Bekijk de briljante oplossing die deze uitvinder heeft voor schoenen die steeds weer te klein zijn voor groeiende kindervoeten

Geen categorieapr 19 2015, 11:00
Kindervoeten zijn steeds weer te groot voor dat paar schoenen wat papa en mama nog geen halfjaar geleden hebben gekocht. Het kleden van kinderen is een dure grap, maar hoe kan je die bodemloze geldput nu dempen? Deze uitvinder heeft het antwoord.
Ieder gezin met opgroeiende kinderen en geen maandbudget van duizenden euro's krijgt ermee te maken: kinderkleding. En met flinke regelmaat ook, want kinderen hebben nu eenmaal de eigenschap te groeien als kool. En alhoewel even winkelen voor je kind niet per sé duur hoeft te zijn, wordt dat het vanzelf wel met de grote regelmaat waarmee je naar de stad moet omdat de kleine alwéér uit al z'n broeken, truien, shirts en schoenen is gegroeid. Het loopt doorgaans flink in de papieren en maakt menig ouder gillend gek: hoe kleed je je kind degelijk én houd je de kosten beheersbaar?
Kenton Lee van "The Shoe that Grows" heeft een oplossing die in feite zo eenvoudig is dat je je afvraagt waarom het niet al eerder is bedacht: maak een schoen die gewoon meegroeit met de voeten van een kind. En niet een klein beetje: nee, deze schoenen gaan maar liefst vijf jaar mee:
14085576-1200px
Kenton legt uit dat zijn schoenen bedoeld zijn voor een publiek van over de hele wereld:
Er zijn 300 miljoen kinderen die geen schoenen hebben. En nog ontelbaar meer anderen die schoenen hebben die niet passen. Soms ontvangen ze gedoneerde schoenen, maar het gaat nu eenmaal om kinderen. Ze groeien. En binnen het jaar zijn ze de gedoneerde schoenen ontgroeid. Terug bij af.
De schoenen zitten ingenieus in elkaar:
[video width="600" height="337" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/04/HOW-IT-WORKS-SD.mp4"][/video]
.
Een mooi intiatief dus! Meer kinderen met schoenen, en minder gestresste ouders die niet weten waar ze het kleedgeld voor hun kinderen nu weer vandaan moeten halen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten