Boko Haram ontvoert 2000 vrouwen in één jaar

Geen categorieapr 14 2015, 8:13
Hun lot is verschrikkelijk.
De extremistische massamoordenaars van Boko Haram hebben het afgelopen jaar maar liefst 2000 vrouwen gekidnapt. Dat zegt Amnesty International:
Amnesty sprak met bijna tweehonderd ooggetuigen onder wie 28 vrouwen en meisjes die zijn ontsnapt aan de strijders. Zodra ze een dorp aanvallen, worden mannen en jongens geëxecuteerd en vrouwen en meisjes gevangengenomen, geïndoctrineerd met de islamitische leer die Boko Haram aanhangt en klaargestoomd om te trouwen.
En dat is niet alles. Ook werden ze getraind om aanslagen te plegen. De 19-jarige Aisha, bijvoorbeeld, werd getraind om bommen "te gebruiken en dorpen aan te vallen." Eén van de dorpen die ze zou moeten aanvallen is haar eigen dorp. Boko Haram wilde haar dus dwingen om haar eigen familieleden, vrienden en kennissen te doden.
Ondertussen pleegt Boko Haram een ware genocide op mannen. Die worden stuk voor stuk geëxecuteerd. Slechts een handjevol mannen zijn erin geslaagd te ontsnappen voor hun keel kon worden doorgesneden. In één zaak ontkwam een 18-jarige jongen doordat het mes "bot" was geworden nadat het gebruikt was om 27 andere mannen standrechtelijk te executeren. Het ging allemaal wat langzaam en moeizaam; dit gaf Alhaji de kans om te vluchten.
Hoewel er enkele van dat soort verhalen te vinden zijn is het in de meeste gevallen toch echt slecht afgelopen voor de slachtoffers. Boko Haram vermoordt je zonder enige bedenkingen als je een man bent en ontvoert je als je een vrouw bent. In het laatste geval wordt je daarna helemaal geïndoctrineerd met hun radicaal-islamitische gedachtegoed - wat feitelijk een islamitische versie van het nazisme is - waarna je vriendelijk wordt verzocht (lees: gedwongen) om jezelf op te blazen.
In Nederland hebben we het weliswaar elke dag over ISIS, maar Boko Haram is minstens net zo erg.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten