Ministerie van Buitenlandse Zaken sponsort congres Moslimbroederschap

Geen categorieapr 01 2015, 8:09
Hoe kon dit in vredesnaam gebeuren?
De Telegraaf bericht dat het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken in samenwerking met een beruchte Britse stichting van de Moslimbroederschap een congres in Londen heeft gesponsord.
Bij de conferentie ’Politiek, macht en sektarische identiteiten in de Midden-Oosten en Noord-Afrika’ was gisteren niet alleen een topambtenaar van Buitenlandse Zaken aanwezig, maar volgens de aankondiging werd de bijeenkomst zelfs betaald door ’Kingdom of the Netherlands’ én ’The Cordoba Foundation’. Die stichting is volgens radicaliseringsdeskundigen Ronald Sandee en Steven Merley een in Engeland gevestigde lobbygroep voor de Moslimbroederschap.
Anas Altikriti, zoon van de leider van de Iraakse Islamitische Partij, is de oprichter van The Cordoba Foundation (die overigens duidelijk gebaseerd is op een wens om de oude grenzen van het 'islamitische rijk' in ere te herstellen, dus o.a. door delen van Spanje te bezetten). Altikriti staat bekend als één van de meest sluwe fondsenwervers van de Moslimbroederschap in West-Europa. Hij probeert zijn fundamentalistische organisatie neer te zetten als 'gematigd,' en blijkbaar zijn er nog westerse overheden die daar in trappen ook.
Dat is natuurlijk sowieso al oliedom - de Moslimbroederschap zit achter elke radicale-soennitische organisatie; deze groep is het fundament van het extremisme - maar het wordt nog erger als je bedenkt dat de Britse bank HSBC eerder "uit principe" besloot geen zaken meer te doen met Altikriti. "Na een herziening van haar portfolio van klanten" vertelde HSBC Altikriti dat hij twee maanden de tijd had om een andere bank te vinden. Daarna zouden zijn persoonlijke rekeningen, die van zijn gezinsleden én van de Cordoba Stichting op zwart gaan.
Aangezien Buitenlandse Zaken niet geheel en al bevolkt wordt door nietsnutten die niet weten hoe je een background-check doet (een achtergrond-test), ga ik ervan uit dat het ministerie blijkbaar geen enkel probleem heeft met de Moslimbroederschap. En dat is vreemd. Heel vreemd zelfs. Toen de Moslimbroeders het voor het zeggen kregen in Egypte probeerde ze de wetten van dat land onmiddellijk te vervangen door de sharia. Tegenstanders werden buitenspel gezet, christenen werden massaal vervolgd. BuZa moet daarvan op de hoogte zijn - er is geen enkele reden om te geloven dat het ministerie niet begrijpt waar de Moslimbroederschap voor staat, zeker niet gezien de banden van de Broederschap met allerlei soorten radicaal-islamitische terreurgroepen.
De minister moet op het matje worden geroepen in de Kamer. Hoe heeft dit kunnen gebeuren, wie heeft het goedgekeurd?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten