VVD en PvdA op ramkoers: liberalen willen grens dicht voor asielzoekers

Oeps, dit kon weleens voor ernstige frictie zorgen in de coalitie.

Kijk eens even aan! De VVD heeft een nieuwe manier gevonden om de PvdA flink onder druk te zetten. De liberalen willen dat er vanaf nu geen niet-Europese vluchtelingen worden toegelaten in ons land.

De VVD wil dat er een einde komt aan de stroom van asielzoekers naar Europa. Volgens Tweede Kamerlid Malik Azmani is het nu „niet te voorkomen dat ook terroristen hun weg naar Europa weten te vinden”. Azmani stelt zondag dat hij in principe alleen Europese vluchtelingen asiel wil bieden in Europa. Azmani: „Door in de regio voldoende veilige opvang te creëren, maken we asielaanvragen in Europa overbodig”.

Andere partijen waaronder de PVV en VNL pleitten hier al langer voor, maar de VVD is nu dus ook voor regionale opvang. Vermakelijk dat Azmani het plan op een manier presenteert die suggereert dat hij het helemaal zelf heeft bedacht, maar goed, dat soort spelletjes worden gespeeld door iedere politicus.

Deze nieuwe houding van de VVD is om twee redenen significant:

1. Er komen duizenden extra asielzoekers uit het Midden-Oosten naar Europa, en dus ook naar Nederland. In sommige gevallen gaat het om echte vluchtelingen, maar in andere gevallen zijn het undercoverterroristen die aanslagen voorbereiden in het Westen. Het is nagenoeg onmogelijk voor de veiligheidsdiensten om die twee groepen van elkaar te onderscheiden.

Met andere woorden, asielzoekers bedreigen onze veiligheid. Het is heel goed dat steeds meer partijen in Den Haag daar iets aan willen doen.

2. Door te pleiten voor een dichte grens (voor immigranten uit het Midden-Oosten) kon de VVD de coalitie weleens opblazen:

Attje Kuiken van coalitiepartij PvdA ziet niets in het plan. „Nederland moet een veilige haven blijven voor vluchtelingen die vanwege oorlog, afkomst, geaardheid of politieke overtuiging hun land uit worden gejaagd. Natuurlijk moeten we streven naar een gezamenlijk asielbeleid dat smokkelaars de pas afsnijdt, maar Europa afsluiten voor vluchtelingen is voor de PvdA onaanvaardbaar.”

Laten we hopen dat de VVD voor de verandering géén stap terugdoet en doorzet. En dan maar afwachten wat de PvdA doet. Durven ze de boel op te blazen?

Leest u De Dagelijkse Standaard graag? Help ons dan groeien. Doneer nu.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
   

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

105 reacties

 1. Anna

  Als het maar geen stunt is van de VVD om straks
  ( 2017?) de verkiezingen te winnen. Laten ze samen gaan regeren met de PVV.

  1. Pjotter

   Anna 09.22

   Natuurlijk is het stunten met een gejat hoofdpunt van Geert, maar anderzijds zal het mij een rotzorg zijn wie het een halt toeroept, als het maar gaat gebeuren, het zal de VVD geen windeieren gaan leggen.

   En waar de PVDA het onaanvaardbaar heeft uitgesproken kan het als beiden zich aan hun woord houden einde Rutte II zijn.

   Hier kan Rutte vast bewijzen dat het hem menens is.

   Dus winst.

  2. Niek Verheyen

   Rutte met zijn VVD sorteren blijkbaar nu reeds voor op de volgende Tweede Kamerverkiezingen en gaan m.i.v. vandaag al in campagne-modus.

   Eveneens kunnen we nu reeds concluderen dat dit zeer waarschijnlijk de volgende door Rutte te breken verkiezingsbelofte wordt, niet uitvoerbaar vanwege de EU en zo. Het zal toch niet gebeuren dat Rutte ongehoorzaam zal gaan zijn aan aan zijn EU-bazen?

   Hij zit hopeloos klem tussen landsbelang (PVV) en EU.

 2. Anna

  Sander Terphuis (PvdA) heeft meteen gereageerd. Hij is een van de linkse politici die heel Europa laten volstromen met moslims. Hoe meer moslims hoe sterker ze worden om hun religie, normen en waarden hier in Europa in te voeren.

  1. Theo345

   Sander Terphuis is nu niet de man bij wie het belang van ons land in goede handen is.

   1. Gielah

    Hij is dan ook een Iraniër… met een zelfverzonnen Nederlandse naam…. en hij lijkt in het gehéél niet op die andere Iraniër, Afshin Ellian… die wél een aanwinst voor Nederland gebleken is.

  2. Ronald Zomer

   Maar de PvdA moet toch nieuwe stemmers zien te krijgen, de oude stemmers willen niet meer. Dus hoe meer asielzoekers, immigranten, oostblokkers en andere steuntrekkers in wording, hoe groter de PvdA is…

   Het is eigenbelang van de PvdA om “asiel”zoekers toe te laten in NL…

   De PvdA is ons land aan het verraden. Het zijn bruinhemden!!!!

 3. Dennis_WSPK

  De ellende van het opblazen van het kabinet is dat we daarna vrijwel zeker met een VVD-D66-CDA kabinet opgezadeld worden. Dat is nog veel erger, want daarin zal het sluiten van de grenzen onbespreekbaar zijn.
  Ook zo’n kabinet zal niets doen aan de stroom gelukszoekers en terroristen die ons land binnenkomen.

  Daarnaast zal zo’n kabinet de minima en modalen nog verder de grond in trappen, omdat de VVD dan zijn rampzalige liberale plannen kan doordrukken.

  Van de regen in de drup.

  1. Anna

   Dennis Helemaal mee eens. VVD is zich aan het voorbereiden op val kabinet.. Partijen VVD, D66 en CDA zullen samen gaan regeren en helemaal niets maar dan ook niets doen tegen de grote stroom moslims die dagelijks Europa richting Europa komen. Deze partijen hebben Wilders/PVV de grond ingeboord.

 4. Antivenin

  De VVD ziet de bui van vervroegde verkiezingen hangen en probeert nu de PVV kiezers af te snoepen.

  In 2014 heeft regeringspartij VVD op kosten van de belastingbetaler een dikke 180.000 “nieuwe Nederlanders” in ons land verwelkomd. Reken maar niet dat het dit jaar anders gaat worden, niet door toedoen van de PVV. Kiezers die het zat zijn voor gelukszoekers krom te liggen, kunnen hun hoop beter op de PVV vestigen!

  1. arie_jansz

   Ik ga u nu helemaal gelijk geven.

   Wat een walgelijke partij is de VVD.
   En het erge is dat zoveel domme mensen deze doorzichtigheid steunen.

   Wilders, ga aub iets realistischer te werk en sloop die Wassenaarse kutpartij!

 5. Antivenin

  Sorry, dat moet natuurlijk zijn “niet door toedoen van de VVD”.
  *nog een kop koffie inschenkt*

 6. Swieber

  Het punt is overgenomen van de PVV. (ziehier de indirecte invloed van de PVV!)

  Dat is niet erg zolang de VVD het maar meent en het geen verkiezingsstunt is.

  Bij Geert Wilders weten we dat hij het echt meent en de immigratie stroom uit moslim landen wil indammen. Bij de VVD is het maar afwachten of ze het echt menen.

  Natuurlijk is de eerste en belangrijkste maatregel om islamisering van Europa af te remmen en de westerse levensstijl te behouden een immigratie stop uit moslim landen.

  Als dat niet gebeurt en Europa vol blijft stromen met moslims (via immigratie) zal Europa vanzelf islamiseren door de demografische veranderingen die massa immigratie met zich meebrengt.

  Of zoals Kadaffi het heeft gezegd:

  “There are signs that Allah will grant vicotry to Islam in Europe without swords, without guns, without conquest. We don need terrorists, we don’t need homicide bombers. The 50+ million Muslims (in Europe) will turn it into a muslim continet within a few decades”——Muammar al-Gaddafi.

  Immers massa immigratie is een strategie om een land fundamenteel te veranderen.

  Na ongeveer 50 jaar immigratie uit moslim landen is duidelijk geworden dat integratie en islam niet samengaan.

  De islam zal altijd proberen hun islamitische (Sharia) waardesysteem op te leggen aan anderen. Dat is nu eenmaal de aard van het beestje.

  “Het is een onaangename waarheid: talloze moslims die profiteren van de westerse welvaart keren zich later tegen seculiere wetten. De stopzetting van immigratie uit islamitische landen is de eerste noodzakelijke stap.”
  http://www.elsevier.nl/Buitenland/blogs/2015/3/Schokkend-hoeveel-westerse-moslims-het-fundamentalisme-steunen-1716213W/?masterpageid=158493

 7. Gielah

  Ook als we vandaag nog ophouden met nieuwe stromen islamieten aan te voeren en toe te laten, zitten er hier natuurlijk ónverantwoordelijk veel.
  Die mensen gaan ooit ook weer nageslacht krijgen.. waardoor we er nog méér krijgen, allemaal onder de invloed van de koran.

  Als van degenen, die we nu al om ons heen hébben wonen, er slechts 1% (!) radicaliseert… dan moeten we reeds van een zeer benarde en onveilige situatie spreken.

  Maar ziet ú morgen de immigratiestromen ophouden?
  En nogmaals… zelfs als dat gebeurt… zitten we nog steeds in de ellende… en BLIJVEN we daar in zitten.

  1. Julius

   “Die mensen gaan ooit ook weer nageslacht krijgen.. waardoor we er nog méér krijgen”

   Verrek Gielah, werd toentertijd niet exact hetzelfde over die joden geroepen?

   Het fokt als konijnen. Afvoeren dan maar? Of wil je het een beetje humaner doen door de mannen te castreren. Dan lost het probleem zich vanzelf op Gielah..

   1. arie_jansz

    Ach…hogepriesteres Gielah met de onversneden leer van de PVV.

    Het toffe is dat ik dit soort enge praat aan mijn nogal rechtse overbuurman heb laten lezen…

    Die blijft veilig bij de VVD zitten vanwege deze idioterie.

 8. Primo

  En toch denk ik dat de VVD met dit PVV voorstel goed gaat scoren, en nu maar hopen dat dit kabinet met de PVDA erom gaat vallen, dit maakt de weg schoon voor een kabinet met de PVV erin, het CDA draait wel mee is mijn verwachting.

  1. lanex

   Maar dat gaat nu juist niet gebeuren, de PVV blijft geweerd worden al snoepen ze wel van hun standpunten, de hypocrieten, het gevaar is juist VVD, CDA en D66, en die laatste zal desastreus uitpakken voor dit land.

   1. Primo

    Als de VVD voet bij stuk houdt en met steun van de PVV en CDA een kamer meerderheid kan verwerven na nieuwe verkiezingen is die mogelijkheid er best, D66 gaat hier nooit mee akkoord is mijn mening, dat zou hun geloofwaardigheid enorm aantasten.

    Dit voorstel van de VVD toont maar weer eens aan dat de PVV zijn vruchten begint af te werpen met de ideeën betreffende immigratie.

    1. Pjotter

     Primo 10.08 en Anna.

     Deze combinatie is waar ik op hoop met mijn vorige reatie, want als het Rutte ernst is kan hij nooit met D66 samen gaan regeren en zou VVD. PVV CDA een meest voor de hand liggende zaak zijn, alhoewel de achterban van het CDA niet allemaal staan te juichen over het stop immigratie.

     1. Primo

      De achterban van het CDA die voor die vluchtelingenstroom zijn bestaat uit seniele bejaarden zoals van Agt, daar gaat het CDA onder leiding van Buma echt niet naar luisteren Pjotter.

      Momenteel is de wal het schip met ‘vluchtelingen aan’ het keren. Wie dit niet inziet is ziende blind.

    2. arie_jansz

     en u denkt dat het CDA een derde keer haar hoofd gaat stoten aan de PVV?

     Na Balkenende en de Limburgse staten?

     Wordt wakker.

     1. Niek Verheyen

      Het was de CDA die de PVV recht voor haar hoofd stootte door toezeggingen van bezuinigingen op OWS in te trekken, Jansz, en niet het CDA dat zijn hoofd stootte aan de PVV.

      Trouwens als je je hoofd stoot dan is dat meestal je eigen schuld.

      Het CDA was toen en is dat waarschijnlijk nog steeds een hopeloos verdeelde partij. De befaamde partijbijeenkomst in 2010 was toch echt te genant voor woorden. Helemaal zichzelf aangedaan maar de PVV was het allemaal schuld.

 9. Mar

  Ze blijven ook hardleers daar bij die VVD. En hypocrieter dan hypocriet.

  Uit de beleidsnotitie:

  “Om de oplossing ook duurzaam te maken, wil de VVD dat de landen waar de veilige havens zich bevinden, vluchtelingen ook door middel van een verblijfsvergunning de mogelijkheid moeten bieden een bestaan in hun land op te bouwen. De meeste Afrikaanse landen zijn hier al toe verplicht door ondertekening van het Afrikaans vluchtelingenverdrag.”

  Nederland heeft ook een vluchtelingenverdrag ondertekend en in de wet opgenomen. Typisch VVD: regels zijn regels maar die gelden niet voor ons.

  1. Gielah

   Klinkt alsof die rare regels het verdédigen en handhaven waard zouden zijn….?
   Er dienen heel véél van die regels afgeschaft te worden, omdat ze a. geen instemming van de burgers hadden en b. niet heilzaam voor ons zijn.

   1. Mar

    Kent u de oorsprong van het VN-vluchtelingenverdrag, Gielah?

    Weet u wat de Nederlandse regering besloot in 1938?

    “Ongewenste vreemdelingen

    In januari 1938 overleggen de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken over het verder indammen van de stroom vluchtelingen. Er wordt bepaald dat in principe geen enkele vluchteling meer mag worden toegelaten. Elke vluchteling wordt als ongewenst vreemdeling beschouwd tenzij er bewijs is van levensgevaar. Ondanks de protesten van de sociaaldemocraten, de communisten en de liberalen, drukken de conservatief christelijke partijen deze wetgeving door.”

    Ik ken de bijbel niet door en door, maar dacht dat Jezus niet zo egoïstisch was.

    1. arie_jansz

     Gielah was het even vergeten, ze kan zo bij de VVD

  2. toetssteen

   @Mar
   Vluchtelingen, dat zijn geen gelukszoekers! Die laatsten vallen dus niet onder dat vluchtelingenverdrag!
   Echte vluchtelingen nemen hun gezin bij da hand en gaan naar het dichtstbijzijnde land waar enige veiligheid is. De rest is uit op heel wat anders.

   1. Mar

    Zo kom je er ook onderuit, toetssteen.

    Het zijn helemaal geen vluchtelingen maar allemaal gelukszoekers.

    1. nick

     Het probleem is @Mar, het zijn allemaal “vluchtelingen”, ze vluchten hun islamitische landen uit vanwege de ellende daar. Het zijn er veel en veel te veel! Ons land is een luilekkerland voor iedere ‘vluchteling’. Maar we zijn simpel als land te klein om iedereen die binnen wil maar op te vangen. Er is een grens aan en die is allang bereikt!
     Nadelig gevolg van al die ‘vluchtelingen’ is dat ze ons hun ‘geloof’ ook nog eens willen opdringen…ze haten ons vaak eigenlijk, maar willen wel ons land! Ze ontvluchten hun land welke door hun geloof zo is verziekt en willen dat geloof nu hier opdringen…ongelovelijk eigenlijk he?

     1. JanvanEechoud

      En jij denkt dat Mar voor rede vatbaar is?

     2. Mar

      nick:

      Men wil vluchtelingen in de eigen regio opvangen maar is zelfs niet ter wille daar geld voor te geven. Laat daar maar de rijke olielanden voor opdraaien, hè.

      Ik heb nog nooit meegemaakt dat een moslim mij zijn geloof wilde opdringen. Wel van zogenaamde christenen, die je zelfs hier niet kan ontwijken.

    2. JanvanEechoud

     Mag jij liegen van je moeder Mar?

     1. arie_jansz

      En jij dan krullenbol?

      Klopt allemaal, laat maar en zien waarom niet.

     2. Mar

      Mijn moeder is 17 jaar terug overleden, JanvanEechoud.

      Het is een gewone uitdrukking, maar ik zou het zeer waarderen als u mijn familie buiten de discussies houdt.

    3. toetssteen

     @Mar
     Eronderuit komen?? Huh? Ziet u dan niet het verschil tussen een echte vluchteling die ergens met zijn familie net over de grens met Syrië in een tentje bivakkeert en de hordes jonge kerels? Zou u uw gezin in de steek laten terwijl het risico enorm is dat uw dochters ten prooi zullen vallen aan jihadisten?
     Komaan zeg, beetje realistisch blijven. Natuurlijk is er een enorm verschil tussen echte vluchtelingen en gelukzoekers.
     En in mijn ogen zou het erg dom zijn dat laatste te honoreren, en al helemaal omdat de echte vluchteling nauwelijks tot niet aan bod komt.

     1. Mar

      toetssteen:

      Zelfs u ziet toch nog wel het verschil tussen een lijkje van een kind en het lijk van een volwassene, drijvend in het water?

     2. arie_jansz

      Op deze site noemen ze dat “dobbernegers”

      lache joh!

     3. Mar

      arie_jansz

      U denkt toch niet dat u zelf zo vermakelijk bent.

      Vraag me niet wie het irritantste is, want ik kan niet kiezen.

     4. arie_jansz

      zucht…dat ik dat nog moet uitleggen?

      Dit is dus niet mijn taal, maar hoe men hier over asielzoekers praat.

      Ik vind dat dus niet leuk, maar het maakt mij wel,duidelijk tegen wat voor soort mensen ik praat….

     5. toetssteen

      @Mar
      Stop even met de tearjerkers. U legt mij iets in de mond en daar ben ik bepaald niet van gediend!
      Ik had het over sterke jonge kerels die de achterblijvers laten verreken! Dat wat u er van maakt is een schande! Voor u wel te verstaan! Iemand in de mond leggen dat hij geen lor geeft om een verdronken kind. Hoe bestaat u het?!

     6. Mar

      Stop maar met dat selectief verontwaardigd zijn, toetssteen, want ik leg u niets in de mond.

      U vraagt mij of ik iets toch wel zie en ik vraag u of u iets toch wel ziet.

      Over lange tenen gesproken.

      De vluchtelingenstroom is divers. Wat u ziet en wat ik zie maakt deel uit van de vluchtelingen.

  3. Eminem2

   Ach, het is maar helemaal de vraag hoe die “regels” uitgelegd moeten worden. Iedereen die zich in de geschiedenis van het Vluchtelingenverdrag heeft verdiept, zal zien dat voor Nederland vooral de omgang met de vóór WO2 naar Nederland gevluchte Duitse Joden de reden was om dit verdrag te tekenen. Waarom zo’n verdrag ook gebruikt zou kunnen worden om allerhande figuren die al door tig veilige derdelanden zijn getrokken toe te laten, heb ik nooit begrijpen. Waarschijnlijk is de reden niets meer of minder dan toeschietelijkheid ten opzichte van links radicalisme geweest. “De wereld is van iedereen!”, en dat soort kreten…

 10. Primo

  Verdragen kunnen worden beëindigt wanneer dat verdrag de veiligheid van een land bedreigt.

 11. lic

  Waarom heeft de VVD dit in Rutte I niet even geregeld?

  Daarbij is dit natuurlijk een verkiezingspraatje. Eentje die nog weleens zou kunnen werken ook. Maar de grenzen blijven open als het aan de VVD ligt, dat is wel duidelijk.

 12. pietkremer

  Attje Kuiken pleit voor een Europa als veilige haven voor asielzoekers, maar daarmee ook voor een onveilige haven voor de oorspronkelijke bewoners. Voor die laatsten wordt Europa alleen maar onveiliger met iedere asielzoeker die hier binnenkomt. Die asielzoekers zijn voor 99 procent moslims die zich niet aanpassen aan onze normen en waarden, maar hun eigen agenda meebrengen. Ze ontvluchten de ellende in het Midden-Oosten, maar brengen die mee naar Europa. We hoeven van hen geen dankbaarheid en loyaliteit te verwachten, want die ondervinden we ook al niet van de helft van de hier al verblijvende moslims. Wie pleit voor open houden van de grenzen, hecht meer aan de belangen van de asielzoekers dan aan de belangen van de Europeanen.

 13. Primo

  Hier wordt duidelijk dat op een gegeven moment de wal het schip gaat keren, iedereen met een IQ groter als de schoenmaat ziet in dat die stroom asielzoekers op den duur de veiligheid gaat bedreigen.

  Het valt te raden wat voor een IQ de tegenstanders van dit voorstel bezitten!

  1. arie_jansz

   Zeg primaat, die IQ grap gebruikte ik al een jaar geleden.

   Ik zou nu zeggen..”met het IQ van Primo”… Dat is pas duidelijk taal!

 14. Ni28

  Ik schreef het al lang geleden dat de massale immigratie meer lijkt op een door schurkenstaten opgezette bezetting van Europa. Niet ondenkbare scenario want al deze mensen worden of kunnen worden gestuurd door de lange arm vanuit hun vaderland. De godsdienstige verschillen spelen hier een grote rol terwijl wij godsdienst en politiek scheiden. Als hun honger eenmaal gestild is beginnen de echte problemen. En dat willen de radicale islamieten juist wel. Het vraag is, wat wilt de VVD echt? Cordon sanitaire zoals de PVV?

 15. Thoth

  En natuurlijk de minimale 7,2 miljard die per jaar wordt betaald in Nederland t.b.v. de niet-westerse allochtonen die wij hier binnen laten :
  .
  http://www.elsevier.nl/Politiek/nieuws/2010/5/Massa-immigratie-kost-Nederland-7-miljard-euro-per-jaar-ELSEVIER266116W/
  .

 16. halo1

  Het blijkt dus steeds weer dat alleen Noord-Europa , Australie en Noord-Amerika in staat zijn een enigszins fatsoenlijke maatschappij te stichten ..het heeft dus wel degelijk met “racisme” te maken..n.l. andersdenkenden niet de hersens in te (willen) slaan…maar deze waarheid nr. 1 mag nou juist niet gezegd worden…logisch trouwens dat iedereen hierheen wil komen. maar het is wel onze ondergang!

 17. nick

  Natuurlijk, de wal zal het schip altijd keren! Dat is een wetmatigheid waar je niet omheen kan!

  Feit is dat de VVD met dit absolute PVV standpunt tracht zichzelf te versterken.
  Feit is ook dat dit standpunt nu naar buiten brengen absoluut een politieke achtegrond heeft. In de politiek bestaat er geen toeval, alles is doordacht en beredeneerd.

  Dus, wat is het doel…? Wij kunnen nu goed speculeren: Natuurlijk schoppen ze links nu tegen de schenen, natuurlijk weten ze dat heel goed.
  En links weet het ook….
  Dus hoe zit het met die zg goede samenwerking van dit kabinet? Wat wil de VVD.
  Ze zijn de balans aan het opmaken en stippelen nu de route uit. Benieuwd hoe dit gaat aflopen.
  Vergeet niet, het gaat ze enkel en alleen en allemaal om macht! En die is ook nog eens heel persoonsgebonden.

 18. H.Vaes

  Als PVV er, klinkt mij dat als muziek in mijn oren. Ik hoop dat de VVD dit echt meent en er ook werk van wil maken door alle verdragen hierover op te zeggen.

  1. arie_jansz

   U bent geen PVVer, die sekte is slechts rondom de cultus van een persoon gecreëerd.

   Wellicht dat u dan lid bent van een onbenoemde groep volgelingen die denkt om uit zijn naam te mogen spreken?

   Vraag en bij Gielah, die is al zelf enorme hogepriesteres van deze geloofsleer.

   1. toetssteen

    @Arie
    DDS inmiddels ook. De grote Arie-Jansz show heet het blog inmiddels.

    1. arie_jansz

     Helaas heb ik hier geen volgelingen, dat moet ik Wilders nageven, dat ie er veel meer heeft.

     De een nog gekker dan de ander over het algemeen.

     1. Wachteres

      “Helaas heb ik hier geen volgelingen”,

      Geen wonder Arie, als je nog steeds voor de PVDA opkomt.

      De meesten willen graag dat er iets van ons pensioen overblijft.

      En uit pure ellende aan een moestuintje beginnen? Nee, dank je wel.

     2. arie_jansz

      Net als bij de PVV heb je natuurlijk ook bij de PvdA dwaallichten, zoals Kleinsma….

      Reden temeer om de stekker eruit te trekken en deze types met pensioen te sturen.

 19. Harrybr

  DE grote vraag is en blijft: hoeveel vluchtelingen willen en kunnen we opnemen naast: wat gaan die vluchtelingen doen, als het in hun land van oorsprong NIET MEER GEVAARLIJK is ?
  In 1880 had Egypte en Nederland ongeveer even veel inwoners: ca 5 miljoen. Nu heeft Egypte er 84 mln en.. te weinig water voor iedereen. idem van Marokko tot aan Bangladesh en van Syrië tot aan Angola. Hoeveel willen we opnemen: 10 mln ? 100 mln ?? of 1000 mln of nog meer, want reken maar: grenzen wagenwijd open, Soos met onbeperkte bijstand en vanaf Saigon tot aan Kaapstad loopt alles leeg naar NL ( cq Europa, als de rest hun grenzen niet sluiten) .
  En dan ga ik nog uit van allemaal ( slecht ? opgeleide) goedwillenden, die direct hun schouders onder onze economie willen zetten.
  Dus… beter meer en grote goed uitgeruste opvangkampen in de regio, bijv. Syrische en Iraakse Christenen met EU geld naar Armenië en Georgië, en NIET naar hier.
  Beter € 1 miljard naar opvang aldaar dan € 500 mln alhier, want.. eenmaal hier raken we ze nooit meer kwijt.
  Nog afgezien van die over 1-2 generaties radicaliserende klein(kinderen)

  1. nick

   Daar heeft @arie niet van terug. Maar dit is wel wat gebeurd en gaat gebeuren als we niet vooruitzien!! Dat heeft de politiek nooit gekund, die leven bij de dag van hun eigen macht. Als ze het al over de toekomst hebben is dat voor de buhne en eigen gewin. En wij zijn aan die nitwits overgeleverd….

  2. toetssteen

   @Harrybr
   +10

 20. arie_jansz

  Zo onbetrouwbaar zijn rechts-liberalen.

  Voor en tijdens de verkiezingen was het thema ” koers houden” en dus voortzetten van dit kabinet.

  Gooien ze een dag later de knuppel in het hoenderhok.

  Met zo’n onbetrouwbare partner die alleen voor politiek gewin steeds de populairste one-liners van andere partijen jat zou de oppositie een passende beloning zijn.

  Vanuit mijn standpunt; “PvdA, dump de VVD, die graaiers steunt en broedplaats voor criminele bestuursleden en ga je herbronnen waar je voor bent opgericht.

  Dus voor de Nederlandse arbeider, voor betaalbare zorg, voor een rechtvaardig uitkeringsbeleid en het beste onderwijs.

  Met de VVD lukt dat dus nooit.

  1. Gielah

   Het beste onderwijs?

   Grote genade!
   De PvdA heeft vanaf Joop den Uyl letterlijk álles gedaan om het Nederlandse onderwijs bewúst naar de ratsmodee te helpen.
   Het doel daarvan was waarschijnlijk om de Nederlanders ervan te weerhouden door te krijgen, hoe ze door de politiek belazerd werden… en welke kwalitatief hoge cultuur de socialisten van zins waren door het afvoerputje te gaan gooien… in ruil voor de minst kansrijke mensen ( en de laagstaander cultuur) die men uit allerlei landen besloot hier toe te laten.

   En denk erom….. ik kan het weten, als doorgewinterd docente!

   1. arie_jansz

    Ik bedoel maar Gielah, gelukkig maar dat de kwaliteit van onderwijzers weer aan het toenemen is….

    Het was decennia lang kwakkelen…en ik kan het weten, ik heb in de klas gezeten!

    1. Primo

     Ja, en hoogst waarschijnlijk voor niks gezien je reacties….

     1. arie_jansz

      Mwoah…ik ben er toch aardig doorheen gerold, al zeg ik het zelf.

    2. Gielah

     U hebt iets gehoord over leraren aan de basisschool via het nieuws… @Arie!

     Ik was verbonden aan het voortgezet onderwijs… en dat niet via een pedagogische academie… maar via een theologische opleiding.
     Dat is een héél ander verhaal dus!

     Probeert u nu eens minder stóm te reageren, hè?
     Ik heb nu steeds het idee dat ik weer voor een vmbo-brugklas sta… als ik uw idiote opmerkingen lees en ook nog eens zo vriendelijk ( of zo gek…) ben om zo af en toe die onzin te beantwoorden!

     Pas u gewoon een beetje aan bij het eruditie-niveau van DDS.
     Gewoon veel van wat andere reageerders hier inzenden lézen… met het doel daarvan te léren… en niet meteen…. hup…. zo nodig zelf een ántwoord daarop willen geven, want daarmee valt u steeds opnieuw door de mand en BLIJFT u uitglijers maken.
     Aanvaard dit advies van iemand, die generaties mensen in hún ontwikkeling heb geholpen…. en die dat nog leuk vond ook!

     1. arie_jansz

      u bevestigd mijn vermoeden, u bent dus eigenlijk een ongediplomeerde leerkracht die alleen maar godsdienstles heeft gegeven.

      Overigens neemt u zichzelf als maat en ik maar denken dat ijdelheid een zonde was.

 21. Wachteres

  Trouwens, in GB begint de regering ook ineens met stoere taal. Afspraak?

  Om het volk koest te houden? Dat lukt helaas nog steeds.

 22. Joop Klepzijkert

  Voor het geld wat een asielzoeker in Nederland kost, kan je veel meer asielzoekers in de regio helpen.De partijen die tegen zijn, zijn tegen omdat ze subsidie zien mislopen, stemvee wat onttrokken wordt en het gaat natuurlijk om goed betaalde banen die gaan verdwijnen in de asielzoekersindustrie. Het is geen onbaatzuchtigheid maar eigenbelang voor de partijen die tegen zijn.

 23. Joop Klepzijkert

  En dan heb ik het er nog niet eens over dat er veel minder mensen verzuipen en dat de mensenhandelaren dan niks meer verdienen

 24. Thomasson

  Ik vraag ik mij af of de praatjes van Azmani en co. zijn geen verkiezing prit praatjes …Slijmerige “patriottisme te Koop” Laten het voetvolk denken dat ook wij houden zo veel van Nederland en willen haar beschermen tegen het geïmporteerde ongedierte uit Arabische landen en Afrika. De VVD weet dondersgoed dat dit plan geen schijn van kans heeft. Het zal al sneuvelen bij de ingang van de toiletten in het Europese Parlement. De Culturele Marxisten en de tot de bot corrupte “Go Getters” die goed verdienen aan de Islamitische financiers, zouden zich met hand en tand verzetten. De Europese Parlement wemelt van de Quislings, de Musserts, de Rost van Toningens en andere figuren van dien aard. Hun bankrekening is door hun verraadwerk nog niet voldoende gespekt …Vooral als zij jong aanstormend talent zijn!!!!. Dus het plan heeft uitsluitend reële kans als NEDERLAND ZOU BESLISSEN HAAR GRENZEN WEER TE CONTROLEREN EN DAT GEÏMPORTEERDE VULLIS GEEN STAP NAAR BINNEN LATEN. Maar de VVD weet dat dat zal niet gebeuren. Deze partij heeft zo veel minachting voor het Nederlandse voetvolk dat ze als woordvoerder een gozer kiest met een ISLAMITISCHE NAAM.

  1. arie_jansz

   Als ik jouw was, zou ik nooit iets kopen van “Armani”

   Klinkt wel heel islamitisch….

   1. toetssteen

    AJ
    Giorgio, ja, die voornaam hè, zeer islamitisch. Man ga op het dak duiven melken!

   2. -Harry

    `Als ik JOUW was` , Arie ?

    Misschien dat er een of andere Amsterdamse troela dit vindt …………………….

    En islamitisch en Italiaans is ook nogal verschillend !
    Maar ach , als je je eigen taal nog niet eens beheerst wat kun je dan verwachten hé ?

    Geen wonder dat je eigenlijk nooit met argumenten komt , je hebt ze altijd fout !

    Het is veiliger om gewoon niks te melden , Arie , val je ook niet op je veel te grote bek .

 25. Gielah

  @Arie Janszn. Wilt u nu eindelijke en stoppen met uw stomme en ongegronde beledigingen???
  U verdient het niet eens… dat mensen u netjes antwoord geven.

  Ik ga dit melden bij de DDS-redactie.
  Eens kijken of ZIJ deze manier van ‘meedoen’ aan een forum oirbaar achten.

  1. arie_jansz

   Moet u doen. Uw opmerkingen zullen zeker niet onopgemerkt gebleven zijn.

  2. Mar

   Meldt u gelijk ook die andere horken aan of krijgen die clementie van u omdat ze aan de ‘goede’ kant staan, Gielah?

 26. Julius

  3 x raden Mar….

 27. Lieftinck

  Tja, zo een maatregel zou aanzienlijk minder voeten in de aarde hebben als Nederland nog een soeverein land was. Nu zijn we voor de implementatie afhankelijk van de EU-elite die er alle belang bij heeft de nationale identiteit zoveel mogelijk te ondergraven, en daarbij horen open grenzen. Er moet eerst een andere stap gezet worden, voordat dit kans van slagen heeft.

 28. W.H.J. Reiss

  @Arie Mar Julius
  De voorstanders van ‘kom maar binnen en neem je knecht ook maar mee’!
  Vraagje: Hoeveel moslims denken jullie dat Nederland nog kan opnemen?
  Vraagje: Je ziet de kosten van deze immigratie stijgen. De belastingen stijgen navenant. Hoeveel kunnen de belastingen nog stijgen voor de belasting betalende burger ?
  Vraagje: Werkgevers nemen niet graag buitenlanders in dienst, daar ze nogal vaak ziek zijn en/of ze toch niet ‘gewenst’ presteren. Wat doen jullie daartegen ?
  Vraagje: Buitenlanders zijn oververtegenwoordigd in de misdaad. Wat doen jullie daartegen ?
  .
  Ik zal zelf jullie antwoord geven. NIKS !
  Telkens een paar zinnetjes uitkotsen en verder niks. Typisch mensen die een mongool a la SamSom nalopen met ‘ik begrijp het niet en ik wil het niet begrijpen’ !

  1. arie_jansz

   dat is nou leuk dat je dat aan ons vraagt zeg.

   Ik zal je vragen met plezier beantwoorden.

   Vraag 1: ik denk dat Nederland propvol is, liever geen enkele immigrant erbij. Daar maak ik overigens geen onderscheid tussen moslims, boeddhisten, joden of Christenen.
   Zijn ze echter in acuut levensgevaar, dan is het de plichtmatig deze mensen een veilige haven te bieden.
   2. Dat belastingen stijgen is helaas een ijzeren wet, indien door een ruim asielbeleid zal blijken dat daardoor de belastingen omhoog moeten, dan is dat acceptabel in geval van asielzoekers die moeten vrezen voor hun leven. Ik vermoed echter dat dat kleine beetje belasting zal,dalen indien men het beleid eenduidig en rechtvaardig a la Jansz zou inrichten.

   3. Of buitenlanders extra vaak ziek zijn of onder de maat presteren is uw uitspraak. ik vind deze opmerking generaliserend en onwaar. Wel deel,ik andere feiten, dat met name Antilliaanse en Marokkaanse jeugd bovenmatig crimineel zijn en net als kampbewoners te vaak werkloos zijn.
   Helaas zijn het Nederlandse staatsburgers en zijn we verplicht om te dure trajecten te starten om aan hun tekortkomingen te werken.

   Vraag 4 heb ik al een voorschot op genomen, Antilianen, Marokanen, kampbewoners en wellicht inwoners van het dorp Achtmaal, Volendam, Wassenaar of Giesbeek zijn ook oververtegenwoordigd.
   aangetekend dat voor het Nederlandse deel hier genoemd het te maken zal,hebben met een zeer lage belastigmoraal, hetgeen ook strafbaar is.

   Nou mag u weer…

   1. toetssteen

    Vluchtelingen zijn mensen met gezinnen.
    Economisch heeft u geen enkele opleiding gedaan.
    En wat u vindt onder punt drie maakt ook duidelijk dat u geen bal weet van de onevenredige druk die deze mensen leggen op onze verzorging.

    Samenvatten, u zegt maar wat.

    1. arie_jansz

     Kamp dat u dat ziet, hetgeen trouwens wel klopt.
     Ik heb geen economische achtergrond.

     Maar ik reageer primair op een aantal vragen, nogal onsamenhangend van karakter.

     Ik de gauwigheid geef ik mijn mening daarover.

     Vreemd dat u zelfs daar nog over kunt vallen.

     1. -Harry

      Zeg Arie , ik lees ,

      ´ Maar ik reageer primair ´ , inderdaad , héél primair !
      Zo primair als je van een primaat zou verwachten . Je weet wel , waar je anderen nogal eens van beschuldigt .

      ´ In de gauwigheid geef ik mijn mening daarover ´ ,
      tja , normaliter zou je zeggen DENK DAAR DAN EERST NOG EENS OVER NA !
      Maar in jouw geval lost dat ook niks op .

      Het enige alternatief zou zijn dat je maar helemaal je waffel houdt .

      Je draagt niks bij , behalve ergernis .

 29. Julius

  Het is niet netjes om een vraag met een wedervraag te beantwoorden, maar toch,

  Wie stonden er te juichen toen Bush junior vastberaden de democratie “with God’s will” in het midden-oosten, met om te beginnen Irak, ging brengen? Rechts conservatief zou dat klusje wel eens even klaren.

  Ik snap echter wel dat diezelfde juicherds nu staan te schreeuwen om gesloten grenzen. Iets wat geen moer zal helpen want de geest is allang uit de fles. Jullie kunnen hooguit de fout toegeven en proberen de goedwillende moslims aan jullie kant te krijgen. Maar jullie PVV leider zal er wel voor zorgen dat die weg zo goed als mogelijk wordt afgesneden. Het enige lichtpuntje is dat de PVV op zijn retour is omdat ieder weldenkend mens inmiddels ziet dat Geert wel ziet wat er aan de hand is maar het tevens alleen maar moeilijker maakt om een oplossing te vinden.

  Tja, ’t is wat hè.

  1. arie_jansz

   Dat moet je toch “anders ” zien Julius….

 30. Julius

  Gelukkig hebben we de olie nog…..

 31. nogmaals

  Prima reactie Hr. Reiss.
  Bedankt daarvoor !!

 32. Julius

  Nogmaals is blij met de conclusie dat held Wilders met zijn constructieve opstelling nog minder dan de rest doet.

  Het is de nieuwe lijfspreuk geworden:

  Op alle fronten “minder, minder, minder”..

 33. W.H.J. Reiss

  @Arie
  1. Propvol zitten we nog niet, maar immigranten, vooral moslims brengen teveel problemen met zich mee. E daar hoeven wij toch niet voor te kiezen !
  2. De armoede begint langzaam vormen aan te nemen. Daarnaast importeren we mensen die in de onderklasse terechtkomen en daar ook blijven zitten. Dit is dus generaliserend voor 95%.
  Voor de immigratie onzin te kunnen betalen worden dus bejaarden tehuizen gesloten. Dat traject gaat steeds verder. Het verhogen van belastingen zal leiden tot concurrentieverstoringen en bij een recessie over 5 of 10 jaar zal de ‘hel’ losbreken !
  3. Werkgevers hebben 1 doel. Geld verdienen. En dat lukt hun niet zo goed met buitenlanders, vandaar de de grotere werkeloosheid onder hen.
  4. Kampbewoners. 20/30 jaar geleden was dat nog een punt. Je hoort er nu bijna niks meer van.
  .
  @ Julius
  Hoezo rechts stond te juichen bij Irak, Egypte, Syrië !
  De wapenindustrie stond misschien te juichen en de idioten (LinksKnechten) die dachten democratie, hun geloof, te kunnen brengen.
  Je bent nu dus echt de weg kwijt met je nonsens !

  1. arie_jansz

   1. Ik denk dat Nederland dus wel propvol zit.
   2. Ja we importeren armoede en weinig kennis, mAr daar hoort het criterium ook niet te liggen
   3. Werkgevers verdienen zat, mede door laaggeschoold en gedwee werkvolk. Zie de hardwerkende oostblokkers en hoe dol bv. Aspergetelers op ze zijn.
   4. U heeft gelijk, deze bevolkingsgroep is inmiddels verdrongen door VVD-kaderleden.

   1. W.H.J. Reiss

    @Arie
    2. We kunnen het niet meer betalen. Dat dringt toch maar heel langzaam door bij velen. De bejaarden tehuizen sluiten niet voor niks. Bejaarden zijn verplicht om achter het venster te zitten, de gehele dag, om die immigratie onzin te kunnen betalen !
    3. Oost-blokkers komen om te werken !! moslims komen om hier te profiteren !!

  2. Julius

   Je leider is ook nog steeds heel blij met de olie. De rechtse speeltjes moeten het tenslotte wel blijven doen, toch?

 34. Daniel

  Wat is de VVD toch een abominabel, afgrijselijk, afstotelijk, afstotend, afzichtelijk, akelig, belabberd, ellendig, enorm, erg, gruwelijk, horribel, ijselijk, ijzingwekkend, monsterlijk, stuitend, verfoeilijk, verschrikkelijk, verwerpelijk, vreselijk, walgelijk, weerzinwekkende partij.

  Mijn broer vindt het een afgrijselijke, afschuwelijk, afschuwwekkend, akelig, angstaanjagend, bloedstollend, gruwzaam, huiveringwekkend, ijzingwekkend, verschrikkelijk, verschrikkelijk, vreselijk, wrede partij.

  En dat zijn wij nog maar.

  1. arie_jansz

   Ik vond het gewoon een kutterige ballo-partij….

   1. Daniel

    Noem dat maar gewoon arie.

  2. Primo

   Ah, de gekte zit in de familie, inteelt?

   1. Daniel

    Primo, komt u uit Urk of uit Volendam?

    1. arie_jansz

     Primaat komt voort uit een zeer lange familietraditie, die wordt doorgegeven van zoon op dochter….

     1. -Harry

      Rare insinuatie AJ 18.02 !

      Dat komt veel voor onder de door jou aanbeden bevolkingsgroep , maar in Rotterdam kom je genoeg leuke actieve mensen tegen onder de autochtonen om niet je heil bij familieleden te hoeven zoeken , oliebol !

      Alweer zo´n debiel verzonnen argument !
      En het is niet eens een béétje grappig !
      Kun je nou echt niet beter , Arie ?

    2. Primo

     Ik kom uit Rotterdam, en jij, Domburg?

 35. Ada1

  Maken jullie je maar niet druk het is al weer over en uit de PVDA wil het niet

 36. Mar

  Gisteravond werd zowaar tekst en uitleg gegeven waarom dit plan van de VVD mensen blij maken met een dooie mus is.

  Er zijn twee opties met een eensluidende conclusie:

  1. Bij de VVD is men zelf niet goed op de hoogte van de regels, wat te denken geeft.
  2. Men denkt dat de mensen toch niet beter weten, wat te denken geeft.

 37. inktpot 360

  Ik zou haast zeggen, kom een dagje met mij mee op mijn werk en zie hoe immigranten zich gedragen in onze maatschappij. Grote waffels, normaal fatsoenlijk gedraag is bijna 0, omdat dit door de Partij Voor De Allochtoon is goedgekeurd! Zij vinden dat ze alleen maar rechten hebben en geen plichten. En een werkgever mag je gewoon van stelen want dat is algemeen aanvaard bij o.a. moslims, omdat hij of zij meer bezit.
  En zo kan ik nog wel even doorgaan, en dat moet onbeperkt toegang tot ons land hebben? Laten we ook even niet vergeten dat zij goed bewapend zijn, beter als de gemiddelde Nederlander…. Dat belooft nog wat voor de toekomst, maar ja we schelden er allemaal op los op internet, maar er iets aan doen, dan is er opeens niemand thuis…..

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.