PvdA-eis: bedrijven verplicht aan de zonnepanelen

Want bedrijven zijn staatseigendom, ofzo?

De PvdA in Den Haag heeft weer iets nieuws bedacht om ondernemers te pesten met extra regels en aanverwante kosten. Bedrijven moeten voortaan worden verplicht om zonnepanelen op hun daken te zetten. Het bericht is van eerder deze week, maar het toont wel uitstekend de zotheid aan van de linkse klimaatlobby. Via Omroep West:

Dat stelt raadslid Lobke Zandstra van de PvdA. “Als blijkt dat de opbrengsten van zonnepanelen binnen vijf jaar hoger zijn dan de kosten, moet de gemeente deze investering afdwingen.”

Allereerst: zonnepanelen zijn niet duurzamer dan kolencentrales, zoals we hier op De Dagelijkse Standaard al eens hebben aangetoond. Ten tweede: waar bemoeit de PvdA zich mee? Bedrijven zijn geen staatseigendom. Daar mag de PvdA heus anders over denken, maar gelukkig leven we nog niet in een land waar alles in handen van de staat is.

Ja maar, ja maar, miept de PvdA in mijn stad: “Een derde tot de helft van die uitstoot komt van bedrijven. Een belangrijke maatregel om de doelstelling van het Energieakkoord te halen is daarom te investeren in energiebesparingen door bedrijven.” Hartstikke leuk hoor, die doelstelling van het Energieakkoord van het kabinet, maar bedrijven gaan toch echt zelf over energiebesparingen.

Als een bedrijf energie (en dus kosten!) wil besparen, dan moet hij dat vooral doen op de manier die het beste is voor het bedrijf. Als het voor een bedrijf voordeliger is om zonnepanelen te installeren, dan zal een bedrijf dat zeker niet laten. Echter, als zonnepanelen helemaal niet duurzaam zijn maar wel hartstikke duur, ja, dan kiest een bedrijf liever voor een ‘ouderwetse’ vorm van energie. En terecht.

De PvdA moet ophouden met het pesten van ondernemers. Anders wordt het tijd dat bedrijven de bemoeizuchtige PvdA pesten door precies het tegenovergestelde te doen wat de partij wil afdwingen. Dat zal ze leren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

11 reacties

 1. Moose

  Ach, 18 maart he… Maar reken er dat de Partij van de Armen het echt niet gaat worden…

  1. Koos_Koets

   Moose, Als de PVDA echt voor de Armen was, zou ze geen immigranten toelaten. Zeg liever: Partij voor de Arabieren.
   De enige partij die rekening houdt met de armen, is de PVV.

 2. Baksteen

  En als de subsidies worden stopgezet omdat ze onbetaalbaar zijn geworden zoals in Spanje dan gaan die bedrijven die zwaar hebben geinvesteerd in zonnepanelen gewoon failliet. PvdA, socialisme maakt meer kapot dan je lief is.

 3. Dennis_WSPK

  Met socialisme heeft de PvdA allang niets meer te maken. Al niet meer sinds Nieuw Links decennia geleden de partij overnam.
  Denk je dat de beste premier die ons land ooit gehad heeft, dr. W. Drees, ooit met al die achterlijke ideeën van de huidige PvdA zou hebben ingestemd ?

  De huidige PvdA wil maar één ding : samen met D66 en GL een Brave New World opzetten. Waarin de almachtige staat alles regelt en bepaalt, alle risico’s voor oud en jong zijn uitgesloten en zo ongeveer álles verboden is en tot in het kleinste detail geregeld.
  Een totale dystopie dus.

  Lees eens de vele boeken die zo’n wereld beschrijven en je weet waar de PvdA c.s. naar toe wil.

  1. van Urk

   De PvdA heeft zeker nog met socialisme te maken! Sterker nog, het begint het niveau te krijgen waardoor dr. W.Drees juist is opgestapt vanwege het steeds linkser(lees;Marxistischer) worden van deze partij! Het opdringen van zaken aan burgers zoals over dit geschreven onderwerp blijkt maar weer dat de PvdA alles toe wil gaan eigenen aan de linkse staat waarbij alleen de staat nog over alle gang van zaken van het volk beslist zoals in het oude communisme i.p.v vrije beslissingen die ondernemers en burgers zelf in het verleden nog mochten doen.

 4. Ni28

  De opperste sovjet van de PvdA heeft beslist. Klaar!

 5. Pieter G

  Nu kunnen we spotgoedkope Chinese zonnepanelen kopen, maar mag dat niet van Europa.
  Dus een flinke importheffing er op.

  Daar is echter ook wel iets voor te zeggen omdat de zonnepanelen Chinese staatssteun ontvangen en hier dumpen.

  Op zichzelf is het niet vreemd om zelfstandig de energie op te wekken die je gebruikt. Ben je gelijk van al die energiemaatschappijen af die de prijs dicteren. (buiten de normale energieprijs fluctuaties)

  Zonnepanelen verplichten lijkt me onwenselijk en onrechtmatig.

 6. Limburgse Kuifje

  Ik ben het niet eens met de Pvda ! Of je wilt investeren in zonnepanelen is een zaak van ieder zelf en daar heb ik de Pvda niet bij nodig.

  Maar ik ben wel blij met de zonnepanelen. Heb er vorig jaar een aantal op mijn daken laten plaatsen en heb al gemerkt dat we goed boeren hiermee. De laatste maanden niets tot nauwelijks iets, maar dagen zoals vandaag maken dit allemaal weer goed. Wij zijn wat electriciteit betreft in ieder geval energie-neutraal. En dat zegt veel. Rendement is ongeveer 15% en op de bank krijg je voor je spaargeld slechts 1% dus ikke ben blij !!!

  1. Moose

   Jammer is wel dat je 24 / 7 electriciteit nodig hebt en niet alleen vandaag. Koppel je zelf eens los van het net en ga aan de slag met die panelen. Eens kijken of het dan ook zo geweldig is.

   1. Pieter V

    Dat is met een pijnlijke investering zeer wel te doen, als je tenminste voldoende ruimte hebt voor de extra zonnepanelen en een veilige ruimte voor de forse accu’s

 7. Pieter V

  Maar de regels van de overheid belemmeren wel een VvE om een redelijke terugverdientijd te realiseren voor het stroomverbruik in de gemeenschappelijke ruimtes.
  Oorzaak: Volgens de overheid horen de gemeenschappelijke ruimtes niet bij de woningen en geldt voor het gezamenlijk gebruik dus niet het BTW-regiem waar particulieren gebruik van kunnen maken.
  Uw buiten- en tuin verlichting hoort bij uw huis mijn buitenverlichting is gezamenlijk en hoort niet bij mijn huis
  Je wordt dus gestraft omdat je dingen gezamenlijk doet .
  En dan te bedenken dat een appartementenblok veel energiezuiniger is dan hetzelfde aantal grondgebonden woningen.
  Onze overheid is volstrekt krankzinnig, maar vooral vals!

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.