Helft alle Nederlanders wil vermeend corrupte VVD’er Verheijen lozen

heijon
Foto: Mark Verheijen

De politieke wonderboy – schuldig of niet – kan volgens de helft van alle Nederlanders sowieso maar beter inpakken wegwezen.

In een peiling van Maurice de Hond staat niet alleen de VVD op een bijzonder laag zetelaantal, maar is ook het vertrouwen in voormalig zonnekoning van de liberalen – Mark Verheijen – tot een absoluut nulpunt gedaald:

verheijenwegpollEen minderheid van 47% wil Verheijen nog het voordeel van de twijfel geven als het OM de vervolging niet doorzet, maar een meerderheid van 48% wil sowieso dat de man niet meer terugkeert in de Kamer. Tekenend is ook de gebrekkige support die Verheijen krijgt in z’n eigen partij: meer dan éénderde van VVD-kiezers denkt dat de Limburgse wijnliefhebber beter z’n dure natje kan nuttigen op z’n veranda in Venlo, dan in het Kamerrestaurant in Den Haag.

Hiermee lijkt het politieke lot van de VVD’er toch echt wel bezegeld. Ongeacht wat de integriteitscommissie nog gaat bepalen, en ongeacht of de aangifte tegen hem wordt omgezet in een vervolging.. de Zuid-Nederlandse politicus is in zeer zware mate aangeschoten wild, en kan een verderde politieke carrière wel vergeten. Het lijkt bijzonder onwaarschijnlijk dat de naam van de man nog opduikt op de VVD-kieslijst voor de eerstvolgende Kamerverkiezingen, danwel dat hij nog het door hem begeerde ambt van staatssecretaris of minister zou mogen bekleden. Een afgang wordt het sowieso; de vraag is alleen of Verheijen de pijn nu neemt, of over twee jaar.

Mijn advies? Neem de pijn nu, en geef de zetel terug aan de VVD. Ja, het beste trekt Verheijen vandaag nog de stekker uit z’n politieke carrière. Het zal hem namelijk nog veel genante media-aandacht besparen, want dit soort peilingen zijn voor journalisten alleen maar een extra aanmoeding om verder te graven en te wroeten in het schimmige verleden van de voormalig wethouder en voormalig gedeputeerde.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!