Helft alle Nederlanders wil vermeend corrupte VVD’er Verheijen lozen

De politieke wonderboy – schuldig of niet – kan volgens de helft van alle Nederlanders sowieso maar beter inpakken wegwezen.

In een peiling van Maurice de Hond staat niet alleen de VVD op een bijzonder laag zetelaantal, maar is ook het vertrouwen in voormalig zonnekoning van de liberalen – Mark Verheijen – tot een absoluut nulpunt gedaald:

verheijenwegpollEen minderheid van 47% wil Verheijen nog het voordeel van de twijfel geven als het OM de vervolging niet doorzet, maar een meerderheid van 48% wil sowieso dat de man niet meer terugkeert in de Kamer. Tekenend is ook de gebrekkige support die Verheijen krijgt in z’n eigen partij: meer dan éénderde van VVD-kiezers denkt dat de Limburgse wijnliefhebber beter z’n dure natje kan nuttigen op z’n veranda in Venlo, dan in het Kamerrestaurant in Den Haag.

Hiermee lijkt het politieke lot van de VVD’er toch echt wel bezegeld. Ongeacht wat de integriteitscommissie nog gaat bepalen, en ongeacht of de aangifte tegen hem wordt omgezet in een vervolging.. de Zuid-Nederlandse politicus is in zeer zware mate aangeschoten wild, en kan een verderde politieke carrière wel vergeten. Het lijkt bijzonder onwaarschijnlijk dat de naam van de man nog opduikt op de VVD-kieslijst voor de eerstvolgende Kamerverkiezingen, danwel dat hij nog het door hem begeerde ambt van staatssecretaris of minister zou mogen bekleden. Een afgang wordt het sowieso; de vraag is alleen of Verheijen de pijn nu neemt, of over twee jaar.

Mijn advies? Neem de pijn nu, en geef de zetel terug aan de VVD. Ja, het beste trekt Verheijen vandaag nog de stekker uit z’n politieke carrière. Het zal hem namelijk nog veel genante media-aandacht besparen, want dit soort peilingen zijn voor journalisten alleen maar een extra aanmoeding om verder te graven en te wroeten in het schimmige verleden van de voormalig wethouder en voormalig gedeputeerde.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

3 reacties

 1. HenryJoseph

  Als je zondigt tegen de eed die je hebt afgelegd, dan is het: wegwezen!

  ‘Ik zweer (verklaar) dat ik, om tot lid van de Staten‑Generaal te worden benoemd, rechtstreeks noch middellijk, onder welke naam of welk voorwendsel ook, enige gift of gunst heb gegeven of beloofd. Ik zweer (verklaar en beloof), dat ik, om iets in dit ambt te doen of te laten, rechtstreeks noch middellijk enig geschenk of enige belofte heb aangenomen of zal aannemen. Ik zweer (beloof) trouw aan de Koning, aan het Statuut voor het Koninkrijk en aan de Grondwet. Ik zweer (beloof) dat ik de plichten die mijn ambt mij oplegt getrouw zal vervullen. Zo waarlijk helpe mij God almachtig!’ (Dat verklaar en beloof ik!’).

 2. Two Ravens Black Kettle

  VVD ?

  Wel ooit van gehoord
  Dat is toch die partij die de middenstand de nek om wil draaien en terug gekeerde jihadisten een wijf, huis en uitkering willen geven ?
  Die club die de laatste Nederlander zou wurgen om een positie in Brussel te bewerkstelligen ?
  De club die met veer in de kont naar Saoedie A. knielt en bij elke PvdA’r in bed springt
  De club die flessen vino van 400 euro per stuk leegt wat helemaal prima zou zijn ware het niet dat ik het moet betalen
  De club die wegkijken tot reglement heeft verheven
  De club die verantwoordelijk zal zijn voor de komende aanslagen in Nederland en vervolgens pavlovsgewijs geschoktheid zal veinzen
  De club die letterlijk en letterlijk en letterlijk geen enkele belofte heeft ingelost
  De club die elke belofte heeft verbroken
  De club die op elk front 180 graden is gedraaid.
  De club die elke cartoonist zal uitleveren aan een haatbaard
  De club die wegkijken, good ‘le verraad en miezerigheid tot een kunstvorm heeft verheven.

  Die club ?
  Zijn er echt nog mensen in Nederland die op die club gaan stemmen ?
  En wat maakt dat hen ?
  Je suis mweuhhhh

 3. Harrybr

  Sorry, maar… hadden wij hier niet on onze WET staan, da iemand onschuldig is totdat het tegendeel bewezen is ?
  Anders zijn we geen haar beter als in een land met heel veel Baardmannen, waar het rondroepen, dat iemand een bladzijde uit een bepaald boek beschadigd zou hebben of een kwaad woord gezegd zou hebben van een al 1350 jaar dode baardman al reden is om iemand de doden.
  Laat het RECHT zegevieren.

  En mocht iemand tussen 298 zakenreizen per ongeluk 2 prive-reisjes hebben opgenomen van 20 km, of tussen 298 zakenetentjes per ongeluk 2 met een over het hoofd geziene dure fles wijn… moge degene zonder vergissingen de eerste steen werpen.

  Is het omgekeerd: met pek en veren !

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.