Bekijk hoe deze fietser bijna een niet-oplettend jongetje aanrijdt, en dan met een geweldig eerlijke reactie komt

“Het is oké…”

Kinderen staan erom bekend dat ze de meest gekke capriolen kunnen uithalen als ze binnen én buiten zijn. Ze letten niet zo goed op de omgeving en kunnen bijvoorbeeld, zonder te kijken, plotseling de weg oversteken. Wie in de auto zit, rijdt altijd net even wat langzamer als hij kinderen in de buurt ziet, als het goed is…

Deze fietser, of beter gezegd mountainbiker, raast met een flinke snelheid over het fietspad, en ja hoor, plotseling verschijnt er een jongetje op een step op zijn pad. Het scheelde een haartje of het kind zou in de kreukels hebben gelegen, de fietser incluis. Hoewel de fietser zich een hoedje schrikt, is zijn reactie goudeerlijk: “Ik had waarschijnlijk wat minder snel moeten fietsen.”

Hij vraagt of het goed gaat met het jongetje, waarna het jongetje knikt. Daarna geven ze elkaar een highfive. Hartverwarmend, want dit had ook 1. heel anders kunnen aflopen of 2. een heel boze fietser kunnen opleveren die het jongetje de schuld zou geven van alles.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

2 reacties

 1. Teun

  De fietser heeft gelijk, maar dat steeds maar herhaalde geruststellende ‘it’s cool’ lijkt meer voor de vader te zijn bedoeld dan voor het jongetje en dat maakt het dan toch wel wat hypocriet.
  Fietsers moeten rustiger fietsen en vaders moeten beter op hun kinderen letten.
  Het was voldoende geweest als de fietser had gezegd: ‘sorry voor dat (de uitroep) fuck!’
  Ik zie een enkele keer nog wel ouders die hun kinderen in het verkeer aanwijzingen geven. Als ik dat meemaak dan gaat het altijd om jonge welvarende blanke hippe vaders en moeders, type d’66 zal ik maar zeggen.
  Ik vind het helemaal niet zo cool, dit filmpje. De vader lacht op het eind, terwijl er niets te lachen valt. Wat zal hij denken: ‘die drommelse jongen toch’ of ‘die bange witte man toch’ (wie zal het zeggen?) en de fietser verontschuldigt zich wat al te vaak.
  Om een lang verhaal korte te maken. Er kunnen hier andere gevoeligheden een rol spelen, die maken dat de fietser een eind verderop gewoon weer lekker doorjakkert. Met zijn reactiesnelheid en oplettendheid en de staat van onderhoud van zijn fietsje zit het immers toch wel snor en dat laatste is dan wel heel erg positief. Ja toch, DDS?

 2. H.Vaes

  Wat is hier bijzonder aan???
  Zo hoort het toch als je wat fatsoen hebt.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.