Het is voorbij: Opstelten én Teeven stappen op

opstelten
Foto: KAREN ELIOT / FLICKR

De crimefighters houden ermee op.

Dat was het dan. De leugen van VVD-minister Ivo Opstelten over het verloren bonnetje van de zaak-Cees H. was de druppel die de emmer deed overlopen. Opstelten maakt zijn aftreden bekend in een persconferentie vanavond om 22:00 uur. En hij is niet de enige die vertrekt:

Er wordt overduidelijk schoon schip gemaakt bij het kabinet, zo vlak voor de Provinciale Statenverkiezingen die over anderhalve week zijn. Het zal mij benieuwen of het kabinet überhaupt nog overeind blijft na het opstappen van deze twee VVD-boegbeelden op het ministerie van Veiligheid & Justitie.

Update 22:14 uur: zowel Opstelten als Teeven hebben officieel hun ontslag ingediend bij de Koning.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!