Indrukwekkend: Twitter sluit 10.000 ISIS-accounts in één dag

De grote schoonmaak is begonnen.

De oorlog tegen de moslimterroristen van ISIS is er een van lange adem, en we winnen die oorlog niet alleen met bombardementen in delen van Syrië en Irak. Psychologische oorlogsvoering speelt ook een rol, kijk maar naar deze anti-ISIS-flyers die zijn uitgegooid over Syrië. Het sluiten van 10.000 ISIS-accounts op Twitter hoort daarbij:

Twitter has once again cleansed its servers of thousands of Islamic State (ISIS)-related accounts, citing the “violent threats” the group has launched on the social media platform and citing a “large amount of reports” over jihadist activity, according to a representative.

De 10.000 accounts werden allemaal in één keer verwijderd. Maar het is slechts een eerste stap, want er zitten mogelijk 90.000 jihadi’s vanuit de hele wereld op Twitter:

18,800 accounts had been shuttered in 2014 and January of this year, a step experts said was “the tip of the iceberg.” (…) Experts predict that Twitter could be home from anywhere from 45,000 to 90,000 jihadists – all of them using the social networking site as a recruiting and propaganda tool.

Het is heel belangrijk dat de Twitter-accounts worden gesloten, omdat via die accounts heel veel nieuwe moslims radicaliseren. Jonge meisjes worden massaal gerekruteerd voor het kalifaat via social media. We mogen Twitter dankbaar zijn dat zij meehelpen met het vernietigen van ISIS.

Als je het mij vraagt, zouden meer bedrijven dat mogen doen. Sterker nog, ik vind dat ze die plicht hebben. Laat de jihadi’s maar merken dat we geen enkele sympathie voor hun of hun zaak hebben. Het vrije Westen wil dat ISIS van de aarde wordt weggevaagd, en daar gaan we alles aan doen. Nu nog boots on the ground in Syrië en Irak.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

17 reacties

 1. Evora

  Nou de banken nog, whatsapp, blackberry en de uitkeringsinstanties.

 2. Antivenin

  Boots on the ground? Laat ze het lekker zelf uitvechten daar, soenni tegen shia en alawi en ongekeerd. We kunnen onze boots on the ground beter gebruiken om onze eigen steden schoon te vegen van het islamitische tuig dat hier de straten onveilig maakt.

  Weg ermee, zurück in die Heimat!

  1. Barnflair

   Mooi, maar waarom wilden Artsen zonder Grenzen jihadi’s helpen??

   1. Antidotum

    Barnflair

    Dat zien ze als een roeping. Een mens is een mens nietwaar? Alleen Isis denkt daar anders over.
    Hoop dat de vliegen selectief kunnen denken, zodat ze enkel de barbaren aanvallen, maar helaas, ook mensen die gevangen zijn zullen deze ziekte niet ontlopen.
    Komt bij dat door de massaimmigratie momenteel deze dodelijke ziekte hier ook de kop kan opsteken.

 3. nick

  Dit is een goede zaak!
  Vrijheid van meningsuiting gaat hier never en nooit op!
  Kinderporno wordt ook verwijderd en is verboden.
  Dus veel strenger zijn in de media. Alles van IS eruit filteren. Het is slechts een begin…

 4. Nicky

  Mooi, in de aanval! Op alle fronten.

  @Barnflair, antwoord: omdat het mensen zijn.
  En omdat daarom mensen in Artsen zonder Grenzen zijn gaan dienen, en hun comfortzone hebben verlaten.

  Ik ken Anne van den Bijl, moedige evangelist, ook ‘zonder grenzen’, die in de AlQuaida en andere vliegende tapijtbewegingen zijn vrienden heeft.

  Hij is het natuurlijk totaal niet eens met wat ze doen, maar hij bereikt toch veel met vriendschap en de liefde van Jezus (Die zegt: ‘Hebt uw vijanden lief’, wel anders dan hun profeet die zegt, dood je vijanden!). Er zijn leiders die zo zich bekeren (‘omkeren’) en boodschappers van de Liefde worden!

  Ook horen we via die Stichting Open Doors dat veel leiders (imams!) bovennatuurlijke dingen meemaken en visioenen zien van ‘De Man in het Wit’. Prima zo, kunnen gelovigen dat meteen uitleggen daar!

  Elke ziel uit die haatmindset getrokken is er een!

 5. Gielah

  De enige manier om dat ISIS te ontkrachten zou inderdaad weleens de bekering van hun leiders en strijders kunnen zijn.
  Dan wordt het: demonen eruit… Jezus erin!

  Men kan vijanden nooit méér liefhebben dan hen naar het licht en de bevrijding toebrengen.
  Zodra ze opnieuw geboren zijn, zullen ze mee gaan werken om uit anderen uit de duisternis weg te trekken.
  En dan zullen we hen horen zeggen dat de islam NIET te moderniseren valt… en ook dat er geen gematigde islam bestaat… maar dat elke islamitische stroming voluit onder de macht van satan ligt… en dat van daaruit alle gruwelen zijn te verklaren.

  Vóórbede voor IS-moordenaars dus…. dat het kwaad, dat hen in de greep heeft, in de machtige naam van Jezus verbroken mag worden.
  Niet omdat ze zo liéf zijn.. integendeel….maar om hen UIT de macht van het kwaad te rukken.
  Dat zal voor hen én de wereld én die talloze slachtoffers een ongelooflijk rijke zegen zijn.

  1. Moose

   Eigenlijk doe je nu hetzelfde als IS.
   Geloof moet je niet opdringen, daar moet iemand voor kiezen.

 6. Simon Brouwenstein

  “maar dat elke islamitische stroming voluit onder de macht van satan ligt”

  Tot zover de prediking vanuit de Bible Belt.

 7. Gielah

  Nee… Jacobus.
  Rechtstreeks vanuit het Woord van God…. waar u zo mee clasht in alles wat u schrijft en doet.

  Wat flauw gelul over ´naastenliefde´… waarbij u er niet eens énig idee van blijkt te hebben wié de naaste voor een ieder van ons dan wel precies is… u roept gewoon maar weer wat… want u hebt meer hoogmoed dan kennis, tenslotte….dat is alles waar ú toe in staat bent…. hetgeen u overduidelijk kenschetst als een niet-christen of zelfs als een anti-christelijk persoon.

  Overigens hoop ik dat een aardige reageerder even met de redactie overlegt over uw alweer hier aanwezig zijn.
  Ik zal het niet doen…. tenzij u nu alwéér allerlei Bijbelgedeelten… psalm 68:1 bijvoorbeeld…. die u al tweemaal eerder hebt misbruikt….
  neer gaat zetten als vlag op de modderschuit, die ú bent…. en u die psalm… of andere Bijbelgedeelten… aanwendt om de Levende God in een kwaad daglicht te zetten…..
  want dan heb ik áchter elkaar een berichtje in de richting van Michael van der Galiën of Frank Verhoef verstuurd.
  Het zal me …. ook als u mij niét door wangedrag van uw kant min of meer dwingt om zo’n briefje te versturen…. desondanks een groot genoegen doen u weer met de snelheid van het licht onder uw steen terug te zien glibberen.

 8. Nicky

  Wie is die Brouwersteinsch, heeft hier nog nergens ooit iets nuttigs, leerzaams of opbouwends gedeeld?

  Wat een zever is dat zeg, wat een rammelhoofd, wat een linksdraaiende biogardeblaaskaak, een onderontwikkelde achterpoter die hier niet thuishoort op ontwikkeld terrein?
  Een apocalyptisch draakje wat uit de klei zijn onechte rotlachje laat zien en duivelse dingen uitgniffelt?

  Zo… eenmalig eens mijn kostbare tijd aan dit sujet gegeven. Zoiets is dat niet eens waard, maar toch een keer dan. Dan weet het ook waar ik sta.

  1. nick

   Nicky, dat is Jacobus, die hier enige tijd de boel heeft geterrorisseerd en nu een permaban heeft. Blijkbaar heeft hij een maas ontdekt en is weer binnengeslopen maar we hebben hem door, nu Michael nog.

 9. Dinkydau

  Goed dat dit gebeurt
  Accounts sluiten om politieke redenen is in principe niet goed, maar in oorlog zijn overal uitzonderingen op te overwegen.

 10. Hetzler

  Gielah Misschien is het verstandig op te passen omdat naar mijn mening geen enkele geloof het ware is. Uw zekerheid berust op een aanname. Dit karakteriseert elk geloof dat in de afgelopen duizenden jaren de revue is gepasseerd en de komende duizenden jaren zal doen. Ik hoop persoonlijk dat de mens ooit zo ver geëvolueerd zal zijn dat deze elke vorm van geloof in een god achter zich zal laten.
  Ik vermoed dat dan een belangrijke bron van tweespalt dan verdwenen zal zijn.

 11. Nicky

  Hetzler u zegt hetzelfde als mensen zeggen dat er geen waarheid is.
  Dat klinkt bescheiden en intellectueel, maar is m.i. het tegenovergestelde daarvan.
  En die mindset is juist een van de belangrijkste bronnen van tweespalt!

  Ik noem fout geloof het liefst religie. Dat is m.i. het grootste kwaad in de wereld. Religie wil de mens ook veranderen from the inside out. Behaviour aanpassing, voorwaardelijk.

  Waar geloof in een Persoon* wil dat helemaal niet.

  Nee, de meeste ‘wetenschap’ berust ook op aannames, axioma’s, nou en. Soms bleken ze hierdoor er enorm naast te zitten, en nog steeds gebeurt dat.

  Er zijn wel evenwel waarheden, zelfs die eeuwig gelden. Jezus zei: ‘Ik BEN de Weg, de Waarheid en het Leven, niemand komt tot God dan door Mij’.

  Het is een persoonlijke keus om deze Persoon te geloven, of niet.
  Om te zeggen, deze Persoon is een grove leugenaar óf Hij spreekt de waarheid.

  Ik heb ook (zoals miljoenen ware gelovigen : niet ‘religieuze’ mensen, die deze wereld veel beter hebben gemaakt!) daarvoor, of liever: voor Hem gekozen. En mijn leven veranderde totaal!, Dat ontneemt noemand me, letterlijk in eeuwigheid niet!

  Als u die keus ook ooit eens met uw hart zal maken, zal die tweespalt van binnen, dat ‘dubbel bezielde’ (Jac1:8 geloof ik), tot een eind komen!
  En we gaan een leven leiden wat niet meer ik-gericht is, maar mens gericht, positief, opbouwend. Zoals ik ook zie dat Gielah leidt (en zeker niet met een lange ij, lijdt!).

 12. Hetzler

  @ Nicky Dit is niet helemaal wat ik zeg. Ik zie in geloof in een opperwezen geen waarheid, toen niet en nooit niet. De woorden van Jezus zijn mij bekend, maar Jezus was slechts een mens. De keuze heb ik al lang geleden gemaakt. Ik respecteer uw persoonlijke ervaring, een prachtige psychische ervaring die uit u zelf voortkwam en niet van buitenaf.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.