Samsom gaat bijna niet meer de straat op voor de verkiezingen

Geen categoriemrt 06 2015, 12:00
Is de rode ingenieur bang voor de kiezer?
Nederlanders hoeven niet langer bang te zijn dat Diederik Samsom met een stekelige rode roos aan de deur staat als er wordt aangebeld op een zaterdagmiddag. Samsom is de komende weken namelijk bijna niet meer op straat te vinden. Bij eerdere PvdA-campagnes was hij juist niet van de straat weg te krijgen omdat hij ervan overtuigd was dat hij de verkiezingen op de straat zou winnen. NRC meldt:
Dat blijkt uit de campagne-agenda van de partij. Samsom heeft tot de Provinciale Statenverkiezingen op 18 maart twee momenten waarop hij zich onder kiezers begeeft, beide in Amsterdam.
De keus is opmerkelijk. Bij de landelijke campagne van 2012 legde Samsom een groot aantal bezoeken in het land af, zo’n veertig in de twee maanden voorafgaand aan de laatste campagneweken. In die bezoeken vond de PvdA-leider inspiratie voor een ongebruikelijke campagne.
Het campagneteam van de PvdA beweert intussen dat Samsom heus nog wel genoeg 'straatkennis' in huis heeft, omdat hij meeloopt met een wijkverpleegkundige. Ja ja. Hier is overduidelijk meer aan de hand. Er zijn volgens mij drie theorieën waarom Diederik Samsom plotseling niet meer de straat op gaat om stemmen te werven.
1. Hij is bang voor de kiezer en durft de gemiddelde Nederlander niet meer aan te kijken voor het rampzalige PvdA-beleid van de afgelopen jaren. Lijkt me een valide theorie.
2. Hij heeft het opgegeven. De PvdA gaat hoe dan ook worden gehalveerd, en er is niets wat Samsom daar nog aan kan doen. Lijkt me ook een valide theorie.
3. Hij mag niet de straat op van de partijtop, omdat de kiezers Samsom niet trekken. Liever zet de partijtop gezichten in als Lodewijk Asscher en Ronald Plasterk. Die zijn veel populairder dan Samsom, die straks het veld moet ruimen. Opnieuw, een valide theorie.
Misschien zijn alle theorieën waar. Het zou goed kunnen. Samsom verliest voor de derde keer op rij de verkiezingen. Het kabinet van Samsom - hij wordt gezien als de architect - staat op het punt om te vallen. De politieke loopbaan van de rode ingenieur is bijna afgelopen. Nog een kleine twee weken en dan is de lijdensweg van Samsom voorbij. Eindelijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten