‘Vieze vuile kankerhoer… nog één fout en het is klaar’

De Willem Holleeder Tapes.

RTL Late Night heeft enkele van de Holleeder tapes in handen – gesprekken die Holleeders zussen voerden met hun broer. De taal die hij tegen hen gebruikt liegt er niet om: hij bedreigt ze werkelijk continu.

De geluidsopnamen zijn in het bezit van Peter R. de Vries. In een fragment is te horen hoe Holleeder zijn zus Sonja uitscheldt: “Ik ben een bekende Nederlander, ik laat me door niemand hier uitkafferen. Denk erom, vuile kankerhoer.”

Ongelooflijk, maar zo spreekt hij dus tegen zijn bloedeigen zus.

In de fragmenten wordt zijn zus met de dood bedreigd: “Vieze smerige stinkgluiperd. Wie denk je dat je bent? Eén fout hoor, één fout nog en het is klaar.”

In het verleden heb ik Holleeder een “psychopaat” genoemd. Het moge duidelijk zijn dat dit klopt. Deze man is knettergek en levensgevaarlijk; niet alleen voor vreemden, maar zelfs voor familieleden.

Holleeder moet voor de rest van zijn leven achter tralies worden gezet. Hij is één van Neerlands gevaarlijkste criminelen – die vrijwel zeker verantwoordelijk is voor vele, vele liquidaties – die werkelijk van de ene op de andere seconde in een moordend beest kan veranderen.

Hieronder de fragmenten van de tapes.

Leest u De Dagelijkse Standaard graag? Help ons dan groeien. Doneer nu via iDeal of Paypal. Alleen met uw hulp kunnen we onze supersnelle groei bekostigen (we zijn razendsnel gegroeid, wat helaas extra kosten met zich meebrengt) én investeren in de toekomst, waardoor u nog meer te lezen en te zien krijgt op DDS, en we het niveau kunnen verhogen. Alle giften zijn dus buitengewoon welkom: of het nou om 100 euro, 50 euro, 50 euro of 5 euro gaat. Wilt u 250 euro of meer geven? Doe dat en word een officiële Vriend van DDS, waardoor u uitgenodigd wordt om met de redactie te dineren en gratis toegang krijgt tot onze (te organiseren) evenementen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

11 reacties

 1. Daniel

  Ben erg benieuwd of de aanklacht vandaag wordt uitgebreid in de pro formazitting.

 2. Antidotum

  De penose in volle glorie.

  Van mij mogen ze aso Holleeder als straf naar het kalifaat sturen, hij kan goed schelden en is moordlustig genoeg,
  Eens zien hoelang hij dat volhoudt.

 3. chris2

  Er mag best gewezen worden op de kwalijke rol van de media als het gaat om W.H. te schetsen als een best leuke, aardige vent, die op zijn scooter scheurend door A’dam zo slecht toch niet kon zijn.
  Het begon al in 1987 toen Peter R. de Vries hem en de het Amsterdamse criminele milieu beschreef als een soort grote kwajongens “De ontvoering van Alfred Heineken”. Later zou Holleeder op mogen treden in TV programma’s (Twan Huys, College Tour) en kreeg hij zelfs een column in de Nieuwe Revu.
  En het klootjesvolk vond het allemaal wel goed. Moet kunnen toch?

  1. arie_jansz

   Helemaal juist, die media-aandacht was om te kotsen.

   nog erger natuurlijk dat ie een hele schare met “fans” erbij kreeg….
   Het blijft me verbazen waarom mensen zich willen identificeren met zulke figuren.

   1. hans-e-pans

    Het resultaat van al deze media aandacht zal wel zijn dat de rechter zal oordelen, of zal laten meewegen, dat dit de zaak tegen Holleeder zal beinvloeden waardoor er een belachelijk lage straf zal worden opgelegd/uitgesproken.

    Laten we een voorzetje geven, 240 uur taakstraf.

 4. Lieftinck

  Je kunt veel zeggen over Peter de Vries, en ik ben het vaak niet met hem eens, maar hij heeft lef en zal waarschijnlijk voor altijd de beste misdaadjournalist blijven.

 5. Gielah

  Zo’n Holleeder is inderdaad volledig de weg kwijt én een gevaar.
  Opbergen.
  Nooit meer los.

 6. arie_jansz

  toch, als je de daden van Peter R. De Vries op een rijtje zet…petje af voor deze man.

  Puttense moordzaak, Holleeder, vd Sloot om maar even iets te noemen…..

  Hij is de beste in zijn vak, politiek moet ie maar weer snel vergeten.

 7. nakkie123

  peter-weg met ons-de vries is een droeftoeter eerste klas.
  .
  wel goed dat ie holleeder op de korrel heeft, dat dan weer wel.
  .
  maar voor de rest is prdv een enorme nsb-er…
  kan die rot kop gewoon niet meer zien in de media.

 8. BETSIEvrouwtje

  DE Aanklacht tegen Holleeder is NIET uitgebreid en ik ben bang dat ze niet genoeg bewijs hebben schelden en dreigen,tegen je eigen zussen en Exen die jarenlang financieel mee geprofiteerd hebben kan moeilijk als bewijs gelden Eerst je hand open houden,.. en daarna je mond bij de recherche dát gelooft geen mens

 9. Pieter V

  Als Holleeder niet definitief achter de tralies verdwijnt hebben de rechters die dat hebben gevonnist gegarandeerd de moorden op hun geweten die vrijwel zeker op drie vrouwen zullen worden gepleegd.
  U snapt zelf wel welke vrouwen.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.