PVV’er Marjolein Faber treedt niet af – en dat is volstrekt logisch

Je hebt corruptie… en je hebt dit.

Och, och, och, wat reageerden ze allemaal geprikkeld toen ze erachter kwamen dat PVV’er Marjolein Faber zo onhandig was geweest om het bedrijf van haar zoon in dienst te nemen voor het beheer van de website van de Gelderse afdeling van haar partij.

Ja, ja, zeiden alle andere partijen in Gelderland, ze moet onmiddellijk aftreden! Zo’n type mag ook zeker geen plaats nemen in de Eerste Kamer! Brr! Vreselijk mens!

Nou, dat valt nogal mee. Zoals een onderzoek van hoogleraar staatsrecht Douwe Jan Elzinga concludeert: ze nam weliswaar een integriteitsrisico, maar er is geen sprake van een “evident integriteitsprobleem.” In gewone mensentaal betekent dat: het valt allemaal wel mee, ze hebben niets gedaan waaruit je kan concluderen dat zoon- en moederlief zich op kosten van de belastingbetaler hebben verrijkt.

Volstrekt logisch dus dat Faber niet eens bijna van plan is om haar positie ter beschikking te stellen (van partijgenoten). Zeker niet omdat partijleider Geert Wilders al heeft laten weten dat ze deze zaak in zijn ogen prima heeft afgehandeld. Zo betaalt ze de 8.500 euro die haar zoon verdiende terug uit eigen zak.

PVV-leider Geert Wilders zei zaterdag op campagne in Rotterdam dat Faber niet zo handig was geweest. Maar hij vindt dat zij de zaak goed heeft afgehandeld en voor hem is de kous hiermee af.

Indien Gelderse én Haagse politici zich afvragen hoe écht corrupte praktijken eruit zien, zou ik zeggen: kijk hier eventjes. En als je dan toch bezig bent is het misschien een idee om sowieso even rond te kijken in Limburg – eerst bij de VVD, en daarna bij andere partijen.

Een volstrekt hersenloze aap kan bovenstaande nog begrijpen en daaruit concluderen dat het belachelijk is om Faber keihard aan te pakken, maar haar concurrenten van andere partijen proberen het toch. Je weet het immers nooit; misschien dat de kiezer toch niet zo heel snugger is en erin trapt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

170 reacties

 1. arie_jansz

  Het probleem is dat deze mevrouw juist bekendheid kreeg om haar jacht op foute declaraties en ander onacceptabel gedrag.

  Deze mythe is nu ontkracht en gaat verder dan de paar honderd euro waar ze destijds Co Verdaas op wist te betrappen.

  Oprotten dus…zeker als je je schuld toegeeft en pas na betrapt te zijn, alsnog uit eigen zak betaald.

  1. Willie.F

   Wat een ordinaire taal.

  2. nogmaals

   Gelukkig heeft arie_ geen bal te vertellen in NL.
   Zelfs niet eens hier op dds.

   1. dewaanzintentop

    Gelukkig jullie ook niet.

  3. Siphra

   @ arie_jansz 1 maart 2015 at 20:09
   Co Verdaas officieel woonachtig in Nijmegen, liet zich in ruim drie jaar tijd 382 keer door een chauffeur in Zwolle ophalen en 352 keer daar afzetten. Opvallend, omdat de Gelderse gedragscode voor gedeputeerden stelt dat ‘het college kan bepalen dat in bijzondere gevallen van de dienstauto gebruik kan worden gemaakt voor woon-werkverkeer’.
   Als je honderden keren wordt gebracht en opgehaald, dan is er geen sprake van bijzondere gevallen, zoals de gedragscode stelt. Dan heb je gewoon een auto met chauffeur.
   De ritjes naar Zwolle hebben zo’n 30 duizend euro extra gekost. Ook compenseerde de provincie Verdaas (en de andere gedeputeerden) voor de fiscale bijtelling die het gevolg was van het grootschalige gebruik van de dienstauto’s. De Belastingdienst begon de vele ritjes te zien als verkapt inkomen. Kosten daarvan voor Gelderland, voor alle gedeputeerden: 110 duizend euro per jaar.
   Prof. Dr. D.J. Elzinga over website PVV en “verwantschap”…
   In casu is sprake van een fractieopdracht aan een VOF, waarbij het ontwerpen van een website en webhosting de betaalde diensten zijn. Evident is daarbij dat een dergelijke uitgave valt onder definitie van fractiebijstand. De uitgegeven bedragen zijn klein en redelijk. Er is geen sprake van een schijnconstructie. De besteding van de gelden komt immers niet direct of indirect ten goede aan fractieleden en ook wordt er niets doorgesluisd naar de politieke partij. In dat opzichte zijn de uitgaven conform regeling en ook goedgekeurd bij de jaarlijkse controles.
   De werkzaamheden worden verricht door een compagnon in een VOF die geen verwantschapsrelatie heeft met enig lid van de betreffende fractie. Die verwantschapsrelatie is er wel met de andere eigenaar van de VOF, hij is namelijk de zoon van een van de fractieleden. Bij de verlening van de opdracht is willens en wetens de werkzaamheden gegund aan de compagnon vanuit het welbewuste besef dat het verrichten van de werkzaamheden door de verwant problematisch zou kunnen zijn. Is deze opdracht nu in overeenstemming met de verordening van de provincie Gelderland ?
   Bezien vanuit de vele problemen die de fractiebijstand in het verleden heeft gegeven, is in dit geval geen van de gesignaleerde vraagstukken aan de orde. Die uitgave vallen onder de categorie en er is geen aanleiding voor de vooronderstelling dat via de betrokkenheid van een verwant er sprake is van directe of indirecte bevoordeling van een der fractieleden of van de politieke partij.
   Gezien de doelstelling en achtergrond van de betreffende regulering van fractiebijstand is in casu er dan ook geen sprake van een evident integriteitsprobleem. Nu er echter in een VOF een wel erg nauwe band bestaat tussen de samenwerkende compagnons heeft de betreffende fractie bij de gunning van de opdracht aan de onderhavige VOF wel een integriteitsrisico genomen. Immers hoezeer men ook de scheiding heeft aangebracht tussen uitvoering van de opdracht door een niet-verwante compagnon enerzijds en betaling aan een VOF waarin een verwant actief is anderzijds, ontstaat hierdoor het risico dat vragen kunnen rijzen en een mogelijke schijn van bevoordeling van verwanten in het leven wordt geroepen. Om die reden had de betreffende fractie er verstandig aangedaan om deze opdracht niet aan deze VOF te gunnen. Deze constatering betekend echter niet dat hier – in het licht van de tekst en achtergrond van de verordening – sprake is van onrechtmatig handelen in enig opzicht. Wel is het wijs en verstandig om de gegunde werkzaamheid in deze vorm te beëindigen.

   1. dewaanzintentop

    Aangezien in de VOF geen salaris wordt betaald, maar het inkomsten van de VOF ook meteen de inkomsten zijn van de vennoten, gaat het gemeenschapsgeld wel degelijk ook rechtstreeks naar zoonlief. Of zoonlief zelf werkzaamheden daarvoor verricht is niet van toepassing.
    Faber zit fout en weet dat.
    Wilders steunt het foute handelen van deze mevrouw en is daarmee even fout.
    Oprotten. Allebei.

  4. LantR.fant

   U mag dan wel bloed ruiken, maar waar hebben we het precies over?
   Een paar duizend Euro voor het beheer van een website. Die website is anno nu wel nodig en elders was het hoegenaamd niet goedkoper geweest.

   Onder aan de streep valt mw. Faber eigenlijk niets te verwijten.

   Als u nou uw PvdA/GL/SP vrindjes op het rechte pad weet te houden doet u beter werk.

   1. dewaanzintentop

    Nee, ook de PVV-er moet met de billen bloot als-ie de fout in gaat!
    En dan te bedenken dat het allerlaatste wat ik wil zien toch echt wel de billen van Faber zijn!

  5. Avander

   Als we ons daarover druk moeten maken laten we dan gelijk even kijken naar die honderden vriendjes en relaties van ambtenaren en politici die dagelijks leuke onderzoekjes mogen uitvoeren en rapportjes mogen schrijven tegen absurde tarieven. Voorbeeld van deze week? Vriendjes van Mijnheer Opstelten die voor 1,6 miljoen de ICT van de overheid mogen doorlichten. Is de zaak dan opgelost? Nee, natuurlijk niet.

 2. Gielah

  In plaats van hun eigen partij nu eens zeer snel van schimmige (Turkse) engerds, dieven en graaiers en wát al niet méér aan narigheid te reinigen.. lekker de bezem erdoor… en ga dan meteen ook even minstens de hélft van die eigenwijze linkse en dwarse ambtenaren eruit donderen….
  dat zal ook een enorme verbetering voor het land én ’s lands financiën opleveren….
  schiet nu al wat minderwaardig van karakter is belúst en hijgerig af op ieder echt en/of vermeend foutje van PVV-mensen.

  En o… de teleurstelling.. als het dan toch weer NIET iets ergs en vréselijk corrupts blijkt te zijn!
  Bah..bah.. bah!
  Het schelden ging net zo lekker!
  We kwamen net goed op dreef!

  En dan denk ik: waarom gaan dat soort grage beschuldigers toch niet eens … nee….niet alléén maar aan hun onfrisse partijtjes… maar ook eens aan zichzelf… als persoon… sleutelen?
  Je kunt toch niet van de wieg tot het graf wrokkig en boos BLIJVEN… alleen maar omdat anderen dénken… omdat zij wél denken… en… potjandorie…het wagen ánders te denken?

  God schept géén kopieën… geachte rancuneuze zwartmakertjes… maar enkel en alleen maar originélen… of u dat nu prettig vindt of niet.
  Deal with it!

  En laat mij u troosten: zo éng is de vrijheid nu óók weer niet!
  En… weet u… zelfs de wáárheid bijt niet… zodra u uw eigen hang naar liegen opgeeft!

  1. dewaanzintentop

   Als God alleen originelen schept, waarom kopiëren jullie elkaar dan alleen maar? Of geef je daarmee aan geen schepsel Gods te zijn?

   Probeer toch eens na te denken over wat je zegt. Zal er alleen maar op vooruit gaan.

 3. toetssteen

  Het ging om het bedrijf van haar zoon, niet haar zoon.
  Huur een ICT bedrijf in, na uitbesteding en u bent meer kwijt.
  PVV krijgt geen subsidie, was partijgeld.

  Uitbesteding moet boven een bedrag van 137.000 euro en dat is al weer van 2007, dus waar gaat deze onzin over?

  Kortom @Michael, haar zoon verdiende niks! Het ging om het ICT bedrijf dat matste voor een vriendschappelijk prijsje.
  Nee het moet door de overheids ICT moeten gebeuren! Plak er een nul achter en dan loopt het nog niet. Faalprojecten overheid zat, maar vooral lopen miepen over een ICT bedrijf dat slechts 4.250 per jaar inclusief opzet en updates bijhoudt.

  Nou kun je me veel wijsmaken Michael, maar ik ken geen ICT’er die het doet voor nog geen 100 euro per uur incl. BTW.

  1. Jan

   Het gaat weldegelijk om geld van de provincie dat moet worden besteed met een bepaald doel. Ook de griffier van de provincie heeft al verklaard dat deze besteding van de PVV in strijd was met de regels.

   De PVV krijgt het geld van de provincie als voorschot om uit te geven voor fractieondersteuning. Wanneer men niet alles op tijd uitgeeft volgens de regels vervalt het geld weer aan de provincie.

   1. Siphra

    Jan 1 maart 2015 at 21:42
    “De griffier van de provincie heeft al verklaard dat deze besteding van de PVV in strijd was met de regels.”
    Waar kan ik dat lezen?

    1. nogmaals

     @siphra 22:22
     Dat is uitsluitend te lezen tussen de oren van jan

    2. dewaanzintentop

     Google werkt niet meer? Batterij leeg?

   2. LantR.fant

    Onderhoud van een website is toch fractieondersteuning? Dat is ook nergens het verwijt.
    Het enige verwijt is dat een bedrijf, waar haar zoon belang in heeft, is ingeschakeld.

    Het hele verwijt zit ergens op 6 decimalen achter de komma. Er zijn problemen met linkse partijen waarbij het om meer dan 3 decimalen voor de komma gaat.

    Svp prioriteiten stellen.

 4. JanvanEechoud

  Je hebt een bijzonder mild oordeel, Michael.
  Dat is goed. Zoals ikzelf ook een mild oordeel had over de j.l. VVDer, ging ook over een paar honderd euro.

  De dikke € 8000 in 2 maanden is omzet, geen, winst’.
  Mvg.

  1. Willie.F

   2 jaar

   1. JanvanEechoud

    haha…… 🙂

 5. rinus

  Die Obama-fanboy van nrc wrijft zich sinds gisteren heerlijk in de handen. Zoals het al tijden gaat, nèt voor verkiezingen komt de welbekende PVV-jager met zijn bekende PVV-bashing. Dat doet hij al verkiezingen op rij. Toch vind ik dat Faber beter wèl terug kan treden. Dit blijft namelijk gedurende de hele campagne continu en overal aan de PVV plakken. Als politieke tegenstanders er niet over beginnen worden ze wel een handje geholpen door “neutrale” journalisten. De NOS vindt het nieuws rond Faber heerlijk en maakte vanavond al volop ruimte om dit nieuws, uiteraard heel ernstig, naar buiten te brengen. In het geval van corrupte VVDers laten alle politieke partijen zich ”liever niet uit over interne VVD-aangelegenheden”, maar bij Faber springen ze allemaal als een roedel wolven bovenop deze PVVer. Zo wordt de aandacht natuurlijk mooi afgeleidt. Daarom zou het beter zijn als Marjolein zelf een stap zou terug doen. De geest is nl al uit de fles en gaat er niet meer in terug. Dit “gedoe” blijft nu steeds terug komen. In nieuwsuur, éénvandaag, NOS, Telegraaf en noem de hele bende maar op. In eerste instantie zal dat nog niet veel kiezers kosten. Maar als dit 17 dagen zo doorgaat, en we weten van de media hoe ernstig dit gebracht gaat worden, gaat dit wèl zetels kosten. We weten toch hoe dat soort dingen werken? Michael weet dit ook wel…

 6. toetssteen

  @Rinus
  Het CV van mevrouw Faber zal hen wel te zwaar op de maag zijn gevallen…… PVV’ers zijn namelijk per definitie dom.
  Laten blijven mevrouw Faber, de kiezer bepaalt. Het ging over partijgeld en niet over subsidiegeld, dus alle discussie is nonsens!

  1. JanvanEechoud

   Had begrepen dat de PVV geen subsidie krijgt omdat ‘de pvv geen 1000 leden’ heeft?

   Ben daar niet zo goed in…, in ‘details’ bedoel ik.

   Vind de ‘grote lijn’ veel belangrijker.
   Is niet om iemand een sneer te geven, maar zo bén ik nu eenmaal…. en heb geen zin om moeite te doen om dat te veranderen! 🙂
   Ben waarschijnlijk ook de énige die een flinke Noordzee kreeft in zijn vijver in de achtertuin houdt!

   Vijver draait al 6 jaar perfect op een zoetwater vijverfiltertje, maar de áfwerking zou ik wel eens wat netter mogen maken! 😉

   Dát is wat ik bedoel met ‘details’…

   Mvg.

 7. nakkie123

  en nog 17 dagen te gaan van pvv hatende clubs om super kleine spijkers op super laag water te zoeken.
  .
  man man, hopelijk heeft de burger het nu door hoe die in de zeik wordt genomen door het misselijke anti-pvv tuig !

 8. Sjonny

  Ik herinerde me iets over valsheid in geschrifte van een kamer lid van de PVV. En toen vond ik dit.

  http://www.elsevier.nl/Politiek/nieuws/2010/11/PVVer-Van-Bemmel-geschorst-na-verzwijgen-strafblad-ELSEVIER282282W/

  Herinner me ook allerlei toestanden met kopstoten en piesen in briefenbussen.Alles vergeten en vergeven. Wel een grote bek over andere partijen.

  Die PVV deugd gewoon niet. Waneer snappen jullie dat? Of willen jullie dat niet snappen?

  1. Gielah

   Een grote bek geven zou ú toch heel in het bijzonder moeten aanspreken… simpele trollebol!
   Dat zou in feite voor u een reden moeten zijn om u onmiddellijk bij die vréselijke PVV aan te sluiten….
   want grote bekken opzetten is toch precies het enige wat ú doet en wat ú kunt.

   De PVV die u beschrijft…. dat bent u zélf!

   Nu nog maar even góed oefenen met plassen in brievenbussen… ( de tokkie-taal beheerst u alreeds als de béste…, meer tokkieachtig als uw inzendingen vind je ze niet vaak……..)
   en hup… kleine John heeft zijn makkers en een warm tehuis gevonden!

   1. JanvanEechoud

    Gielah!!
    Doe nou eens lief tegen onze minderbedeelden!!

  2. JanvanEechoud

   De PVV ‘deugd’ niet? In Briefenbussen piesen?

   Oh, je bedoelt dat jij een bosje bloemen zou schenken aan degene die zijn hond consequent laat pissen in jouw portiek of carport?
   Tuurlijk!! 🙂

  3. -Harry

   Dat : piesen in brieFenbussen , ( één brief , twee briefen ?) , dat was slechts een uitdrukking die gebezigd werd om een ouwe hardleerse imbeciel er van te overtuigen dat meneer Lukassen er niet van gediend was dat die ouwe zak zijn hond dagelijks zijn behoefte liet doen in de tuin van Lukassen .
   Bij sommige idioten moet je welhaast een bom laten ontploffen vóórdat ze gaan begrijpen dat hetgene dat gezegd wordt serieus is .

   Dat zou je toch bekend voor moeten komen , Sjonnie .
   want je bent van diezelfde categorie !

  4. cmsuijkerbuijk

   Hé, alweer zonder taalvouten! En maar roepen dat ‘ie dyslectisch is. Welaan: De reacties van deze aartsleugenaar en bedrieger, kortom “socialist” zijn dus het lezen niet eens waard, waardoor hij zelf erger is met zijn leugens en bedrog, dan diegenen de hij verwijt niet te deugen!

  5. cmsuijkerbuijk

   Hé, alweer zonder taalvouten! En maar roepen dat ‘ie dyslectisch is. Welaan: De reacties van deze aartsleugenaar en bedrieger, kortom “socialist” zijn dus het lezen niet eens waard, waardoor hij zelf erger is met zijn leugens en bedrog, dan diegenen de hij verwijt niet te deugen!

  6. HenkieAltea

   @ Sjonnie,

   In welke maatschappij leeft U?
   Hier in Nederland is er een rechtstaat,en als iemand steelt,of moord,dan word hij/zij aangeklaagd,en de rechter heeft dan het laatste woord.
   Maar van buren gelul zou U al iemand veroordelen,en kik naar Uw link,en bezie hoe Wilders dat heeft opgelost,de man vind U niet meer terug in de tweede kamer voor de PVV.
   Mooi toch zo’n zoektocht van U,en ga nu maar eens op een partij stemmen die het nog voor de autochtone Nederlander opneemt,en dus gaat U ook PVV stemmen,want er is geen andere partij die de ondergang van Nederland tegen wil houden.

   1. Sjonny

    Henkie die man is niet door Wilders weggestuurd maar uit zichzelf vertrokken. Jaren later trouwens. De reden was dat Wilders samen werkt met nazies.

    1. HenkieAltea

     Met welke Nazie’s,want de laatsten zijn vertrokken in 1945,en toen waren er nog geen moslims in Nederland.
     Daar is de serie “toen was geluk nog heel gewoon”,met Gerard Cox in de hoofdrol.
     Maar ja,dat krijg je niet met een inburgeringscursus.
     Toen was Nederland nog een mooi land!

  7. dewaanzintentop

   Niet alleen deugt de PVV niet, hun aanhang deugt nog veel minder. En ze doen me toch een moeite om dat hier te bewijzen!

 9. Beukman

  Wat mij betreft blijft ze zitten – zo erg is het allemaal niet, en ik wil best geloven dat ze even over het hoofd had gezien dat de verordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning uitdrukkelijk verbiedt te doen wat ze heeft gedaan. Geen kwade trouw dus, geen Verdaas, geen Verheijen. “Zero tolerance” is een naargeestig uitgangspunt; we moeten in staat zijn tot vergeving.

  We hopen natuurlijk wél met ons allen dat ze er wat van geleerd heeft. Ik heb begrepen dat ze het met haar heksenjacht op schendingen van de integriteitscode soms wel erg bont maakte; “destructief gedrag” las ik ergens.
  Hopelijk gaat ze haar energie nu nuttiger gebruiken. Ze is sowieso in dit opzicht getransformeerd tot een lame duck – in één nacht tijd, want lachsalvo’s zullen haar deel zijn, mocht ze weer aan komen kakken met een te veel gedeclareerde punaise.

  1. JanvanEechoud

   Beukman!!!

   Ik lazer van mijn stoel!!

   Het is wél een PVVer hoor, wéét je dat wel?? 🙂

   Mvg.
   (ik had je ergens uitgedaagd; je antwoord zal er ongetwijfeld staan…, maar weet jij nog waar?
   (2 zaken noemen waardoor de PVV zo verachtelijk / smerig / schofterig is….)

   1. Beukman

    @Jan
    Ik vind haar instinctief, intuitief en gevoelsmatig een naar mens, Jan, ze lijkt haar baasje in kilte nog te willen overtreffen.
    Nochthans kan ik me wel voorstellen hoe het gegaan is met die arme zoon van haar, die zich nu toch wat ongemakkelijk zal voelen, en die ik niet genoeg op het hart kan drukken dat het allemaal zijn schuld niet is. Zijn moeder had beter moeten weten. Bovendien had ze als die-hard Zero-tolerancer haar zaakjes op orde moeten hebben gehad, wat concreet betekent: HANG GVD DIE VERORDENING AMBTELIJKE BIJSTAND BOVEN JE BED TOT JE HEM UIT JE HOOFD KAN OPDREUNEN.

    Nochthans meen ik dat dit een te vergeven fout is, van een ander kaliber dan die van de vele politici die nog in staat zijn om hun eigen uitwerpselen te declareren.

    Los hiervan zullen wij extreem-linksen in de toekomst natuurlijk veel meer lol beleven aan een Marjolein “lame duck” Faber dan aan een afgetreden Marjolein.

    1. JanvanEechoud

     Beetje zielig stukje, Beukman….
     Had méér van jou verwacht.

     Maar, euh…., over mijn uitdaging?
     Aandacht ff afleiden?

     Mvg.

    2. JanvanEechoud

     Niks bijzonders dan?

     Jij vindt élke PVVer instinctief, intuitief en gevoelsmatig een naar mens!

     Wordt moeilijk voor je als je nog niet weet of iemand een PVVer is! 🙂

     1. Beukman

      @Jan van E.
      Het is even wennen, een PVV-stemmerd die stam plus t kent en van het kofschip heeft gehoord. 🙂

   2. Beukman

    @Jan
    Oja, wat die uitdaging betreft: wil je alles op alfabet of op chronologie? Of zal ik er een fijne spreadsheet van maken?

    1. JanvanEechoud

     Ah, daar bén je…..

     Gewoon doen wat ik vraag, aub.

     2 Voorbeelden van WALGELIJK, SMERIG, WEERZINWEKKEND gedrag / uitspraken van PVV ers……

     Of kom je net als ‘Sjonnie aanzakken met ‘briefenbuspissers, knieenschieters’ / ‘alle moslims het land uit’….

     Mvg…, oh, ja…, je mag ‘kopvoddentax’ méétellen..:) NB! Rédelijke argumenten graag.

     Je zou de eerste zijn die er op in durft te gaan… 😉

     1. Beukman

      @Jan van E.
      Brievenbuspisser is een linkse leugen. Was gewoon een PVV-kamerlid met een te kort lontje dat daarmee dreigde.
      Knieënschieters: ja, het was de inmiddels jonge moeder Fleur die zulks suggereerde, ik neem aan om bij de baas in een goed blaadje te komen, want normale mensen zeggen zoiets niet. Niet de belastingbetaler stelde dit voor, want reken maar dat operatie en revalidatie van de ongelukkige eigenaars van deze knieën in de papieren gaat lopen. Daar betalen wij dus allemaal aan mee.

      Ach, verder. Vergeef me Jan, het is al laat en ik moet morgen vroeg op. Ik ben een grijsdenker, voor mij vertegenwoordigt de PVV niet het absolute kwaad. Misschien stel je je vraag daarom wel aan de verkeerde persoon.
      Maar een feit is dat ons Geurt bevolkingsgroepen bijna zo stigmatiseert als dat met onze joden gebeurde in de jaren 30, dat hij de vrijheid van kledingsuiting, vrijheid van meningsuiting en godsdienst wil afschaffen, en dat 10 jaar afzondering van de normale buitenwereld (dankzij klojo’s die hem om zeep willen helpen) hem een tikkeltje wereldvreemd hebben gemaakt (kom er maar in Gielah).
      Kan je daar even mee voort?

  2. Julius

   Precies Beukman.

   De kous is af volgens haar baas dus over tot de orde van de dag. Degene die aftreden had verwacht kent de PVV niet.

   Verder is het altijd handig als zo’n vertegenwoordiger strakjes iets wil roepen over wie dan ook met zo’n lullig altijd stilletjes op de achtergrond aanwezig akkefietje uit het recente verleden…

   1. JanvanEechoud

    Je lijkt wel een vrouw, Julius……

    Die vergeten een vaudje ook nooit! 🙂

    1. Julius

     Zoals mijn vader altijd zei;

     kleine dingen hou je toch…

   2. Beukman

    @Julius
    Je kan zeggen wat je wil, maar het is wel lachen met de PVV! Sinds de LPF en de TON is politiek nooit zo leuk geweest.

    1. JanvanEechoud

     “is politiek nooit zo leuk geweest”.
     Nee, Beukman…, sinds Pim F., dus sinds het bedrog van jullie (links) aan de kaak gesteld wordt.

     1. Beukman

      @Jan van E.
      Heb jij eigenlijk op de LPF gestemd destijds, Jan?

 10. Joop Klepzijkert

  Maar stelen van dakloze wordt onder het tapijt geveegd/ Lager als stelen van daklozen bestaat niet, PVDA heeft er wel patent op.

 11. Julius

  Hunnie….

  Grijze plaat Joop..

 12. Jan

  @Julius, Beukman

  Jullie zijn wel erg mild vanavond. Het blijft gewoon provinciegeld dat onrechtmatig is uitgegeven. De provincie heeft dit als voorschot aan de fractie betaald, maar als het niet(juist) wordt uitgegeven of wanneer de fractie niet terugkeert na de verkiezingen gaat het geld weer terug naar de provincie.

  Ik geloof ook niet dat Faber de regels niet kende. Ze heeft namelijk bewust de opdracht gegeven aan de compagnon van haar zoon om de regels te omzeilen. Wettelijk komt ze daar misschien mee weg (al denk de staten griffier daar anders over), maar integer is dit zeker niet.

  €8500, lijkt verder niet zoveel, maar voor zo’n eenvoudige Joomla website (gratis software) is dit een behoorlijk hoog bedrag.

  1. Beukman

   @Jan
   Ja, ik ben mild vanavond. Inderdaad heeft ze de opdracht aan de compagnon gegeven, maar je kunt dit ook uitleggen als een poging om integer te zijn. Verder heeft zij zichzelf er niet mee verrijkt. De compagnon van de zoon ook niet echt, al is de site van de PVV niet een pareltje te noemen, en heeft ie de software van Joomla gebruikt (verrek, was me nog niet opgevallen).
   Kijk eens naar de inhoud van de website van de PVV. Daar vind je de echt enge dingen. Laat Marjolein maar zitten, wedden dat ze zo het nuttigst zal blijken te zijn?

  2. Julius

   Jan. Het onderhoud werd al voor niks noppes nada gepleegd dus natuurlijk was het om zoonlief te voorzien van een leuk tweede hands autootje. Maar laten zitten is waardevoller dan laten vertrekken. De PVV zou een mooi “kijk ons eens consequent en integer bezig zijn” plakplaatje in het schriftje krijgen en de tante in kwestie zou niet meer glimlachend het hoekje van de kamer gewezen kunnen worden.

   Gewoon laten zitten. Het beste besluit van de laatste tijd.

 13. -Harry

  Ik vind het buitengewoon stom wat ze gedaan heeft , al is het van amper enige betekenis .
  Er had niks aan de hand geweest als nou net haar zoon daar niet werkte .
  Je moet dat soort dingen gewoon vermijden , ten koste van alles .
  Maar het is betaald door de partij zelf en nu wil ze het ook nog privé betalen !
  Dat is net zoals een werknemer van een flink bedrijf zijn eigen werkgever sponsort !
  Dat dwingt dan wél weer respect af !

  Beetje andere kost dan Bertje van der Roest , die geld STAL van een aantal mensen die tóch al niks meer hebben en dan nog verdomt om het terug te betalen .
  En dan later , nadat ze bijna een mes op z’n keel hebben moeten zetten om hem zover te krijgen terug te storten , nog niet eens álles terug wil betalen !

  Dát is pas tuig !!!

  1. toetssteen

   @Harry
   Twee van mijn zoons werken in de ICT . Niet dezelfde richting, maar dat maakt niet uit om te weten wat voor prijskaartje aan zoiets hangt.
   Uitbesteden beneden momenteel 10 mille in 2007 lag het ergens rond de 137.000 is een lacher! Het gaat volmaakt nergens over.

   Nee er had uitbesteed moeten worden ofschoon dat kolder was binnen de normen:

   http://www.groene.nl/artikel/weggegooid-geld

   Dan was het beter gegaan als er een nul of wat achter had gestaan….
   Kom op zeg! 8.500 voor twee jaar is een matsprijs.

 14. Willie.F

  De Gelderse commissaris van de koning Clemens Cornielje zegt dat de Gelderse PVV-leider Marjolein Fabers de regels heeft overtreden.

  Misbruik van zijn positie voor partij belang(VVD)

  1. toetssteen

   @Willie
   Verkiezingstijd en de VVD staat voor vele miljoenen miljarden TTIP op de tocht, moet je het toch gaan hebben over kruimels. Volkomen logisch.

  2. dewaanzintentop

   Faber is going down, going down, going down.
   Faber is going down, going down, going down.
   Faber is going down, going down, going down.
   Faber is going down, going down, going down.

   Rinse and repeat.

 15. jelle

  Het is inderdaad van amper enige betekenis.
  Fatima Elatik(PVDA, moslim, de baas van Stadsdeel Indische Buurt, Zeeburg etc, Vogelaarswijk, weetjenogweoudje?) hield ’n feestje met haar ondergeschikte medewerkers op ’n partyboot.
  Ten tijde van de laatste Sail-Amsterdam.
  Overschreed even fiks het budget dat de Gemeente Amsterdam zèlf had uitgetrokken qua feestje tijdens Sail-Amsterdam voor hun ondergeschikte medewerkers.

  Denk maar niet dat enige VVD-er, D66-er, PVDA-er. SP-er, GL-er in het Bestuurlijke te A’dam haar kop zou willen zien rollen.
  Of van haar zou verlangen dat ze dat Stadsdeel-feestje uit haar eigen zak zou betalen.

  Mevr. Faber zou wel gek zijn als ze de kosten v/d website PVV-Gelderland uit eigen zak ging betalen.

  1. nakkie123

   nou u het toch over die fat elastiek heeft, die heeft iets meer gekost dan 8.500 euro. zie link;

   http://www.elsevier.nl/Nederland/nieuws/2010/10/PvdA-fractie-en-stadsdeelvoorzitter-Elatik-stappen-op-ELSEVIER277681W/

 16. nick

  Gelukkig weet intussen iedereen wat er gaande is. Ook die mensen die normaal gesproken alles geloven wat de media meld. Zelfs die krabben zich achter de oren over zoveel doorzichtig gemanipuleer en onzinnig gestook.
  Het gaat nog eens tegen ze werken, helaas voor de fanatieke PVV haters hier, de wal gaat het schip keren en daar helpt jullie gehits echt niet tegen!

 17. nakkie123

  griekenland wil 6.7 miljard niet terug betalen.
  de ecb drukt er ff 1000 miljard bij.
  .
  en hier op dds zitten we te mierenneuken over 8.500 euro.
  .
  hoe gestoord wil je het hebben ?

 18. jelle

  @Beukman
  “Kijk eens naar de inhoud van de website van de PVV. Daar vind je de echt enge dingen.”

  Vertel.

  1. nakkie123

   ja beuk, ik wil het ook weten, wat is er eng ?

 19. JanvanEechoud

  @ Beukman,
  Ik zie geen mogelijkheid je ‘ter plekke’ te beantwoorden, dus maar ff zo…..
  ___________________________

  “Brievenbuspisser is een linkse leugen. Was gewoon een PVV-kamerlid met een te kort lontje dat daarmee dreigde”.
  R-
  Juist. Geef je dat ff door, wil je?

  “Knieënschieters: ja, het was de inmiddels jonge moeder Fleur die zulks suggereerde”
  R-
  Nee. ’t Was Bosma. N.a.v. geweld van Marokkanen die zorgden voor een levensbedreigende situatie. (politie in busjes bekogeld met bakstenen)
  Daar zou het ook om gaan: Levensbedreigende situaties.

  “Ach, verder. Vergeef me Jan”
  R-
  Ik vergeef je. Niet iedereen presteert onder druk….

  “Maar een feit is dat ons Geert bevolkingsgroepen bijna zo stigmatiseert als dat met onze joden gebeurde in de jaren 30, dat hij de vrijheid van kledinguiting, vrijheid van meningsuiting en godsdienst wil afschaffen, en dat 10 jaar afzondering van de normale buitenwereld (dankzij klojo’s die hem om zeep willen helpen) hem een tikkeltje wereldvreemd hebben gemaakt (kom er maar in Gielah).
  Kan je daar even mee voort?”

  Je stelt me zwaar teleur, Beukman…. 🙁 ……
  Godsdienst?
  Hmmmmm, dus die malloot in Zuid Amerika, Jones, predikte ook een “religie”? Laten gaan dus maar?
  Subsidie verstrekken? onderwijzen op onze scholen?

  En ‘stigmatiseert’??
  ‘Nou doe je het weer’ PvdA Beukman / Samsom!!
  Geen blabla…, vóórbeelden graag! Dank u.

  Troost je. Je bent niet de énige die met zijn mond vol tanden staat (Leg dit weer ff uit aan je achterban) wanneer om feiten wordt gevraagd.

  Verlel.
  Ga je nu ook PVV stemmen? 😉
  Mvg en truste straks….

 20. Beukman

  @Jan van E.
  Knieën: ik heb hier al eens eerder onderzoek naar gedaan. Het was Bosma die suggereerde om op benen te schieten. Vervolgens deed Fleur er in een interview een schepje bovenop: ze maakte er knieën van. Wat zegt dat over haar?
  Ik sluit trouwens niet uit dat ze toch nog een goeie moeder zal zijn.
  Verder: dat de PVV de vrijheid van drukpers en van godsdienst wil afschaffen (zoals uit het program blijkt) zal jou wellicht een biet zijn, maar mij niet.
  Voor de goeie orde: ik heb het beredruk de komende dagen. Als je wat te zeggen hebt: bewaar het even.

  1. toetssteen

   @Beukman

   Staat gewoon in het handboek van de politie. Laag richten, lees benen, lees is een normale instructie.

  2. cmsuijkerbuijk

   @Beukman
   1 maart 2015 at 23:27
   Islam is geen religie aar een ideologie. En zoals dus het Nazisme is verboden, dient dus ook de Islam, géén godsdienst dus, maar een ideologie, verboden te worden. Het is namelijk zo, dat als ik morgen een visioen krijg en een soortgelijke “godsdienst” start, deze overmorgen verboden zal zijn, vanwege het haatdragende, geweld oproepende en discriminerende gehalte en karakter ervan.

   1. Sjonny

    De islam is geen idiologie. Dat heeft Jakobus hier honderd keer uitgelegd. Niemand kon daar iets op zeggen.
    Onzin dus.

    1. Primo

     Omdat de trol Jacobus met het verstand van een pelpinda beweert dat de islam geen ideologie is neem jij dit voor waar aan?

     1. Sjonny

      Jakobus heeft meer verstand in zijn pink als jij in je hele lijf, Primo.
      Daarom moest hij weg. Hij was te slim voor dit zootje hier.

    2. Staphylocoque

     We hebben hier ook honderd keer aan Jacobus uitgelegd dat islamitisch geweld wél vanuit de islam komt en we hebben hem ook haarfijn uitgelegd wat daarin het verschil is tussen de islam en andere godsdiensten zoals het christendom.
     Daarop kon hij niets zeggen, behalve loze kreten als ‘Game. Set. Match.’
     Desondanks meende hij toch telkens weer zijn wensdenken ‘Dat heeft niets met de islam te maken’ te moeten herhalen.

     1. dewaanzintentop

      Heb je nog ergere dooddoeners? “Dat islamitisch geweld vanuit de islam komt”? Ja, logisch. Het zou pas raar zijn als katholiek geweld vanuit de islam komt. Als je het al over loze kreten hebt, luister dan eens naar je eigen gebral.

    3. dewaanzintentop

     Moet je hier eens vragen of iemand je kan uitleggen waarom de islam dan wél een ideologie zou zijn en geen godsdienst (ofschoon het daar alle karakteristieken van heeft). Kan niemand je een antwoord geven.
     Dat kunnen ze nooit, namelijk. De Blonde Pruik wat nablaten, maar verder kunnen ze helemaal niets.

   2. dewaanzintentop

    Wat is jouw definitie van een godsdienst en wat van een ideologie? Probeer daar eens over na te denken, misschien dat je dan snapt wat je zelf zegt. Gewoon de woorden van de Blonde Pruik papegaaien is niet alleen uiterst lui, maar het staat ook zo verschrikkelijk dom als je ze dan niet eens kunt uitleggen.

  3. JanvanEechoud

   Neem alle tijd, jongen.
   Je vindt het zeker niet erg dat ik intussen gewoon door ga met mijn leven? 😉

   En dan heb jij wat tijd om je waslijst samen te stellen van’walgelijke’ uitspraken van PVVers. 🙂

   Maar ik vermoed dat je wat aan de jonge kant bent (40 of jonger) en gewoon wat moeite hebt met toegeven dat je haat tegen de PVV uit je gevoel komt en dat je het eigenlijk niet kunt beredeneren.
   Geeft niks. PVVers zijn best wel vergevingsgezind.
   Dus we zien je straks stemmen op de PVV? 😉
   mvg

 21. jelle

  @Beukman
  “Maar een feit is dat ons Geurt bevolkingsgroepen bijna zo stigmatiseert als dat met onze joden gebeurde in de jaren 30,”

  Leuk, Beukman,
  dat “onze joden” van je.
  Diezelfde “joden van je” zouden lering moeten trekken uit antisemitische prentjes?
  Jouw woorden,hier geplaatst, tenslotte.
  Verklaar je nader, Beukman.
  Zijn joden uit de jaren ’30 opeens niet meer de joden uit 2015?
  Abgeknallt worden ze. sowieso.

  1. dewaanzintentop

   Nee, de joden uit de dertiger jaren zijn niet meer de joden uit 2015. Ten eerste zijn we 85 jaren verder en leven verreweg de meeste joden uit die tijd niet meer. En ten tweede zijn we 85 jaren later en dus zijn mensen veranderd. Duh!

 22. Loonwatcher

  Het inhuren van bloedverwanten in de 1e of 2e graad voor fractieassistentie is al sinds 2012 uit den boze voor gedeputeerden. Integriteitskampioene Marjolein Faber moet dus nokken. Punt uit.

  1. toetssteen

   Grens zat in 2007 bij 137.000 inzake verplicht aanbesteden….ehhhhh 8.500 in twee jaar gaat hem niet woorden is het? En dan gaat het ook nog over partijgeld. Mag ik nu ook al niet meer mijn eigen huishoudboekje binnen de marges houden omdat ik dat aan zou moeten besteden?

   1. dewaanzintentop

    Nee, het gaat niet om partijgeld, maar om gemeenschapsgeld dat aan partijen wordt gegeven om hun werk in de PS goed te kunnen uitvoeren. Omdat het gemeenschapsgeld is, staan er regels tegenover voor wat er wel en niet met dat geld gedaan mag worden. En daar ging Faber de mist in.
    Zij moet dus de consequenties aanvaarden.

    En de Blonde Pruik moet eens leren na te denken voordat-ie wat zegt. Zeggen dat Faber niet zal opstappen ondanks het feit dat provincieregels zijn overtreden, is niet bepaald reclame voor zijn toch al anti-democratische partij.

 23. jelle

  Oh, het inhuren v/e “Wij van Wc-Eend, adviseren WC-eend -advies-bureau” valt buiten de bloedlijnen?
  En daar kwamen de “Bestuurlijke Instanties” in 2012 al achter?
  Ging een beetje erg fout, toch?
  Qua ICT-adviezen naar Onze Regering toe.
  Welke malloot in deze regering betaalt 1 1/2 miljoen voor ’n nietswaardig ICT-advies?
  Laten we het ‘r maar op houden dat Onze Regering heel liefdevol is naar de demente medemens in hun midden is.

  1. toetssteen

   @Jelle
   En die site loopt ook nog eens, kan die mislukte ICT poging van het door de overheid inzake politie een puntje aan zuigen. Zou 100.000 maal liever mijn zaakjes daar aanbesteden. Hoppa wel gratis reclame! Voor 8.500 mille per twee jaar!
   Hilarisch!

 24. Dinkydau

  Ik zie het probleem niet zo. Kwalijker vind ik het als politici een “nevenfunctie” hebben bij een verzekeringsmaatschappij of een bank of zoiets.

  1. toetssteen

 25. Daniel

  Sommigen denken wellicht: dit komt vaker voor, ook bij andere partijen, dus waarom moet deze PVV’er nou aftreden? Maar bij andere partijen worden zware consequenties verbonden aan integriteitsschendingen. Eergisteren nog leverde VVD-Kamerlid Mark Verheijen zijn zetel in na corruptiebeschuldigingen.

  Daar komt bij dat Faber op hoge en felle toon anderen de maat neemt als het gaat om corruptie en vriendjespolitiek. Dat zij zelf de regels heeft overtreden maar daar nu geen consequenties uit trekt is ongeloofwaardig en behoorlijk hypocriet.

  1. JanvanEechoud

   Vertel eens Daniel, wie is de benadeelde?

   1. Daniel

    Het gaat om INTEGRITEIT heer van Eechoud. Niet over benadelen. Lezen is niet zo moeilijk.

 26. Daniel

  Geen Stijl:
  ironie is dat Marjolein Faber van de PVV altijd een hele grote smoel had over integriteit bij andere politici. Ai. Dan is het toch een beetje alsof je een GroenLinkser in een old timer ziet rijden. Alsof je een PvdA’er een subsidiepotje ziet negeren. Alsof je een SGP’er zich beroept op wetenschap en rationaliteit. Alsof je een PvdD’er een pony ziet pletten. Alsof je een integere VVD’er ziet. Alsof je… Afijn, u snapt de exercitie. Marjolein Faber (PVV) is op geen enkele manier nog geloofwaardig. En natuurlijk gebruiken de provinciale partijen in Gelderland dat in deze verkiezingstijd als campagnemateriaal. En nee, het is geen reden om de PVV verftechnisch te beschuldigen van fascisme, dan ben je gewoon een democratie hatende extreem-linkse systeemnazi. Maar dat terzijde. Marjolein Faber heeft flink naast de integriteitspot gepist en in 2015 heeft dat nu eenmaal consequenties #IsMarjoleinFaberAlWeg.nl. Ze heeft integriteit geneukt alsof het een maagd uit Dorestad is en Marjolein een viking. Mocht je dit een verwaarloosbaar incidentje vinden omdat je PVV-achtig uitgedaagd bent, dan gaan we er vanuit dat je het de afgelopen weken ook voor Mark Verheijen hebt opgenomen. Laten we tot slot even zingen voor Marjolein. Bye bye by…

  1. JanvanEechoud

   Zo, zo….. das niet te weinig.
   Wil je nog meer copij?

   1. dewaanzintentop

    Faber is going down, going down, going down.
    Faber is going down, going down, going down.
    Faber is going down, going down, going down.
    Faber is going down, going down, going down.

    Rinse and repeat.

 27. Sjonny

  Ik hoorde vanmorgen een proffesor op de radio zeggen dat Faber binnekort wel zal moeten opstappen. Zij was gewoon niet eerlijk en dat is belangrijker dan presies de regeltjes volgen. Als je eerlijk bent doe je dit gewoon niet. Zij dus wel.
  Elke keer als we de komende weken Faber zien denken we daar is die opligter weer.

 28. Gielah

  Als trollen al beginnen te zeuren over ‘niet eerlijk’… dan is er alle aanleiding voor ons om aan te nemen dat mevrouw Faber een piláár van onkreukbaarheid is!

  Men dient hun beweringen namelijk altijd meteen voor 180 graden óm te draaien… om achter de waarheid te komen.
  Vergeet niet, dat we hier met dwangmatige leugenaars te maken hebben.

  Ieder compliment van hun kant betekent, dat we het fóut doen.
  Iedere belediging van hun kant is een compliment.

  Zó dient men hun schrijfsels te beoordelen.

  1. Sjonny

   Dominee Gieblabla steunt haar vrientjes bij de PVV ook als ze familie leuke klusjes geven met geld van de gemeenschap.

   Mensen die daar anders overdenken en eerlijk willen zijn noemt ze leugenaars.

  2. Svetlana26

   ‘Als trollen al beginnen te zeuren over ‘niet eerlijk’… dan is er alle aanleiding voor ons om aan te nemen dat mevrouw Faber een piláár van onkreukbaarheid is!’

   Nee mevrouw Gielah, het geeft alleen aan dat u niet kunt denken 😉

  3. dewaanzintentop

   We zien volgende week wel, als blijkt dat Faber alsnog d’r koffer kan pakken, omdat ze wel degelijk tegen de regels zondigt.

   Wanneer pakt die Blonde Pruik van jullie zijn koffers, omdat hij het foute gedrag van die troela nog verdedigde ook?

 29. DeKadt

  Zij kan aanblijven. We moeten niet appels en peren gaan vergelijken. Mevrouw Faber heeft tijdig (dus VOOR eea in de media kwam) navraag gedaan en advies ingewonnen over deze kwestie. Zij heeft tijdig actie ondernomen. Bovendien is haar volgens alle regels (zo die er al zijn!) NIETS verwijtbaars aan te wrijven. En tenslotte heeft zij nu, tevens ook nog eens besloten de betreffende kosten (rond 8500,-) uit eigen zak(!) te betalen. Deze kwestie wordt bewust opgeblazen om haar te grazen te nemen. Het is onvergelijkbaar met het misbruik en clientisme die je zo vaak ziet bij o.a. de Pvda en VVD. Kortom, een storm in een borrelglaasje.

 30. W.H.J. Reiss

  Johnny was die mw. de Kruijf niks voor jouw ? Dan kunnen jullie elkaars ‘fauten’ uitwisselen.
  -/- x -/- = +.
  Dan wordt je misschien i.p.v. een Linkse Hielenlikker nog eens een fatsoenlijk mens met waarden en normen voor Het Eigen Volk !

  1. Sjonny

   Mensen die schreeuwen eige volk eerst zijn fascisten.
   Dus fatsoen moet je doen, Reiss.

   1. Willie.F

    Als je kijkt naar de corruptie bij VVD en PVDA en de baantjes carrousel ben ik het zeker met je eens.
    Wist je trouwen dat je bij SP alleen een baantje krijgt als je een groot deel van je salaris inlevert bij de partij.

  2. dewaanzintentop

   Een respectloos iemand is de laatste die over fatsoen mag spreken. Zwijg dus maar snel.

 31. Gielah

  Ik heb nog nooit van iemand gehoord die ‘EIGE… volk eerst´ schreeuwde.

  Volgens mij bestáán zulke mensen niet eens.

  Helaas kom ik wél vaak fascisten tegen.
  Dat zijn dan doorgaans de figuren, die zomaar lukraak weldenkende mensen ervan beschuldigen dat ZIJ fascisten zijn.
  (‘ Alles wat je zegt.. dat ben je zelluf….’).
  Klopt altijd!

  1. Julius

   Kijk Gielah,

   nu snap ik dat je al een tijd terug verbannen bent naar een afgelegen plakje in het oosten des lande. Maar ook daar kan je met een beetje goede wil nog bijblijven.

   Gelukkig zorgt herr Reiss ervoor dat je weer een beetje up-to-date bent. Ze bestaan écht. En nu voortaan wel een beetje opletten hoor. Want wat jij zegt of denkt klopt écht niet altijd. Zo blijkt maar weer.

  2. Svetlana26

   ‘Helaas kom ik wél vaak fascisten tegen.’

   Well, it takes one to know one 😉

   1. Gielah

    Nee… dombo.
    Waarom gaat u niet ergens anders vervelend zitten wezen?

    1. dewaanzintentop

     Omdat je je hier kunt bescheuren over de mateloze domheid van de PVV-tokkies. Ik geef je groot gelijk, Svetka, blijf vooral nog wat rondhangen.

 32. W.H.J. Reiss

  Ik schreeuw het niet ik zeg het gewoon !
  EIGEN VOLK EERST !!
  Waarom moet een b.v. Nederlander in Amsterdam steeds schuiven bij woningtoewijzing voor een asielzoeker.
  Ouders bevoordelen toch ook hun Eigen Kinderen, waarom moet een Regering, die in feite voor Nederlanders moet opkomen, dan mensen van Nederland benadelen ten faveure van buitenlanders. Steeds en steeds weer….
  De onderkant van de Nederlandse samenleving heeft hier enorm veel nadeel bij. Ze krijgen geen baan en als ze een baan krijgen dan is die door de enorme import onderbetaald. Ze krijgen geen huis, want ze zijn zg. zelfstandig als autochtoon zijnde. Het huis dat ze mogen huren kunnen ze op de particuliere markt huren voor let wel een hogere huurprijs !
  En zo schaffen wij ons zelf af !
  Ik begrijp niet waarom ouders hun kinderen dit aandoen.

  1. Sjonny

   Dus die Reiss schreeuwd niet maar zegt het wel. EIGEN VOLK EERST !

   Maar wie is dat eigen volk eigelijk. Zijn dat alleen maar de blanke mensen of ook de mensen die hier ook moge wonen maar een kleurtje hebben?

   1. JanvanEechoud

    Hé, balletje Sjonny,
    Wanneer leer jij nou eens wat?

    “Eigen volk eerst”.

    Les 1:
    In welk land wonen wij nu? = Nederland!
    Bravo, Sjonny!!
    Les 2:
    Wie zijn de bewoners van Nederland? = Nederlanders! Hoera!… Sjonny…, alwéér goed!!
    Les 3:
    Welke huidskleuren hebben Nederlanders?
    Blank!! = Néé, Johnny! Iedereen met een Nederlands paspoort! Oh, ja, Jan?
    Já, Sjonny. Ook de Bruine mensen dus die zo lopen te zeiken over Zwarte…, sorry, dónkere Piet?
    Ja, Sjonny, ook die.
    Les 4:
    Wie zijn dan géén Nederlanders? Belgen?
    Heel goed Sjonny…, maar óók álle andere mensen, je weet wel, die géén Nederlands paspoort hebben.

    Als dit nou van buiten leert (vraag maar aan je moeder of je dat alleen búiten kunt doen…) maar je van mij weer buiten gaan spelen, Sjonny…..
    Je weet wel…, buiten……. waar je altijd verdwaald raakt…., maar het kan ff duren maar helaas brengt steeds íemand je weer terug….

    Mvg

    1. Sjonny

     Jan ik ben het met je eens. Iedereen in Nederland met een Nederlands paspoort is Eigen Volk.
     Reiss bedoeld wat anders. Lees maar is goed.

     1. V.K.

      -@ Sjonny,

      Eerst beweren dat je dyslectisch bent, om vervolgens te melden dat Jan E het stuk van Reiss moet herlezen. en als klap op de vuurpijl verbaster je Gielah haar naam steeds op de zelfde wijze.

      -Na ja, blijkbaar is het voor jouw en je inwendige bruine onderbuik gevoel fijner dat je door het leven gaat als blanke trol met dyslectie, dan als buitenlander.

 33. Harrybr

  Ik zou eerst eens beginnen te rekenen voor ik commentaar gaf, negatief of positief.
  Website opzetten en onderhouden: hangt ervan af. Tussen enkele honderden en heel wat duizenden Euro’s.
  Ik kan me zelfs voorstellen, dat er dan uitrolt, dat bewuste moeder nogal gebruik van haar zoon gemaakt heeft om voor een habbekrats een uitstekende internet presentatie te krijgen.

 34. D. G. Neree

  Als het aan de PVV-haters ligt komt geen enkele PVVer tot in het 7e geslacht nog ooit aan werk.

  1. Sjonny

   Ik moet je eerluk zeggen dat ik nooit een PVV er in dienst zou nemen. Je wilt tog niet dom volk aan het werk hebben?
   Je schaamd je dood.

   1. W.H.J. Reiss

    Sjonny, een werkeloze zoals jij neemt geen mensen in loondienst, die gaat naar de Bijstand om zijn hand op te houden !

    1. Sjonny

     Ik ben geen werkeloze Reiss maar jij volguns mij wel.

   2. Willie.F

    Over dom gesproken.

 35. Wachteres

  Sjonny, jij hoeft niet te bewijzen dat je dom bent, dat kunnen we met een oogopslag wel lezen.

  Wordt het geen tijd dat je op de PVV gaat stemmen?

  Dan hebben we tenminste bewijs dat er niet al te slimme PVV-stemmers zijn.

  Tot nu toe moeten we dat steeds van jou horen en dat is enigszins ongeloofwaardig, als het uit jouw mond komt.

  1. Sjonny

   Wachteres als jij op de PVV stemt kun je niet slim wezen. Je gooit je stem nameluk weg. Stemmen op Wilders hep geen nut.

   1. Gielah

    Zou het toch niet enge Jacobus zijn, die een wel érg dommig mannetje probeert voor te stellen?
    Ik bedoel… ik gaf jaarlijks aan 7 VMBO brugklassen les ( gelukkig had ik daarnaast ook mijn Havo, VWO en Gymnasiumklassen… om niet gek te worden…)
    maar géén van die leerlingen, óók niet degenen die het niet aankonden en die na een paar maanden al richting een nog lagere vorm van onderwijs werden geloodst… schreef zulke hoeveelheden fouten.

    Onwaarschijnlijk.
    Hoax dus.

    1. dewaanzintentop

     Juist ja, je gaf les aan VMBO, maar bent eerste graads? Geloof je toch hopelijk zelf niet eens. Ik in ieder geval niet, anders had je wel het verschil geweten tussen Atheneum en VWO.

     BIG FAT PHONY!

  2. dewaanzintentop

   Je hoeft dat bewijs niet te zoeken. Dat weten we zo ook wel. Eén korte blik op de PVV-fractie in de Tweede Kamer zegt al méér dan genoeg. Dan hoef je de aanhang echt niet meer te zien.

 36. JanvanEechoud

  één ding is zéker……
  Sjonny maakt spelvaute die iemand uit het rifgebergte, die hier al 35 jaar geen Nederlands kan spreken … niet kan overtreffen!

  Hmmmm, begrijp ik nu zélf nog wel wat ik zeg?
  Jaco…, ik bedoel Sjonny, brengt mij helemaal van slag…

  1. Gielah

   We hadden op hetzelfde moment dezelfde gedachte dus, meneer van Eechoud!
   Zou dat iets betekenen?
   Een echte openbaring of zo?

   1. dewaanzintentop

    Betekent alleen maar dat jullie dezelfde plank voor jullie kop hebben. Toch?

  2. dewaanzintentop

   Beter spelfouten dan denkfouten, of nog erger: gewoon fout zijn.

 37. nick

  Sjonnie is het zelfbenoemde slappe aftreksel van jacobus, niet op reageren dus.
  (Kan zelfs jacobus himself zijn, de domheid en spelfauten zijn te opvallend)

  1. Sjonny

   Een vriend van mijn heeft de spellingscontrole van google ingestelt. Dat scheelt wel veel tegen dyslectie. Daardoor maak ik veel fouten. Hoop dat het nu wat beter gaat.
   Volgens mijn ergeren jullie je aan mijn mening. En dan ga je over taalfouten zeiken. De haatdominee Gieblabla als de hardste.

   1. Svetlana26

    LOL! En toch denkt pseudo intellectueel mevrouw de haatdominee dat ze beleerd is

    1. Sjonny

     Gieblabla lijkt precies op haatimams maar dan van het gristendom. Als Gielah het voor het zeggen heeft zouden veel mensen het in dit land heel moelijk krijgen. Ze roept op tot geweld en accepteert andere meningen niet.

 38. Gielah

  Nóg iemand!

  Bingo!

  Inderdaad… niet meer op reageren.

  1. Willz

   amen
   Mvg

 39. Svetlana26

  Deze PVV-heks moet gewoon maken dat ze weg komt. Beetje zielig zitten te doen wanneer het op corrupte PvdA politici neerkomt maar dat ze zelf tot de corrupste soort behoren vergeten ze eventjes voor het gemak. En dan denken dat Henk en Ingrid gek zijn? Niks daarvan, OPZOUTEN JIJ!

  1. Willie.F

   Dat noemen ze Tokkie taal.

  2. Sjonny

   Mee eens Svetlana. Faber is niet meer geloofwaardig. Liegen en bedriegen. Maar zij doet de PVV veel schade. Dat is natuurlijk een voordeel.

   1. Svetlana26

    Voorlopig laat ik de champagne nog even in de kast 😀

  3. HenkieAltea

   Volgens mij bent U een oorlogsslachtoffer.
   Niet in Nederland natuurlijk,en ook al plannen om weer te vertrekken?

  4. dewaanzintentop

   En als de Blonde Pruik meent haar te moeten verdedigen door te zeggen dat er niets aan de hand is, dan moet ook die oprotten. Integriteit begint bij jezelf.

 40. JanvanEechoud

  We zitten ons rot te lachen!
  Kunnen we Sjonnie en Svet niet inzetten bij de PVV campagne?

  1. Gielah

   Maar zal iemand geloven dat ze écht zijn?
   Zelfs Jacobse en van Es kwamen… in vergelijking met dit stel… als verfijnde intellectuelen over!

   1. Sjonny

    Je gaat toch niet zeggen dat jou act van dolle haat dominee wel serieus is? Zulke mensen bestaan in het echt niet. Zo gestoort kan je niet zijn.

    1. JanvanEechoud

     “zo gestoort kan je niet zijn”….

     Jacobus…, pardon, Sjonny…., de spellingscontrole van Google vertelt jou dat het “gestoord” hoort te zijn!
     🙂

     1. dewaanzintentop

      O jee, als de Tokkies de rest van Nederland gaan corrigeren op taalgebruik, dan hoed je!

    2. Jasterke

     er was eens ’n zekere Sjonny,
     die wilde wel graag, maar hij kónnie 😛

   2. JanvanEechoud

    Nou, nou…, Gielah….., Dat waren….
    Wacht ff…, dat wáren de typetjes…! 🙂

    1. Gielah

     En trágische van zo´n Sjon, hè… zo helemaal alleen tegen de fascisten!
     Maar een LIEVE jongen!

     https://www.youtube.com/watch?v=sD71KIeigIc

 41. dewaanzintentop

  Probleem is alleen dat deze madam wel degelijk de regels voor het besteden van het fractiegeld heeft overtreden. De provinciale regelgeving (artikel 9e) zegt namelijk dat deze gelden niet mogen worden gebruikt met familieleden als begunstigden. En haar zoon is vennoot in dat bedrijf, dus ontvangt wel degelijk zijn deel van het gemeenschapsgeld.

  De reactie van de PVV is natuurlijk weer tekenend: niks aan de hand, PVV-bashing… Jaja, Calimero, hoe lang denk je daarmee weg te blijven komen?

  1. JanvanEechoud

   Inderdaad, Dewaanzintentop…., de waanzin ten top… 🙂

   Om je gék te lachen, mensen!

   Normaliter ga ik al negéren ipv négeren, maar ik ben wat melig…. 😉

   Jammer dat De Beuk het druk heeft….. 🙁

   1. dewaanzintentop

    De geijkte reacties met het te verwachten gebrek aan niveau. Goh, verrassend.
    Afijn, blijf lekker wegkijken, je kop in het zand steken en de oogkleppen ophouden. Nederland kotst jullie ook zo wel uit.

  2. Sjonny

   Straks treed Faber af en gaat de volgende oplichter nat. En zo gaan we door tot de verkiezingen.
   LOL

 42. Jasterke

  er was eens ’n zekere Beuk,
  die werkte zich haast uit het naadje
  en dat vond de meute niet leuk,
  want dat was verzot op z’n praatje…
  maar ooit is hij vàst uitgezwoegd
  en zal zich hier weer presenteren
  dus hoe sneller dit moment vervroegt
  hoe méér wij dan…hiep hoi… weer leren 😛

 43. JanvanEechoud

  Rijmen en dichten… zonder je hemd op te lichten…..

  1. Jasterke

   maar zeggen wat je hebt te zeggen,
   zonder voor de kritieken te zwichten
   dat vraagt om ’n bord voor de kop,
   en overmoed, waar niet verhuld
   maar het bedoelde staat er wél duidelijk op
   naast veel wat men oeverloos brult 😛

 44. H.Numan

  Ik bouw zelf websites, vooral met Joomla. De onderhavige site is geen beste. Dat is dan nog zeer beleefd en eufemistisch ook. Gebouwd met Artisteer, met een paar simpele extensies en geen extra beveiliging. Zoiets maak ik voor ongeveer E 300. Laten we royaal zijn, en dit door een bedrijf laten doen, met BTW bon en alles. Dan mag de rekening echt niet hoger zijn dan E 900.

  Maar de rekening was niet E 900, maar E 8500. Dat is nogal fors veel meer. Is niet het grote graaien, maar toch een verdomd aardig beginnetje.

  De PVV kan heel veel punten winnen door dit gedrag direct de kop in te drukken. Als (relatief) beginnende partij kan dat nog. Bij de gevestigde partijen lukt dat voor geen millimeter, omdat ze dan alle kopstukken (plus de rest) moet vervangen.

  Iedereen weet dat, en iedereen (behalve politici en aankomende politici) hebben daar een enorme hekel aan.

  Juist dat ongegeneerde graaien is een reden voor veel mensen om PVV te willen stemmen.

  Ik zou me overigens schamen als ik zo’n broddelwerkje voor zo’n onbeschoft hoge rekening zou afleveren.

  1. dewaanzintentop

   De PVV en haar aanhang staat wijd en zijd bekend om het verwijt aan andersdenkenden dat die “wegkijken”, “de kop in het zand steken”, “ontkenners” zijn.
   Het blijkt nu, nu de PVV duidelijk laat zien dat zij zichzelf niet gehouden ziet aan regels en overtreders van die regels de hand boven de kop houdt, waar zij anderen voor op de brandstapel gooien, dat juist de PVV en haar aanhang dus de wegkijkers zijn, hun kop in het zand steken en ontkennen wat recht voor hun neus hen strak in het gezicht aanstaart.

   De PVV had misschien haar gezicht kunnen redden door ook hier een harde lijn te trekken, niet alleen als het andere partijen betreft, maar zeker waar het iemand in hun eigen gelederen betreft. Maar de Blonde Pruik heeft al laten weten dat Faber niet vrijwillig aftreedt en dat ze dat van hem ook niet hoeft te doen.
   Hoe hypocriet wil je worden, Greet? En hoe nog veel hypocrieter willen jullie, PVV-aanhang, worden? Want Greet heeft er een dik belegde boterham aan — jullie hebben alleen de angst die hij in jullie koppen heeft vastgezet. Slaap gerust verder, Nederland zal het wel weer voor jullie opknappen.

   1. Gielah

    Zeggge… Griezeltje Gruis…. u bent een héél eng mens, zo te lezen.
    En dan nóg iets, onbeschaafd figuur dat u bent:
    bij u in de achterbuurt hebben ze het dan wellicht voortdurend over ´jullie koppen´ …. maar in een normáál gezelschap heeft een mens een hóófd… begrepen?

    Voorlopig lijkt u mij niet het niveau te hebben om anderen te mogen bekritiseren… en meneer Wilders al helemáál niet.

    1. dewaanzintentop

     Ach gut, zijn de argumenten alweer op en gaan we dus weer op de man spelen?

     Jouw club is de allerlaatste die over “niveau” mag spreken, inclusief de Blonde Pruik. Wie ondermaats is moet niet oordelen.

     Klopt, “normale mensen” hebben een hoofd. Dus het gebruik van “koppen” was in dit verband volkomen juist.

     1. Gielah

      Ach…. dat zal wel de waanzin zijn, die spreekt.
      U begrijpt misschien toch nog nét wel dat u zichzelf hiermee voor mij afgeserveerd hebt als serieuze mede-discussieerder?

      Sterkte met de hersenspoeling!

     2. dewaanzintentop

      Och gut nee toch, Gielah, bedoel je te zeggen dat er een moment was waarop een serieuze discussie met jou mogelijk was?
      Wanneer was dat moment dan? Moet dan toch vóór “Griezeltje Gruis” zijn geweest, want daar ging het al mis. Kwam meteen nog wat van “achterbuurt” en “onbeschaafd figuur”.
      Je zet jezelf wel heel erg te kijk door nu plots te doen alsof JIJ serieus had willen discussiëren.

      Wel weer héél erg typisch PVV-tokkie. Dat dan weer wel.

 45. Siphra

  “Er wordt in de regelingen voor de fractiebijstand gesproken over verwanten in persoon en niet over organisaties. Stel dat er in het websitebedrijf 6 of 12 mede-eigenaren waren geweest, is een dergelijk bedrijf dan nog steeds uitgesloten? En indien er in een advocatenmaatschap 15 maten zijn, waaronder één verwant met een familierechtpraktijk, mag een fractie dan geen bestuursrechtelijk advies vragen aan een van de andere advocaten?

  Kortom: het precieze doel van de verwantenregeling richt zich op personen en dat mag niet zo maar tot organisaties worden uitgebreid. En dan kan ook niet in rechte worden volgehouden dat er bij opdrachten aan organisaties onrechtmatig is gehandeld. Dat zijn ongemakkelijke aspecten die in verkiezingstijd, maar ook daarbuiten, niet op al te veel belangstelling kunnen rekenen. En als het in Nederland op dat punt ongemakkelijk wordt, dan wijken we uit naar de politieke ethiek en nemen elkaar de maat aan de hand van gedragsnormen die zeer open en vaag zijn en vooral geschikt zijn om als politiek strijdmiddel te functioneren. Het is zeer de vraag of het integriteitsdebat met die wijze van doen echt wordt gediend. In Gelderland staat nu de vraag ter discussie of en op welke wijze de regeling moet worden aangepast, want organisaties vallen niet onder het verbod, hoe graag sommigen dat ook hadden gewild.” Door: Prof. mr. Dr. D.J. Elzinga
  https://ejbron.wordpress.com/2015/03/03/grenzen-integriteit-moeten-helder-zijn-fractiebijstand-mag-niet-naar-verwanten-in-persoon/

  1. dewaanzintentop

   Alleen, de VOF bestaat uit welgeteld twee personen: de “bouwer” van de website en de zoon van Faber. Geen werknemers, maar vennoten, die allebei volwaardig delen in de winst. Er vloeit dus wel degelijk gemeenschapsgeld rechtstreeks naar de zoon van Faber.
   Voor het verdere wegkijken mag je ook eens iets neutralers en objectievers lezen dan de propaganda van E.J. Bron:
   http://www.omroepgelderland.nl/web/nieuws-1/2085446/professor-van-den-heuvel-faber-zat-zeker-fout.htm#.VPoo9kIi1go

 46. Pieter V

  Laten we het eens hebben over de strapatsen van het zeer gevierd PvdA lid, thans minister van Buitenlandse Zaken en gerenomeerd oplichter, Bertje Koenders.
  Brrrrrr….. PvdA-ers die Bertje heten ….
  Het is zomer 2007 en genoemd sujet organiseerde een volstrekt nutteloos evenement op het eiland Schokland.

  Maar goed leest u zelf maar op http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2007/07/bert_koenders_geeft_vriendjes_1.html of gewoon even googlen op koenders en schokland

  1. dewaanzintentop

   Ja en? Denk je dat met zo’n afleidingsmanoeuvre uit de oude doos die andere oude doos vrijuit gaat?
   Man, man, man, wat zijn jullie toch voorspelbaar. Nooit eens een inhoudelijk reactie, altijd maar weer die doorzichtige schijnbewegingen. En als je het echt niet meer weet, ga je de originele poster maar afzeiken.
   Typisch PVV-tokkie-gedrag. Nooit of te nimmer eens iets anders.

   1. W.H.J. Reiss

    @dewaanzintentop
    Het is de waanzintentop, dat de waanzintentop totale waanzintentop kletst, en dat het gehele topic. De man IS waanzintentop in de kop !
    Waanzinnege ga een beetje op het toilet zitten. Hand onder het hoofd, dan hebben we een nieuwe Denker ! De toiletpot Denker. Dan doe je nog iets aan Cultuur ! Whooeaaa !!!

    1. dewaanzintentop

     Waarmee je mijn gelijk dus bewijst. Dank je wel, ik had het zelf niet beter kunnen doen.

 47. Siphra

  @ dewaanzintentop: “Alleen, de VOF bestaat uit welgeteld twee personen”
  Nou en?
  Het precieze doel van de verwantenregeling richt zich op personen en dat mag niet zo maar tot organisaties worden uitgebreid.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.