Mooi! Machtige Nederlandse F16’s hakken moordlustig IS flink in de pan

Lang leve de piloten en soldaten van de Nederlandse Luchtmacht.

Op sommige dagen is het fijn, bijzonder fijn, om een Nederlander te zien. Als je berichten leest over onze soldaten en piloten die aan het front vechten tegen een meedogenloze vijand die ons hele continent onder de voet wil lopen, bijvoorbeeld:

Grotere rol Nederlandse F16’s bij grondoffensief Irak

Nederlandse F-16’s hebben het Iraakse grondoffensief tegen Islamitische Staat in Tikrit ‘enkele keren gesteund’. Dat zei generaal Tom Middendorp, de Commandant der Strijdkrachten, vandaag.

[…]

De F-16’s hebben de afgelopen zes maanden meer dan 350 keer hun wapens ingezet, zei de generaal. Er zijn geen aanwijzingen dat er burgerslachtoffers zijn gevallen door de inzet.

Misschien denkt u: ach. Beetje vliegen, beetje vliegen, beetje lachen met collega’s. Het is meer lol dan werk! Maar dan heeft u het mis. Het is namelijk verder absoluut niet iets om badinerend over te doen. Het werk dat de Nederlandse piloten en techneuten voor de Luchtmacht is immers niet gewoon ‘werk’ zoals u en ik dagelijks naar ons bureau reizen om ons kostje bij elkaar te scharrelen. Nee, deze mensen wagen hun leven om ons veilig te houden. Om vrijheidshatend islamitisch terrorisme een enkeltje naar het stenen tijdperk te verkopen. Om te zorgen dat ISIS niet slaagt in het opzetten van een nieuwe ‘Charlie Hebdo’-aanval of het uitroeien van de laatste christenen in Syrië en Irak.

En uiteraard hebben onze Nederlandse jongens en meisjes het niet alleen gedaan… Landen als Amerika en België zijn net zo belangrijk geweest in het verdelgen van deze islamistische plaag. Maar wat mogen we trots zijn op ons bijzonder effectieve leger! Dankzij hen telt ISIS aanzienlijk minder zieltjes en is hun militaire leiding volledig gedecimeerd. Hoera!

Ik zou zeggen: laat onze jongens en meisjes aan het front weten dat u ze steunt: deel dit artikel op Twitter en Facebook!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

14 reacties

 1. Baksteen

  Kunnen ze niet beter nauw samen gaan werken met Assad? Nee natuurlijk niet, want ondertussen mag IS gewoon haar gang gaan in Syrie en dat is, ben ik bang, precies de bedoeling van de “coalitie” Het gaat om Assad want ook Syrie moet in een permanente chaos gestort worden, hapklaar voor het kalifaat van Erdogan. Christenen die gered zouden moeten worden, laat me niet heel hard lachen.

 2. AlexanderArts

  Wat heb je er weer een ontzettend onnozel artikel van gemaakt Tim Engelbart. Misschien is het een idee voor de Dagelijkse Standaard om eens wat echte journalisten aan het werk te zetten in plaats van deze over het paard getilde snotneus.

 3. Nog1

  En wat gaan we doen als ISIS weg is? Wachten tot de volgende groep in het vacuum springt?

  Het gejuich van Tim hierboven, kan niet verhelen dat we bombarderen zonder dat we een strategie hebben. En zonder strategie is iets wat op een overwinning lijkt onhaalbaar.Zie Afghanistan, daar bombarderen we al meer dan een decennium zonder tastbaar resultaat.

  Dit soort militaire acties (met vier hele F16’s) zijn politieke gestes voor het thuisfront. De militairen worden zonder pardon opgeofferd aan de gelegenheidsargumenten van de politiek.

  1. van Urk

   Precies! Je moet ook een strategie hebben om IS te laten stoppen of compleet van de aardbodem te vernietigen! In het verleden o.a. bij de de eerste en tweede wereldoorlogen en de Vietnamoorlog is gebleken dat een langdurende artillerieaanval of een massale bombardement weinig indruk op de vijand maakt zolang de geest van overwinning en strijdbaarheid daar nog ingepompt zit!

 4. tieske

  wie weet wat TIm voor dit promotieartikel vangt !?

 5. jonathan

  En toch is het goed dat die islamfascistische/-terroristen worden aangevallen. Uiteraard dient er een strategie te komen hoe de brainwash van het islamonazisme doorbroken kan worden. Maar zeker in combinatie van keihard en onophoudelijk bombarderen en hen vanaf de grond flink bestoken. Want anders heeft het ook niet veel zin.

 6. Gerardsbroer

  Hallo generaal Middendorp er is hier in Utrecht een meerdaags islamofascistisch ‘feestje’ gaande, wellicht hebben uw jongens en meisjes nog even tijd om ook hier orde op zaken te stellen en dat schuim en schorem naar hun paradijselijke hoerenkast te schieten.

  1. loritta

   Wat heeft U het weer grandioos verwoord!!!
   Hulde !!!

 7. -Harry

  Volgens Assad groeit IS nog steeds .
  Laten ze die man eens een beetje helpen met zijn strijd tegen het nog grotere kwaad dan ie zelf was en niet onze oren laten hangen naar die aap in het witte huis .

  De eerste prioriteit zou toch moeten zijn om Is , al qaida , al nusra etc , naar de eeuwige jachtvelden te helpen ?

  En niet alleen in afghanistan .

 8. Twan 21

  Tim onze jongens en meiden zijn aar idd goed bezig.

  Jammer dat ze niet ook in Syrië mogen opereren.

 9. moreno

  Ik hoop dat ze die smerige terroristen gericht uit schakelen hoewel precisie werk vanuit de lucht zeer lastig is.
  IS is een terroristen beweging en moet met wortel en uitgeroeid worden .
  Normaal gesproken ben ik tegen oorlog want een oorlog kent inprincipe geen winnaars alleen verliezers m.n gewone volk maar voor de IS maak ik graag een uitzondering.
  Een beweging die massaal mensen jong en oud onthoofd en vrouwen massaal verkracht en verkoopt hoeft op mijn geen medelijden te rekenen.
  Wat men moet weten dat de IS gecreeerd is door het westen en hun vazalstaten Turkije,Israel en Saudi Arabie.
  Het westen heeft zeker schuld aan de drama dat zich daar afspeelt.
  Men moet Assad steunen Assad is de enige die redelijk is dat komt door zijn linkse wortels waardoor hijn niet meedegenloos is tegenover zijn bevolking.
  Tuurlijk Assad heeft soms lak aan regels maar wat wil met een IS en Al Nusra die in de Golan hoogte gesteund word door Israel met
  wapens en logistiek.
  Gelukkig laten ze linkse vrienden hem niet in sterk zoals China,Venezuela,Cuba en Rusland zo hoort het ook.
  Daarbij komt ook islam land Iran dus de terroristen zullen niet overwinnen maar Assad maar het is een kwestoe van lange adem.

  1. Hans_VS

   IS en Al Nusra in de Golan hoogte gesteund door Israel met wapens en logistiek?!… Jongen, wat zit jij te roken en/of drinken?!…

   Ja, als gewonden naar de grens met Israel worden gebracht stuurt Israel ze niet weg… Wou je het soms anders hebben?!…

   Verder trekt Israel geen partij in Syrie!…
   WEL is het waar dat ALLE kanten daar de andere kanten voor Israel agenten uitmaken…

 10. _Mediaevist_

  Het kan de opzet om Assad niet te helpen. Het Westen en sommige ‘vrienden’ als Turkije en SA willen hem nog steeds weg hebben. Hij zou ten val kunnen komen in de strijd tegen IS. Pas daarna de strijd serieus met IS in Syrië aanbinden is mogelijk de strategie van het Westen. Het zal extra mensenlevens kosten om zo op een cynische manier een doel te bereiken, maar het gaat helaas wel vaker zo.

 11. HenryJoseph

  Hopelijk komen ze ook weer heelhuids thuis en ondergaan ze niet hetzelfde lot als die Jordaanse piloot.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.