Politie pakt VVD’er op om schending ambtsgeheim

Integriteit is weer eens ver te zoeken bij de liberalen.

Ik herinner me een VVD’er uit Limburg die een paar dagen geleden zei dat álle VVD’ers integer zijn. Dat blijkt niet helemaal te kloppen:

Een 43-jarige VVD-politica uit Maarssen is dinsdag aangehouden, omdat zij vertrouwelijke informatie zou hebben doorgegeven aan een partijgenoot in de sollicitatieprocedure voor een nieuwe burgemeester.

Het Openbaar Ministerie wil niet zeggen om wie het gaat, maar het gaat waarschijnlijk om de belangrijkste VVD’er in de gemeente Stichtse Vecht: fractievoorzitter Kathalijne de Kruif, omdat zij de enige VVD’er was die in de vertrouwenscommissie zat en dus over informatie beschikte over de sollicitatieprocedure.

Eind november heeft zij waarschijnlijk stiekem informatie doorgespeeld aan een andere VVD’er, met het doel hem of haar te helpen burgemeester te worden. Gelukkig is ze niet geslaagd in dat trucje, want dat zou de hele zaak nog erger maken. PvdA’er Marc Witteman is uiteindelijk burgemeester geworden. Bij het partijbestuur van de VVD houden ze hun mond, omdat ze beweren nog op het interne onderzoek te wachten:

Een partijwoordvoerder laat weten dat de zaak “ernstig” lijkt, maar kan zich daarbij nog slechts baseren op mediaberichten. Het partijbestuur wil dan ook niet vooruit lopen op verder onderzoek vanuit de partij.

Sommige VVD’ers zullen boos zijn dat ik De Kruif in het rijtje zet van corrupte VVD’ers als Jos van Rey, Wilma Verver en Mark Verheijen. Maar die VVD’ers moeten niet boos op mij zijn, maar boos op hun partijgenoten. De liberalen moeten veel meer werk gaan maken van integriteit, als ze ook nog maar een beetje serieus willen worden genomen door de rechtse kiezer. Zo simpel is het.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

11 reacties

 1. Gielah

  Tja… wijlen Ien Dales zei het al: “Een béétje integer kan niet!”

 2. Two Ravens Black Kettle

  En deze middenstand hatende criminele islamofiele clique staat nog steeds op dubbele cijfers in de peilingen.

  Ver-bij-ste-rend

 3. Flappie

  Voor al diegene die willen gaan stemmen op 18 maart.
  Leest u alstublieft de lijst door van de corrupte politici die ons land rijk is en van welke partijen ze lid zijn, zodat u een beter inzicht krijgt waar u niet op moet gaan stemmen.

  http://www.vn.nl/Politieke-Integriteitsindex.htm

 4. LantR.fant

  Daarom zal in de tweede kamer speciaal voor de VVD’ers een intercorruptiemicrofoon worden geplaatst.
  Kunnen ze toch nog een beetje meedoen. Tot 18 maart, ofzo.

 5. nogmaals

  Zij staat nu ook op de nominatie inzake de verkiezing van VVD-er van het jaar !!

 6. G-krul

  Bij mijn weten is Jos van Rey nog niet veroordeeld.
  Dat neemt niet weg dat ik zeker niet op de VVD zal stemmen.

 7. Noordermiede

  De hoogopgeleide valse munters en regenten van VVD en de nepsocialisten van PvdA in bestuurlijke posities, zijn te vaak non-valeurs en corrupt met hun walgelijke kiezersbedrog mentaliteit, met stevige wortels en verbinding van de politieke boven- naar de onderwereld.

 8. Gerard Boerma

  Een vrouw denkt toch heel anders over geheimhouding dan een heer. Ik heb dat al vaak gemerkt in mijn veelbewogen leven, daarom vraag ik mij af wat dat moet moet met die vrouwspersonen op hoge posten? No wonder dat alles uit de hand is gelopen!

 9. V.K.

  -Blij toe dat dit soort corrupie niet onder het tafelkleed wordt geveegd , op Oekraïnse/Nigeriaanse toestanden zit ik namelijk niet te wachten.

 10. JOzephius

  Ach de VVD…. maar uh bij de PvdA, GL, CU, D66, CDA etc. kunnen ze er ook wat van. Lees maar op http://www.leoverhoef.nl hoe gemeenteraden in Nederland massaal boekhoudfraude plegen en het mag allemaal. Moeten jij en ik eens doen dan word je meteen achter de tralies gezet wegens financiële fraude. Lees deze linkjes ook even over de corrupte wethouders in Leiden: http://www.leidschdagblad.nl/regionaal/leidenenregio/article24362223.ece/Wethouders-misleiden-gemeenteraad-Leiden en deze link waar het kritische accountrapport stond is weggehaald. Tja….

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.