Kabinet is er bijna uit: akkoord over opvang illegale asielzoekers ‘moet kunnen’

Was het dan toch één grote profileringsshow?

Nou, ze zijn er bijna uit, hoor. Volgens “bronnen rond de coalitie” hebben VVD en PvdA bijna een akkoord gesloten over de opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers die eigenlijk het land zouden moeten worden uitgezet, aldus het ANP. Ik citeer:

“De hoofdlijnen staan, het gaat nu nog om de uitwerking”, aldus een bron. “We zijn optimistisch over de kansen dat er woensdag een akkoord ligt. Komt er een kinkje in de kabel dan duurt het iets langer”.

Natuurlijk vertelt het persbureau er niet bij om welke bronnen het gaat. Misschien heeft een van de partijen er wel baat bij om op deze manier druk te zetten op de andere partij. Soms kan dat helpen, en soms werkt dat averechts. We gaan het meemaken.

Zoals het persbureau ook meldt:

Maandag en dinsdag is in goede sfeer aanzienlijke vooruitgang geboekt. VVD en PvdA houden echter naast al het optimisme nog wel een slag om de arm: de kans dát het misloopt is niet groot meer, maar het kan nog steeds.

Het zou alleen nog gaan “om de puntjes op de i”. De partijen onderhandelen nu al een week over wat ze moeten doen met de illegalen die het land niet uit willen en niet meewerken aan hun uitzetting. Het werd hoog tijd, zou je denken.

Als ze er samen uitkomen en het kabinet niet valt, dan verliest in ieder geval één partij sowieso: de VVD. Er zal hoe dan ook worden ingeleverd op het voorheen strenge beleid om asielzoekers die hier niet thuishoren gewoon terug te sturen. Bij de PvdA wrijven ze intussen ongetwijfeld verlekkerd in hun handen. Hebben ze weer mooi voor elkaar gekregen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

61 reacties

 1. van Urk

  Wat wordt het? Bed,Bad en brood in het land van herkomst? Zal mij benieuwen welk van deze twee partijen het meest moest buigen! Ze hebben een akkoord maar nu nog de uitvoering ervan en daar loopt het uiteindelijk weer tot een flop waarin de belastingbetaler hier weer voor zal opdraaien !

 2. Primo

  De oorspronkelijke autochtone bevolking van dit land is weer eens genaaid door dit bestuurlijke ongedierte die zo aan het pluche hecht.

  Het kost een paar verzopen “dobbernegers” maar soit…..

  1. keffelq

   ach dobbernegers, ik zag gisteren ook een alleraardigste foto van zo’n dobbernegertje in de middelandse zee.

   Ik schat dat ze nog geen 5 jaar geweest zou zijn.

   Maar verschuil jij je vooral niet achter dat leed, jij en ander rechts tuig op deze site geven er helemaal niks om.

 3. Simon Brouwenstein

  Dit Kabinet blijkt in staat lastige politieke tegenstellingen te overbruggen. Politiek vakwerk.

  1. Primo

   Er is nog niets officieel bekend en de DDS übertrol rept al over politiek vakwerk…..

   mhoewhahahahaha

  2. van Urk

   Zoals ik al eerder schreef; politieke tegenstellingen overbruggen kan iedere politici om op hun pluche te blijven gaan zitten, maar wat levert het uiteindelijk voor het volk op als de uitvoering van het akkoord weer op een lakse manier uitgevoerd zal worden?

  3. Moose

   Geef jij die illegalen dan maar bed, bad en brood, okee?

  4. carthago

   Ten koste van alles wat het volk wil.

   1. van Urk

    Inderdaad carthago! Er gebeurt totaal niks en wij zitten met de gebakken peren! De Exodus uit Afrika en het midden oosten zal niet gestopt kunnen gaan worden!

  5. -Harry

   Ach ja Zweinstein ,

   Wiens brood men eet , diens taal men spreekt !

   Het bestaat niet dat er iemand van nature zó gek is dat ie per ongeluk alles wat de regering doet of wil , goedkeurt !
   Je bent gewoon een betaalde trol !
   Diplomatieker kan ik het niet brengen !

   1. josef kuijpers

    Sorry Harrie maar je spreekwoord lijdt schipbreuk. Als iedereen die van ons eet, opeens Nederlands zou spreken, waren we al een stuk verder……!

  6. keffelq

   Een zeer professioneel, bijna zakelijk kabinet. alle tegenstellingen en dat zijn er vele, worden vakkundig opgelost.

 4. Gielah

  Hoera?
  Ik ben eigenlijk voornamelijk benieuwd of Nederland (= de burgers) de onverantwoordelijk-stomme besluiten van deze coalitie overleeft.

  Mijn hart hangt niet aan dit kabinet, aangezien het de belangen van het vaderland mijns inziens absoluut NIET dient.

  Zou ik het voor het zeggen hebben, dan gingen ze met de snelheid van het licht op non-actief.
  En nee.. ik wéét het… ik wéét het.. veel helpen zou dat niet.
  Degenen die hen opvolgen zouden, die zouden minstens zo slecht voor het land zijn.

  Maar ik zou deze lummels desondanks gráág zien verdwijnen… gewoon om wat zij ons volk allemaal aandoen.

  1. Simon Brouwenstein

   Gielah is net slim genoeg om in te zien dat het vertrek van dit Kabinet niet tot een ander beleid zal leiden maar hoopt toch dat het gaat vallen.

   Dit is de logica van een vandalist.

   1. Gielah

    Sprak de pathologische leugenaar….!

    Ja… ook déze ‘bijdrage’ van onze trieste trollebol gaan we weer eens even héél serieus bestuderen… maar niet heus!

    1. keffelq

     Ik zie slechts dat uw inhoudsloze opmerking beter aan de definitie van “trollen” voldoet dan de uitstekende, zeer rake, opmerking van Simon.

     Ik zou haast een klacht indienen, zoveel getrol en nare leugentjes zou niet moeten kunnen op een nette rechtse site als DDS

   2. -Harry

    Als het dan toch niet uitmaakt welke partijen er regeren , waarom reageer jij dan altijd zo fel tegen de PVV , Jodocus ?

    1. Willz

     sorry, mijn reactie =@jacobus
     Mvg

   3. Willz

    Ben je een telg van de vader van de leugen?

 5. nogmaals

  Het gaat hoe dan ook weer veel belastinggeld kosten !
  Met dank aan de pvda, die met medewerking van vvd, weer eens sinterklaas gaat spelen van ons belastinggeld !
  De islam-invasie mag absoluut niets in de weg gelegd worden.
  Kennelijk moet NL over een tijdje een armlastig en islamitisch land worden, nadat de elite op tijd is gevlucht naar een velige bestemming, met medeneming van alle rijkdom die ze van de burgers hebben gegraaid en geroofd.

  Onze problemen zouden snel over zijn, als de belastingaangifte zou worden aangevuld met een verklaring hoeveel geld je, bovenop je normale belastingbijdrage (die dan gelukkig wel aanzienlijk lager kan zijn dan tot nu toe !) persoonlijk wilt inbrengen tbv alle kosten die ons land maakt tbv die islam-invasie, incl alle collateral kosten. Al deze bijdragen worden gesommeerd, en het geld gaat in een aparte pot, en de regering mag dan geen euro meer uitgeven dan dit bedrag. Alles wat meer wordt uitgegeven wordt zoveel mogelijk persoonlijk verhaald op betrokken politici en ambtenaren.
  Ik ben ervan overtuigd dat dit vrijwillige bedrag een kleine fractie zal zijn van het verplichte bedrag dat onze linkse jongens en meisjes tot nu toe per jaar versinterklazen.

  1. keffelq

   ach…de islaminvasie.

   Voor de rest kan ik er geen soep van maken…wat wilt u nou zeggen?

 6. nogmaals

  Onze problemen zijn dan natuurlijk nog niet echt over, maar we kunnen dan ieder geval gaan dweilen, zonder dat we verzuipen in het water dat continu uit de open kraan stroomt.

 7. tonzwart

  Daar gaat de moeizaam bijelkaar gesprokkelde peilingenwinst van de VVD weer. Let maar eens op, zondag.

  1. lauwebal

   Terecht. In Australië neemt men overbevolking serieus, nog voordat het kan gebeuren. In Nederland is het te laat. Krimp naar een aanvaardbare bevolkingsdichtheid (60 mensen/km2) is vrijwel onmogelijk nu, dus moet je het vooraf al voorkomen.

   1. van Urk

    Australie het op vijf na grootste land ter wereld telt maar 22 miljoen mensen en toch hebben zij de situatie over de aankomende immigratieproblemen beter begrepen! Hier denkt onze regering en de linkse guthmens dat Nederland qua oppervlakte verder strekt dan wat er op de wereldkaart staat afgebeeld en er altijd nog wel een gaatje te vinden is in ons landje voor een paar extra miljoen immigranten.

   2. keffelq

    dobberen al die Negers, ongetwijfeld Islamitische Negers, helemaal van Afrika naar Australie?

    overigens een razend interessante opmerking van Lauwebal…een bevolkingsdichtheid van 60/km2?

    speciaal voor u dit overzicht voordat u weer iets doms roept.
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_landen_naar_bevolkingsdichtheid

    1. van Urk

     Nee, Australie heeft daar tegenover juist weer last van Zuid oost Aziatische moslims! Australie weet wat vooruitzien betekent als je op economisch gebied nooit zoveel monden kan gaan voeden, Europa daarin tegen ziet dat weer niet en is daarmee het dichtst bevolkte werelddeel met grote financiele tekorten en middelen om ieder mens een normaal BBB te geven.

     1. van Urk

      Keffelg@ zo,n lijst zou de VN moeten gaan gebruiken om landen uit te gaan pikken die nog over veel ruimte beschikken i.p.v. een overbevolkt klein land als Nederland te verplichten om ieder jaar een bepaald aantal immigranten en vluchtelingen op te gaan vangen! Maar ja, Nederland heeft ping,ping en Suriname bijvoorbeeld weer niet!

 8. carthago

  Als al het illegale asielvolk straks ook nog stemrecht krijgt wordt de pvda de grootste partij ooit.

  1. van Urk

   Ben je mal? Dan zijn ze zo in de overhand dat zij hun eigen partij gaan oprichten en de PvdA niet meer nodig hebben als voortouwnemer!

   1. lauwebal

    Sterker nog, de eerste koppen die gaan rollen (letterlijk) zijn die van PvdA-ers en GroenLinkers. Zo dankbaar is dat volk.

  2. Simon Brouwenstein

   Je kunt van PVV-ers mogelijk best iets positiefs zeggen maar niet dat ze goed kunnen rekenen.

   1. Wachteres

    Hoe dan ook missen wij de domme arrogantie van links, Jacobus

    God-zij-dank ben ik daaruit nog tijdig gevlucht.

    Gehersenspoeld en toch denken dat je de enige bent die het bij het juiste eind heeft.

    1. keffelq

     Ik zou liever het land met Simon besturen dan met een extremist als u, mevrouw Wachteres.

     1. Willz

      aliasje aangemaakt?

 9. halo1

  Als het kabinet weg zou zijn.. zou er inderdaad niets veranderen…. alleen met de PVV zou dat asielwanbeleid nog te veranderen zijn.. maar de domme meute blijft links(ig) stemmen..de VVD kan slechts redden wat er te redden valt..

  1. lauwebal

   De PVV gaat niet groeien.

   Ik vrees dat dit pas gaat gebeuren als iedere Nederlander die een kamer in huis vrij heeft, deze verplicht beschikbaar moet stellen aan een asielzoeker. Of nog erger: Tegen de tijd dat we hier ook een soort Kosovo hebben.

 10. lauwebal

  Die illegalen denken werkelijk “rechten” te hebben hier..

  Waarom we ze niet allemaal oprollen (straat afzetten, kraakpand ontruimen en elke illegaal oppakken) en opsluiten (cellen genoeg) is mij een raadsel.

 11. W.H.J. Reiss

  Het Krapuul krijgt straks HHH, Huis, Haard en Hoer, waarbij de autochtone vrouw voor Hoer mag spelen. Goede vooruitzichten. Bedankt AllochtonenClub, PvdA, GL en D’66 !

  1. keffelq

   Wat heb jij toch met Hoeren?

 12. lauwebal

  Het meest zorgwekkende is dat ze de oorzaak van het probleem niet aanpakken. Hoe komen die mensen binnen? Via de open grenzen. 1 miljoen Afrikanen willen de oversteek maken. Dat is een zeer serieus veiligheidsprobleem, m.i. de grootste dreiging sinds de WO2. De binnengrenzen van Europa moeten onmiddellijk weer gecontroleerd worden.

 13. Gielah

  Hoort u al politici om nieuwe grensposten roepen… behalve de PVV dan?
  Ze lopen liever gedwee in de pas met Brussel.

  ‘Wij zijn braaf, hè… ongekozenen?
  Wij luisteren goed, hè?
  Nee…nee… natúúrlijk beginnen wij niet aan grenzen.
  Uw eisen zijn voor ons als de wetten van de Meden en de Perzen… on-herroepbaar!”

  En zo wordt ons toch al overvolle land straks overlopen en kaalgevreten als door een zwerm agressieve sprinkhanen, zonder énige tegenwerking of rem van de zijde van de zogenaamde volksvertegenwoordigers, die we in feite beter volksvijanden kunnen noemen.

  1. Simon Brouwenstein

   Het vergelijken van medemensen met dieren, of het nu ratten, sprinkhanen of ander ongedierte betreft, is de retorische brug naar het aanvaardbaar maken van uitroeiing.
   Zo vergeleken de nazi’s de Joden met ratten en zo worden moslims in PVV-kringen ook vaak aangeduid.
   Ongedierte moet worden bestreden, dat is toch logisch?

   Ik vind het een smerige retoriek.

   1. Gielah

    Komediant.

    1. keffelq

     Vindt u? ik vind u eigenlijk helemaal niet grappig.

     Als zijn uw opmerkingen meestal wel hillarisch.

   2. Primo

    Apen en varkens, de benaming van moslims voor ongelovigen of andersdenkenden moet natuurlijk wel kunnen hè, Wim de trol?

    1. Simon Brouwenstein

     Nee, daarvoor geldt hetzelfde.

     1. -Harry

      Ga ze dat dan maar eens vertellen , klootzak !
      Je bent nog erger dan een treiteraar SB !
      Er is geeneens een woord voor geloof ik .

    2. keffelq

     Heil Primo,

     U zei de trol?

   3. toetssteen

    @Brouwenstein
    Sprinkhanen kunnen hele akkers, hele gebieden in een ommezien kaalvreten waarna zij verder trekken en de eigenaren van de akkers sterven van de honger.
    Verstandig mens zou wijs zijn om ervoor te zorgen dat zijn akkers niet kaal worden gevreten, want uiteindelijk heeft dan niemand meer te eten.

    1. keffelq

     In Nederland hebben we geen last van teveel sprinkhanen, het linkse broeinest van de universteit van Wageningen heeft voldoende kennis en wijsheid opgebouwd dat zoiets niet voor zal komen in ons land.

  1. Primo

   Wijze woorden van Geert…..

 14. Wachteres

  http://joostniemoller.nl/2015/04/door-wie-verdrinken-de-asieleisers/#more-5382

  En van Joost … En willen de linksen met tegenargumenten komen?

 15. josef kuijpers

  De hele discussie geeft aan dat Nederland de bestuurders heeft die het verdiend. Nagenoeg alle gelukszoekers die de uitspraak van de rechter naast zich neer leggen, zijn moslim. Ik verkeerde in de veronderstelling dat een oververtegenwoordiging van de islam het begin van het einde van Nederland zal gaan betekenen. De politiek wiegt zich in slaap door te dromen dat niet alle moslims zo zijn. Dream on man, dream on!

 16. Ni28

  Als je geen gezicht hebt kunt je hem niet verliezen moeten zij gedacht hebben bij het vormen van dit kabinet. Gevolg was een hoop leugens en die duurt voort. De hoop dat dit kabinet valt is al vaak een valse hoop gebleken. Gewend aan de pluche zitten zij toch lekker en het gezicht die zien wij weer voor de verkiezingen als er weer een hoop leugens over ons gestrooid worden. Makkelijk want de kiezer heeft geen lange geheugen.

 17. jonathan

  Ilegalen horen uitgezet te worden omdat de rechter dat tot 2x toe heeft gezegd. Maar illegalen, merendeels moslims hebben schijt aan ons en alles behalve het islamonazisme.Geholpen door naiëf links gaat dit land en de EU naar de rand van de afgrond en verpauperd. Zoals Amsterdam, waar ik eens heb gewoond, al laat zien bij de wijken waar >90% islamieten wonen. Een burgeroorlog zou het resultaat kunnen zijn. Omdat (eindelijk) de autochtoon het niet meer pikt omdat zijn levenswereld wordt ingepikt. Omdat islamfascisten alleen uit zijn op segregatie en islamisering. Laat de moslim zich bekeren tot het Joden-of Christendom of afvallige worden ondanks dat daar de doodstraf opstaat. Hebben wij en zij meer aan.Laten ze een voorbeeld nemen aan het groeiende aantal moslims die zich bekeren tot het christendom in Indonesië Want ze worden doodmoe en depressief van de islam (de cultuur des doods). Laten de NL-ers nu wakker worden en stemmen op een partij die voor hen en het erfgoed opkomt.

 18. anna67

  Uitruil lastenverlichting tegen asielzoekers, wedden?

 19. nick

  De enige echte oplossing…. maar de volstrekt wereldvreemde EU heeft het verboden!! Dat hun krankzinnige beleid een enorm aanzuigende werking heeft, zo laten de afgelopen jaren en zeker de laatste maanden heel duidelijk zien, zal ze een zorg wezen….dat de Europese landen en bevolking het niet meer aankunnen helemaal.
  In de EU wijzen de meeste politici het Australische beleid niet alleen resoluut af, men wil zelfs het tegendeel doen, namelijk meer legale wegen creëren voor vluchtelingen om naar Europa te komen Misschien is de enorme ontwrichting die het mee brengt wel de bedoeling….

  “Terwijl het slappe, naïeve en vol met linkse ‘goedmensen’ gevulde Europa op het punt staat om nog meer ruimte en geld vrij te maken voor honderdduizenden extra –vrijwel uitsluitend islamitische- vluchtelingen, wijst de Australische premier vol trots op zijn wél succesvolle beleid, waardoor hij erin geslaagd is om sinds 2014 geen enkele vluchtelingen meer te hoeven toelaten. Zijn simpele doch zeer effectieve remedie: alle boten onmiddellijk met militaire middelen terugsturen en niet één boot meer doorlaten.”

  De resultaten van het strenge beleid bleven niet uit: in 2014 en 2015 lukte het niet vluchtelingenboot om Australië te bereiken. Naar aanleiding van het in één keer verdrinken van 900 vluchtelingen op de Middellandse Zee dringt premier Abbott er daarom bij de EU op aan om het Australische voorbeeld te volgen.

  In de EU wijzen de meeste politici het Australische beleid niet alleen resoluut af, men wil zelfs het tegendeel doen, namelijk meer legale wegen creëren voor vluchtelingen om naar Europa te komen. Als het zo eenvoudig wordt om naar ons continent te komen, zullen de honderdduizenden die nu jaarlijks illegaal de oversteek wagen naar alle waarschijnlijkheid aanzwellen tot vele miljoenen”.

  http://www.t-online.de/nachrichten/panorama/id_73719932/fluechtlinge-australien-fordert-europa-zu-totaler-abschottung-auf.html

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/04/Australische-premier-tegen-Europa-Zo-stop-je-alle-bootvluchtelingen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.