Je raadt nooit hoeveel deze VVD-wethouder aan taxiritjes declareerde

Geen categoriemrt 13 2015, 19:00
Corruptie, uw naam is VVD.
Dit is werkelijk ongelooflijk: een VVD-wethouder uit Venlo heeft voor maar liefst 7.000 tot 10.000 euro aan taxiritjes gedeclareerd:
VVD-wethouder Stephan Satijn van Venlo gebruikt maar al te graag de taxi, weet de Limburgse omroep L1. Op kosten van de gemeente maakte de wethouder het afgelopen jaar voor vele duizenden euro's ritjes door zijn eigen stad. Het is de zoveelste VVD-bestuurder die in opspraak raakt.
Satijn gebruikte de taxi om naar zijn werk te gaan en allerlei andersoortige afspraken. Steeds weer diende hij bonnetjes in voor de gemaakte kosten bij de gemeente. In totaal ging het de afgelopen jaren om 137 taxiritten, voor een totaalbedrag van ergens tussen de 7.000 en 10.000 euro.
Ka-ching! Steek dat maar in je zak, domme belastingbetaler!
Het ergste van dit verhaal? De gemeente probeert dit wangedrag met de mantel der liefde te bedekken. Ziet u: Satijn is niet alleen wethouder, hij doet er nog allemaal extra werk bij!
In een schriftelijke reactie laat de gemeente Venlo aan L1 weten dat de wethouder de taxi zo vaak gebruikt, omdat hij een dubbele functie heeft. Naast wethouder is Satijn ook locoburgemeester.
De regel is heel simpel: een wethouder hoort geen vergoeding te krijgen voor vervoer binnen de gemeente. Punt. Satijn had zich daar - net als ieder ander - aan moeten houden, of hij nou locoburgemeester is of niet.
Het meest opvallende aan dit verhaal is dat het wéér om een VVD'er gaat. En dan ook nog eens een VVD'er uit Limburg. Wat moet het daar een ontzettende corrupte bende zijn zeg. The Godfather kan hier nog een puntje aan zuigen. En dan komen er de komende weken en maanden ongetwijfeld nóg meer verhalen naar buiten over frauderende of zelfs keihard criminele VVD'ers.
Nog even en we naderen het punt waarop we de VVD moeten gaan beschouwen als een criminele organisatie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten