Als je ziet wat deze man een kleuter aandeed begrijp je waarom hij een borgtocht kreeg van 1 miljoen dollar

Screen Shot 2015-04-11 at 14.36.44
Foto:

Oftewel 900.00 euro.

Op DDS willen we graag tijd en aandacht schenken aan positieve verhalen waaruit blijkt dat mensen, organisaties en instellingen samen hun best doen om de maatschappij te verbeteren, maar helaas gebeuren er ook een hele boel dingen die absoluut niet kunnen. Dit verhaal is daar een voorbeeld van:

Police in California were able to crack down on a “disturbing” case of child abuse so quickly after video evidence of it went viral. The incident happened at Vest Market in Bakersfield, California, and was posted on Facebook Thursday. The video shows a toddler running down an aisle away from a man who chased after him.

De man sloeg het arme kind vervolgens zo hard dat ‘ie op de grond viel – wellicht bewusteloos.

child-abuse_2

Wie de man in de video was? De vader van het jongetje.

Ja, dat leest u goed. De vader – die de kleuter moet beschermen, die hem moet steunen, die hem klaar moet maken om op latere leeftijd een succes van zijn leven te maken, die man slaat hem keihard tegen de grond en laat hem vervolgens naar buiten slepen door zijn vrouw.

Is er dan helemaal geen goed nieuws? Wel degelijk – gelukkig maar. De man werd enkele uren na deze verschrikkelijke daad geïdentificeerd en opgepakt. Het ging om de 23-jarige Justin Whittington. Whittington is – terecht – meteen aangehouden en zijn borgtocht bedraagt maar liefst 1 miljoen dollar, oftewel 900.000 euro. Met andere woorden: die komt nog lang niet vrij.

Hoewel dit verhaal uit Amerika komt worden er in Nederland ook stelselmatig kinderen mishandeld. Er zijn verschillende websites en organisaties die daar iets aan proberen te doen, o.a. van de staat zelf. Het is van het grootste belang dat we als maatschappij dit soort wangedrag aanpakken en mishandelde kinderen beschermen.

De video van de beveilingscamera’s staat hieronder.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!