Louis Bontes legt voorzitterschap VNL neer vanwege komst Moszkowicz

Niet iedereen bij VNL is blij met de komst van Bram Moszkowicz.

Dat blijkt wel uit het volgende:

Tweede Kamerlid Louis Bontes heeft het voorzitterschap van VoorNederland (VNL) neergelegd. Hij kan zich niet vinden in de keuze voor de lijsttrekker voor de komende verkiezingen, Bram Moszkowicz.

Bontes legt uit waar het aan schort:

“Ik heb onvoldoende vertrouwen in de ingeslagen weg. Het nieuwe boegbeeld van de partij staat te ver van mij af. Er is sprake van incompatibilité des humeurs, onverenigbaarheid van karakters.”

Gelukkig voor VNL betekent dit niet dat de partij opeens maar één zetel overhoudt in de Tweede Kamer. Bontes blijft gewoon lid van de Groep Bontes/Van Klaveren:

“In de Tweede Kamer blijf ik mij namens de Groep Bontes/Van Klaveren voor de volle honderd procent inzetten voor een veiliger Nederland. Ik zal mij blijven vastbijten in belangrijke dossiers als de nationale politie en de aanslag op de MH17.”

Maar hij zal zich dus niet herkiesbaar stellen (overigens was mij ter ore gekomen dat hij dat waarschijnlijk sowieso al niet zou doen, dus dat is niet heel verrassend) én hij legt zijn voorzitterschap neer (wat wel verrassend zo niet schokkend is).

Aan de ene kant kan de keuze voor Moszkowicz als nieuwe lijsttrekker een geweldig slimme stunt zijn, maar aan de andere kant kan het ook helemaal misgaan. Er zijn mensen die vraagtekens zetten bij zijn gedrag als advocaat – om maar iets te noemen – en ook is de oud-strafpleiter niet altijd de meest gemakkelijke man ter wereld. Als hij de heersende klasse aanspreekt op fraude en ethische problemen zullen zij ongetwijfeld antwoorden dat hij daar maar niet al te veel over moet zeggen aangezien hij zelf uit zijn ambt is gezet. Ja, dat is een makkelijke oneliner en nog een persoonlijke aanval ook, maar zo werkt het nu eenmaal in de politiek.

Als gezegd kan het VNL juist ook veel opleveren. De media zullen het geweldig vinden, Moszkowicz heeft overal contacten (zeker bij RTL) waardoor hij in flink wat programma’s zal komen, hij is bijzonder charismatisch, een fantastische debater, en – oh ja – hij is ook nog eens voor de duvel niet bang. Het is dus zeker geen uitgemaakte zaak dat Moszkowicz VNL schade zal berokkenen. Sterker nog, gezien zijn sterke punten is het best mogelijk dat hij de partij zowaar een paar zetels bezorgt bij nieuwe verkiezingen.

Blijkbaar is dat voor Bontes geen reden om aan te blijven als voorzitter. Jammer – zowel voor hem als zijn collega’s van VNL – maar het is niet anders. Nu zien wat Moszkowicz teweeg gaat brengen de komende weken en maanden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

82 reacties

 1. Gielah

  Mensen die bij de PVV weggegaan zijn, zoals deze Bontes… BLIJVEN splijten en afscheiden.
  Ze hebben áltijd gelijk.. in eigen ogen… maar verhinderen intussen dat het in dit land ooit tot een grote nationale protestpartij kan komen.
  Ik neem hen dat nogal kwalijk.

  Ik hoef ´s mans argumenten dus niet eens te weten.
  Dat hele VNL boeit mij niet.
  Mocht de PVV ooit óver zijn… ( lijkt me niet… maar goed… je weet niet wat die enge EU nog gaat verordineren…. ) dan stem ik niet liever níet meer dan op zo´n splijtzwam.

  1. Nog1

   Bontes is niet bij de PVV weggegaan, hij is weggestuurd.

  2. HenkieAltea

   @ Frank,

   Huilie,huilie nou?
   Want hij was zo geil met zijn VNL,en nu lopen ze daar alweer weg.
   Maar ik ben benieuwd hoe Frank daarop reageert,want bij Geert Wilders wist hij het wel?
   Maar frank,VNL is niks,en zal nooit wat worden,en als ze 1 zetel hebben,wat dan?
   Want ook Bram heeft zijn glorie verloren,en VNL heeft nooit iets voorgesteld dan een stel weggelopen PVVers..
   En daar kregen zij ook hun spreektijd door in de linkse media.

 2. Daniel

  Moszko gaat niets toevoegen aan de politiek. Hij is kwetsbaar op financiële aspecten (maakt van zijn eigen financiën een puinhoop) en dat wil het landsbelang gaan dienen.
  Moszko zal altijd en overal alleen zijn eigen belang dienen en niets anders. Geil baasje!

 3. Viertel

  Louis Bontes heeft het charisma van een natte dweil. Hij is geschikt voor achter de schermen, niet voor een functie op de voorgrond. Bram Moszkowicz is een beter gezicht voor VNL. Al geef ik zelf de voorkeur aan Laurence Stassen. Die heeft nl. ook nog eens politieke en bestuurlijke ervaring !

  1. nick

   Er is geen PVVer die op VNL zal stemmen, never!

   Die vijver zal dus van de VVD zijn en zelfs dat betwijfel ik omdat de VVD leunt op zijn verleden en de gewoontes van vele kiezers om altijd VVD te stemmen, wat ze ook doen.

   VNL is een totaal overbodige partij met een heel vieze smaak.
   Ze worden nu overal gepromoot in de hoop dat ze de PVV zullen laten krimpen, een heel krankzinnig argument en tekenend voor de valse media. Ze willen Wilders kapot maar dat zal ze nooit lukken. Men heeft ze inmiddels echt wel door.

   Persoonlijk hoop ik op een afgang van jewelste, ze verdienen niet 1 zetel, deze verraders. Maar daarover heb ik mijn hart al vaak genoeg gelucht.

   En Bram is een heel dubieuze figuur, iedereen weet dat de man is binnengehaald om zijn bekendheid en verbale kunsten. Zelf gaat hij voor het geld want hij moet toch wat…een mens met gezond verstand geeft zijn kostbare stem nooit aan zo’n man en zo’n partij.

  2. HenkieAltea

   Maar waar Stassen komt,onstaat herrie !!
   Dat komt,doordat ze geilen op zich zelf.

 4. Giny

  Het is natuurlijk al een hele vreemde zaak,
  dat van Klaveren de dienst uit gaat maken!
  Hun leden hebben daar ook geen inspraak
  in gehad, het zou mij niets verbazen dat
  er leden zijn die gelijk weer hun lidmaatschap
  op gaan zeggen!
  Met Moszkowicz wordt het echt helemaal
  niets, deze man heeft meer vijanden dan
  vrienden!
  Van Klaveren en Stassen gaan voor hun
  eigen ego, dat was al een tijdje bekokstoofd!
  Bontes heeft groot gelijk dat hij daar niet
  mee verder wil, het is niet mijn vriend, maar
  ik vind het wel een moedige beslissing!

 5. Adriaan Jansens

  Ben het Gielah eens, Lois Bontes is één van de splijtzwammen die de PVV rijk was, het zijn opportunisten pur sang en willen bijna alles voor het zeggen hebben.

  Dat Lois Bontes het voorzitters hamertje er bij neer gegooit heeft zegt meer over Bontes dan zijn politieke aspiraties mijn inziens. Oók de liberale koers die door VLN is ingeslagen beschouw ik er één van dertien in een dozijn.

  De parlementaire ‘democratie’ kabbelt rustig verder sinds 1848 alle politici zijn er hoofdzakelijk voor eigen gewin en zich zodanig te profileren dat zij in de toekomst een nog betere functie kunnen veroveren door onder andere bij een multinational of een andere maatschappelijke instantie hun diensten aan te bieden met daarbij behorende commissariaten wel te verstaan…

  1. Giny

   Adriaan Jansens

   Bontes is door Wilders uit de PVV gezet en
   die gladde aal van Klaveren was in 2013
   binnen de PVV samen met Stassen al
   bezig een nieuwe partij op te richten!
   Om er uit te stappen heeft hij het minder,
   minder argument gebruikt!
   Lees eens op google wat meneer zelf over
   de Moslims heeft gezegd!
   Van te voren heb ik al gezegd dat ze Bontes
   er uit gaan werken!

   1. Adriaan Jansens

    Dat is mij bekent Giny, het blijkt voor dit soort figuren binnen het politieke bestel heel moeilijk te zijn om trouw te zijn aan de partij ideologie, aan elkaar en als de kers op de taart zijn ze zo opportunistisch als maar kan…

 6. carthago

  Moskeewieks wordt een luis in de pels van de politiek, zeker weten. Intelligentie is hard nodig in de bananenrepubliek, en een goede ondersteuning voor met name ook Geert.

 7. -Harry

  Tja , wie nou WEER begint te zeuren over de zogenaamde niet-democratische partijstructuur van de PVV , die ziet hier de andere kant van die medaille !Bontes start een partij op en is nu werkeloos .
  Geert heeft dat probleem niet !
  Toch geen domme zet van die blonde !

  En hoewel Bram een enorme stemmentrekker zou kunnen zijn – als advocaat vond ik hem fantastisch- zal hij vanwege zijn persoonlijke sores ook door velen gemeden worden .
  En ; door hun aard en beroepsvervorming ben je nog niet jarig als je een conflict krijgt met dergelijke mensen !
  Zelfs binnen een partij .

  Ben het voor de verandering helemaal met Gielah eens , dat VNL tot een versnippering leidt , waar we niks mee opschieten .

  En die Laurence Stassen ?
  Die ligt in no-time onder die Bram te kraaien dat het een lieve lust is !
  In haar blootje , bedoel ik dan .
  En dat gaat ten koste van het werk .

  Nee , het wordt niks met VNL .

  1. Viertel

   VNL heeft juist potentie. Niet alleen maar zeuren over islam of Europa. Maar problemen benoemen en met fatsoenlijke oplossingen komen. Bovendien, niet opgebouwd rond 1 persoon (altijd risico !). Als VNL er in slaagt om ook nog een lokale bestuurder als Joost Eerdmans of Marco Pastors te strikken, dan verwacht ik minimaal 5 zetels bij eerstvolgende verkiezingen.

   1. Maaike

    Heeft VNL potentie? Volgens Harry heeft vooral Bram potentie.

  2. Maaike

   Nou ja, Laurence is mooier dan Eva, en Bram is ook knapper en charmanter dan Geert, dus wie weet Harry.

   1. -Harry

    Bemoei je er nou eens niet mee , dikbil !
    Heb je hier soms ook al weer verstand van ?

    Snap liever eens dat we zo niet door kunnen gaan met het binnenhalen van al die onrendabelen .

    Enne , niet dat je er wat mee te maken hebt , maar Eva heeft mooiere tieten !

  3. Wachteres

   @Harry, wat denk je toch weer slecht over vrouwen… 😛

   1. -Harry

    Tja , Wachteres ,

    Geen betere leermeester dan een ellenlange ervaring .
    En vrouwen zijn soms best geméén !

    Ik had vroeger een houten been en een narrige vriendin . Twee handicaps , dus .
    Nou kreeg ik een daverende ruzie met die muts , stapte ze ’s morgens om vier uur op met een dulle kop en NAM MIJN BEEN MEE ! Die houten , wel te verstaan .
    Dan sta je daar ’s maandagsmorgens op één been rillend van de kou , te hinken , zoekend naar die andere poot !
    Nergens natuurlijk !

    Naar de badkamer gehinkt en probeer dan maar eens om NIET náást het toilet te plassen !

    Toen ze na een paar dagen terugkwam begon ze dáár weer over te zeiken !
    En met één been kun je ook niemand de deur uitschoppen !

    Door schade en schande wijs geworden , zeg maar !

    Maarre trek het je niet persoonlijk aan !
    Er zal bést ergens een hele lieve zorgzame vrouw zijn …………………..
    Ik blijf gewoon zoeken .

    1. Wachteres

     Volgens mij heb je een teveel aan fantasie, Harry!

     1. -Harry

      Inderdaad Wachteres ,
      het was satire !
      Goed ingeschat !
      Voel ik me toch weer verplicht je een compliment te maken .

    2. carthago

     Kapitein haddock van kuifje had ook 1 been, en liet zich ook niet van z’n schip meppen. Pies gewoon over de rand harry, who cares.

 8. Swieber

  Lois Bontes is van het type ruggenprikker. Deze man krijgt nooit mijn stem, net zo min als de andere ruggenprikkers.

  Mensen zoals Bontes gaan naar de media (die Wilders haten) en vertellen allerlei roddelverhalen over Geert Wilders.

  Ze weten dat de media deze roddelverhalen zonder enige kritische noot zullen publiceren (alsof het feiten zijn) met als bedoeling Wilders onderuit te halen.

  1. Giny

   Sorry Swieber, maar van Klaveren vind
   ik toch echt glibberig en gemener!

   Mensen met zo’n grote mond als fatsoenlijker dan de PVV en rechtser
   dan de VVD, vallen vanzelf wel op bakkes!

   Ik heb Bram bij Powned toch duidelijk
   horen zeggen dat hij niet in een hokje
   geplaatst wilde worden van links en rechts!
   Dat hij er voor de oudere is en andere
   punten die bij die nep partij dus helemaal
   niet in hun verkiezings programma staan!

   Laten we wel wezen, het is een leden partij,
   maar niemand heeft te lijsttrekker mogen
   kiezen, dat hebben die twee glad janussen
   samen besloten, dat klopt toch niet!

   Hoezo fatsoenlijk!!!

 9. Willie.F

  Begraaf die partij maar, bestaat uit weglopers en eigen ego’s. Het ware gezichten van de weglopers bij de PVV worden steeds meer zichtbaar het is goed dat de PVV gezuiverd is van deze figuren.

 10. Simon Brouwenstein

  Ik vrees dat het enige motief van Bram om de politiek in te gaan een vast inkomen is. De man is feitelijk failliet en verslaafd aan aandacht.

  De enige vijver waar hij electoraal in kan vissen is die waar de PVV ook vist. Dat zal dus tot verzwakking van het rechtse populisme, en in het bijzonder van Geert Wilders, gaan leiden en een verstandig mens is daar blij mee.

  1. -Harry

   Hee Jacobus , moet jij niet werken ?

   1. keffelq

    Zeg Harry, dat jij de hele dag met je schandknaapjes druk bezig bent…

    1. -Harry

     Ga je nou Simon beledigen , Keffer ?

     Pas maar op , niks erger dan de toorn van een verknipte socialist !

  2. Gielah

   Verslaafd aan aandacht is mr. Moszkowicz?

   Dat is een aanklacht die… waar of niet… slechts gedaan mag worden door mensen, die NIET verslaafd aan aandacht… negatieve aandacht bijvoorbeeld…… zijn.

   Gaat u dan maar gauw fietsen, gestoorde Jacobus!

   1. Simon Brouwenstein

    Rustig maar, Gielah, forumleden voor gestoord uitschelden toont u als een zwak debater. Dat zou u niet nodig moeten hebben.
    Als Bijbelgetrouwe christen zou u overigens ook moet weten dat schelden Gode onwelgevallig is en bovendien niet zonder risico. Vrgl. 2 Koningen 2.

    1. -Harry

     Forumleden , Jacobus ?
     Je hebt een ban en je bent net als een illegaal via de achterdeur weer binnengekomen .

     Hopelijk val je binnenkort zo duidelijk door de mand dat ook de redactie het niet meer kan ontkennen .
     Voor ons is het al glashelder .

     Geen wonder dat je zoveel sympathie hebt voor die illegale instroom , eigenlijk ben je er zelf ook een !

     Een illegaal forumlid , dus !

     1. keffelq

      Zeg Harry, net zoals vroeger of niet, lekker mensen erbij lappen.

   2. Wachteres

    Er zijn hier mensen die zichzelf een debater noemen, @Gielah

    Zelfs bij het gedoe van VNL worden Wilders en de PVV betrokken en dat moeten wij dan ook nog serieus nemen en daar op ingaan.

    Inderdaad, gestoord mag je dat rustig noemen.

    1. Simon Brouwenstein

     @ Wachteres,

     De VNL is toch een afsplitsing van de partij van Wilders? Dan is het toch niet zo vreemd dat de perikelen in die partij in verband gebracht worden met de voortdurende perikelen in de partij van Wilders?

     1. Wachteres

      Jacobus er zijn zoveel mensen die, vaak uit eigenbelang, overstappen naar een andere partij.

      Timmermans zat eerst bij D’66 en toen stapte hij , vanwege meer carrière mogelijkheden, over naar de PVDA.[een grotere partij]

      Dat is hem gelukt.

      Maar ik zie de PVDA niet als een afsplitsing van D’66.

      En de VNL-oprichters waren het juist niet met Wilders eens, ze vonden de PVV te links. Dat is de reden dat zij uit die partij zijn gestapt en een nieuwe, andere partij hebben opgericht.

      Wat VNL ook doet, de PVV is daar alvast niet verantwoordelijk voor.

 11. Lieftinck

  Ik blijf VNL een overbodige partij vinden. Wat ik ook raar vind is dat een patjepeeër als Henk Krol wordt afgebrand op DDS (volkomen terecht), maar dat Moszkowicz de gedroomde kandidaat is, terwijl hij toch een discutabele conduitenstaat heeft, gezien zijn aanvaringen met o.a. de belastingdienst, waarvan het einde nog niet eens in zicht is.

  Voor de rest haat ik het als de MSM een politieke kandidaat afbranden op basis van een paar incidenten uit het verleden, zoals elke burenruzie of sportveldruzie van een PVV’er onder het vergrootglas leggen, cq café ruzies cq of een parlementslid wel seks mocht hebben met een ondergeschikte of een ruzie over een hondenuitlaatplek groot uitventen bij een vandaag.

  Maar als een parlementslid veroordeeld is voor belastingontduiking of het onterecht opstrijken van tonnen subsidie is dat wel iets wat discutabel is.

 12. Maaike

  Moszkowicz past wel in het profiel van het klassiek liberale profiel van VNL, maar ik denk niet dat de man geschikt is om samen te werken,wat toch wel essentieel is in een politieke partij. In ieder geval is hanig genoeg en ik kijk al uit naar de spetterende debatten in de tweede kamer.

 13. anna67

  Hi, Hi,

  Ben benieuwd hoe ’t verder gaat. Met dit land/Europa is het toch een niet meer te stuiten glijdende schaal, dus ik verbaas me nergens meer over en volg dit nieuwe cabaret weer met genoegen (zij het soms natuurlijk met krommende tenen)

  GTST is er niks bij!

 14. moreno

  @Simon Brouwenstein
  Beste Brouwenstein u weet toch wat de de handelskenmerk van pvv adept schelden en nog eens schelden en Gielah beweert een christen te zijn.
  Ik denk dat menige christen zich zou schamen voor Gielah en zijn kornuiten met hun taalgebruik.
  Ze klagen iedereen die maar kritiek heeft op hun lijde en beweren dat ze democraten.
  Hoe kun je ingodsnaam voor vrijheid zijn en tegelijkertijd op een ondemocratische beweging stemmen.
  Ze verwijten me dat ik geprogrammeerd ben vanwege mijn socialistiche opvattingen.
  Maar als er iemand geprogrammeerd is dan zijn het hun wel kritiekloos hun Lijder volgen.
  Deze mensen zijn gestoord en gevaarlijk voor u en mij .enige remedie is mensen met deze gevaarlijke opvattingen bestrijden.

  1. Simon Brouwenstein

   Ja, Moreno, voor christenen is het gedrag van Gielah inderdaad behoorlijk gênant.

   p.s. Lijder schrijf je, zoals jij het hier bedoelt, met een korte ei: Leider.

  2. -Harry

   En dat is nou precies wat wij hier doen , dombo moreno ,
   gevaarlijke mensen bestrijden .
   En jij staat boven aan de lijst !
   Dom en fout !

   Wie partij trekt voor de vijand , is een landverrader .
   En die worden altijd hard aangepakt .
   Neo-NSB-er worden ze ook wel genoemd .

   Jij dus en niet ” Gielah en zijn kornuiten ” ! ?

   Het is dat je hier niet mag schelden , anders zou ik roepen : STOMMELING !

   1. Gielah

    Ach, Harry.. er wordt in psychiatrische ziekenhuizen én bajesen héél wat af getrolled!

    Dit zijn natuurlijk geen normale, gezonde mensen…. en zolang die lekker bezig zijn op het computertje… (ik ken er een … we noemen geen namen…) die dat een heel etmaal lang doet…. en die het eigenlijk wel spannend vindt als hij voor iedereen wordt uitgekotst…
    hebben de verzorgers tenminste even geen last van hen.

    Laat ons … naast terechte irritatie… ook maar enige compassie hebben met deze onfortuinlijke stakkers.

    1. Nog1

     In een paaz is eigenlijk nooit vrij toegang tot internet; soms is er helemaal geen internet, in de andere gevallen worden veel sites geblokkeerd.

     In de gevangenis is (soms) een pc toegestaan (hoewel in sommige gevangenissen alle electrische apparatuur is verboden) maar vrij toegang tot internet is er in geen enkele bajes. Of zoals Teeven de TK uitlegde;

     ‘Het gebruik van ict alleen zal plaatsvinden in het kader van resocialisatie en binnen een beveiligde omgeving. Vrij internetgebruik is derhalve niet aan de orde.’

  3. Maaike

   Tja,in naam van het christendom zijn er gruwelijke dingen gebeurd. Of was het toen ook een ideologie? Waarschijnlijk wel. Volgens mij was bij Jezus toch iedereen welkom, ook mensen die andere opvattingen hadden. Zo zie ik althans het volgen van Christus. Maar in de ogen van Gielah zal ik wel een linkse heiden zijn, denk ik. Ik hoop dat ik op haar genade mag rekenen.

  4. cmsuijkerbuijk

   Hé, communist. Ben je wéér bezig leugens te verspreiden? Geef nou eens harde, gedocumenteerde en gestaafde bewijzen van al je beschuldigingen. Dat heb ik al eerder gevraagd, maar je blijft telkens maar wat schuimbekkend roepen, maar met bewijzen kom je niet. Zoals een goed communist betaamt natuurlijk, dat dan weer wel. Noem mij eens één socialistisch/communistisch land, waar de levensstandaard nét zo hoog is als hier en de mensen in vrijheid en zonder angst leven. Ik daag je uit. Jij en jouw idolen zijn levensgevaarlijk voor de samenleving. Niets dan dood, armoe en ellende komt voort uit dat godvergeten ellendige socialisme van je. Complete samenlevingen worden er door in het verderf gestort, mensen (ook uit jouw naam, communist!) vermoord, in kampen gesmeten, gemarteld, verminkt, gevangen gezet, in zogenaamd psychiatrische inrichtingen opgenomen en gá zo maar door. Voor elke gruweldaad, is er wel een communist, die dat op zijn kerfstok heeft. En jij durft mensen te veroordelen die op de PVV stemmen, zónder het minste bewijs te hebben, alles alleen maar gebaseerd op aannames en horen zeggen!
   Jij bent met jouw abjecte en verwerpelijke ideologie met de daarbij horende onvermijdelijke dreigementen juist diegene die bestreden moet worden, want iemand die bewondering voelt voor moordenaars en moordenaressen, is in de grond nét zo erg als die moordenaars zelf. Jij bent een Stalin, Pol-Pot, Mao, Lenin, Guevara, Castro, Niemeijer, Hitler (niet te vergeten) en ál die andere communistische en socialistische moordenaars in één, als jij die verderfelijke lui, met hun miljoenen doden op het geweten zo bewondert en ze daarbij óók nog eens verdedigt en hun moordpartijen goedpraat! Daarbij valt een Breivik totáál in het niet!
   Oh, enne, er is er hier maar ééntje gestoord en dat ben jij en de enige remedie is, jou en jouw denkbeelden overal en altijd te bestrijden (En niet zoals jij wil, met opsluiten en dwangbuizen etc., maar door je te ontmaskeren in de persoon die je werkelijk bent: Een gevaarlijke, verstokte communist!

   1. Simon Brouwenstein

    Heer, Suijkerbuijk,

    Het wordt een beetje een obsessie, is het niet?

    1. cmsuijkerbuijk

     Nee hoor. Ik kan er nou eenmaal niet tegen, dat een aanhanger en bewonderaar van een ideologie, die de verschrikkelijkste moordenaars en verkrachters voort heeft gebracht en nóg doet, anderen van deze misdaden gaat beschuldigen, terwijl hij niet eens een spoortje van bewijs heeft. Daarom is er bij bestrijden van dit ultieme kwaad geen sprake van obsessie, maar van het publiekelijk ten toon stellen van de wandaden van dit ultieme kwaad! Er wordt (terecht natuurlijk) over Hitler als de grootste misdadiger ooit gesproken, maar daarbij worden figuren als Lenin, Stalin, Mao, Pol Pot, Guevara, Castro, Mugabe enorm “onrecht” aangedaan, want zéker de éérste 3, verslaan Hitler met de vingers in de neus, wat het aantal slachtoffers betreft. En van deze wereldmisdadigers, is deze fijne Moreno, die jij telkens weer in bescherming neemt, een fanatiek supporter.
     Deze communist en zijn abjecte denkbeelden moet gewoon zoveel mogelijk bestreden worden!

     1. Simon Brouwenstein

      Maar dat stamvoetende getier komt zo infantiel over, heer Suijkerbuijk.

     2. cmsuijkerbuijk

      @ Simon Brouwenstein
      20 april 2015 at 17:42
      Alleen bij personen, die er geen bal van snappen, heer Brouwenstein. Vraag anders maar aan Hongaren en Tsjechen (Echte vluchtelingen) hoe het is, om onder het communisme te moeten leven. Daar is weinig infatiels aan. Ga u schamen!

 15. Wachteres

  Sinds Moszkowicz Wilders zo subliem heeft verdedigd kan hij bij mij eigenlijk niet meer stuk.

  Er zijn goede schurken en kwade schurken en M. valt, wat mij betreft, in de eerste categorie.

  Maar het zou me verbazen als hij als politicus goed uit de verf kwam.

  Je moet met anderen kunnen samenwerken en ook wat van je ideeën op kunnen geven, dus flexibel zijn.

  Ik ben bang dat Bram niet uit het goede politieke hout gesneden is.

  1. Jasterke

   werkelijk voor het éérst ben ik het het nu niet met je eens @Wachteres.. mijn overtuiging is dat JUIST het feit dat hij niet uit het juiste politieke hout gesneden is, de juiste keus zal blijken te zijn… in oorlogstijd is er domweg behoefte aan onbuigzame vechters…en dàt is deze man ten voeten uit….
   .
   Ik ga duimen voor een Samenwerkingsverband (op wélke wijze dan ook) met de PVV !!!

   1. Wachteres

    Ik hoop dat je gelijk krijgt, @Jasterke.

    Zo ben ik dan ook nog wel weer. En wat mij betreft mag dat samenwerkingsverband er dan ook komen.

    Ik ben het dus in zekere zin wel met jou eens.

 16. Phoenix

  Als je nu al LPF-achtige tonelen bij de VNL krijgt, terwijl de partij nog maar net bestaat, dan is het duidelijk dat die partij geen schijn van kans maakt. Wat de verdiensten van Moszkovicz ook mogen zijn, als politicus is hij ongeschikt, er kleeft te veel ongerechtigheid aan zijn handen, dat verzwakt zijn positie, niet alleen extern, maar ook intern. Wat je ook van Bontes mag denken, hij zal niet de enige zijn in of rond die partij, die ernstige bezwaren tegen M. heeft, een onfeilbaar recept voor interne ruzies en afsplitsingen.

  1. Giny

   Phoenix

   Daar ben ik het helemaal mee eens!

 17. NemTudom

  Mijn mening is dat de kiesdrempel naar 10 zetels moet voordat ze in de tweede kamer kunnen komen. Vind ook dat, als ze uit een partij stappen, niet hun zetel mee zouden mogen nemen. Verwarrend en een verspreiding van stemmen die niets toe voegen aan de manier waarop er geregeerd zou moeten worden. Gemeentes daar kunnen ze beginnen. Bij goed gedrag en goede punten waar gemeentes voor deel aan hebben, geeft hun een bewijs van goedkeuring van de stemmers. Daar kunnen ze de stemmen mee opkrikken en op den duur in de kamer komen.

  1. Nog1

   Ze nemen de zetel; niet mee, ze gaan immers nergens heen.

   Partijen bestaan grondwettelijk helemaal niet. We stemmen op individuen, niet op partijen.

   Dat is geen toeval; het (passieve) stemrecht is immers een burgerrecht dat aan burgers gegund is. Een partij heeft geen stemrecht.

   Dat is maar goed ook, partijen zouden maar wat graag het (passieve) stemrecht usurperen om zo nog meer macht naar zich toe te trekken.

 18. NemTudom

  Zelfs de gein die zijn maat gebruikt om er een joke van te maken door lijden te verbasteren kan hij niet begrijpen of verwerken als leraar.

 19. Yato

  De standpunten van VNL vind ik ook opzich in orde maar dit vind ik allemaal best wel merkwaardig.

  Ten eerste Moszkowicz… hij is weliswaar bekend en heeft veel contacten en alles maar hij is wel uit z’n ambt gezet. Nu zal dat mij persoonlijk niet uitmaken maar wat betreft inderdaad onderwerpen als integriteit en ethiek kan je hem dan makkelijk pakken.

  Ten tweede vind ik het ook bijzonder merkwaardig dat Bontes nu al weggaat, want voor mij komt dit nogal over alsof er nu al onenigheid is over hoe de partij zich moet gaan ontwikkelen, en dit is nog maar pas het begin. Dus dat lijkt mij niet zo gezond.

 20. Jasterke

  Wij, als geldschieters van de Haagse poppenkast
  dus opdrachtgevers die Haar wandelgangen vullen…
  wij amuseren ons met de nijvere stoelendans
  .
  en blijven veel know-how op onze draadjes niet verhullen,
  want we gunnen die geluk-invullers best de kans
  hun hoofden boven ’t maaiveld uit te steken…
  .
  soms breken we voor ’n enkeling zelfs ‘n lans
  wanneer hij ons bij zinnen lijkt gebleken
  maar pint u ons daar achteraf graag niet op vast…
  .

  het complete rijm: http://www.Jasterke.wordpress.com

 21. Jasterke

  en wáárom moest Bram ook alweer kapot ?
  omdat de Machts-elite hem niet mót !!!

 22. Daniel

  ‘Wie dit leest is gek’ schrijven kinderen al jaren op briefjes en schoolborden. Het zou ook kunnen slaan op de lezers van DDS en haar reaguurders. Bram is gek mag je overigens schrijven zonder aanhalingstekens.
  De eenzaamheid spat af van de teksten van de redactie en de reaguurders.
  Bij de reageerders krijg het gevoel dat ze moeilijk alleen kunnen zijn, maar het probleem is dat ze sterven als ze nergens bij horen.
  Het godgeklaagde gezever van de reaguurders is de benzine van de motor, de krenten in de pap, de kers op de mislukte taart, kortom het is voer voor psychologen en andere zielenherders.
  Een zin als:
  Weg ermee. Gewoon, omdat ‘ie het verdient. Omdat ‘ie dingen zegt die ons niet aanstaan’

  is treffend voor DDS en haar reaguurders.

  Hou op met jezelf zien als de maatstaf der dingen. Leer je plek kennen op deze wereld, en draag dat stukje wijsheid in jezelf bescheiden uit.

  De mensen hier zitten opgesloten in hun eigen manier van denken, die het altijd met elkaar oneens zijn. Aan de ene kant degenen die intuïtief vanuit de belangen van de groep reageren en aan de andere kant zij die de problemen uit elkaar halen en analytisch bekijken met minder oog voor de gemeenschappen waar ze nauwelijks nog deel van uitmaken.
  Dat blijft botsen en ach…wat geeft het, als Jan Smit maar niet op DDS komt zingen, want vooruitgang bestaat niet, en dat is maar goed ook, want zoals het is, is het al erg genoeg.

 23. keffelq

  Die polder- Mosko is een gouden greep. Hoeveel idioten hier lopen niet weg met criminelen zoals Berlusconi en Poetin.

 24. moreno

  @Cmsuijkerbuijker
  Je moet je schamen om Hitler om een socialist te noemen.
  Daarmee geef je een trap na aan sl die verzetsmensen die vermoord zijn foor de nazis o.a communiste Hannie Schaft.
  Je bent een miltair onwaardig bestrijd een ideologie tegerlijkertijd omarm je een totaliteir pvv ideologie .
  Je bent een enge man derhalve zeer gevaarlijk aan te duiden.

  1. -Harry

   Moreno , woon jij soms in Amsterdam ?
   Heb je soms een poedertje van het een of ander aangeschaft ?
   Want deze reactie is nóg debieler dan alle voorgaande .
   En de spelfouten bereiken ook een nieuw record .
   Als dat zo doorgaat moet je iemand zoeken om het uit te leggen !
   Liefst iemand die níks gesnoven heeft .

   1. toetssteen

    @Harry
    https://arbeitertum.wordpress.com/2010/10/11/warum-sind-wir-sozialisten/

    Maar och Goebbels wist niet waar hij het over had, of Moreno beheerst het Duits niet.
    Het wil er bij socialisten niet in dat de ene smaak de andere uitmoordt. Net zoals moslims doen, maar alle smaken van islam noemen zich echt moslim en beroepen zich op dezelfde ideologie.

    1. Simon Brouwenstein

     Mogelijk ontdekte Moreno dat Goebbels in het aangehaalde artikel Marxisten als zijn erfvijand beschouwt en het om die reden nogal merkwaardig is hem links te noemen.

    2. Nog1

     Je moet wel verder lezen dan de kop van het artikel toets, want nu slaat het nergens op wat je beweert. Uit het artikel blijkt immers duidelijk dat hij het socialisme juist wil vernietigen.

     Je citeert dusdanig uit de context dat het lachwekkend zou zijn als het zonder opzet gebeurt.

     Beide Ziele, die innere Einheit und die äußere Freiheit, sind uns durch die Schuld von Bürgertum und Marxismus verloren gegangen. Diese beiden Machtgruppen sind überhaupt, so national und sozial sie sich immer gebärden mögen, die geschworenen Todfeinde eines sozialistischen Nationalstaates

 25. cmsuijkerbuijk

  @moreno
  20 april 2015 at 22:29
  Luister, communist: Het Nationaal Socialisme was en is een vorm van socialisme, nét zoals Communisme en Sociaaldemocratie. Dat jij daar problemen mee hebt, dat is te begrijpen, want het gooit jouw heilige huisjes om. En vergeet één ding niet: Hitler en Stalin (Twee socialisten dus) hadden een niet-aanvalsverdrag gesloten. Vriendjes dus! En de communisten hiér, zagen dat het goed was. Totdat Hitler vervelend ging doen tegen zijn vriend Jozef (Jouw idool), hadden zij samen nog wél eventjes de Polen onder de voet gelopen, massamoorden gepleegd op Poolse officieren en terreurbombardementen uitgevoerd op de Poolse bevolking. Oók jouw idool Stalin deed daar aan mee. En de Communisten hier, zagen dat het goed was, óók jouw Hannie Schaft vond dat OK, want wat Stalin deed, was welgedaan, dus ook een weerloos volk knechten!
  En jouw idool Den Uijl maakte het helemaal bont, want die vond de Nazi’s g e w e l d i g: http://www.elsevier.nl/Registreren/F2F/?returnurl=%2fPolitiek%2fnieuws%2f2008%2f2%2fJoop-den-Uyl-sympathiseerde-met-de-nazis-ELSEVIER159017W%2f
  Nog een bewijs? http://www.historischnieuwsblad.nl/nl/artikel/30571/de-nsb-in-de-nederlandse-politiek.html
  Nóg een? Hier komt ‘ie: http://www.nujij.nl/algemeen/joop-den-uyl-sympathiseerde-met-de-nazi-s.1937406.lynkx
  Kun je er geen genoeg van krijgen? Nou vooruit dan, om het af te leren: http://www.geennieuws.com/2010/09/joop-den-uyl-landverrader/
  En zo zijn er nog véél meer van deze links. Dus kom me nooit meer aan met je lulsmoesjes. De NSDAP was socialistisch, of je het nou leuk vindt of iet en de later voorman en jouw held Den Uijl vond hen een voorbeeld!
  En hoe jij het in je harses haalt, om de PVV totalitair te noemen, door jou, een verstokte communist die totáál niks opheeft met democratie, is helemaal een aanfluiting. De PVV is voor de parlementaire democratie en in géén geval totalitair. Dán moet je te rade gaan bij de Maoïsten van de SP, waar, zelfs nu hij is teruggetreden, Jan – worstendraaier – Marijnissen nog steeds de scepter zwaait en iedereen in zijn broek schijt voor deze despoot! Als je dan toch een totalitaire ideologie moet hebben, dan moet je dus daar, bij de SP zijn!
  En jouw kwalificatie van mijn militair zijn vervult mij met trots, want om jouw ideologie, het communisme/socialisme te bestrijden, ben ik (mede) militair geworden en ben ik trots en voldaan, dat ik als héél piepklein ietepieterig radertje heb mee mogen helpen aan de val van het communisme en socialisme in oost Europa en de Soviet-Unie. Nu de rest van dat duivelse systeem nog en de wereld zal een betere plaats zijn. Maar daar zijn jongere generaties mee bezig. Ik beperk me nu tot individuele gevallen!
  Wén er maar aan!
  Liever dood dan rood! Libertas Aut Mors

 26. moreno

  @Cmsuijketbuijk
  Nu doet jeal het weer ik bedoel geschiedvervalsing net als die leugenaar van Bosma.
  Ik heb geen zin meer om met je in debat te gaan je lijkt net een computer die geprogrammeerd is.
  Wat ik je kwalijk neem dat je al die linkse helden als El Heroico Comandante Ernest Guevara deze man was een volmaakte held en ook de heldin Tanja Nijmeijer door het slijk haalt zij vochten en vechten voor de goede zaak.
  U moet een diepe diepe buiging maken voor dit soort helden waarvan er helaas weinig van zijn.
  U moet er nu echt mee ophouden!!!!het is heel vervelend wat u doet.
  Ik ga niet meer met u in debat!!!! heeft toch gen zin u bent niet voor rede vatbaar.
  P.s de pvv is helemasl niet voor een parlemantaire democratie snders was het wel een partij geworden ,pvv is een criminele beweging en dient daarom verboden te worden dit kan alleen met een linkse regering

  1. Noordermiede

   Tanja Nijmeijer is een moordgriet en een internationaal gezochte Farc terroriste die honderen vooral Columbiaanse keuterboertjes en hun gezinnen heeft uitgemoord. Che was een politieke crimineel zoals Beria in de Sovjet-Unie, die in Cuba en Bolivia duizenden tegenstanders heeft omgebracht zoals heden door de islamitische IS in het Midden-Oosten en elders.

 27. cmsuijkerbuijk

  @moreno
  21 april 2015 at 09:24
  Typisch communistische reactie. Als je het niet bevalt, dan geloof je het gewoon niet. Zelfs als Else4 het schrijft. En waar heb ik Bosma genoemd? Je neemt niet eens de moeite, om de aangehaalde artikelen te lezen, bang dat je bent, dat je communistische ideologie toch niet zo héél veel verschilt van het nationaal-socialistme. Ga maar na:
  Allebei een bloedhekel aan Joden;
  Allebei voor een sterke staat;
  Allebei voor concentratiekampen;
  Allebei voor gebieds- dan wel invloedssfeeruitbreiding;
  Allebei maling aan mensenrechten;
  Allebei voor persoonsverheerlijking;
  Allebei voor staatsbemoeienis;
  Allebei hebben ze de rechtsstaat afgeschaft;
  Allebei hebben ze miljoenen levens op het geweten
  en zo is het lijstje met overeenkomsten eindeloos. En wie ben jij dan wel, om mij te gelasten hiermee op te houden? Jij communist, soms? En dan wil jij ook nog eens, dat ik voor dat verschrikkelijke tuig een buiging maak? Als ik al buig voor dat tuig, dan is het, omdat ik moet kotsen van deze misdadigers en hun ideologie.
  En dan jouw obsessie voor de PVV. De PVV is door Wilders zo georganiseerd, omdat hij toestanden als bij de LPF wil voorkomen en dat zou kunnen gebeuren, door infiltratie van tegenstanders, die de partij dan over zuden kunnen nemen, om daarmee het functioneren onmogelijk te maken. Eigenlijk ligt het dus aan lieden van jouw slag, dat de PVV is zoals zij is. Pure noodzaak dus om niet, net als de LPF, in chaos te eindigen.
  Bovendien snap jij niet eens, hoe de parlementaire democratie werkt. Daarin bestaan geen partijen. Je kunt slechts op personen stemmen en dat die personen zich verzamelen in een groepering is leuk meegenomen, maar je stem is en blijft voor de aangekruiste persoon. Niét voor de partij. Daarom nemen mensen, die uit een partij stappen ook vaak hun zetel mee. Omdat dat hún zetel is en niet van die partij waar zij bij waren. En waar jij maar over blijft zeuren is de samenstelling en organisatie van een partij, wat op zich niéts met het functioneren in het parlement te maken heeft.
  Weet jij, waar ji een diepe buiging voor moet maken? Voor Nederland, omdat we zo tolerant zijn, een aanhanger van een abject en misdadig systeem en bewonderaar van bloeddorstige machtswellustelingen en moordenaars, als Niemeijer, Guevara en al dat andere, door God vergeten tuig, het hebben vergund, zich hier schuil te houden en misschien je nog wel het Nederlanderschap te geven ook!
  Alle bewijzen in de wereld, dat jouw communisme een verschrikkelijke, abjecte, mensonwaardige, bloeddorstige en in alle verdere opzichten een verschrikkelijk ideologie is, zijn aan jou helaas niet besteed, hoe blind en doof kun je zijn!
  Maar wees gerust, ik blijf het communisme en socialisme bestrijden!
  Liever dood dan rood. Libertas Aut Mors!

  1. Nog1

   @ CM

   Een hekel aan joden? Het socialisme is bedacht door joden als Marx, Trotski enz.

   En je lijstje overeenkomsten is leuk gevonden, maar het meerendeel van Europa deed destijds hetzelfde. Dat gold zeker voor landen met koloniën; gebiedsuitbreiding, concentratiekampen, maling aan mensenrechten, miljoenen vernietigde levens…Zelfs het Koninkrijk der Nederlanden in de jaren dertig voldoet aan de genoemde kenmerken.

   1. cmsuijkerbuijk

    Dat “Joden” het socialisme bedacht hebben is een garantie voor vrijwaring van Jodenhaat? Zowel bij de Nazi’s als de communisten ging het om het “Internationale Jodendom”, die zogenaamd de wereldmacht hadden, of wilden bereiken. Beiden vervolgden om deze reden (onder anderen) de Joden. Nóg een overeenkomst tussen beide socialistische stromingen dus. De landen met koloniën deden toen al lang niet meer aan gebiedsuitbreiding. Toen begon juist het besef door te dringen, dat “we” anders met de koloniën om moesten gaan en in 1942 werd door Koningin Wilhelmina een revolutionaire verklaring uitgesproken: http://www.historischnieuwsblad.nl/nl/artikel/31629/wilhemina-preekt-de-revolutie.html en aangezien dat niet van de ene dag op de andere gebeurt, moet dat proces al enige tijd daarvoor aangevangen zijn. Dat geldt voor meerdere landen. En ik kan me niet herinneren, dat in de jaren voor de oorlog, de westelijke landen, zoals Engeland, Frankrijk, Nederland etc. concentratiekampen hadden in hun kolonies, of waar dan ook. Je sleurt er dus dingen bij, die misschien wel gebeurd zijn, maar láng voordat er ook maar sprake was, van Nationaal Socialisme, of communisme. Dat is dus een kromme vergelijking, want dan kun je zelfs de Romeinen er nog aan de haren bijslepen.
    Ik weet dat het voor socialisten een haast niet te verteren waarheid is, maar helaas voor jullie, het is zo: Nationaal Socialisme en Communisme zijn beiden een vorm van socialisme!
    Maar laat dat nu wél waar zijn: Beiden hebben niet met elkaar te maken. Oké. Dan verbaast het me het volgende nog meer: We kunnen het toch wel eens zijn, dat het communisme véél meer slachtoffers heeft gemaakt en nóg dagelijks doet, dan de Nazi’s dat ooit voor elkaar hebben gekregen. Hoe verklaar je dan, dat een aanhanger van het communisme, zijnde de “heer” Moreno, met hand en tand wordt verdedigd en mensen die de PVV steunen, maar die verder nog nooit tot geweld, moord of wát dan ook hebben opgeroepen, worden vergeleken met Nazi’s, Fascisten en noem maar op, terwijl daar geen énkel bewijs of aanleiding voor is!

 28. moreno

  Voorspelbaar gedrag van een hardcorn pvver.
  Rijp voor het gesticht

 29. Simon Brouwenstein

  Hoe verklaart heer Suijkerbuijk dat Goebbels, in het stuk dat hij nota bene zelf opvoerde, net als hij het communisme en het socialisme als erfvijand beschouwt. Ik hoop toch niet dat we hieruit moeten afleiden dat hij een nationaal socialist is?

  1. cmsuijkerbuijk

   @Simon Brouwenstein
   21 april 2015 at 11:22
   Stalin (Communist) zette net zo goed socialisten in werkkampen, moordde Trotskisten en Zinovjevisten uit alsmede andere communistische stromingen, die niet één op een de zijne waren gingen óók voor de bijl. Was hij daardoor dus geen communist of socialist? Dus wat wil je nou met je reactie bewijzen? Dat Nationaal Socialisme één der stromingen van het Socialisme is? Dan ben ik het van harte met je eens! Zie anders maar nu in ons eigen land, hoe de socialistische/sociaaldemocratische partijen (Toch met een onverdachte socialistische achtergrond en gedachtengoed) elkaar bestrijden en proberen de loef af te steken. En toen de CPN nog bestond, was er geen partij die een grotere hekel aan de CPN had, dan de PvdA onder Drees! Het zegt dus helemaal niks, dat Goebbels verklaarde dat hij het communisme en het socialisme als erfvijand beschouwde. Ze visten tenslotte allen in dezelfde socialistische vijver!

 30. moreno

  Typische hardcorn pvver gedrag zo voorspelbaar.
  Gaat nooit op argumenten, blijf maar lekker achter je Blonde Lijder marcheren.
  Rijp voor gesticht

  1. cmsuijkerbuijk

   @moreno
   21 april 2015 at 11:23
   Nou is het een voordeel, dat jouw reacties zo vol “argumenten” staan (Ha!). Zou je niet eens eerst in de Dikke Van Dale de betekenis van het woord opzoeken, voordat je het gebruikt?

  2. cmsuijkerbuijk

   @moreno
   21 april 2015 at 11:23
   Enne, nog een nabrandertje: Ik mag dan volgens jou, achter Wilders aanlopen, soit, maar ik loop in elk geval niet blind en wild om me heen slaand naar iedereen die daar wat van durft te zeggen, achter bewezen massamoordenaars aan als Guevara, Castro, Stalin, Mao, Niemeijer en noem het tuig maar op, zoals jij!
   Over rijp voor een gesticht gesproken. Hilarisch deze man!

 31. moreno

  Simon Brouwenstein
  Met deze figuren kan je niet in debat gaat oh wee als je aan hin Lijder komt.
  Een echte militair zou zich schamen voor Suijkerbuijk.
  Echte verzetsmensen zouden zich ook voor schamen.
  Deze man is gestoord dient derhalve opgenomen te worden met zijn gevaarlijke standpunten.
  Hitler als socialist neerzetten dan moet ie dat ook tegen de famillie van Hannis Schaft zeggen wat een mafkees met al zijn brutaliteit.
  Onthoud dat goed meneer Brouwenstein kritiek op de Lijder is
  verboden.

  1. cmsuijkerbuijk

   @moreno
   21 april 2015 at 11:29
   Ik zie en merk, dat je argumenten op zijn en nu aan de broekspijpen van Papa Brouwenstein gaat hangen, om getroost te worden.
   En Hitler was een socialist van nationalistische huize en Hannie Schaft was er een van Communistische overtuiging. Beiden socialisten, beide stromingen door en door slecht, wat niet wil zeggen, dat ze in het verzet niet dapper is geweest, maar dapper voor de verkeerde zaak! En dat mag je van mij gerust tegen die familieleden zeggen. Jij zult ze wel kennen, als communist zijnde.
   En wat weet jij nou van échte militairen. Weet jij wel, dat in de tijd dat ik militair was, je zelfs niet in dienst werd aangenomen als bleek dat je communist was? En is het jou óók onbekend, dat de NAVO is opgericht, om het Warschaupact (= Communisme) te bestrijden? Dus wat nou schamen voor Suijkerbuijk. Je weet niet eens waar je het over hebt. Dwaas!
   En kritiek op de leider is helemaal niet verboden, maar het moet geen opzettelijke kwaadsprekerij zijn, zoals jij en je medestanders constant plegen te doen. Want mijn uitdaging, om te komen met harde, onomstotelijke bewijzen van jouw beschuldigingen, heb je nog steeds niet aangenomen. Ik probeer het dus nóg maar eens: Geef controleerbare, harde en onomstotelijke bewijzen van de beschuldigingen die jij richt tot de PVV, Wilders en zijn aanhangers! En dan bedoel ik niet een persoon die zich op een foto tussen het publiek heeft gewurmd en met een vlag staat te zwaaien. Néé: Uitspraken en wetsvoorstellen van Wilders en de PVV, waarin deze beschuldigingen van jou worden waargemaakt!
   En ga nu maar weer gauw naar Papa Simon, die heeft vast wel een lekkere lolly voor je, om op te sabbelen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.