85 kilo afvallen veranderde haar leven. Het echte verhaal is wat er gebeurde toen ze 16 km wilde hardlopen

85 kilo afvallen veranderde haar leven. Het echte verhaal is wat er gebeurde toen ze 16 km wilde hardlopen

Hartverwarmend én inspirerend.

Asia Ford is een Afro-Amerikaanse dame uit Louisville in de staat Kentucky. Net veel andere Amerikanen (en Westerlingen in het algemeen) heeft ze één groot probleem: ze strijdt al jaren tegen haar gewicht.

Hoewel ze nog steeds behoorlijk gezet is, is Asia al 85 kilo afgevallen. Een prestatie van formaat, natuurlijk. Ze voelt zich beter dan in lange, lange tijd en is tegenwoordig flink aan het sporten.

Zo deed ze onlangs mee aan een hardloopwedstrijd van 16 kilometer (of 10 mijl). De eerste 8 kilometer ging het prima... helaas werd het daarna snel minder. Haar hartritme schoot omhoog, haar benen deden pijn, en ze kwam bijna niet meer vooruit. Kortom, ze zag het niet meer zitten.

Een blanke agent zag hoe lastig ze het had en vroeg haar of het nog wel ging. Zo niet, dan kon ze stoppen, geen probleem. Ze keek hem aan en zei, vol passie, dat ze - wat er ook zou gebeuren, een hartaanval incluis - niet zou opgeven.

Lieutenant Aubrey Gregory keek haar aan, zag de ijzeren wil... pakte haar hand en liep de resterende acht kilometer samen met haar naar de finishlijn. Asias zoon zag ook dat zijn moeder het lastig had en geholpen werd door een agent, waarna hij haar andere hand pakte en ook meeliep. Het gevolg: deze schitterende foto's die viraal zijn gegaan in Amerika.

Screen Shot 2015-03-23 at 10.54.51

En hier is ze dan, bij de finishlijn.

Screen Shot 2015-03-23 at 10.52.32

Leest u De Dagelijkse Standaard graag? Help ons dan groeien. Doneer nu.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer