Als je ziet wat deze man een kleuter aandeed begrijp je waarom hij een borgtocht kreeg van 1 miljoen dollar

Oftewel 900.00 euro.

Op DDS willen we graag tijd en aandacht schenken aan positieve verhalen waaruit blijkt dat mensen, organisaties en instellingen samen hun best doen om de maatschappij te verbeteren, maar helaas gebeuren er ook een hele boel dingen die absoluut niet kunnen. Dit verhaal is daar een voorbeeld van:

Police in California were able to crack down on a “disturbing” case of child abuse so quickly after video evidence of it went viral. The incident happened at Vest Market in Bakersfield, California, and was posted on Facebook Thursday. The video shows a toddler running down an aisle away from a man who chased after him.

De man sloeg het arme kind vervolgens zo hard dat ‘ie op de grond viel – wellicht bewusteloos.

child-abuse_2

Wie de man in de video was? De vader van het jongetje.

Ja, dat leest u goed. De vader – die de kleuter moet beschermen, die hem moet steunen, die hem klaar moet maken om op latere leeftijd een succes van zijn leven te maken, die man slaat hem keihard tegen de grond en laat hem vervolgens naar buiten slepen door zijn vrouw.

Is er dan helemaal geen goed nieuws? Wel degelijk – gelukkig maar. De man werd enkele uren na deze verschrikkelijke daad geïdentificeerd en opgepakt. Het ging om de 23-jarige Justin Whittington. Whittington is – terecht – meteen aangehouden en zijn borgtocht bedraagt maar liefst 1 miljoen dollar, oftewel 900.000 euro. Met andere woorden: die komt nog lang niet vrij.

Hoewel dit verhaal uit Amerika komt worden er in Nederland ook stelselmatig kinderen mishandeld. Er zijn verschillende websites en organisaties die daar iets aan proberen te doen, o.a. van de staat zelf. Het is van het grootste belang dat we als maatschappij dit soort wangedrag aanpakken en mishandelde kinderen beschermen.

De video van de beveilingscamera’s staat hieronder.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

7 reacties

 1. DikRondeltap

  Boete van 1 miljoen dollar, oftewel 900.00 euro volgens de Dagelijkse Standaard. Hoe komen jullie aan die wisselkoers?

 2. Dennis_WSPK

  Het kind was duidelijk niet bewusteloos. Hoewel ik dit echt te ver vind gaan qua mishandeling, is het wel erg overdreven om de man hiervoor op te sluiten en zo’n hoge borgtocht op te leggen.

  Het is in de USA al zo dat iedere vorm van een tik of klap taboe is. Nu weet ik wel dat de klap die deze vader uitdeelde echt te ver ging, maar de reactie er op geeft wel aan dat de infantilisering van de opvoeding in de USA nog veel verder doorgeslagen is dan in ons land.
  Hier is een corrigerende tik nog acceptabel, in de USA moet je dat niet in je hoofd halen, zeker niet op straat, want dan ben je je leven en vrijheid niet zeker.

 3. Evora

  Zoals Annie MG Schmidt ooit zei: ik háát kindertjes – maar ik zal ze nooit slaan of zo.

 4. Jantje

  Maar wie beschermt onze kinderen tegen de overheid?

 5. Dennis_WSPK

  Het bizarre is echter dat men het in de USA weer geen enkel probleem vindt dat miljoenen kinderen in dat land in diepe armoede leven. Hoezo hypocriet ?

  1. Hans_VS

   Diepe armoede?!… Het overgrote merendeel van die armen leven op een beter niveau dan de middenstand in Afrika, Egypte, India, Pakistan etc…

   Maar over de levensomstandigheden van die mensen hoor ik niks van jou…

   Hoezo hypocriet?!…

 6. olafd

  Te afschuwelijk voor woorden en het bizarre:
  “Whittington, from Bakersfield in California, was released on bail today after it had dropped from $1 million to $20,000.”
  Welke rechter/jury kan deze beslissing recht praten!?

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.