Nog meer VVD’ers in het vizier van het OM

Het houdt niet op.

Dit is een ware nachtmerrie voor het campagneteam van de VVD. Ze hebben totaal geen controle meer over welke boodschap ze uitzenden. Met nog acht dagen te gaan tot de Provinciale Statenverkiezingen duiken er opnieuw berichten op over corrupte VVD’ers. En dat een dag nadat minister Ivo Opstelten en staatssecretaris Fred Teeven opstapten.

Dit keer gaat het over twee VVD’ers die, net als de opgepakte VVD’er Kathalijne de Kruif, hebben geprobeerd de burgemeestersbenoeming in de gemeente Stichtse Vecht te beïnvloeden. Het gaat om oud-wethouder Piet Ploeg (tevens voorzitter van de Stichting Vliegramp MH17) en oud-burgemeester Rob Bats.

De drie VVD’ers hebben samen geprobeerd Bats te lanceren als burgemeester door geheime informatie met elkaar te delen. Via NRC:

De Kruif speelde als lid van de vertrouwenscommissie informatie door over de sollicitatieprocedure aan oud-wethouder Piet Ploeg. Hij kreeg onder meer te horen welke vragen en welke casus aan de sollicitanten zouden worden voorgelegd. Die informatie diende ervoor om te zorgen dat Rob Bats – oud-burgemeester in Haren en tot voor kort waarnemend burgemeester in Terschelling – in Stichtse Vecht (Breukelen, Loenen en Maarssen) benoemd werd.

Er is een huiszoeking gedaan bij Ploeg, maar die zegt tegen de krant “geen behoefte te hebben om te reageren”. En: “Ik ben door de rijksrecherche alleen gevraagd om binnenkort als getuige een verklaring af te leggen.” Ja, ja. Dit krijgt geheid nog een staartje.

Wat is dat toch met de VVD en corruptie? Er lijkt maar geen einde te komen aan de berichten over VVD’ers die zich niet weten te gedragen. Dit gaat de liberalen veel, heel veel stemmen kosten op 18 maart. Reken maar.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

3 reacties

 1. Primo

  En de oppositie gaat er ook al niet mee akkoord dat Rutte na de verkiezingen van volgende week bekend maakt wie de nieuwe Minister/Staatssecretaris van justitie wordt, dit kan nog gezellig worden vandaag in dat debat voor rubberen Rutte.

 2. nick

  Er wordt wel meer niet bekend gemaakt door Rutte,
  Wat te denken hiervan, ik lees hierover niets in de media…

  ‘Sluitend bewijs dat vlucht MH17 werd neergeschoten door Oekraïense jager’

  Lees verder:

  http://www.globalresearch.ca/how-the-malaysian-airlines-mh17-boeing-was-shot-down-examination-of-the-wreckage/5435094

  1. Primo

   Tja de MSM inclusief het journaille alhier op de DDS zijn er nu eenmaal van overtuigd dat de Russen schuldig zijn aan het neerhalen van dit toestel.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.