Samsom gaat bijna niet meer de straat op voor de verkiezingen

Is de rode ingenieur bang voor de kiezer?
Nederlanders hoeven niet langer bang te zijn dat Diederik Samsom met een stekelige rode roos aan de deur staat als er wordt aangebeld op een zaterdagmiddag. Samsom is de komende weken namelijk bijna niet meer op straat te vinden. Bij eerdere PvdA-campagnes was hij juist niet van de straat weg te krijgen omdat hij ervan overtuigd was dat hij de verkiezingen op de straat zou winnen. NRC meldt:

Dat blijkt uit de campagne-agenda van de partij. Samsom heeft tot de Provinciale Statenverkiezingen op 18 maart twee momenten waarop hij zich onder kiezers begeeft, beide in Amsterdam.

De keus is opmerkelijk. Bij de landelijke campagne van 2012 legde Samsom een groot aantal bezoeken in het land af, zo’n veertig in de twee maanden voorafgaand aan de laatste campagneweken. In die bezoeken vond de PvdA-leider inspiratie voor een ongebruikelijke campagne.

Het campagneteam van de PvdA beweert intussen dat Samsom heus nog wel genoeg ‘straatkennis’ in huis heeft, omdat hij meeloopt met een wijkverpleegkundige. Ja ja. Hier is overduidelijk meer aan de hand. Er zijn volgens mij drie theorieën waarom Diederik Samsom plotseling niet meer de straat op gaat om stemmen te werven.

1. Hij is bang voor de kiezer en durft de gemiddelde Nederlander niet meer aan te kijken voor het rampzalige PvdA-beleid van de afgelopen jaren. Lijkt me een valide theorie.

2. Hij heeft het opgegeven. De PvdA gaat hoe dan ook worden gehalveerd, en er is niets wat Samsom daar nog aan kan doen. Lijkt me ook een valide theorie.

3. Hij mag niet de straat op van de partijtop, omdat de kiezers Samsom niet trekken. Liever zet de partijtop gezichten in als Lodewijk Asscher en Ronald Plasterk. Die zijn veel populairder dan Samsom, die straks het veld moet ruimen. Opnieuw, een valide theorie.

Misschien zijn alle theorieën waar. Het zou goed kunnen. Samsom verliest voor de derde keer op rij de verkiezingen. Het kabinet van Samsom – hij wordt gezien als de architect – staat op het punt om te vallen. De politieke loopbaan van de rode ingenieur is bijna afgelopen. Nog een kleine twee weken en dan is de lijdensweg van Samsom voorbij. Eindelijk.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

9 reacties

 1. Trudy

  Deze linkse sloper kan zich ook maar beter schuilhouden…..het volk is hem en zijn islamitische IS-achterban goed zat……

  1. zomaar

   of het Nederlandse volk , de sloop van onze welvaart zat zijn betwijfel ik .

   als ik lees waar de meeste afvallige PvdA stemmers , op gaan stemmen , weer op de oude elitaire partijen die al decennia lang onze samenleving ondermijnen !!.

   en het multiculturalisme voorop stellen, gewoon omdat dat moet vanuit de EU .

   1. Moose

    Daarom moet men een partij stemmen die daar niet in mee wenst te gaan.

 2. Ni28

  In het verkiezingsdebat van gisteren heeft Samsom zijn bekende riedeltje aantal keren los gelaten en verwijten gemaakt naar andere partijen want als je niets te bieden hebt moet je de anderen beschadigen. Niet alleen de PvdA maar vooral de PvdA heeft ons opgezadeld met multiculturalisme met alle gevolgen van dien. Een van de communistische dromen die niet werken. Nu het Westen platgewalst wordt door andere culturen blijven zij hun idealen nahouden net als Rutte die door blijft liegen want wat moet je anders. Aanhangers van de IS zullen blijven groeien en er zullen steeds meer binnekomen in de naïeve EU die denkt dat de democratie hun zal overtuigen. De democratie zullen zij graag misbruiken om hun doelen te bereiken en dat is het kapot maken van de Westerse democratische cultuur. Met behulp van onze moderne middelen willen zij ons in de stenen tijdperk terugplaatsen.

 3. C.oitus

  Het eerlijke verhaal en het moeilijke verhaal, ik begrijp het niet en ik wil het niet begrijpen. Alles wat hij heeft gezegd en gedaan moet hij zich diep voor schamen, en er komt in de toekomst nog wel een verrekening.

 4. Koos_Koets

  Als hij nu ergens voor stond, en als zijn idealen zouden zijn stukgelopen op de weerbarstige realiteit, dan zou dat zielig zijn. Maar zo is het niet! Samsom is een ordinaire charlatan, die ontmaskerd is! Hij, en alle andere landverraders, moet worden opgesloten.

 5. van Urk

  Samson heeft het al meegemaakt toen er een huilende vrouw voor hem stond! De volgende keer zal het niet om een huilende burger gaan maar een die waarschijnlijk meteen toeslaat om zijn landverraad!

 6. NumoQuest

  Samsom heeft nooit enige heldere affiniteit ergens mee gehad, ook niet met de politiek. Ditzelfde geld voor Asscher en Plasterk. Wie denkt dat de pvda sterker zal worden met Spekman, asscher en plasterk, zal bedrogen uit komen. Regenteske arrogantie is wat er was dat hen allen zo zwaar heeft beschadigd en het zal werkelijk een hele tijd duren eer de pvda weer een club van betekenis zal worden of voor vol kan worden aangezien.

  Als de pvda had uitonderhandeld een goede sociale beweging te blijven die de mensen bij had gestaan, dan had het er totaal anders uitgezien. De VVD faciliteren tot deze desastreuze miljarden schade op de schouders van de mensen word nu vertaald in dit verlies. Zie maar hoe het CDA is vergaan onder Balkenende. Die is er nog steeds niet bovenop.

 7. HenkieAltea

  Samsom,zag u hem ook een natte bovenlip hebben gisterenavond?
  Hij stond bijna te trillen op zijn benen,maar hij had geluk,op de SP na,liet iedereen hem staan,maar ook de SP had niks in te brengen.
  Nee,hij viel zelfs de leider van de SP aan,en daar stond Roemer met zijn toeter,volgens Samsom,had hij niks in te brengen.
  Ja,Roemer had zo geoefend op Wilders,en zijn prooi kwam niet,en daar stond hij met zijn geverfde haren,ala Wilders,en deze haren lagen zelfs ook nog eens mooi in de plooi.
  Maar zijn dagen studie om Wilders te bestrijden,die kon hij weg gooien.
  Net zoals zijn plannen om de middenklasse nog meer te gaan bestelen,kreeg bijna geen aandacht.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.