Den Haag is unaniem: Opstelten en Teeven moesten allebei opstappen

Klungelaar en Stuntelaar werden niet langer gesteund door de Kamer. En dan bedoel ik: hun eigen partij incluis.

De Telegraaf bericht vanuit Den Haag:

Ivo Opstelten en Fred Teeven konden niet anders dan aftreden. In Den Haag lijkt bijna iedereen het erover eens dat het duo er de brui aan moest geven gezien de pijnlijke onthullingen over de deal die Teeven als officier van justitie ooit sloot en waarover Opstelten als minister de Kamer niet goed informeerde. De oppositie wrijft intussen zout in wond, die dit vertrek in verkiezingstijd bij de VVD heeft geslagen.

Zie hier wat Halbe Zijlstra, fractievoorzitter van de VVD, zei nadat de incompetente opa Ivo Opstelten opstapte:

“Ik betreur het vertrek van minister Opstelten, maar het is begrijpelijk, nadat bleek dat de informatie over het bedrag dat aan Cees H. is overgemaakt, toch op het departement aanwezig was.”

Met andere woorden, er was letterlijk geen enkele partij die de heren nog steunde. Heel gek is dat niet aangezien ze werkelijk politieke doodzonden hebben begaan, maar toch. In Rutte II zien we maar al te vaak dat alles mantel der liefde wordt bedekt, leugenachtig gedrag incluis.

Toch valt er nog altijd het één en ander op te merken aan de manier waarop de regering hiermee is omgegaan. Zoals CDA-leider Sybrand Buma (die overigens een steeds betere indruk maakt en langzamerhand de echte leider van rechts wordt) terecht opmerkt:

“Merkwaardig dat de minister-president in het weekeinde nog zei dat er niks aan de hand was en dat hij Opstelten zo weer zou benoemen. De premier lijkt overvallen. Er is uitleg nodig over zijn rol.”

De Telegraaf noemt dat “vilein,” maar dat is oneerlijk. Het is slechts de waarheid. Rutte verdedigde zijn minister en staatssecretaris continu; daar dient hij tekst en uitleg over te geven. En dat is niet alles: er blijven vragen bestaan over de deal met crimineel Cees H. en wie er precies van op de hoogte was. Deze zaak is dus nog lang niet afgelopen.

Op dit moment is heel Den Haag het dus met zichzelf eens, maar daar kon in de loop van de dag weleens verandering in komen. Ik acht het namelijk niet onmogelijk dat de oppositie om het hoofd van andere bewindsleden zal roepen, bijvoorbeeld dat van staatssecretaris Wiebes die verantwoordelijk is voor de belastingen en dus voor het gedrag van de belastingdienst die bij deze zaak betrokken was.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

16 reacties

 1. tipo

  Opstelten was ook niet meer zo scherp, dus dat hij nu weggaat was al langer te voorzien.

  Dat Teeven uberhaupt staatssecretaris is geworden, met zo een verleden, dat is gewoon onverantwoord. Als je deals sluit met criminelen, betaald van belastingbetalersgeld (en dus gestolen van eerlijke mensen) en daar ook nog een zwijgplicht voor afspreekt, dan kun je nooit in het openbaar bestuur zitten. Dan hoor je gewoon in de gevangenis.

  Rutte had Teeven dus nooit als staatssecretaris voor mogen dragen, want dit was te voorzien.

  1. J. C. Th. Kohler

   Tipo:

   “Als je deals sluit met criminelen, betaald van belastingbetalersgeld (en dus gestolen van eerlijke mensen) en daar ook nog een zwijgplicht voor afspreekt, dan kun je nooit in het openbaar bestuur zitten. Dan hoor je gewoon in de gevangenis.”

   Regelrechte onzin. Die deals werden geloten door het OM, met goedkeuring van de toenmalige Minister van Justitie. Fred Teeven was toevallig het personeelslid dat de opdracht kreeg. Gezegd moet worden dat Teeven met die opdracht voortvarend te werk ging en resultaten bereikte. Hij heeft kleine(re) visjes laten zwemmen, om grote vissen te vangen. En dat heeft hij gedaan. Alles onder supervisie en met goedkeuring van de grote bazen van het OM en de Minister van Justitie.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

  2. Laetitia

   Wat voor verleden Teeven????? Van Michael weten we zo langzamerhand wel wat hij wil, als je de kopteksten leest weet je al dat hij achter de schrijvers zit. Justitie heeft altijd te maken gehad met deals om bepaalde kopstukken te achterhalen. Dat is logisch.
   Wat mij enorm dwars
   zit, is dat er hier een hetze gemaakt is van 15 jaar geleden alleen om dit kabinet onderuit te halen. Dat is kwalijk.
   Jullie pakken niet die Berndsen aan van D66 (over de ton, maar wel voor eigen gewin) en meerdere
   politici.
   De hele journalistiek stinkt en besmetten de tweede kamer die er volop aan meedoet. Wat is politiek toch vuil!!!

 2. Primo

  En nu maar hopen dat de rest van die klunzen ook snel opstappen, kunnen we tenminste een nieuwe regering “kiezen”.

 3. Gielah

  Kiezen hoort bij een democratie, geachte @Primo!
  Het hoort niet bij een EU-dictatuur.
  Ik kan u verzekeren dat …zelfs als Wilders bijvoorbeeld meer dan de helft van de Nederlanders achter zich kreeg…. hij desondanks géén invloed of macht zou krijgen.
  Zijn partij zou dan verboden worden door de ongekozenen in Brussel… op grond van anti-Europese normen of zo… ze verzinnen wel iets… of racisme… terwijl HIJ dus wél democratisch gekozen is… en zijzelf niet.

  1. Primo

   Vandaar dat ik ook kiezen tussen aanhalingstekens zet Gielah, ik ben er niet zo van overtuigd dat stembusfraude niet tot de mogelijkheden behoort in deze bananenmonarchie.

   1. Koos_Koets

    Daarom liever geen stemcomputers bij de volgende Tweede Kamer verkiezingen!

 4. Mar

  Niet allemaal tegelijk.

  Wie o wie was ooit 100% tevreden met een coalitie, die na verkiezingen tot stand kwam?

  Het blijft toch altijd een verrassing bij de kabinetsformaties. Partijen die fors winnen, vallen buiten de boot. Partijen die fors verliezen, komen in de regering.

  Het is zuur maar de huidige regering is wel conform de verkiezingsuitslag. De partijen met de meeste stemmen toen vormden de regering.

  1. Daniel

   @Mar: de VVD en de PvdA hebben samen de meerderheid in de Tweede Kamer, zoals je zelf opmerkt. Wat bedoel jij met partijen die fors winnen vallen buiten de boot?
   Welke partijen zijn dat dan?

   1. Mar

    SP, PVV, PvdA zijn o.a. partijen die deze eer te beurt viel.

    VVD en CDA zijn o.a. partijen die na fors verlies toch in de regering kwamen te zitten.

    1. Laetitia

     Pardon?? SP won helemaal niet en PVV heeft zichzelf buiten coalitie geplaatst.
     CDa wilde niet, zei dat VVD en PvdA het eerst maar zelf moesten proberen!!,

 5. Ni28

  Ik kon mij vroeger vinden in de ideologie van de VVD. Maar hoe de partij hun ideologie in praktijk breng en de laatste twee jaren in grabbel gooit geeft mij een andere beeld. Het is net of zij alle leden van de Riot Club zijn geweest. Een kliek die elkaar de hand boven de hoofd houdt voor hun boevenstreken. De gewone burger wordt telkens bestraft en de criminelen beloond. Voor volk en vaderland nog ook. De arrogantie van het grote geld is het en niets anders. Nu worden zij hopelijk gestraft maar wat is de alternatief? Daar maak ik mij nog grotere zorg over.

  1. Laetitia

   Bij ELKE partij, stichting, vereniging zitten rotte appels, alleen welke worden uitvergroot weergegeven? Afhankelijk van journalistiek, wie willen zij te pakken nemen om hun EIGEN JOURNALISTIEKE idealen te verwezenlijken?
   VVD wil de financien van Nederland op orde brengen, is iets van lange termijn, geen korte termijn oplossing daar heb je nl niets aan.
   Wij, alle Nederlanders moeten bloeden (ben zelf chron.ziek en gepensioneerd, dan weet je genoeg. En toch sta ik achter dit kabinet, de enige mogelijkheid om alle die sociale uitkeringen en toeslagen te kunnen behouden voor diegenen die het nodig hebben.

 6. Mowdes

  Namens wie hebben Opstelten en Teeven gehandeld en vooral de laatste, hij zal het wel met enige Heren overlegd hebben om zo te doen. Eb deze Heren die hem gechauffeerd hebben die moeten ze pakken en uiteraard de ambtenaren in dit spel, die het niet konden vinden , maar wel via achterkamertjes naar buiten speelde.
  Als je denkt dat ik een fan van hun zou zijn, heb je het mis, als je kaart moet je wel eerlijke en oprecht kaarten.

 7. Laetitia

  Ambtenaren kunnen niet gekozen worden dus kunnen die doen wat zij willen. Als zij willen dat er iets neit gevonden wordt, wordt er ook niets gevonden. En juist op het moment dat zij hun eigen idealen evt kunnen verwezenlijken (nwe verkiezingen?) komen ze er mee op de proppen.
  viezE, vuile politiek, manipuleerbaar!

 8. Robert Lemm

  Maar het onderhandelen met criminelen, en betalen voor informatie gaat gewoon door.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.