Complotambtenaar die ISIS aan ‘zionisten’ linkte wil een schadevergoeding

Vorig jaar werd een ambtenaar van het ministerie van Veiligheid en Justitie op non-actief werd gezet vanwege antisemitische uitingen gekoppeld aan ISIS. Nu zint ze op “compensatie.”

Daar is ze weer: Yasmina Haifi. Het is alweer even geleden dat we van haar horen, maar de ambtenaar die achter ISIS een ‘zionistisch complot’ zag, is nog lang niet moegestreden. Dit weekend postte ze namelijk weer eens op haar Facebook. Om – in haar eigen woorden – eens af te rekenen met stigma’s en leugens over haar. In de media nog wel!

“Dit is mijn antwoord op elk stigma:

1. Antisemitisch

Mijn hele leven strijd ik tegen alle vormen van discriminatie en racisme inclusief antisemitisme. Ik ben in Joodse wijk opgegroeid, vierde de sabbat op zaterdag met mijn joodse vrienden en mag nog steeds rekenen op hun vriendschap. Ik heb nooit de intentie gehad om joden te beledigen of te kwetsen en heb mijn excuses aangeboden aan diegenen die zich aangesproken hebben gevoeld door mijn tweet.
Zionisme is een politieke ideologie.

2. Relativeert de gruweldaden van IS
Kennelijk staat het ontkoppelen van IS van de Islam gelijk aan het relativeren van de gruweldaden van IS. Niets is minder waar. Ik vind de daden van IS verschrikkelijk, onmenselijk en barbaars. Ik neem daar afstand van en veroordeel dit op alle mogelijke manieren. De Islam predikt deze gruweldaden niet.

3. Een extremistische moslima
Ik heb een Nederlandse moeder en Marokkaanse vader. Ik heb een liberale opvoeding genoten en ben in een internationale setting opgegroeid. Ik ben progressief en liberaal in mijn denken en handelen.

4. Denkt dat de Islam superieur is
Ik acht geen enkele religie superieur aan een andere. Ik respecteer elk geloof. En de bron van alle religies is liefde voor de medemens. Het geloof zit in je hart!

5. Een domme vrouw
Ik heb twee studies genoten, diverse assessments ondergaan en genomineerd geweest wegens mijn prestaties op mijn werk en mijn vrijwilligerswerk in de samenleving. Het kwalificeren van een statement als dom simpelweg omdat men het niet onderschrijft of begrijpt zegt meer over degenen die deze kwalificatie gebruiken.

6. Heeft abjecte denkbeelden en heeft in haar werk mensen aangenomen als HR manager
Ik heb geen enkele invloed gehad op het aannemen van personeel. Mijn taak was puur gericht op het ontwerpen en laten uitvoeren van wervingscampagnes en het coördineren van de werving. Wat mijn denkbeelden betreft: Ik ben volkomen geïntegreerd en beschouw Nederland als mijn thuisland. Ik ben een moderne vrouw en een kosmopoliet.

7. Is een complotdenker
Het in twijfel brengen van de aard en ontstaansbasis van IS zoals deze door de mainstreammedia wordt gepresenteerd is geen complot denken maar een kritische kijk hebben op geopolitieke verhoudingen en gebeurtenissen.

8. Is uit de PvdA gestapt voordat zij eruit werd “geknikkerd”
De partijtop heeft wel op een gesprek aangedrongen maar op geen enkele wijze aangegeven mij te zullen of te willen royeren. Ik heb uit eigen beweging besloten de PvdA te verlaten vanwege de voorbarige niet gefundeerde schadelijke uitspraken van Asscher over mijn persoon en het uitblijven van iedere vorm van steun vanuit de PvdA.”

Ook is er een petitie gestart met als doel ‘eerherstel’ voor de ambtenaar die ineens zelfs actief blijkt te zijn geweest als fiere strijdster tegen racisme. Oh ja, en om een financiële schadevergoeding ook maar meteen de kant van Yasmina uit te laten rollen.

Allereerst: die schadevergoeding kan mevrouw Haifi uiteraard op haar buik schrijven. Daarvoor zijn twee redenen aan te dragen:

Reden één is natuurlijk dat het absurd is om zionisten of joden de schuld te geven van (de opkomst van) ISIS. Met kritisch denken is niks mis, maar graag wel op basis van feiten en redelijke vermoedens. Er is in casu geen geen enkel redelijk vermoeden om in Israëlische of joodse richting te wijzen voor de opkomst van ISIS. Het heeft te maken met Saddam Hoessein, al-Qaida, Irak en voor mijn part zelfs het beleid van Amerikaanse presidenten. Maar joden of het streven naar een joodse staat heeft er gewoon niks mee te maken. Kritisch denken? Als we het al denken kunnen noemen, dan zullen we het echt hoogstens als ‘creatief denken’ kunnen bestempelen. Alhoewel voor creativiteit wel enige originaliteit benodigd is, en origineel zijn dat soort ideeën in het hedendaagse Nederland dan helaas weer niet.

De tweede reden waarom het streven naar een financiële schadevergoeding voor Yasmina een evident kansloze excercitie is: niemand heeft de dame van haar blaam gezuiverd. Het OM en het ministerie hebben alleen verklaard dat haar uitlatingen niet ernstig genoeg waren voor ontslag, maar niet dat er helemaal geen disciplinaire maatregel mocht volgen. Er valt dus helemaal geen eer te herstellen.

De Facebookpost en de petitie voor geld zijn daarmee een leuke poging tot een spin, waarbij iedereen het gedaan heeft – van de PvdA, tot ‘stigma’s’ – maar blijft de kern van het geschil kaarsrecht overeind staan: Yasmina neemt geen afstand van haar naar antisemitisme riekende uitspraken. Ze blijft erbij dat ISIS en zionisme met elkaar te maken hebben, en het afschieten van christenen en sjiïeten in greppels rond Aleppo en Mosul dus ook een Joodse aangelegenheid is. Voor zover mijn mening hierover nog niet duidelijk was: bizar, bizar, bizar.

En Yasmina mag dus nog steeds verder met haar leukbetaalde baan binnen de Rijksoverheid. Kortom: Haifi hoeft niet aan de bedelstaf te geraken. Maar het zou wel fijn zijn als ze eens een keer ophield met het spelen van haar slachtofferrol.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Baksteen

  En dat wordt door de PvdA in het zadel gehouden. De schaamteloosheid die bij bepaalde bevolkingsgroepen hoort is werkelijk grenzeloos.

 2. W.H.J. Reiss

  En gelijk heeft ze. In dit land waar Achterlijkheid Troef IS moet je pakken wat je pakken kunt ! Anders gaat het toch maar over de Balk voor immigranten en gelijksoortige uitzuigende niksnutnullen. Je moet je aanpassen en gedragen gelijk Krapuul, dan komt het altijd goed. Want dan val je in de Zieligen Industrie van de PvdAchterlijken.

 3. Gielah

  O ja…. DIE enge muts!

  Yasmina Haïfi zal ongetwijfeld gemerkt hebben, dat antisemitisme thans in heel wat kringen salonfähig is geworden… dat het toeneemt.

  Ze schaamt zich dus niet.
  Ze staat niet alleen.
  Ze heeft de wind mee.

  Al wat Israël beschadigt… dat is in haar ogen en in die van haar gelijkgestemden goed en nuttig en toegestaan.

  Natuurlijk zijn haar leugens volkomen ridicuul… geen mens, die goed in elkaar zit… zowel in verstandelijk als in moreel opzicht… zal er ook maar IETS van zien als ook maar in de vérte in de buurt van de waarheid komend.
  Maar waarom zou je je om de waarheid bekommeren, als de leugens er weer zo gretig ingaan bij vele karakterologisch zwakken en bij úitgesproken slechteriken?
  Zelfs lieden met een iets hogere opleiding (VWO-Gymnasium en daarna de universiteit) weten nauwelijks meer iets van de echte geschiedenis… ze hebben die om te beginnen niet geleerd en ze willen die ook eigenlijk niet weten.

  Ik weet van een van haar collega’s…. en nog hogere ambtenaar bij Justitie, dat mevrouw Haïfi een lastig en gemeen persoontje is.
  Geen van de daar werkenden ziet haar graag ( weer) terugkomen.

  Dat ministerie, dat haar handhaaft, deugt dus ook niet.
  Maar ach… wie zal daar verbaasd over zijn?
  Wie fluisterde daar: ‘Demmink’….?

 4. HenryJoseph

  Je kunt dan wel een Nederlandse moeder hebben, een Marokkaanse vader is altijd de baas.

 5. carthago

  Een( valse) kat in het nauw maakt rare sprongen.Het clubje dat haar op deze positie heeft geïnstalleerd moet ook in de spiegel gaan kijken maar dat is een heel langzaam proces. Om twee ton per jaar te blijven jatten moet je steeds inventiever liegen en bedriegen.Kan allemaal in de bananenrepubliek.

 6. Ongemakkelijk

  Schadevergoeding vragen in deze zaak, het is typisch moslimgedrag, ze accepteren geen enkele kritiek en slaan altijd terug. daar zit ook het gevaar in. Wij westerlingen kunnen ons verlies nemen en gaan door met ons leven. Een moslim blijft op vergelding broeden, want het is voor hen onaanvaardbaar niet te overheersen.

 7. Thoth

  Ach jè. Hier hebben we weer een moslima die een schadevergoeding eist. Muts, lever je 2e paspoort in en ga lekker naar Marokko.

 8. Uwe Hayek

  <>

  Taqiya !!!!!

  ZE LIEGT !!!!!

 9. Uwe Hayek

  >De Islam predikt deze gruweldaden niet.<

  Taqiyya !!!!! ZE LIEGT !!!

  (ook JUIST zoals de Islam het voorschrijft )

 10. -Harry

  Als je moslims met gewone mensen mengt , dan duurt het nog vele generaties voordat de vaginaal ingebrachte waanzin er uit gefokt is .
  Schat dat daar zo’n zeven generaties over heen gaan .
  En dan moet je tussendoor beslist niet meer met die lui bijmengen .
  En dan zit je waarschijnlijk nog met een soort nazaten die heel gauw beledigd zijn .
  Rotvolk !

 11. Gielah

  Als het Marokkaanse volk een rotvolk is ( en ik heb moeite om dat héle volk zo te zien, al was het alleen maar om Hafid Bouazza…) dan is het Nederlandse volk… en met name de politici onder hen, die omhoog klommen binnen dat Nederlandse volk…mitsgaders het verachtelijke korps mediamedewerkers… uitgesproken dom en het eigen vaderland en zijn cultuur óntrouw.
  Met deze belabberde combinatie van ondeugden kan Nederland de komende decennia maar beter niét met opgewekt vertrouwen tegemoetzien..!

  1. zomaar

   Gielah , dat alle oud bestaande , en enkele nieuwe partijen bevolkt , (bestuurd), worden door min of meer misdadigers is een feit , en iets wat al eeuwen zo is, en zal blijven bestaan .

   de grootste boeven , hebben het meeste zeggenschap , hetzij socialistisch , communistisch, liberaal ,links , rechts , en wat nog meer wat men er voor of achter de partij naam plakt .

   men ruilt onderling van plaats , (cq partij), en hopla weer meer zeggenschap , en het melken van de burger neemt weer een nieuwe aanvang , nog meer en nog groter , en wij slikken het gewoon.

 12. nakkie123

  vreemd hoor, dat je iets van zieke uitspraken tot schadevergoeding weet te kantelen,
  .
  hoe doen die allochtonen dat toch ?
  bestaat er een geheim handboek of zoiets ?

  1. Mart

   Geen handboek, maar wèl luisterende d66 rechters en consorten.

 13. Johannes de Besnijder

  “zionisme is een ideologie”. Nee het noemen van Joods nationalisme als “zionisme” is een ideologie. Elk volk heeft immers recht op een nationalistisch denken. Ook al betreft het Joden.

  1. Simon Brouwenstein

   Ik vind het wel correct dat ze het zionisme een politieke ideologie noemt. Ik wijs er op dat veel Joden die ideologie niet steunden.

   1. Hans_VS

    Veel Joden?!… Een HELE kleine groep… Die zelfs door andere Joodse orthodoxe groepen weg gezet wordt als gekken…

    Verder is OOK deze kleine groep van de gedachte dat Israel een Joods land moet zijn… Alleen geloven zij dat alleen de Verlosser dat mag doen…

   2. Theo345

    Simon, ik weet niet precies wat Yasmina onder Zionisme verstaat. Je kan het zo opvatten dat het een ideologie is; die gedachte is niet gek.
    Dat geldt overigens ook voor de Islam, zou ik zeggen. Alleen ons kabinet wil daar niet aan.

  2. Willz

   @JdB
   U heeft gelijk.
   Met Zionisme is niets mis, ook met het woord an sich niet.
   Het is het gerechtvaardigd verlangen van Joden naar een Joods thuisland.
   Niks mis mee.
   Het het woord Zionisme in negatieve zin wordt bewust gebruikt door antisemieten.
   Mvg

 14. Teun

  Wel handig dat mevrouw moslima is. Angst voor de islam kan gebruikt worden om conspiracy theories aan te pakken.
  Het is makkelijker om te willen geloven dat moslims verward raken door zo’n theorie dan best wel te weten dat moslims in de war raken door de aanbeveling of dwang, om alle ongelovigen te vermoorden op de manieren beschreven in een boek dat kennelijk geen samenzweringstheorie bevat.
  Conspiracy theories en hun charlies hebdo uitgeroeid. Een wens in vervulling van alle klootzakken die eventjes ‘in de frontlinie’ charlie liepen te zijn.
  Aanstonds nog een wens in vervulling. Gratis knokploegen, bruinhemden, om kritische geesten eronder te houden. Gratis voor de bankiers, maar niet voor de belastingbetaler.
  Waar de islam toch al niet goed voor is.
  Men zegt (fluister, samenzweer, samenzweer) dat de superbankiers achter de schermen, de synagoge bezoeken, maar toch geen echte Joden zijn. Hun leer de Kabbalah en Talmud komen uit Babylon en Egypte.
  Ik zie nog wel een mogelijkheid om dat te geloven en toch niet anti-Joods of anti-Israel te zijn.
  De beste jongetjes van het EU-klasje daarentegen zijn te rijk gezegend met de intelligentie van het achtereind van het varken om die mogelijkheid nog te kunnen zien.

 15. Simon Brouwenstein

  Ik las niets verkeerds in het interview. Ik ga er ook van uit dat ze meent wat ze zegt.
  Twitter is een al te laagdrempelig medium. Ze is niet de eerste die erdoor in de problemen komt.
  Haar verklaring is oké, dus wat mij betreft, zand erover.

  1. nakkie123

   trek de flessen champagne maar open mensen, simon brullenstein heeft haar vergeven….

   1. Hans_VS

    En Teun denkt dat “de superbankiers” die volgens hem Joods maar niet echt Joods zijn toch achter IS(IS) staan…

    En dan nog het Hutzpa om het over intelligentie te hebben…

    Over mogelijkheden gesproken… Zou het mogelijk zijn dat Teun zelf een domme racist is?!… Of, valt dat net niet onder de gedachte dat “alles is mogelijk?!…

    1. toetssteen

     @Hans
     Ik vrees dat u te lang in de VS zit. Wat Teun schrijft is een en al satire.

 16. Maaike

  Juist omdat zij hoogopgeleid is had zij beter moeten weten.

 17. Nog1

  ‘Reden één is natuurlijk dat het absurd is om zionisten of joden de schuld te geven van (de opkomst van) ISIS.’

  Het hebben van absurde ideeen (nog even los dat de wet dit begrip niet kent) is geen toegestane reden voor ontslag. Sterker nog, de wet beschermt tegen ontslag om redenen van persoonlijke politieke opvattingen.

  ‘niemand heeft de dame van haar blaam gezuiverd. Het OM en het ministerie hebben alleen verklaard dat haar uitlatingen niet ernstig genoeg waren voor ontslag,’

  En toch is ze ontslagen.

  Wat ik ook van de tweet vind, de kans dat ze een ontslagvergoeding gaat krijgen is vrij groot.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.