Complotambtenaar die ISIS aan 'zionisten' linkte wil een schadevergoeding

Complotambtenaar die ISIS aan 'zionisten' linkte wil een schadevergoeding

Vorig jaar werd een ambtenaar van het ministerie van Veiligheid en Justitie op non-actief werd gezet vanwege antisemitische uitingen gekoppeld aan ISIS. Nu zint ze op "compensatie."

Daar is ze weer: Yasmina Haifi. Het is alweer even geleden dat we van haar horen, maar de ambtenaar die achter ISIS een 'zionistisch complot' zag, is nog lang niet moegestreden. Dit weekend postte ze namelijk weer eens op haar Facebook. Om - in haar eigen woorden - eens af te rekenen met stigma's en leugens over haar. In de media nog wel!

"Dit is mijn antwoord op elk stigma:

1. Antisemitisch

Mijn hele leven strijd ik tegen alle vormen van discriminatie en racisme inclusief antisemitisme. Ik ben in Joodse wijk opgegroeid, vierde de sabbat op zaterdag met mijn joodse vrienden en mag nog steeds rekenen op hun vriendschap. Ik heb nooit de intentie gehad om joden te beledigen of te kwetsen en heb mijn excuses aangeboden aan diegenen die zich aangesproken hebben gevoeld door mijn tweet.
Zionisme is een politieke ideologie.

2. Relativeert de gruweldaden van IS
Kennelijk staat het ontkoppelen van IS van de Islam gelijk aan het relativeren van de gruweldaden van IS. Niets is minder waar. Ik vind de daden van IS verschrikkelijk, onmenselijk en barbaars. Ik neem daar afstand van en veroordeel dit op alle mogelijke manieren. De Islam predikt deze gruweldaden niet.

3. Een extremistische moslima
Ik heb een Nederlandse moeder en Marokkaanse vader. Ik heb een liberale opvoeding genoten en ben in een internationale setting opgegroeid. Ik ben progressief en liberaal in mijn denken en handelen.

4. Denkt dat de Islam superieur is
Ik acht geen enkele religie superieur aan een andere. Ik respecteer elk geloof. En de bron van alle religies is liefde voor de medemens. Het geloof zit in je hart!

5. Een domme vrouw
Ik heb twee studies genoten, diverse assessments ondergaan en genomineerd geweest wegens mijn prestaties op mijn werk en mijn vrijwilligerswerk in de samenleving. Het kwalificeren van een statement als dom simpelweg omdat men het niet onderschrijft of begrijpt zegt meer over degenen die deze kwalificatie gebruiken.

6. Heeft abjecte denkbeelden en heeft in haar werk mensen aangenomen als HR manager
Ik heb geen enkele invloed gehad op het aannemen van personeel. Mijn taak was puur gericht op het ontwerpen en laten uitvoeren van wervingscampagnes en het coördineren van de werving. Wat mijn denkbeelden betreft: Ik ben volkomen geïntegreerd en beschouw Nederland als mijn thuisland. Ik ben een moderne vrouw en een kosmopoliet.

7. Is een complotdenker
Het in twijfel brengen van de aard en ontstaansbasis van IS zoals deze door de mainstreammedia wordt gepresenteerd is geen complot denken maar een kritische kijk hebben op geopolitieke verhoudingen en gebeurtenissen.

8. Is uit de PvdA gestapt voordat zij eruit werd “geknikkerd”
De partijtop heeft wel op een gesprek aangedrongen maar op geen enkele wijze aangegeven mij te zullen of te willen royeren. Ik heb uit eigen beweging besloten de PvdA te verlaten vanwege de voorbarige niet gefundeerde schadelijke uitspraken van Asscher over mijn persoon en het uitblijven van iedere vorm van steun vanuit de PvdA."

Ook is er een petitie gestart met als doel 'eerherstel' voor de ambtenaar die ineens zelfs actief blijkt te zijn geweest als fiere strijdster tegen racisme. Oh ja, en om een financiële schadevergoeding ook maar meteen de kant van Yasmina uit te laten rollen.

Allereerst: die schadevergoeding kan mevrouw Haifi uiteraard op haar buik schrijven. Daarvoor zijn twee redenen aan te dragen:

Reden één is natuurlijk dat het absurd is om zionisten of joden de schuld te geven van (de opkomst van) ISIS. Met kritisch denken is niks mis, maar graag wel op basis van feiten en redelijke vermoedens. Er is in casu geen geen enkel redelijk vermoeden om in Israëlische of joodse richting te wijzen voor de opkomst van ISIS. Het heeft te maken met Saddam Hoessein, al-Qaida, Irak en voor mijn part zelfs het beleid van Amerikaanse presidenten. Maar joden of het streven naar een joodse staat heeft er gewoon niks mee te maken. Kritisch denken? Als we het al denken kunnen noemen, dan zullen we het echt hoogstens als 'creatief denken' kunnen bestempelen. Alhoewel voor creativiteit wel enige originaliteit benodigd is, en origineel zijn dat soort ideeën in het hedendaagse Nederland dan helaas weer niet.

De tweede reden waarom het streven naar een financiële schadevergoeding voor Yasmina een evident kansloze excercitie is: niemand heeft de dame van haar blaam gezuiverd. Het OM en het ministerie hebben alleen verklaard dat haar uitlatingen niet ernstig genoeg waren voor ontslag, maar niet dat er helemaal geen disciplinaire maatregel mocht volgen. Er valt dus helemaal geen eer te herstellen.

De Facebookpost en de petitie voor geld zijn daarmee een leuke poging tot een spin, waarbij iedereen het gedaan heeft - van de PvdA, tot 'stigma's' - maar blijft de kern van het geschil kaarsrecht overeind staan: Yasmina neemt geen afstand van haar naar antisemitisme riekende uitspraken. Ze blijft erbij dat ISIS en zionisme met elkaar te maken hebben, en het afschieten van christenen en sjiïeten in greppels rond Aleppo en Mosul dus ook een Joodse aangelegenheid is. Voor zover mijn mening hierover nog niet duidelijk was: bizar, bizar, bizar.

En Yasmina mag dus nog steeds verder met haar leukbetaalde baan binnen de Rijksoverheid. Kortom: Haifi hoeft niet aan de bedelstaf te geraken. Maar het zou wel fijn zijn als ze eens een keer ophield met het spelen van haar slachtofferrol.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties