Afschuwelijk. ISIS-jihadi’s verkrachten 9-jarige seksslaaf. Nu is ze zwanger

isis
Foto:

Hulpverleners zeggen dat het jonge meisje volledig getraumatiseerd is.

Het wordt met de dag zieker, zieker en nog eens zieker met de radicale moslims van ISIS. Minstens tien ISIS-jihadi’s hebben een gevangengenomen Yezidisch meisje van 9 jaar oud verkracht. Het meisje is één van de 200 vrouwelijke Yezidi’s die vrij zijn gekomen na acht maanden in gevangenschap bij ISIS te hebben geleefd.

Nu is ze zwanger, aldus een hulpverlener. De afschuwelijke gebeurtenissen hebben het meisje, logischerwijs, volledig getraumatiseerd. Via de New York Post:

“The abuse she has suffered left her mentally and physically traumatized,” said Yousif Daoud, a Canadian-based aid worker who recently returned from the region. “This girl is so young she could die if she delivers a baby. Even cesarean section is dangerous.”

Volgens de hulpverlener zijn de meeste jihadi’s die zich hebben vergrepen aan het meisje jihadi’s die aan de frontlinie vochten of zelfmoordaanslagen moesten plegen en meisjes als cadeautje kregen. “Ze was er heel slecht aan toe.” Er is nog een groot probleem: de vrijgelaten Yezidi-vrouwen en -meisjes kunnen moeilijk terug naar hun families, omdat ze zijn verkracht en zwanger zijn geraakt:

“If they are married, their husbands won’t take them back if they are pregnant,” he said. “And it’s clear that the babies will never be accepted.”

“I don’t know what the future would be for their babies,” Daoud added. “The girls and women don’t want them. They have suffered so much they just want to forget.”

Het meisje wordt nu opgevangen door Koerdische hulpverleners in Duitsland, aldus de krant. Ze zullen in ieder geval voor haar zorgen totdat de baby wordt geboren. Het is een hartverscheurend verhaal, en ik hoop dat dit soort berichten uit de ISIS-gebieden ooit verleden tijd zijn. Maar dat gaat nog lang, heel lang duren.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!