Haastige man valt op de tramrails terwijl de tram eraan komt. Dan gebeurt er dit

We hebben weer een held van de dag.

Je zou het maar zien gebeuren dat een man zoveel haast heeft dat hij zo van het platform op de tramrails valt. Wat doe je dan als omstander? Blijf je toekijken of grijp je meteen in? Deze man in Philadelphia heeft wel heel veel geluk dat in ieder geval één omstander meteen op de tramrails springt om hem erbovenop te helpen en andere omstanders ook nog meehelpen.

Wat een fantastische beelden. De politiebaas van de vervoerspolitie van Philadelphia is in ieder geval heel blij met de snelle reactie van iedereen: “Bijna iedereen heeft meegeholpen.” Je moet er niet aan denken dat helemaal niemand zou helpen. De politiebaas heeft nog wel een tip voor als het weer gebeurt: bel eerst even het noodtelefoonnummer om de elektriciteit op de rails uit te zetten.

Zou jij ingrijpen of ben je bang dat er misschien iets misgaat?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Pimsch

    Hoezo een held? Elke burger moet zich verplicht voelen. Alleen indien overmand door angst of lichamelijke gebreken hoeft hij zich niet te schamen.
    Overigens wordt de betiteling “Barmhartige Samaritaan” te slordig gebruikt. Die bewuste samaritaan was een tweederangsburger in het theocratische Israel. De hooggeplaatste priesters grepen niet in en verzaakten daarmee hun geloof in praktijk te brengen.
    Kwam het door hun hooggeplaatstheid of door hun discriminatie? Ik denk vooral het eerste, want de geschiedenis kent niet een enkel voorval van een dappere hooggeplaatste die – niet losgezongen van de “ordinaire” werkelijkheid – zonder aarzelen ingrijpt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.