Dit schoenenmerk wil ISIS niet meer zien in Syrië en Irak

Geen categorieapr 26 2015, 9:00
Just don't do it.
Het heeft even geduurd, maar na het verbieden van tabak, alcohol, muziek en zelfs het fokken van duiven heeft de islamitische terreurorganisatie ISIS ook maar besloten alle producten van het Amerikaanse sportmerk Nike te verbieden. Ze doen dat in een speciale flyer die is uitgedeeld in de ISIS-hoofdstad Raqqa.
De reden: de naam Nike doet te veel denken aan een Arabisch woord dat iets te maken heeft met seks. En dat kan natuurlijk niet in de Islamitische Staat. Daarnaast is de naam Nike gelijk aan dat van een godin in de Griekse mythologie. Dubbel fout dus. "Oh youth, beware of foreign words and symbols on our clothes," staat er te lezen op de flyer volgens Al-Arabiya.
Dit is hoe de flyer eruitziet:
isis_nike
Iedereen die het wel waagt kleding of schoenen van Nike te dragen kan rekenen op een portie zweepslagen of zelfs celstraf. En dan gaat het echt niet alleen om kleurrijke Nike-schoenen als deze hieronder (bij ISIS houden ze van zwart als kleur en zwart alleen), maar echt alle Nike-producten. Dat wordt nog een helse klus voor alle westerse jihadi's die onder hun jurken met alle plezier gympen van het populaire merk dragen.
800px-Nike_What_The_Dunk_(1889293196)
(Foto: Wikimedia Commons)
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten