Ministerie van Buitenlandse Zaken sponsort congres Moslimbroederschap

Hoe kon dit in vredesnaam gebeuren?

De Telegraaf bericht dat het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken in samenwerking met een beruchte Britse stichting van de Moslimbroederschap een congres in Londen heeft gesponsord.

Bij de conferentie ’Politiek, macht en sektarische identiteiten in de Midden-Oosten en Noord-Afrika’ was gisteren niet alleen een topambtenaar van Buitenlandse Zaken aanwezig, maar volgens de aankondiging werd de bijeenkomst zelfs betaald door ’Kingdom of the Netherlands’ én ’The Cordoba Foundation’. Die stichting is volgens radicaliseringsdeskundigen Ronald Sandee en Steven Merley een in Engeland gevestigde lobbygroep voor de Moslimbroederschap.

Anas Altikriti, zoon van de leider van de Iraakse Islamitische Partij, is de oprichter van The Cordoba Foundation (die overigens duidelijk gebaseerd is op een wens om de oude grenzen van het ‘islamitische rijk’ in ere te herstellen, dus o.a. door delen van Spanje te bezetten). Altikriti staat bekend als één van de meest sluwe fondsenwervers van de Moslimbroederschap in West-Europa. Hij probeert zijn fundamentalistische organisatie neer te zetten als ‘gematigd,’ en blijkbaar zijn er nog westerse overheden die daar in trappen ook.

Dat is natuurlijk sowieso al oliedom – de Moslimbroederschap zit achter elke radicale-soennitische organisatie; deze groep is het fundament van het extremisme – maar het wordt nog erger als je bedenkt dat de Britse bank HSBC eerder “uit principe” besloot geen zaken meer te doen met Altikriti. “Na een herziening van haar portfolio van klanten” vertelde HSBC Altikriti dat hij twee maanden de tijd had om een andere bank te vinden. Daarna zouden zijn persoonlijke rekeningen, die van zijn gezinsleden én van de Cordoba Stichting op zwart gaan.

Aangezien Buitenlandse Zaken niet geheel en al bevolkt wordt door nietsnutten die niet weten hoe je een background-check doet (een achtergrond-test), ga ik ervan uit dat het ministerie blijkbaar geen enkel probleem heeft met de Moslimbroederschap. En dat is vreemd. Heel vreemd zelfs. Toen de Moslimbroeders het voor het zeggen kregen in Egypte probeerde ze de wetten van dat land onmiddellijk te vervangen door de sharia. Tegenstanders werden buitenspel gezet, christenen werden massaal vervolgd. BuZa moet daarvan op de hoogte zijn – er is geen enkele reden om te geloven dat het ministerie niet begrijpt waar de Moslimbroederschap voor staat, zeker niet gezien de banden van de Broederschap met allerlei soorten radicaal-islamitische terreurgroepen.

De minister moet op het matje worden geroepen in de Kamer. Hoe heeft dit kunnen gebeuren, wie heeft het goedgekeurd?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

17 reacties

 1. Nicky

  Gelukkig, die Iraakse Anus heeft bank HSBC ruim een half jaar(!) alvast tegen: ‘uit principe’.

  Maar Anusje zou allang opgespoord hadden moeten worden, en gecheckt, ook door onze eigen NL anusjes, de fietsennakers van de nietsnutten roverheid…

  Maar ja, ‘principes’ zijn daar ook zoek. Bah.

 2. Nicky

  En waar begin je, of eindig je…

  zoals de Marilyland Universiteit die goed bezig was met http://www.start.umd.edu/gtd/
  om terroristen op de kaart te brengen.

  Maar als ik dan ergens onderaan lees:
  “Updated until Agustus 2014’…

  Het is ook niet meer bij te houden.
  Zeker als links het nog voor t zeggen heeft.

 3. Baksteen

  Obama werkt nauw samen met de moslimbroederschap, ze zitten diep in zijn administration, hij zei hen ook 9 mld toe toen zij de macht kregen in Egypte. Het lijkt me dus volstrekt logisch wat buitenlandse zaken hier doet als lakei van de VS, wen er maar aan.

 4. Swieber

  ” deze groep is het fundament van het extremisme”

  Zeer juist.

  Helaas word dat niet door iedereen begrepen omdat het Moslim Broederschap vaak met een masker op vecht en gebruik maakt van talloze mantel organisaties.

  “It is the nature of Islam to dominate,not to be dominated, to impose its laws on all nations and extend its power to the entire planet”——Hassan al Banna (Muslim Brotherhood )

  Het Moslim Broederschap streeft naar wereld dominantie van de islam.

  President Sisi van Egypte vecht nu een strijd uit op leven en dood met het Moslim Broederschap.

  In die strijd heeft Obama de kant van het Moslim Broederschap gekozen.

  Obama Sides With Muslim Brotherhood In Islamic Reform Debate
  http://dailycaller.com/2015/01/12/obama-sides-with-muslim-brotherhood-in-islamic-reform-debate-video/

  Het Moslim Broederschap is ook doorgedrongen op Amerikaanse Universiteiten waar ze ,via mantel organisaties, anti-Israël acties opzet en de studenten proberen op te hitsten tegen Israël.

  En helaas krijgt het Moslim Broederschap een sympathiek platvorm in de veel media.

  Ook bij de NOS waar Rene Netjes regelmatig probeert sympathie te kweken voor het Moslim Broederschap.

 5. Swieber

  Onderstaande video geeft in het kort de geschiedenis weer van het Moslim Broederschap.

  The History of the Muslim Brotherhood in 3 minutes
  http://www.youtube.com/watch?v=0N-5uGF9eYs

 6. Swieber

  Hoe het Moslim Broederschap en andere islamitische organistatie al diep zijn doorgedrongen op Amerikaanse universiteiten.

  The Students for Justice in Palestine (SJP) is Hamas on Campus. An organization dedicated to wiping Israel off the map.

  Find out how the The SJP was created to be Hamas on Campus and work in tandem with the Muslim Brotherhood proxy, the Muslim Students Association (MSA).

  http://www.youtube.com/watch?v=00PODH73y1o

 7. Jantje

  Ook bij buitenlandse zaken zullen de Yasmina Haifi’s (m/v) zijn geïnfiltreerd. http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/03/vvd_yasmina_zionistisch_complo.html Zij zullen dit soort subsidies natuurlijk goedkeuren en niet aan de grote klok hangen.
  Van Job Cohen mogen ze nog gewoon door blijven werken ook.

 8. Ni28

  Management zonder enige kennis van zaken en zonder enige specialisatie als beroep is het antwoord. Managers is hoge functies in bedrijven en politiek vinden alleen de cijfers interessant en het inhoud niet. Daarmee zijn zij kwetsbaar, gevaarlijk en duur voor de maatschappij. En daarmee overbodig want zonder kennis van zaken kunt je geen leiding geven..

 9. JanvanEechoud

  Arie en Mar…..
  Een “complotdenken” zeker weer?

 10. Antivenin

  De Moslim Broederschap doet precies wat ze enkele decennia geleden op papier hadden gezet, infirltreren dus:

  http://antivenin.blogspot.nl/2007/10/het-moslim-broederschap-project.html

  Op de site” Discover the Networks staat heel veel informatie over de Muslim Brotherhood:

  http://www.discoverthenetworks.org/groupProfile.asp?grpid=6386

  Dus voor alle sufferdjes/wegkijkers/landverraders bij Buitenlandse Zaken die hier niets van (willen) weten: ga je huiswerk doen!

 11. Stevie

  Ach alles kan in Hollandistan … iemand hier verbaasd ??? Uitgezonderd die wegkijkers …
  Dit land is ziek DOODZIEK … de meesten die op het Haagse pluche hebben gezeten liggen al 40 jaar in een diepe coma … het werkende voetvolk mag straks de teringzooi opruimen … mits we op tijd zijn …

 12. van Urk

  Westerse politici leren er ook echt totaal niks van, op het moment dat de islamitische wolven hun schaapskleren weer aan gaan trekken en hun zielige en vreedzame gezichten weer opzetten om wat voor elkaar te krijgen!

 13. _Mediaevist_

  Een kwalijke zaak, de MB is een criminele organisatie. Tijd voor onze duffe politici dit boek eens te lezen:

  http://www.amazon.com/The-Brotherhood-Americas-Great-Enemy/dp/1452666288

  Het is trouwens maar de vraag of van die vreselijke Bert Koenders überhaupt iets goeds te verwachten valt – tot nu toe is het een en al ellende met die man.

 14. Antivenin

  Laten we hopen dat het een 1 april-grap is…

 15. W.H.J. Reiss

  Ambtenaren zijn voor 80% PvdA stemmers zo is gebleken uit een peiling. Bij de laatste verkiezingen zijn er wat overgegaan naar D’66. Dat zijn nu net de 2 partijen die de islam faciliteren om in Nederland de zaak over te nemen. Een ontslagronde waarbij het nodige partijschorem zou verdwijnen zou een goede eerste daad zijn. Helaas de AllochtonenKrapuulpartij zit overal waar zulke beslissingen te nemen zijn. Onlangs nog bij een moslim ambtenaar die de schuld van het Charly Hebdo gebeuren aan Israël gaf !

 16. ikweetwatikwil

  De PVV heeft hierover kamer vragen gesteld. Zullen ze antwoord krijgen?

 17. boer met verstand

  Ministerie BZ sponsort congres met Moslimbroederschap.
  Dit is krankzinnig en het dringt nog steeds bij vele Nederlanders niet door dat zij betalen voor de islamisering en afbraak van Nederland. Maar ja de motie Halsema 2010, om in woord en daad uitdragen dat het tegengaan van de islamisering van Nederland geen regerings beleid is wordt door BZ hiermee letterlijk uitgevoerd. EU betaalde de Moslimbroederschap toen ze aan de macht kwamen ook direct 5 miljard, hoe gek zijn we en hoe lang blijven we dat nog?
  Hoop dat de minister van BZ in de kamer hiervoor ter verantwoording wordt geroepen. Ook bekend maken wie die idioot(en) op BZ is/zijn die hier toestemming voor hebben gegeven? Die verantwoordelijke(n) aan de schandpaal en met direct ontslag! Ben bang dat het bij wat kamervragen blijft. Ze drinken een glas, doen een plas en daarna draait alles gewoon weer door zoals het was, bij de gratie van het stomme klootjesvolk(de meerderheid van de kiezers!)

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.