Rutte: Sybrand Buma radicaliseert

Pak ‘m zijn paspoort af, Mark!

Zo, zo. Mark Rutte heeft het he-le-maal gehad met de kritiek van het CDA. Blijkbaar maakt hij zich ernstig zorgen over de aanstaande verkiezingen voor de Provinciale Staten – waar hij alle recht toe heeft aangezien ik ervan uitga dat zowel de coalitie als de coalitie + gedogers geen meerderheid van 38 zetels gaan halen in de coalitie.

Als dat gebeurt is het binnenkort einde oefening voor het kabinet… en is het ook meteen de tweede keer dat een regering-Rutte valt.

Geen wonder dus dat de premier opeens keihard uithaalt naar CDA-leider Sybrand Buma:

Het meest hilarische hieraan is dat Rutte eerder nog zei dat het CDA in 91 procent van de gevallen met de coalitie mee stemt:

Dat is inderdaad de enige mogelijke verklaring. Buma is namelijk alles behalve radicaal. Niet alleen steunt zijn partij de coalitie behoorlijk vaak, maar als hij het over de radicale islam en belastingverlagingen heeft is de gemiddelde Nederlander het gewoon met hem eens. Daar komt bij dat de man de rust zelve is. Ik heb zelden een partijleider gezien die zo relaxt is.

En die man wordt nu een “radicaal” genoemd door Rutte?

Wat. Een. Grap.

Conclusie: Rutte is weg helemaal kwijt. Hij weet van gekkigheid niet meer wat hij moet zeggen over zijn critici en roept maar wat. Jammer genoeg voor hem begrijpt de kiezer dat maar al te goed, waardoor de steun voor zijn partij de komende dagen ongetwijfeld nog verder zal afnemen, wat alleen maar kan resulteren in een enorme deceptie voor hem kan resulteren bij de Provinciale Statenverkiezingen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

20 reacties

 1. JanvanEechoud

  Paspoort afpakken en…. een oranje overall aan?

 2. Willie.F

  Zit de dame die links van hem staat nu met de hand in zijn kruis?

  1. Pimsch

   hij draagt geen kruis. zijn juk is vederlicht.

  2. rinus

   Yep. Deze foto is genomen op de uitslagenavond van 2012 (41 zetels voor de VVD). Met die opgestoken vinger zei hij “Eén belofte ga ik direct wil nakomen. Die belofte staat op de poster achter me in de hoek. Daarop staat “vandalen gaan betalen”.

   En dat is Rutte inderdaad nagekomen, want wij als hardwerkende Nederlandse vandalen betalen ons nog steeds kleurenblind.

 3. Pimsch

  Kinderachtigheid is het kenmerk van onze truttige oude politiek.
  En dan dat steeds terugkerende geneuzel over coalitievorming. Ik zie de gezichten met hun konijnentandjes al weer voor me. Braak. Coalities kunnen tegenwoordig niet meer. De kliekjesgeest is overleden. Vorm een nationaal kabinet. En tempo.

 4. Joop Klepzijkert

  @Pimsch
  13 maart 2015 at 18:38
  Ben het met je eens, dat een politicus geen proeve van bekwaamheid hoeft te doen en dat een geschiedenis leraartje van het johan de witt college zomaar min. president kan worden. En dan heb ik het nog niet eens over de rest.

 5. rinus

  Overigens klopt het wel, die 91% CDA-steun voor dit kabinet. Ze voeren oppositie voor de buhne, maar in feite voeren ze zelfs oppositie tegen een groot deel van hun eigen verkiezingsprogramma. Dat is uitgezocht door het Montesquieu Instituut en daar is zelfs een lezing over gegeven waar een CDA mevrouw in de zaal het duidelijk moeilijk had met de vragen erna. Ook Buma stond met de mond vol tanden toen Jinek hem met die 91% confronteerde. Het CDA doet alsof ze harde oppositie voeren maar de cijfers, dat is het belangrijkste, bewijst het tegendeel.

 6. The Fox

  Rutte is inmiddels 4 jaar ingekapseld geweest in Den Haag en afgeschermd van alle kritiek omringd door jaknikkers, want Rutte schijnt een opvliegend karakter te hebben. Kortom hij denkt onoverwinnelijk te zijn, maar het einde van zijn regeerperiode is in zicht en hij voelt het. De naieve Rutte dacht zich te kunnen indekken met het CDA, waar hij overigens in 2012 afscheid van genomen had. Het CDA wil wat terug in ruil voor steun, maar dat betekent een breuk met de PvdA.

 7. soulis

  Tijd voor een omwenteling. Serieus, laat Geert Wilders het proberen. Slechter kan sowieso niet. Zijn we ook van het gezeik af, na pakweg 6 weken.

  1. J.C.

   @soulis

   Ben het met u eens, laat de PVV het maar eens proberen, het liefst met zo’n 80 zetels in de tweede Kamer. Ik ben PVV stemmer van het eerste uur en heb alle vertrouwen in de PVV, maar ik denk niet dat het zelfs de PVV zal lukken de puinhopen van Rutte II (en aanverwante eurofiele policor partijen) in 6 weken op te ruimen.Ik ben er wel van overtuigd, dat de PVV de economie wel weer aan de praat zal krijgen, en daarvoor niet net als Rutte II met allerlei loze kreten als “broos herstel van de economie” vlak voor de verkiezingen hoeft te schetteren.

   Ik blijf PVV stemmen.

 8. Pieter G

  Het CDA en Buma radicaliseren??

  ha,ha,ha, ha…..
  Die man komt juist zo ongelofelijk braaf en burgerlijk over dat het duidelijk is dat Rutte net verkeerd geprogrammeerd is.

  Dat Rutte een geprogrammeerde bionische robot is weet toch iedereen onderhand. Let op de spastische armbewegingen als hij ergens de nadruk op wil leggen. Je hoort gewoon het arm mechaniekje zoemen wat er onder zijn huid verstopt zit.
  Verklaart ook waarom hij geen vrouw maar olie nodig heeft.
  Zijn ingestelde programma mode stond nog op terugkerende IS strijders en wat er moet gebeuren om jongeren niet te laten R.A.D.I.C.A.L.I.S.E.R.E.N…!!

  Gewoon een moertje los.
  Met zijn wegwuif lach mode is echter niets mis.

 9. arie_jansz

  Ik heb het ook he-le-maal gehad met je constante “ge-je-he-le-maal gehad”

  Hoe vaak heb je die nu al niet gebruikt?

  1. Pieter G

   @arie jansz

   Niet zo kleinzielig en zuur reageren op alles wat je niet zint arie, dan heb je g-e-e-n leven. Of misschien is dat je leven, maar goed.

   Ik vond dit artikeltje van Michael juist erg grappig.

 10. J.C.

  De semantische spelletjes van Rutte beginnen doorzichtig en sleets te worden. Om het op z’n Lubberiaans CDA’s te zegge: een non-valeur.

 11. J.C.

  Bij het TV debat maakte Buma (CDA) de opmerking tegen de heer Wilders: “de PVV had 69 politici in de verschillende colleges, daarvan zijn er inmiddels heel wat weggegaan. Je kan je eigen club niet eens bij elkaar houden”.

  Ik vroeg mij af of Buma zich realiseerde dat er waarschijnlijk een relatie bestaat tussen het jarenlang demoniseren van de PVV (door o.m. het CDA) en het weggaan van de “helden”, die het minder, minder, minder gebruikten om weg te kunnen gaan. En ik moet zeggen, als je ziet hoeveel ruiten er zijn ingegooid en muren beklad met schandalige teksten bij PVV’ers, die een poster hadden opgehangen, kan ik mij de vlucht van genoemde helden ook wel voorstellen.

  Hirsch Ballin (CDA) zei ooit op een CDA bijeenkomst; In zo’n land wil ik niet leven. Willen de eurofiele policor politieke partijen wel in een land leven waar de ruiten ingegooid worden, omdat een opgehangen poster hem of haar niet aanstaat? Nou dan, stop eindelijk eens met het buitensluiten en demoniseren van de PVV.

  1. Maaike

   Hou toch op J.C. met dat zielige slachtoffergedrag. Het is niet de schuld van de andere partijen dat er politici weglopen bij de PVV. Dat heeft te maken met de PVV/Wilders zelf. Wanneer leer je eens in de spiegel kijken?

   1. J.C.

    @ Maaike

    De PVV voelt zich zeker geen slachtoffer. Hoewel ik vind dat de heer Wilders een niet te benijden leven moet leiden, met de noodzakelijke bescherming tegen de door u verdedigde vriendjes.

    De PVV doet niets anders dan signaleren, waarschuwen en oplossingen aanreiken.

    Dat u en de uwen (nu nog in de meerderheid) daar niet naar willen luisteren of er zelfs niet van willen horen is uw probleem, maar kom dan ook niet achteraf met: “ik heb het niet geweten”.

 12. J.C.

  Bij het TV debat maakte Buma (CDA) de opmerking tegen de heer Wilders: “de PVV had 69 politici in de verschillende colleges, daarvan zijn er inmiddels heel wat weggegaan. Je kan je eigen club niet eens bij elkaar houden”.

  Deze opmerking van Buma roept bij mij de profetische woorden van Minister van der Laan (PvdA) “de PVV zal vanzelf imploderen” op.

  En ook de profetische opmerking van Rutte (VVD) in het Catshuis: “ik zal dat partijtje van jouw helemaal decimeren, tot er nog maar een man over is”.

  IK denk dat beide heren gelijk zullen krijgen, maar niet waar het de PVV treft. Ik denk eerder aan de PvdA en de VVD.

 13. Anna

  Wat een ondankbare premier Mark Rutte. Buma steunt bijna voor 100 % zijn regering en als dank roept Mark in het openbaar dat CDA’er Sybrand Buma “radicaliseert”.

  1. J.C.

   En wat vindt u van deze. Rutte steelt van de PVV de ferme uitspraak: “ik heb liever dat de jihadies in Syrië sterven dan dat zij terugkomen naar Nederland”, en zegt er vervolgens in feite achteraan: “maar ja, ik moet ze van de PvdA wel terug laten komen”.

   Hoezo premier? Een zichzelf overschattende manager, die tot nu geholpen is door bepaalde krachten.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.