Vrouwen maken geharde crimineel Willem Holleeder kapot

Geen categoriemrt 24 2015, 9:05
Dit zag hij niet aankomen.
Het heeft er écht alle schijn van dat Willem Holleeder voor de rest van zijn leven achter slot tralies wordt gezet. Waar hij in het verleden nog goed weg kwam met zijn misdrijven, ligt die tijd - godzijdank - definitief achter ons.
Hoe? Doordat de politie hem zo goed heeft kunnen volgen? Nee. De vrouwen in zijn leven hebben het gewoon helemaal met hem gehad. En tsja, je weet wat er gebeurt als vrouwen besluiten dat ze wraak op je willen nemen.
Al twee jaar liggen hun verklaringen in kluizen van justitie. De drie belangrijkste vrouwen in het leven van Willem Holleeder willen niet langer zwijgen en getuigden in het diepste geheim over zijn criminele leven. Zijn zussen Astrid en Sonja én weduwe Sandra van de in 2000 vermoorde crimineel Sam Klepper zijn de nieuwe troefkaarten van justitie in het streven naar een levenslange gevangenisstraf voor ’de Neus’.
Volgens De Telegraaf zijn de verklaringen "van zijn eigen achterban" zo gedetailleerd dat "het doek voor hem definitief lijkt te vallen." Sonja Holleeder legt uit in de krant waarom ze hun mond opendoen:
"Hij maakte ons leven tot een hel, waaruit geen ontsnappen mogelijk was. Hij dreigde niet alleen ons te vermoorden, maar ook mijn twee kinderen zouden eraan gaan. Om aan te geven hoe krankzinnig hij geworden is: hij bracht het als een gunst dat ik zelf mocht kiezen wie van mijn twee kinderen hij als eerste zou laten doodschieten.”
Het verhaal is bijzonder interessant én aangrijpend. Holleeder hield de vrouwen in zijn leven echt gevangen. Ze waren doodsbang, wat niet zo gek is aangezien hij ze a) doorlopend in de gaten hield en b) continu bedreigde. Als één van hen haar telefoon even niet opnam werd hij helemaal gek. Zo is zus Sonja verschillende keren ondergedoken uit angst voor haar broer.
Fascinerend, maar waar het hier écht om gaat is het volgende: volgens de vrouwen is Holleeder verantwoordelijk voor veel meer moorden dan Justitie tot nu toe getracht heeft te bewijzen.
Holleeder wordt dankzij bewijs van kroongetuigen Peter la Serpe, Fred Ros en Hidr K. al verdacht van de moorden op Thomas van der Bijl en Cees Houtman. Dankzij de nieuwe getuigenissen kan dit lijstje worden uitgebreid met de liquidaties van Cor van Hout, Willem Endstra en waarschijnlijk ook Sam Klepper en John Mieremet.
Als dat allemaal inderdaad bewezen wordt kan Holleeder het wel vergeten. Hij wordt dan veroordeeld tot levenslang, wat in zijn geval vrijwel zeker werkelijk voor de rest van zijn leven zal betekenen.
Het zou een zegen zijn, niet alleen voor de vrouwen in Holleeders leven, maar ook voor de rest van de maatschappij. Deze gek mag nooit meer vrijkomen.
Leest u De Dagelijkse Standaard graag? Help ons dan groeien. Doneer nu. Alleen met uw hulp kunnen we onze supersnelle groei bekostigen (we zijn razendsnel gegroeid, wat helaas extra kosten met zich meebrengt) én investeren in de toekomst, waardoor u nog meer te lezen en te zien krijgt op DDS, en we het niveau kunnen verhogen. Alle giften zijn dus buitengewoon welkom: of het nou om 100 euro, 50 euro, 50 euro of 5 euro gaat. Wilt u 250 euro of meer geven? Doe dat en word een officiële Vriend van DDS, waardoor u uitgenodigd wordt om met de redactie te dineren en gratis toegang krijgt tot onze (te organiseren) evenementen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten