Jonge liberalen vallen Rutte aan om ongepaste reactie op affaire-Verheijen

800px-Mark_Rutte_Torentje_2012-2
Foto: RVD / Wikimedia Commons

Niks “onredelijk opgeblazen”.

Bij de JOVD, de jongerenorganisatie van de VVD, hebben ze het begrepen. Voorzitter Tom Leijte vindt de reactie van premier en VVD-leider Mark Rutte over de zaak-Verheijen ongepast. Rutte zei dat de zaak-Verheijen “redelijk opgeblazen” was.

En dat terwijl zelfs een blinde kon zien dat VVD-Kamerlid Mark Verheijen duizenden euro’s onterecht had gedeclareerd tijdens zijn tijd als bestuurder in de provincie Limburg.

Volgens de liberale jongeren was het correct geweest om de resultaten van een integriteitsonderzoek af te wachten, in plaats van de kwestie als ”opgeblazen” te kwalificeren. JOVD-voorzitter Tom Leijte heeft dat maandag laten weten.

Ik ben het niet vaak met de JOVD eens, maar op dit punt wel. Het is totaal ongepast van de premier om de zaak af te doen als “opgeblazen”, alsof het de schuld is van de media dat er aandacht is voor het foute declaratiegedrag van Verheijen. Het is juist de schuld van Verheijen zelf. Als hij geen negatieve media-aandacht wil, moet hij zich maar gedragen.

De VVD-commissie integriteit komt pas over twee weken met de uitkomst van het onderzoek, maar dat is gelukkig nog wel voor de Provinciale Statenverkiezingen. De liberalen zijn gewoon niet blij met de publiciteit, zo vlak voor de verkiezingen. Maar zeg dat dan gewoon. Dat zou tenminste eerlijk zijn.

De ene na de andere VVD’ers blijkt niet integer. Dat is vervelend voor het campagneteam van de VVD, maar daar heeft de kiezer niets mee te maken. De rechtse kiezer wil integere politici, en als de VVD die niet levert, dan moet de rechtse kiezer maar op een andere partij stemmen op 18 maart.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!