het Energieakkoord van het kabinet, maar bedrijven gaan toch echt zelf over energiebesparingen.
Als een bedrijf energie (en dus kosten!) wil besparen, dan moet hij dat vooral doen op de manier die het beste is voor het bedrijf. Als het voor een bedrijf voordeliger is om zonnepanelen te installeren, dan zal een bedrijf dat zeker niet laten. Echter, als zonnepanelen helemaal niet duurzaam zijn maar wel hartstikke duur, ja, dan kiest een bedrijf liever voor een 'ouderwetse' vorm van energie. En terecht.
De PvdA moet ophouden met het pesten van ondernemers. Anders wordt het tijd dat bedrijven de bemoeizuchtige PvdA pesten door precies het tegenovergestelde te doen wat de partij wil afdwingen. Dat zal ze leren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten