FIOD zit achter frauderende subsidieslurper Henk Krol aan

FIOD zit achter frauderende subsidieslurper Henk Krol aan

Staat de leider van 50Plus straks voor het hekje?

Komen er dan eindelijk gerechtelijke stappen tegen de grootste fraudeur uit de recente politieke geschiedenis (en ja, dan rekenen we declaratiekoning Mark Verheijen van de VVD gewoon mee)? Daar begint het wel op te lijken. 50Plus-leider Henk Krol zit in heel grote problemen.

De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) zit achter hem aan vanwege zijn verkwisting van honderdduizenden euro's belastinggeld (hij sluisde subsidies door van het ministerie van Onderwijs naar zijn eigen bv's in plaats van dat hij het gebruikte voor de Stichting Vrienden van de Gaykrant, waar het geld voor was bedoeld). Via het AD:

De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) onderzoekt of Henk Krol moet worden vervolgd voor subsidiefraude. Een team van de fiscale opsporingsdienst heeft voormalige medebestuurders van de 50Plus-leider verhoord. Justitie beslist binnenkort of er een zaak komt.

Krol beweert dat hij helemaal niks weet van een onderzoek door de FIOD. "Ik ben niet gehoord, niet gebeld, niet gemaild, niet geschreven." Leuk geprobeerd, maar dat gelooft natuurlijk helemaal niemand. Er ligt zelfs een proces-verbaal klaar waaruit blijkt dat de FIOD zich tegen de zaak-Krol aan bemoeit.

Het verhoor van de bestuurders van SVGK, waar Krol 30 jaar de scepter zwaaide, vond eind vorig jaar plaats. Zij hebben aangifte gedaan tegen de 50Plus-leider wegens subsidiemisbruik.

Of er een strafzaak komt, hangt af van de conclusies van de FIOD. Wel dient er in april een civiele zaak bij de rechtbank in Den Bosch. Het huidige stichtingsbestuur wil de 50Plus-leider dan dwingen de 2 ton persoonlijk terug te betalen aan het ministerie.

Er zit maar één ding op voor Krol en dat is ruiterlijk erkennen dat hij de subsidies doelbewust heeft misbruikt om zichzelf te helpen. Daarnaast moet hij de tweehonderdduizend euro tot de laatste cent terugbetalen. Dat zou alleen maar fair zijn. Als hij dat niet uit zichzelf doet, wordt het de hoogste tijd dat hij voor de rechter wordt gesleept. Dan kan hij zijn politieke loopbaan ook meteen vergeten. Maar niemand die daar een traan om laat.

Update 13:40 uur: de advocaat van Krol heeft een reactie naar De Dagelijkse Standaard gestuurd. Citaat uit de mail:

Er is geen oriënterend onderzoek gaande en de heer Krol is nooit gehoord. (...)

Wat hier gebeurt is gewoon onbehoorlijke kiezersbeïnvloeding tijdens de campagne voor de Staten en Eerste Kamerverkiezingen.

Als u mij vraagt of ik weet wie dat doet, moet ik u het antwoord schuldig blijven. Ik zal actie ondernemen om haarfijn uit te zoeken wie dit heeft gedaan en waarom.

Ik denk dat de kiezers van 50PLUS veel te wijs zijn om in dit soort trucjes te trappen en hun voorman Henk Krol blijven steunen.

Update 13:50 uur: Frank Hendrickx van het AD reageert met fotobewijs dat de FIOD weldegelijk achter Krol aanzit.

Lees meer over:
50Plus Subsidie Fraude Henk Krol

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties