Rutte: Sybrand Buma radicaliseert

Screen Shot 2015-03-13 at 18.35.51
Foto: Maarten Dirkse (bron: Flickr)

Pak ‘m zijn paspoort af, Mark!

Zo, zo. Mark Rutte heeft het he-le-maal gehad met de kritiek van het CDA. Blijkbaar maakt hij zich ernstig zorgen over de aanstaande verkiezingen voor de Provinciale Staten – waar hij alle recht toe heeft aangezien ik ervan uitga dat zowel de coalitie als de coalitie + gedogers geen meerderheid van 38 zetels gaan halen in de coalitie.

Als dat gebeurt is het binnenkort einde oefening voor het kabinet… en is het ook meteen de tweede keer dat een regering-Rutte valt.

Geen wonder dus dat de premier opeens keihard uithaalt naar CDA-leider Sybrand Buma:

Het meest hilarische hieraan is dat Rutte eerder nog zei dat het CDA in 91 procent van de gevallen met de coalitie mee stemt:

Dat is inderdaad de enige mogelijke verklaring. Buma is namelijk alles behalve radicaal. Niet alleen steunt zijn partij de coalitie behoorlijk vaak, maar als hij het over de radicale islam en belastingverlagingen heeft is de gemiddelde Nederlander het gewoon met hem eens. Daar komt bij dat de man de rust zelve is. Ik heb zelden een partijleider gezien die zo relaxt is.

En die man wordt nu een “radicaal” genoemd door Rutte?

Wat. Een. Grap.

Conclusie: Rutte is weg helemaal kwijt. Hij weet van gekkigheid niet meer wat hij moet zeggen over zijn critici en roept maar wat. Jammer genoeg voor hem begrijpt de kiezer dat maar al te goed, waardoor de steun voor zijn partij de komende dagen ongetwijfeld nog verder zal afnemen, wat alleen maar kan resulteren in een enorme deceptie voor hem kan resulteren bij de Provinciale Statenverkiezingen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!