Bekende vrouwen beginnen een nieuwe make-up rage om jonge meisjes een hart onder de riem te steken

Zelfvertrouwen.

Steeds meer bekende Amerikaanse vrouwen nemen foto’s van zichzelf zonder make-up. Zie hier een foto die Fox News-presentatrice Jedediah Bila onlangs op Instagram zette:

bila
“Left side: TV makeup. Right side: No makeup. #KeepinItReal Because little girls should grow up knowing that no one wakes up looking like they do on TV or in magazines, and that’s ok.”

De reden? Jonge meisjes hebben veel te weinig zelfvertrouwen omdat ze in de media – magazines, op tv, in de bioscoop – alleen maar ‘perfecte’ vrouwen zien. Zij zien er niet zo uit en krijgen dus een minderwaardigheidscomplex. Zoals Fox News drie jaar geleden al berichtte:

“’Here’s what lots of girls don’t know. Those ‘pretty women’ that we see in magazines are fake. They are often Photoshopped, air-brushed, edited to look thinner, and to appear like they have perfect skin. A girl you see in a magazine probably looks a lot different in real life,’ [14-year-old Julia] Bluhm said.

Country-zangeres Jennifer Nettles ging Bila al voor:

"Another scandalous picture of me without makeup in the morning. Apparently some folks who only see me on tv were quite taken aback yesterday. (And some were downright rude, as only social media can allow;-). You are all beautiful and I'd challenge you all to post your own no make-up pics. Be comfy in your own skin. It's all we got ladies!"
“Another scandalous picture of me without makeup in the morning. Apparently some folks who only see me on tv were quite taken aback yesterday. (And some were downright rude, as only social media can allow;-). You are all beautiful and I’d challenge you all to post your own no make-up pics. Be comfy in your own skin. It’s all we got ladies!”

Andere Instagram-gebruikers reageerden vrijwel allemaal positief. Natuurlijk was er de gebruikelijke trol, maar met name vrouwen en meisjes vinden het heel goed en belangrijk dat Bila en co. dit doen. Net als in Nederland denken Amerikaanse meisjes namelijk dat ze er perfect moeten uitzien – één aspect aan hun uiterlijk waar ze niet blij mee zijn en ze ontwikkelen meteen een vreselijke minderwaardigheidscomplex.

Nou beste meisjes, maak je geen zorgen: niemand is perfect, ook de vrouwen niet die je op tv en in films en magazines ziet.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

2 reacties

  1. lanex

    Zo triest is het om te zien hoe zeer jonge meisjes dik in de make-up zitten, hoort bij het volwassen worden.
    Een geweldige campagne trouwens.

  2. HenryJoseph

    Vrouwen zijn zonder make-up veel mooier!

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.