Hoppa. Aangifte wegens corruptie tegen VVD-Kamerlid Mark Verheijen

Is die aangifte óók “redelijk opgeblazen”, beste premier Rutte?

Hoe langer VVD-Kamerlid Mark Verheijen op zijn comfortabele plek in de Tweede Kamer blijft zitten, hoe erger het wordt. Verheijen heeft niet alleen duizenden euro’s onterecht gedeclareerd toen hij bestuurder was in de provincie Limburg. Hij heeft zich volgens het Limburgse bedrijf Taurus van Wout Heijmans ook schuldig gemaakt aan corruptie toen hij wethouder was in de gemeente Venlo. Onze vrienden van GeenStijl melden:

Heijmans wilde een bioscoop bouwen bij zijn Taurus Adventure World maar kreeg na een slepende politieke soap geen vergunning. Piet van Pol kreeg wél een vergunning voor zijn bioscoop in centrum Venlo, in combinatie met een fikse korting op de bouwgrond van wethouder Verheijen. Van Pol spekte in ruil daarvoor de partijkas van Verheijens lokale VVD.

De strafklacht luidt als volgt: “Deze gang van zaken kan niet anders worden uitgelegd dan dat de heer Verheijen zeer ver ging in het faciliteren van Pieter van Pol en aan hem gelieerde ondernemingen. Verheijen heeft het project van Taurus jarenlang geblokkeerd ten gunste van de projecten van Van Pol en in ruil voor verkiezingsgiften.” Oef. Pijnlijk, heel pijnlijk.

Is dit het einde van het Kamerlidmaatschap van Verheijen? Rutte kan echt niet langer volhouden dat de boel door de media is “opgeblazen“. Hier ligt een strafklacht. Dit is bloedserieus. Als Verheijen deze week niet vertrekt, dan houdt Rutte hem de hand boven het hoofd en is hij medeverantwoordelijk als Verheijen wordt veroordeeld voor corruptie.

Afgelopen zondag kelderde de VVD in de peilingen na het eerste deel van de affaire-Verheijen. Dat de VVD’er nu ook wordt aangeklaagd in een corruptiezaak kan maar één ding betekenen: de rechtse kiezer zal nog sneller willen weghollen van de liberalen. Volkomen begrijpelijk. Geen enkele rechtse kiezer kan de VVD nog serieus nemen zolang er niet-integere types als Verheijen van de partijtop op het pluche mogen blijven zitten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

7 reacties

 1. G-krul

  Tweede zin: terecht gedeclareerd, mag dat niet?

  1. Frank Verhoef

   Het moet natuurlijk onterecht zijn…

 2. Jasterke

  óók hier van toepassing…:
  .

  Wie nú nog zwijgt, of water mengt met wijn,
  hoeft nooit meer met excuses aan te komen
  die kiest de weg van leugens en van dromen,
  dus zal voortaan voor ONS de vijand zijn…!

 3. Willie.F

  Je kunt maar beter PVV’er zijn dan een VVD’er of een treurige PvdA’er, daar zit het echte tuig.

 4. DeManVanIngrid

  moet je die scheitheiliguh glimlach van die leugenaar op zijn foto hierboven zien…..

  gatver

 5. Pjotter

  Dat lachje zal wel verdwijnen als hij net zo wordt aangepakt als een gewoon burger, de lik in.

 6. Dennis_WSPK

  Bah de VVD is de belichaming van corrupte politici.
  Al die schijnheilige liberale zelfingenomen smoelen, zowel Rutte als Verheyen als die glibberige arrogante Zijlstra.

  En dan noemt en de VVD een “fatsoenlijke middenpartij”….niet dus. Ze hebben niet alleen onze samenleving verder de afgrond ingeduwd, ze bagatelliseren ook nog eens de smerige streken van hun corrupte en zelfzuchtige kamerleden.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.