ISIS gebruikt imams als spionnen

Screen Shot 2015-04-18 at 15.48.44
Foto:

ISIS bereidde de aanval op Syrië lange tijd voor. Hoe? Door gebruik te maken van spionnen. 

De spionnen waar het om gaat waren over het algemeen, aldus Nu.nl, imams. Met andere woorden: islamitische predikers. Deze imams werden gebruikt om potentiële tegenstanders van ISIS in de gaten te houden en, waar nodig, uit te schakelen.

Dit blijkt allemaal uit documenten die de Duitse krant Der Spiegel in handen heeft gekregen.

In de documenten, die met de hand zijn geschreven, staat wie het bij IS voor het zeggen heeft en welke taken leden hebben gekregen. Volgens Der Spiegel gebruikte IS ”methoden van een zeer ingewikkelde inlichtingenstaat” met grootschalige spionage, surveillance en moord.

Voordat het kalifaat werd uitgeroepen door de extremist Abu Bakr al-Baghdadi werden tegenstanders van het Radicale Islamitische gedachtegoed massaal ontvoerd en geëxecuteerd. Op die manier werd alle mogelijke oppositie dus uitgeschakeld voordat ISIS écht in actie kwam, wat het natuurlijk nogal gemakkelijk maakte om de macht over te nemen in grote delen van Syrië. Dat gebeurde vervolgens voornamelijk doordat zogenaamde sleeper cells geactiveerd werden. Dat zijn groepen terroristen die zich gedeisd houden tot ze van hun leiders het bevel krijgen om in actie te komen.

Als je deze strategie bestudeert kun je niet anders dan concluderen dat ISIS van het begin af aan buitengewoon professioneel georganiseerd was. Dit betekent dat de organisatie onmiddellijk geleid werd door terroristen die wisten waar ze mee bezig waren – en die hoogst waarschijnlijk bijzonder veel militaire ervaring hadden.

Logischerwijs moeten we daaruit concluderen dat de kans ook zeer groot is dat ISIS voorbereid is op grootschalige acties van het Westen en zijn bondgenoten. Dat blijkt ook wel uit de beperkte schade die luchtaanvallen en dergelijke veroorzaken: de islamisten hadden daar rekening mee gehouden en zijn over het algemeen in staat om zich te verschuilen als er aanvallen worden uitgevoerd. Nadien verzamelen ze zich vervolgens weer, waarna ze deze of gene stad proberen in te nemen, wat nu het geval is met Ramallah, Irak.

Er zit dus maar één ding op: ISIS kan alleen vernietigd worden door een professionele, grootschalige militaire actie van Amerika. Als president Obama niets doet moeten we ervan uitgaan dat de terroristen nog jarenlang een factor van formaat zullen blijven in Irak en Syrië… en misschien zelfs een groter gebied zullen veroveren.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

13 reacties

 1.   

  Zie hier uw voorland.
  Nadat de ongebreideld binnenstromende hordes mohammedanen weldoorvoed, uitgerust en met gewassen haartjes vanwege de BBB regeling op bezoek gaan bij hun bevriende sleeper cels hier ten landen, poppen zij op in straat, steeg en plein om met hun eigen BBB voorziening – Bazooka, Bren en Brandbom – de boel hier even op mohammedaanse wijze op (hun) orde te brengen.

 2.   

  Het westen is ziende blind,en horende doof.
  Er is maar een man in Nederland die dat allemaal al in de smiezen had.

 3.   

  Maar god zij dank heeft het geheel niets en niemendal ook maar iets met de Islam te maken, wie dat toch denkt is Islamofoob.

 4.   

  Uiteindelijk zal ISIS het vuile werk van de USA eerst opknappen waar ze zelf beducht voor zijn om het te doen: het neerhalen van Assad. Het gaat een enorme slachtpartij worden. Daarna zal het Westen ISIS pas uitschakelen. Het had natuurlijk ietsje eerder gekund en ach ja die extra 100.000 doden hadden niet per se hoeven te vallen, maar Assad is dan weg. Het is de prijs die het Westen bereid is te betalen om te kunnen volharden in haar machtspolitiek.

  1.   

   Mediaevist.

   Dus het vuile werk van USA betreft ook mtt aanslagen in Europa? Met mogelijk een Europese Reconquista als gevolg?
   Wat schiet de USA daar mee op?

     1.   

      @Toetssteen,

      Dat zijn behoorlijke epistels.

      Het eerste deel komt van de visie van een Iraanse politicologe.
      Islamitische sites staan bol met dit soort beschuldigingen. Amerika is de shaytaan.
      Dat is bekend.

      M.i. Kunnen veel moslims de interpretatie van de soera’s door IS niet waarderen.
      Maar het staat toch echt in de Koran.

      Ben benieuwd hoe Obama dat alles wil realiseren.
      Een derde ambtstermijn in 2017 zit er niet in.

      Het tweede stuk wil ik ook lezen, mogelijk volgende week.

     2.   

      @Antidotum
      Ik stuurde beide artikelen juist omdat de schrijfster van het eerste stuk een gevluchte Iraanse is. Plus dat het tweede artikel de links heeft naar waar de dame in het eerste artikel op doelt.

      Ik heb overigens nog veel meer links die de dame haar gelijk onderschrijven, niet in de laatste plaats door Carla Del Ponte en de ballistische experts (nota bene) van de VN.

   1.   

    Niet zozeer een reconquista als wel het lichtelijk destabiliseren van Europa om de nummer 1 in de wereld te blijven. Een vleugellam Europa garandeert de Amerikanen de koppositie.

    1.   

     Je lijkt de sultan van Turkije wel; die ziet ook overal complotten en samenzweringen.

    2.   

     De imams zijn de verspreiders van het gif. Zoals in Iran en Gaza.
     Reden temeer om ze in de gaten te houden en te wantrouwen.

 5.   

  De Iraakse of Syrische Arabische nationaal-communistische partij, de Baath, gebruikten steeds de gekende DDR-praktijken van maatschappelijke inbedding en verklikking. Dit laatste gebeurt nu op grond van de Sjaria, de islamitische ‘rechtsleer’. Totalitairen doen maar, de naam is van geen belang. Het vehikel is nu een ‘godsdienst’, die zich hiervoor uitstekend toe leent gezien haar ingebouwd totalitair concept van onderwerping (islam). Een en ander sluit geen intelligente benadering van de machtsverwerving uit.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!