Zelfs linkse leraren laten PvdA links liggen

Geen categoriemrt 06 2015, 9:00
Het sociaal-democratische bolwerk staat op instorten.
Als zelfs de traditionele linkse beroepsgroep van leraren de PvdA niet meer zien zitten, dan weet je dat er iets goed mis is bij de PvdA. Via De Telegraaf:
Uit een onderzoek onder 5800 leden van de Algemene Onderwijsbond (AOb) blijkt dat de PvdA-aanhang gaat halveren. De bond, die de cijfers vandaag bekendmaakt in het Onderwijsblad, spreekt zelfs van een ’monsterverlies’ voor de sociaaldemocraten.
In 2012 stemde nog maar liefst 33 procent van de leden van de Onderwijsbond op de PvdA, loyaal als ze zijn aan de partij waarvan zij denken dat ze er het meeste voor terugkrijgen. Nu is dat percentage gezakt naar slechts 15 procent, minder dan de helft. Mede dankzij deze leden wordt de PvdA straks gehalveerd in de Eerste Kamer.
Overigens wordt de VVD ook gehalveerd, maar dat maakt niet zoveel uit voor deze peiling, want eerst stemde slechts 8 procent van de leden VVD, en nu is dat 4 procent. De leden van de Onderwijsbond stemmen nu massaal D66, SP en GroenLinks. Het onderwijs is en blijft een links wereldje:
De grootste aanhang onder de docenten krijgt D66 (van 20 naar 26 procent), gevolgd door de SP (van 17 naar 23 procent).
Het is bijna onmogelijk dat de PvdA nog weet op te krabbelen voor de verkiezingen van 18 maart. Geen campagne zal de PvdA helpen. De laatste dagen van Diederik Samsom als partijleider zijn geteld, en in zijn ondergang neemt hij meteen de hele partij even mee. En dat vinden wij bij De Dagelijkse Standaard natuurlijk hartstikke prima.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten