Kamervoorzitter en VVD'er Van Miltenburg op de schopstoel

Geen categorieapr 14 2015, 20:00
Daar gaan we weer.

Volgens de altijd goed ingevoerde politiek journalist van RTL Nieuws Jos Heymans dreigt het einde in zicht te komen voor de geplaagde Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg. De VVD'er wordt door geen enkele partij openlijk gesteund in haar conflict met het GroenLinks-Kamerlid Linda Voortman over het lekken van vertrouwelijke informatie over de zaak van de rijksrecherche tegen Voortman (omdat zij op haar beurt zou hebben gelekt wie de kandidaten zijn, wat niet blijkt te kloppen). Citaat:
Voortman werd door de rijksrecherche van alle blaam gezuiverd. Het Openbaar Ministerie meldde op 23 december dat Voortman ten onrechte was aangemerkt als verdachte. Wie wel namen naar de media had gelekt, had de rijksrecherche niet kunnen achterhalen. Voortman had weliswaar vertrouwelijke informatie met een fractiegenoot gedeeld, maar dat was volgens het OM niet strafbaar.
De rehabilitatie van Voortman gaat het Kamerlid niet ver genoeg. Zij beticht Van Miltenburg ervan dat ze aangifte tegen haar heeft gedaan, hoewel was beloofd dat niet te doen als GroenLinks zelf maatregelen tegen Voortman zou nemen. Ook zegt Voortman dat is gelekt uit een vertrouwelijk gesprek tussen haar en de Kamervoorzitter. Voortman wil weten wie er uit het Presidium heeft gelekt en wil inzage in de notulen van alle Presidiumvergaderingen waar over haar is gesproken.
De Kamervoorzitter ontkent te hebben gelekt, maar het lijkt er volgens Heymans op dat het spel bijna over is voor haar:
De affaire-Voortman is het zoveelste incident waarbij Van Miltenburg als Kamervoorzitter is betrokken. Het zou voor haar, vrezen ze in de Kamer, weleens het laatste kunnen zijn.
Van Miltenburg is al langer aan het klungelen, en het is eigenlijk een kwestie van tijd voordat ze uit haar functie wordt gezet. Deze nieuwe gebeurtenis met de ruzie tussen haar en Voortman zou zomaar de druppel kunnen zijn. Of ze in het geval ze wordt gedwongen te stoppen als Kamervoorzitter ook haar werk neerlegt als Kamerlid is nog maar de vraag, maar dat er weer een VVD'er onder vuur ligt, moet pijn doen bij de partijtop van de liberalen. Hoelang moet dit gedoe nog doorgaan?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten