VVD en PvdA op ramkoers: liberalen willen grens dicht voor asielzoekers

Screen Shot 2015-03-23 at 09.59.22
Foto:

Oeps, dit kon weleens voor ernstige frictie zorgen in de coalitie.

Kijk eens even aan! De VVD heeft een nieuwe manier gevonden om de PvdA flink onder druk te zetten. De liberalen willen dat er vanaf nu geen niet-Europese vluchtelingen worden toegelaten in ons land.

De VVD wil dat er een einde komt aan de stroom van asielzoekers naar Europa. Volgens Tweede Kamerlid Malik Azmani is het nu „niet te voorkomen dat ook terroristen hun weg naar Europa weten te vinden”. Azmani stelt zondag dat hij in principe alleen Europese vluchtelingen asiel wil bieden in Europa. Azmani: „Door in de regio voldoende veilige opvang te creëren, maken we asielaanvragen in Europa overbodig”.

Andere partijen waaronder de PVV en VNL pleitten hier al langer voor, maar de VVD is nu dus ook voor regionale opvang. Vermakelijk dat Azmani het plan op een manier presenteert die suggereert dat hij het helemaal zelf heeft bedacht, maar goed, dat soort spelletjes worden gespeeld door iedere politicus.

Deze nieuwe houding van de VVD is om twee redenen significant:

1. Er komen duizenden extra asielzoekers uit het Midden-Oosten naar Europa, en dus ook naar Nederland. In sommige gevallen gaat het om echte vluchtelingen, maar in andere gevallen zijn het undercoverterroristen die aanslagen voorbereiden in het Westen. Het is nagenoeg onmogelijk voor de veiligheidsdiensten om die twee groepen van elkaar te onderscheiden.

Met andere woorden, asielzoekers bedreigen onze veiligheid. Het is heel goed dat steeds meer partijen in Den Haag daar iets aan willen doen.

2. Door te pleiten voor een dichte grens (voor immigranten uit het Midden-Oosten) kon de VVD de coalitie weleens opblazen:

Attje Kuiken van coalitiepartij PvdA ziet niets in het plan. „Nederland moet een veilige haven blijven voor vluchtelingen die vanwege oorlog, afkomst, geaardheid of politieke overtuiging hun land uit worden gejaagd. Natuurlijk moeten we streven naar een gezamenlijk asielbeleid dat smokkelaars de pas afsnijdt, maar Europa afsluiten voor vluchtelingen is voor de PvdA onaanvaardbaar.”

Laten we hopen dat de VVD voor de verandering géén stap terugdoet en doorzet. En dan maar afwachten wat de PvdA doet. Durven ze de boel op te blazen?

Leest u De Dagelijkse Standaard graag? Help ons dan groeien. Doneer nu.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!