Wilders is ziek: géén verkiezingsdebat vanavond, ook geen vervanger namens de PVV

Geen categoriemrt 05 2015, 12:00
Een gemiste kans.
Het RTL-verkiezingsdebat van vanavond (20:30 uur op RTL 4) is in één klap minder interessant geworden. Geert Wilders heeft afgezegd. Hij is namelijk ziek:
https://twitter.com/KeesBerghuis/status/573401819633885184
Nu kan iedere politiek leider weleens ziek zijn. Dat is niet erg. Shit happens. Het slechte nieuws is dat Wilders niet van plan is een vervanger te sturen. Hij wil dus niet dat bijvoorbeeld Marjolein Faber, de lijsttrekker van de PVV voor de Eerste Kamer, het opneemt tegen Mark Rutte, de bijna vertrokken PvdA-leider Diederik Samsom, Emile Roemer, de man die zich al premier waant en Sybrand Buma:
https://twitter.com/KeesBerghuis/status/573404186039197696
RTL Nieuws is teleurgesteld, maar ze hebben gelukkig een plan-B klaarliggen:
Adjunct-hoofdredacteur Pieter Klein van RTL Nieuws: "We vinden het jammer, maar stappen in overleg met de vijf andere partijen nu over op plan-B. We hebben het format aangepast en verwachten een mooie eerste confrontatie tussen de landelijke hoofdrolspelers."
Dit is een gemiste kans voor de PVV. Er kijken waarschijnlijk minstens een miljoen kijkers naar het eerste verkiezingsdebat tussen de partijleiders. Het zou weleens flink kunnen gaan spetteren. Maar zonder de PVV erbij is het toch een stuk saaier. Waarom stuurt Wilders Faber niet de arena in? Ze zou het waarschijnlijk prima doen. Dit is een gemiste kans voor Wilders' partij. Zulke grote debatten moet je gewoon niet laten schieten, zelfs niet als de partijleider thuis ziek in bed ligt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten